HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Eylül 2014 Çarşamba - 10:04

İzmir’de otomobilsiz gün: Plevne kapanıyor

Plevne Bulvarı, 22 Eylül tarihinde kutlanacak “Otomobilsiz Kentler Günü” çerçevesinde motorlu araç trafiğine kapatılarak farkındalık yaratılacak. Karbon salınımının azaltılması ve insan sağlığı konularına dikkat çekilecek günde trafiğe kapalı alan bisiklet, dans, serbest kürsü, konserler, pandomim, kukla, yoga, kitap okuma, yüz boyama ve defile gibi etkinlikler ve çeşitli yarışmalarla şenlenecek.

İzmir’de otomobilsiz gün: Plevne kapanıyor

Dünyanın çeşitli kentlerinde 16 - 22 Eylül tarihlerinin “Avrupa Hareketlilik Haftası” olarak kutlanmasından yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Kent Konseyi, bu kapsamda bir dizi etkinlik düzenledi. 

22 Eylül 2014 tarihinde uygulanacak “Otomobilsiz Kentler Günü” etkinliği ile dikkat çeken hafta, Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki “Sürdürülebilir Ulaşım” paneli ile başladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kevser Üstündağ, Ulaşım Plancısı Mimar Erhan Öncü, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Çubukçu ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panelde sürdürülebilir ulaşım konusu masaya yatırıldı.



İzmir Kent Konseyi Ulaşım Hizmetleri ve Trafik Çalışma Grubu üyesi Taceddin Kınay'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını, İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan yaptı. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilecek “Otomobilsiz  Kent” gününde, Türkiye ve İzmir'de ilk kez bir  meclis kararı ile trafiğe açık bir caddenin bir günlüğüne yayalaştırılarak farkındalık yaratılacağını vurgulayan Kızıltan, “Bu şeref İzmir'indir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÖNCE İNSAN SAĞLIĞI
Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin bu konudaki kararı doğrultusunda, 22 Eylül günü İzmir’de “Otomobilsiz Kentler Günü” etkinliği gerçekleştirilecek ve Gündoğdu Meydanı’ndan Lozan Meydanı’na kadar olan Plevne Bulvarı trafiğe kapatılacak. 1. Kordon, 2. Kordon ve Talat Paşa Bulvarı ise bu uygulamanın dışında tutulacak.


Dünya genelinde, sürdürülebilir, çevreye duyarlı ulaşım yöntemleri ve kent içi ulaşımda hareketliliğin özendirilmesini amaçlayan etkinlik kapsamında; Plevne Bulvarı'nda motorlu taşıt trafiğinin kısıtlanması ile ulaşım sadece yaya olarak ya da bisiklet gibi motorsuz araçlarla sağlanacak. Uygulama sayesinde insan sağlığı ve araçlardan arındırılmış sokakların ne kadar sessiz ve güvenli olduğu konusunda farkındalık yaratmak dışında, karbon salınımının azaltılması yönüne de dikkat çekilecek.
 
BU ETKİNLİK KAÇMAZ
22 Eylül etkinlikleri kapsamında, sivil toplum örgütlerinden de alınan desteklerle,  Büyükşehir Belediyesi'nin BİSİM (Kiralık Bisiklet Sistemi) projesi de organizasyona dahil olacak ve o güne özel “Sokaklar Bizim” sloganı ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Proje bu yönüyle, Türkiye’ de ilk kez İzmir’ de gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi'ndeki yaklaşık 30 engelli çocuk tarafından branda üzerine yapılan resimler, Konak ve Alsancak Vapur iskelelerinde sergilenecek. 22 Eylül'de ayrıca, yine Plevne Bulvarı'nda, çocuk katılımcılar İzmir’in bir çok köşesine asılacak dev pankart resimler yapmaya devam edecek. Otomobilsiz Kent Günü kutlamaları kapsamında bisiklet, dans, serbest kürsü, konserler, pandomim, kukla, yoga gibi etkinliklerin yanı sıra kitap okuma, yüz boyama, defile gibi faaliyetler ve çeşitli yarışmalar da yer alacak. Etkinliklerin tamamı 10.00 - 23.00 saatleri arasında Plevne Bulvarı'nda gerçekleştirilecek.
 
SERGİ AÇILDI
Öte yandan yine bu kapsamda İzmir Karikatürcüler Platformu'nun katkılarıyla karikatür sergisi de açıldı. Sergi, 22 Eylül Pazartesi gününe kadar Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde görülebilecek. Aynı gün “Karikatür atölye çalışması” da gerçekleştirilecek.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
H. Ergün GÜNAN 19 Eylül 2014 Cuma 11:36

"Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında İzmir'de gerçekleştirilen ve devam etmekte olan etkinlikler 'İzmir Kent Konseyi Ulaşım Hizmetleri ve trafik Çalışma Grubunun' ulaşım çalışmalarını işlevsel hale getiren ve uygulanabilir olduğunu gösteren, etkileri uzun zaman devam edecek bir ürünüdür. Şehirlerde Otomobilsiz de yaşanabilir, Toplu ulaşımın yaygınlaştırılması, özel araçların mümkün olduğu kadar şehir içine alınmamas; yayalara,engellilere daha kolay ulaşım şartları sunulması, bisikletin yaygınlaştırılması, başta sağlık olmak üzere, çevrenin korunması açısından da önem arzetmektedir. Katılanlara, katkı verenlere ve yönetenlere ve de böyle bir uygulamanın yapılmasına verdikleri destek ve izinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisine de başarılar diliyorum. Saygılarımla H. Ergün GÜNAN Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı Koordinatörü

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İEKKK’ya spor ve sanat takviyesi
Çalışmalarına yerel seçimler öncesinde ara veren İzmir Ekonomik Kalkınma ...
Doğal Yaşam'da fotoğraf heyecanı başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği “Sizin ...
Menderes'in dert yolu tarihe karışıyor
Menderes Belediyesi tarafından Görece Ata Mahallesi’nde asfaltlama çalışması ...
 
İZFAŞ’ta bir deprem daha: Başkan ‘Rezil ettiler’ dedi ve…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Enternasyonal Fuarı’nın ...
Ödemiş'in mesire yeri Gölcük temizleniyor
Ödemişliler ile çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerin büyük ilgi ...
Bucalı sporcudan Avrupa’da büyük başarı
Buca Belediyespor’un yetenekli oyuncusu Mine Korkmaz İspanya’da düzenlenen ...
 
Yuvaya dönüşen plastikler Karabağlar'da
Karabağlar Belediyesi ile Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Kurumsal ...
Seferihisar'dan Türkiye'ye barış mesajları
Sakin Şehir Seferihisar’da devam eden Kültürler Buluşması’nda sahneyi ...
Karabağlar'dan DAGAB'a tam destek
DAGAB (Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği) Yöneticileri Karabağlar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva