HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
29 Mayıs 2015 Cuma - 09:41

İzmir’de yaza sanatla merhaba: Dolu dolu program

İzmir Büyükşehir Belediyesi, önemli kültür-sanat etkinlikleriyle yaza yine renkli bir giriş yapacak. 3 Haziran’da vatan şairi Nazım Hikmet, ölüm yıldönümünde özel bir programla anılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel ‘Çim Konserleri’ 11 Haziran’da başlayacak. Ünlü müzikal “Lüküs Hayat” Bornovalılar için “perde” diyecek.

İzmir’de yaza sanatla merhaba: Dolu dolu program

Haziran ayı İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kültür-sanat etkinlikleriyle yine dopdolu geçecek.  Vatan şairi Nazım Hikmet iki farklı programla anılacak, geleneksel hale gelen çim konserleri ise Havagazı Fabrikası’nda yeniden başlayacak.
 
NAZIM HİKMET ANISINA
3 Haziran Çarşamba günü İzmir Büyükşehir Belediyesi ünlü şair ve yazar Nazım Hikmet’i ölümünün 52. yılında İzmir Sanat ve Fuar Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlediği etkinlikle anacak. Saat 18.00’da İzmir Sanat’ın bahçesinde Nazım Hikmet’in heykeline karanfil bırakılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, 68’liler Platformu Sözcüsü Okan Yüksel ve CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir’in konuşmacı olarak katılacağı anma programında, Kıvılcım Erdem Karadayı Nazım Hikmet’in şiirlerini okuyacak. Program İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Pop Orkestrası konseriyle devam edecek. Saat 21.00’da ise Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda “Pir Sultan’dan Nazım’a” başlığı ile Hasan Yükselir ve Anatolian Senfoni Orkestrası konser verecek.  Konserin şefliğini Fırat Yükselir yapacak. Programda besteci ve yorumcu Hasan Yükselir bestesi kendine ait Nazım Hikmet şiirlerini yorumlayacak.
 
“LÜKÜS HAYAT” BORNOVA’DA
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliği ile Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda 5 Haziran Cuma günü saat 21.00’da ünlü “Lüküs Hayat” oyunu  izleyici ile buluşacak. İlk kez 1933 yılında sahnelenen ve Türk tiyatrosunun klasik eserleri arasında yer alan Lüküs Hayat müzikalinin sahne yönetmenliğini ise Haldun Dormen yapıyor.
 
ÇİM KONSERLERİ YİNE ÇOK RENKLİ
Yaz aylarında perşembe akşamlarının “klasiği” haline gelen çim konserlerinin ilki, 11 Haziran 2015 Perşembe akşamı saat 21.00’de Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşecek. 2009 yılından bu yana geleneksel hale gelen konser dizisinin açılışında ‘Bajar’ sahne alacak. Folk/Rock grubu olan Bajar’ın solistliğini Vedat Yıldırım ve Burak Korucu yapıyor. Davulda Erdem Göymen, bas gitarda Ari Hergel, elektrikli gitarda Cansun Küçüktürk, kemanda Metehan Dada yer alıyor.
 
Her yıl İzmirliler’den büyük ilgi gören konser dizisi, yaz boyunca yine birbirinden ünlü sanatçı ve grupları Tarihi Havagazı Fabrikası’nın mistik atmosferinde ağırlayacak. Halk müziği sanatçıları Resul Dindar 18 Haziran’da, Özlem Taner ise 25 Haziran’da İzmirliler ile buluşacak. Büyükşehir, Çim Konserleri dizisiyle Fuat Saka, Boğaziçi Caz Korosu, Rocka, Pentegram, Gece Yolcuları, Redd, Yasmin Levy, Göksel, Fettah Can, Zakkum ve Mehmet Erdem’i ağırlayacak.
 
FESTİVAL
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Merkezi, İzmir Kültür ve Sanat Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından bu yıl 29.’su düzenlenen “Uluslararası İzmir Festivali” konserlerine ev sahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile gerçekleşen festivalde 18 Haziran Perşembe günü saat 21.30’da Orgun Çılgın,  22 Haziran Pazartesi günü saat 21.30’da  da Ensemble Sagittarıus (Çağdaş Seslenişler) konseri olacak.
 
TİYATRO
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukları “Ezi’nin Pasta Savaşı” isimli tiyatro oyunuyla buluşturacak. Ağaçları kesildiği için evinden olan “Ezi” nin haylazlıkları ve pastacı Alas Usta arasındaki ilişkisini aktaran oyunda çocuklara ağaçları korumanın önemi anlatılıyor. Oyun 2 Haziran Salı ve 18 Haziran Perşembe günü saat 11.00, 13.00 ve  15.00 İzmir Sanat’ta minik izleyiciler ile buluşacak. İzmir Sanat’ta 17 Haziran Çarşamba günü ise saat 18.00 ve 21.00 seanslarında ünlü Fransız yazar Bernard Marie Koltes’in “Roberto Zucco” isimli oyunu sahnelenecek. Her iki oyunun biletleri 1 TL. ücret karşılığında www.izmir.bel.tr/Kultursanat adreslerinden ya da AASSM, İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezleri’nden temin edilebilecek. Çocuklar için ayrıca Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda ES-TO Çocuk Tiyatrosu tarafından “Size Bir Masalımız Var” isimli oyun sahnelenecek. Oyun 4, 11 ve 18 Haziran Perşembe günleri saat 11.00 ile 14.00 seanslarında ücretsiz olarak izlenebilecek.
 
20 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’da İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Tiyatro Oyun Kutusu’nun sahneleyeceği That Face / O Yüz isimli oyun ücretsiz olarak tiyatro severlerle buluşacak. Bol ödüllü genç İngiliz yazar Polly Stenham'ın tüm dünyada oynanan bu oyunu, inandırıcı olmayan seviyede hastalıklı bir aileyi nedenlerini ortaya koymadan anlatıyor
 
SERGİ
İzmir Sanat, Turgut Pura Vakfı tarafından düzenlenen “Resim Heykel Sergisi”ne ev sahipliği yapıyor.  12 Haziran tarihine kadar açık kalacak sergide ünlü sanatçı Turgut Pura’nın birbirinden güzel eserlerini görmek mümkün.

 
Sağlık Bakanlığı'ndan şok eden talep!
 
Agora Parkı’nın Agora’nın çocukları tasarlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘7 kocalı Hürmüz’ Gaziemir’i kahkahaya boğdu
Türk tiyatrosunun klasik eserlerinden biri olan ‘7 Kocalı Hürmüz’ oyunu ...
Karşıyaka’da Latin rüzgarı
Ege Üniversitesi Latin Dansları Topluluğu (ELADA) ve Karşıyaka Belediyesi ...
‘Bizim Orkestra’ dinleyiciyle buluşuyor
Sanat yoluyla çocukların eğitilmesine öncülük eden Konak Belediyesi’nin ...
 
Konak’ta yıldızlar altında tiyatro keyfi
Tiyatro sanatını okullara taşıyarak öğrencilerin sadece seyirci değil, ...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva