HABERLER>GÜNCEL
6 Ekim 2015 Salı - 10:39

İzmir'de 'ölüm yeleği' operasyonu!

İzmir polisi ve Çalışma Bakanlığı, artık merdivenaltı üretime geçilen ve Ege kıyılarında bakkallarda bile satılan yelekleri bulunduran işyerlerine baskın yaptı. Binlerce sahte yeleğe el konuldu.

İzmir de  ölüm yeleği  operasyonu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İzmir polisi, mülteci akınıyla birlikte Ege’de büyük bir kayıtdışı sektör haline gelen “sahte can yeleği” satışına karşı harekete geçti. Özellikle Basmane bölgesinde hemen her işyerinde satılmaya başlanan sahte can yelekleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Piyasa Denetim ve Gözetim Başkanlığı’ndan 5 kişilik ekip İzmir’e geldi. Ekip, Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Basmane’de can yeleklerini satan işyerlerine şok baskınlar yaptı. İşyerlerinin alt katlarındaki depolarda, piyasadaki lisanslı markaların logoları yapıştırılarak satılmak istenen binlerce sahte can yeleği ele geçirildi. İlk günkü baskınlarda toplam 5 bin can yeleğinin toplatıldığı ve imha edileceği öğrenildi. Sahte olduğu belirlenen her yelek için işyeri sahibine bin 800 lira para cezası kesileceği bildirildi.

GETİREN KİŞİYİ TANIMIYORLARMIŞ!
Bir işhanına giren Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kapısı kilitli, camları gazete ile örtülmüş ve üzerinde kiralık yazan dükkândan şüphelendi. Önce içinin boş olduğunu belirten işyeri sahibi İ.K., ekiplerin zorlaması üzerine dükkânın kilitlerini açtı. Ekiplerin piyasaya sürülmek üzere hazır bekletilen çok sayıda sahte can yeleğini kimden aldıkları sorusuna işyeri sahibi “Kimin getirdiğini bilmiyorum. Bir adam getirip bıraktı gitti. İsmini bilsem yardımcı olurdum” yanıtını verdi. Bilgisayar parçalarını satan bir işyerinin önünde yakalanan Suriye vatandaşı Salih M. ise ölüm yeleklerini 35 liraya sattığını söyledi.

‘ÜZÜLÜYORUZ AMA TİCARET YAPIYORUZ’
Deposundan yüzlerce sahte can yeleği çıkan başka bir işyeri sahibi ise “Bunlar sahte neden satıyorsun” sorusuna, “Herkes satıyor. Ben neden satmayayım” diyerek cevap verdi. Mültecilere 35 liraya ölüm yeleği satan bir konfeksiyon çalışanı ise ölümlere çok üzüldüklerini ancak ticaret yaptıklarını belirtti.
 
Aldıkları yüzlerce yeleğe el konan bazı işyeri sahiplerinin, malları 5 kişinin piyasaya sürdüğünü söylediği öğrenildi. Bu kişilerin ihtiyaç üzerine can yeleklerini ayakkabı ve çanta imalathanelerinde belli bir para karşılığında fason olarak diktirip sattığı belirtildi. Ekipler, isimlerini belirlediği bu kişileri yakalamak için çalışma başlattı.
 
SUYA GİRİNCE BATIYOR
Aylan Kurdi’nin fotoğrafı bile savaştan kaçan çoğunluğu Suriyeli göçmenleri bu yoldan geri çevirmezken, kaçışın merkez noktalarından İzmir Basmane’de “ölüm yelekleri” 35 ila 80 liradan satııyor. Kullanılmış olanlar ise 20 lira. Yeleklerin çoğunluğunun suya atıldığında, hiç bir ağırlık olmadan bile battığı belirlendi. Suyun üzerinde duramayan ve 35 liraya satılan can yeleklerinin muşambaya gelişigüzel dikildiği ve adeta ölüm yeleği olduğu belirtildi.
 
90 LİRADAN AŞAĞIYA CAN YELEĞİ OLMAZ
İzmir’de deniz ekipmanları üretimi yapan bir firmanın sahibi Ali Karakurt, mültecilere satılan sahte yeleklerin üzerine kendi marklarının etiketinin yapıştırıldığını belirterek suç duyurusunda bulundu. HABERTÜRK’’e konuşan Karakurt, mültecilere 35 liradan satılan tüm yeleklerin sahte olduğunu belirtti. Satandartlara uygun yeleklerin kaldırma kuvveti ve bedene göre değiştiğini bildiren Ali Karakurt, açık denizler için 150 newton’a dayanıklı modellerin kullanılması gerektiğini, bu ürünlerin fiyatının ise 90 liradan başladığını kaydetti. Karakurt, seyyar tezgâhlardaki ürünlerin suya dayanıksız malzemeden yapıldığını vurguladı. (Neşet Dişkaya /Habertürk Egeli)
 

 
Urla yemeklerini dünya tanıyacak
 
Bornova öğrencilerin çevre bilincini artırıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 6 Ekim 2015 Salı 11:58

ee günaydın, kaç kişi öldü sayabildinizmi? buna, uyan ç.... sabah oldu denir....

Yorumu oyla      15      5  
Işık Dikicigil 6 Ekim 2015 Salı 11:23

EYVAH KAÇAK CAN YELEĞİ DE GELECEK KARABORSA . BEN İKTİDARIN YERİNDE OLSAM SURİYEDEN GELENLERDEN CAN YELEĞİYLE GELMELERİNİ TALEP EDERİM. YELEĞİ OLMAYAN GELMESİN. İKTİDAR YANDAŞLARI OLARAK İTHALATÇI FİRMA KURARIM.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal: Savaşıyoruz
HAVA Harp Okulu’nun kuruluşunun 64. yıldönümü ile Ant İçme ve 2015-2016 ...
Gaz atan polisin kask numarası Emniyet'te yok!
İstanbul 'daki Gezi Parkı gösterisinde polisin attığı gaz fişeğiyle gözünü ...
Flaş! Diyarbakır’da hain tuzak: 23 asker yaralı
PKK'lılar yola tuzakladığı patlayıcıyı, askeri konvoyun geçişi sırasında ...
 
Ekrem Dumanlı istifa etti
Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı sağlık sorunlarının ...
İzmir’deki üniversitede korkunç son: Çatıdan…
İzmir’in Balçova İlçesi'nde bir süredir psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenilen ...
Hastaneye beyaz bayrakla gidebildiler!
Mardin’in Nusaybin ilçesinde 5'inci gününe giren sokağa çıkma yasağı, ...
 
Ahmet Hakan’a saldırıda şok ifadeler: Adam başı 25 bin TL!
Gazeteci Ahmet Hakan'a saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Kamuran ...
Üç ayrı çatışma: 12 terörist öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli İlçesi’nin kırsal ...
Özkök açıkladı: Erdoğan-Doğan Medya savaşı nerede başladı?
Hürriyet Gazetesi baş yazarı çarpıcı açıklamalara imza atarken, herkesin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva