HABERLER>GÜNCEL
1 Nisan 2015 Çarşamba - 13:26

İzmir’de yas: Adalet Şehit Savcı Kiraz andı…

Şehit Savcı Kiraz için İzmir Adliyesinde tören düzenlendi. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Atik, "Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet, emellerine asla kavuşamayacak, milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir" diye konuştu.

İzmir’de yas: Adalet Şehit Savcı Kiraz andı…

İZMİR - İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Emin Atik, dün İstanbul Adliyesindeki terör saldırısının arkasındaki zihniyetin emellerine asla kavuşamayacağını, milli birlik ve beraberliğe zarar veremeyeceğini söyledi.
 
İstanbul Adliyesinde dün şehit edilen Savcı Mehmet Emin Kiraz için İzmir Adliyesinde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu.


 
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Emin Atik burada yaptığı konuşmada, Kiraz'ın 31 Mart'ta uğradığı saldırıda şehit olduğunu, adalet camiasının her mensubunun şehidine ağladığını belirtti.
 
Görevi başındayken şehit olan meslektaşlarının kutsal emanetine, aynı kararlılıkla tüm yargı camiasında hukuk kuralları içerisinde sahip çıkacağını dile getiren Atik, "Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet, emellerine asla kavuşumayacak, milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. İnsanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kargaşa ortamının önündeki en büyük engel her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Bu tarz saldırılar hiçbirimizi çıktığımız yoldan alıkoyamayacak ve yıldıramayacaktır. İzmir Adliyesi olarak menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.
 
“SALDIRI TÜRK MİLLETİNE YAPILMIŞTIR"
İzmir Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz, meslektaşlarına yapılan alçakça saldırıyı nefretle kınadıklarını ifade etti.


 
Hakim ve cumhuriyet savcılarının Türk milleti adına bağımsız yargıyı büyük fedakarlıklar yaparak, özveriyle çalışarak ve sağduyuya dayanarak tarafsız şekilde temsil ettiğini belirten Korkmaz, "Bu menfur saldırı şehit cumhuriyet savcımıza değil adına görev yaptığı Türk milletine yapılmıştır. Bu tür saldırılar hukuk devletinin teminatı olan bağımsız Türk yargısını asla sindiremeyecektir. Türk yargısı her zaman olduğu gibi hiçbir güç ve kuvvetin etkisinde kalmadan bağımsız bir şekilde görevini ifa etmeye devam edecektir" diye konuştu.
 
GÖZYAŞLARINA ENGEL OLAMADI
İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş ise güçlükle yaptığı konuşması sırasında gözyaşlarına engel olamadı.
 
Bir arkadaşlarını şehit vermenin üzüntüsünü yaşadıklarını, bu saldırının Türk devletine yapıldığını belirten Kocabaş, "Devletimizi, yargımızı, adaletimizi yok etmek istiyorlar ama biz buna karşı direneceğiz. Söyleyecek söz bulamıyorum, konuşamıyorum. Geride bir eş, iki evlat bıraktı.   Ruhuna Fatiha gönderelim. Allah mekanını cennet etsin" ifadelerini kullandı.
 
Cenaze törenine katılmak üzere İstanbul'a giden İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru'nun katılamadığı törene, savcılar, hakimler, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.

BARO’DAN AÇIKLAMA
Öte yandan İzmir Barosu’ndan da Savcı Mehmet Kiraz’ın şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada “ Çağlayan Adliyesi'nde terörist bir eylem neticesinde vahim bir saldırıyla şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’ tan rahmet, kederli ailesine, tüm yargı camiasına ve milletimize başsağlığı diliyor ve bu hain saldırıyı nefretle kınıyoruz.

Hepimizi üzen bu olay kadar vahim olan bir başka husus da olayın hemen akabinde devleti yönetenlerce mesleğimizi ve meslektaşlarımızı hedef alan açıklamalarıdır. Aslında bu açıklamalar; bu terör eylemine karışmış hiçbir avukat olmadığı halde, avukat cübbesi giydiği iddia edilen bir takım kişiler nedeniyle tüm avukatları hedef almakta, önceden beri planlanan iç güvenlik yasası meşrulaştırılmaya çalışılmakta ve bu yasaya en büyük tepkiyi gösteren biz avukatlar ve barolar itibarsızlaştırılmak istenmektedir. Bu olayın hiç bir yerinde “AVUKAT” yoktur. Bu olay ne yazık ki Devletin kendi güvenlik zafiyetinden kaynaklanmıştır.

Adliyeler ölümlerin gerçekleştiği değil adaletin dağıtılması gereken yerlerdir. Hiçbir terör eyleminin haklı gerekçesi olamaz. Berkin’in ve diğerlerinin ölümünden sonra nasıl “Dünyanın her yerinde katile katil denir” dediysek bugün de “Dünyanın her yerinde teröriste terörist denir” diyoruz. Yapılan bu vahim saldırıyı İzmir Barosu olarak lanetliyor, yargıya, mesleğimize ve meslektaşlarımıza karşı yapılan her türlü saldırıyı da kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.


 
GENİŞ ÖNLEMLER
İstanbul'daki terör saldırısının ardından İzmir Adliyesi'nde güvenlik tedbirlerinin artırıldı.
 
Bayraklı ilçesindeki adliye sarayına gelenler, kapılardaki güvenlik noktalarından ve x-ray cihazlarından çantaları ve üzerileri aranarak geçti.
 
Güvenlik önlemlerinin arttırılması nedeniyle vatandaş girişinde de yoğunluk yaşandı. Personel girişinde ise Adalet Bakanlığı tarafından verilen giriş kartı olmayanların geçişine izin verilmedi. Bu kişiler, diğer kapılara yönlendirildi.
 
Öte yandan bazı hakim ve savcıların dün İstanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle sonuçlanan terör saldırısı nedeniyle odalarının kapısına siyah kurdele astığı görüldü. (a.a)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C Erol DURUKAN 1 Nisan 2015 Çarşamba 17:01

SN.SAVCIMIZIN RUHU ŞAD OLSUN NEFRETLE KINIYOR VE LANETLİYORUM.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savcı Kiraz’ın acılı babası: Yüreğim yanıyor ama…
Oğlunun İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılan cenaze törenine katılan şehit ...
Annenin duası kabul oldu: Kızıyla aynı anda veda etti
Anne Gezer Şahbaz, hayatını doğuştan engelli olarak dünyaya gelen kızı ...
Flaş! İzmir’de DHKP-C operasyon: 11 adrese baskın
Terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu iddia edilen 5 kişi gözaltını alındı.
 
İzmir’de Lice davası: Bin 500 müşteki talebi!
Diyarbakır’ın Lice İlçesi'nde 1993 yılında dönemin Jandarma Bölge Komutanı ...
Kocasakal’dan flaş açıklama: Berkin’in babası geldi…
İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal adliyedeki tören sonrası kanlı saldırı ...
Flaş! AK Parti binasına silahlı baskın
İstanbul'da silahlı bir kişi, AK Parti Kartal ilçe binasına baskın düzenledi. ...
 
Adalet ağlıyor: Şehit Savcı Kiraz’a veda…
İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde teröristler tarafından silahla vurularak ...
Saldırının ayrıntıları ortaya çıktı: Savcı butona basmış
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim ...
İzmir’in turistik ilçesinde sahilde çamur bandı!
İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre sorununun ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva