HABERLER>GÜNCEL
28 Nisan 2015 Salı - 12:49

İzmir’de sendika yöneticilerine Erdoğan’a hakaret davası!

Kentte geçen sene Berkin Elvan’ın ölümü sonrası yapılan eylemlerde dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkan Erdoğan’a hakaret gerekçesi ile DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, KESK Dönem Sözcüsü Abdullah Tunalı ve Genel – İş 3’nolu Şube Yardımcısı Ali Rıza Duran hakkında dava açıldı.

İzmir’de sendika yöneticilerine Erdoğan’a hakaret davası!

Onur DENİZ/ EGEDESONSÖZ – Gezi eylemleri sırasında gaz fişeğiyle vurulduktan 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümünün ardından yapılan protesto eylemleri yargıya taşındı.

Eylemde dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, KESK Dönem Sözcüsü Abdullah Tunalı ve Genel–İş 3’nolu Şube yardımcısı Ali Rıza Duran hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı. 

Dava öncesinde sendika yöneticileri dava avukatı İzmir Barosu Eski Başkanı Ercan Demir’le birlikte basının karşısına çıktı.



TAHAMMÜL EDEMİYORLAR!
Temsilciler adına açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Son bir buçuk yıldır Soma’dan Gezi’den bu yana tüm kitle örgütleri olarak haksızlıklara karşı alanlarda olduk. Ama ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir Cumhurbaşkanı yoktur ki kendi halkına bu kadar dava açsın. İktidar nasıl Berkin Elvan’a tahammül edemiyorsa, onu unutmayacak ve unutturmayacak olan bizleri de cezalandırmak istiyor” dedi.
 
EK KOVUŞTURMA
Konu ile ilgili bir sene önce de emniyet kanalı ile soruşturma açıldığını ifade eden Sarı, o davada suçlardan dolayı ceza verilemeyeceğinin anlaşılması dolaylısı ile ek kovuşturmanın açıldığını söyledi.   

Sarı, “Burada hukuk bir kez daha adaletin değil, güçlünün hukuku olarak karşımıza çıkmıştır.  Buradan sesleniyoruz. Biz yaptıklarımızdan zerre kadar suç unsuru olmadığını biliyoruz. Bunları sizler de biliyorsunuz yapılanlarda suç unsuru bulunmayınca dünya hukuk literatüründe çığır açan zorlama mesnetsiz hakaret iddialarınız ile bizleri yıldıramazsınız. Dün olduğu gibi bugün de yarın da emek demokrasi barış düşmanlarının karşısında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


 
ERDOĞAN’A HAKARET DAVASI POPÜLER HALE GELDİ
Hakaret iddiasının gerçekleştiği dönemde Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı değil Başbakan olduğunu, Cumhurbaşkanı ile ilgili soruşturma açmak için Adalet Bakanlığı yazısının gerekli olduğunu belirten dava avukatı Ercan Demir, “Tayyip Erdoğan’a hakaretten açılan davalar popüler bir hal almaya başladı. Arkadaşlarımız o konjonktürün etkisi ile yargılanıyor. Bizde yasaklara kara bir cazibe oluşuyor. Bu yasaklar bu şekilde devam ettiği sürece hakaretler de artacaktır” diye konuştu.
 
BU YASAKLARI YIKMAK ZORUNDAYIZ
Hakaretlerin şahsi değil siyasi olduğunu söyleyen Ercan Demir, “Türkiye’nin geldiği aşama itibarı ile Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eylem ve söylemlerde bulunanların soruşturulması ve cezalandırılması söz konusu. Onu eleştirmek ve hakkında beyanda bulunmak yasaklanmış durumda. Bu ve benzeri birçok yasak ifade özgürlüğünü engellemektedir. Toplumsal muhalefetin Berkin Elvan’ın ölümüne dair yaptığı değerlendirmeler tamamen siyasidir. Yargı bağımsız olmadığından ötürü kişisel güvenliğimiz in tehlikede olduğunu düşünüyoruz. Özgürlüklere karşı bir hamle söz konusu... Biz özgürlüklerimiz için bu mücadeleye sahip çıkmak zorundayız. Ya bundan önceki Cumhurbaşkanlarına hiç hakaret edilmiyordu, herkes onları takdir ediyordu, ya bu cumhurbaşkanına hakaret etmek isteyen çok kişi var. Daha önce de çok fazla yasakla karşı karşıya kaldık. O yasakları da hep birlikte yıktık. Bunları da hep birlikte yıkmak zorundayız” şeklinde konuştu.
 
DAVA SAYISI ARTIYOR
Açıklamada söz alan KESK Dönem Sözcüsü Abdullah Tunalı ise artan dava sayılarına tepki gösterirken, “Erdoğan bu gidişle ilkokul arkadaşına bile dava açabilir” dedi. TMMOB İKK Başkanı Melih Yalçın ise, “Bu baskılar halkın yargıya olan güvenini bırakın yok etmeyi, yargının meşrutiyetini de ortadan kaldırdı. Halk artık yargı ile alay eder hale geldi. Biz bunları kabullendiğimiz takdirde, bu yargı sistemi hukuksuzluğu gün be gün arttırarak işleyecektir” ifadesini kullandı.
 
DAVAYA O SLOGAN NEDEN OLDU
Dava kapsamında açıkla yapan avukat Demir, sunulan iddiada Berkin Elvan protestolarında “Katil-hırsız, Tayyip Erdoğan” slogan ve pankartı gerekçe gösterildi.

Dava, 30 Nisan Perşembe günü Bayraklı Adliyesi’nde görülecek. Sendika dava öncesi adliye önünde saat 09.20’de eylem yapacak.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Nisan 2015 Çarşamba 08:49

İyi tamamda Atatürk'e hakaret edenlere niye gıkınız çıkmıyor? Aynı hassasiyeti Atatürk'e küfredenlere de gösterin bakalım. TBMM'de bir tane akepeli kalmaz o zaman. Niye gereği yapılmıyor? Burası muz cumhuriyetimi? Erdoğan kim? Biliyormusunuz? Bu ülkede anayasa ihlal ediliyor. Belli bir zümreye ayrıcalık tanınamaz maddesi akepelilere niye işlemiyor? Kim bu akepe? Allooooo

Yorumu oyla      11      5  
BABA 28 Nisan 2015 Salı 21:33

sari sendika sen once iscilerin hakkini geregi gibi savun ,birak oraya buraya saldirarak bir partiden aday olma hayalini , senin asil iscin ne halde sozlesmelerde elinden geleni yapiyor musun yoksa kapilar ardinda isverenle ortak karar alip isciyi satiyor musun ileride vekillik adayligi ve menfaatin icin, isci kor degil ne yaptiginizi ve kimin iscinin menfaatini dusundugunu goruyor ne somurenden yana nede nede kendisini satandan yana .son olarak isci kirasini bile odeyemez hale geldi yaziklar olsun iscini sirtindan gecinen ne kadar patron kilikli varsa

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de akıl almaz ölüm: 8 aylık Sena...
Karabağlar’da evde oynadığı sırada balon yutan 8 aylık Sena Nur Uslu kaldırıldığı ...
SSK emeklisi CHP'li Japon: Halk TV'ye bakıp…
23 yıldır Türkiye'de yaşayan Japon Masaki Sumi "CHP artık politikalarını ...
Kavşakta can pazarı: 1'i ağır 4 yaralı
Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde kavşakta iki otomobil çarpıştı. Kazada biri ağır 4 kişi yaralandı.
 
Aileler dikkat: Gençler önce duyuruyor sonra...
Ülkemizde her yüz bin kişiden 4’ü kendisini yalnız ve çaresiz hissederek ...
İnşaatın temeline düştü: 2 yaralı
Karabağlar’da yol kenarında park edilen bir araca çarpan hafif ticari ...
Hasan Ferit Gedik davasında 4 tahliye
Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin davada tutuklu ...
 
Gemi sökümcüler Vietnam heyetini ağırladı
Türkiye'ye gelen Vietnam Ulaştırma Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Departmanı ...
HDP'li Kürkçü Şakran'da savcılarla görüştü: Tecavüz yok...
HDP Mersin Milletvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, yaşı ...
'İzmir'in Çernobil'i davasında flaş talep
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, kurşun üreten fabrikanın faaliyette olduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva