HABERLER>GÜNCEL
2 Eylül 2013 Pazartesi - 15:52

İzmir’de okul yönetici atamalarında şaibe iddiası!

Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Demir, “Sözlü sınavda sendikamız üyesi adaylar mağdur edildi” dedi ve ekledi: "Eğitimci arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığının hakkaniyet çerçevesinde ve adaletin bir gün herkese gerekeceği bilinciyle verilmesini bekliyoruz"

İzmir’de okul yönetici atamalarında şaibe iddiası!

İZMİR - Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce boş bulunan okul yönetici kadroları için açılan sınavların sözlü bölümünde Türk Eğitim-Sen üyesi adayların mağdur edildiğini savundu.

Demir, sendika binasında düzenledi basın toplantısında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün boş bulunan okul yöneticisi kadrolarına yönelik sözlü sınavların 26-29 Ağustos'ta Konak Hasan Sağlam Öğretmenevinde yapıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Sınav Mevzuatı'na göre, yöneticilik yazılı sınavı sonrası yapılan sözlü sınavın 10 gün önce duyurulması gerektiğini ifade eden Demir, "19 Ağustos tarihinde yapılan sınava dayalı yönetici atamaları duyurusunda sözlü sınav tarihleri 26-29 Ağustos arasında belirlenmiştir. Bu durum yönetmelikte anılan 10 günlük süreye uyulmadığından yönetmeliğe aykırı işlem tesis edildiği anlamı taşımaktadır" dedi.

Sözlü sınavların tamamlanmasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 29 Ağustos'ta yayımlanan Yönetici Atama konulu yazı ile norm kadrolara ilişkin değişikliğe gidildiğini belirten Demir, şunları kaydetti: "Yazıda, 'Yapılacak atamalarda, aynı binada veya aynı bahçede eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren birden fazla eğitim kurumuna ayrı ayrı kurum kodu ve müdür norm kadrosu verilmiş ise de, bu eğitim kurumu müdürlüklerine ayrı ayrı atama yapılması eğitim öğretimi olumsuz etkileyeceğinden söz konusu eğitim kurumlarının müdür norm kadrolarından sadece birine müdür ataması yapılacaktır' demektedir. Bu durum, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 28 Ağustos 2013 tarihinde boş ilan edilen eğitim kurumlarının norm kadrolarının yeniden gözden geçirilmesi ve mevcut kurumlardan aynı bina ya da bahçede olanların müdürlük normlarının belirli bir süre ile açılmaması anlamı taşımaktadır. Bu yeni durum birçok sorunun da oluşmasına sebebiyet vermektedir."

SÖZLÜ SINAVDA AYRIMCILIK YAPILDIĞI İDDİASI
Demir, atama yapılmasında esas teşkil edecek yazılı sınav puanının yüzde 70'i, sözlü sınav puanının ise yüzde 30'u ve Yönetici Değerlendirme Formuna göre hesaplandığını, Yönetici Değerlendirme Formunun adaylardan istenmesinin, yazılı ile EK-1 form puan ortalamalarını görebilen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sözlü sınav sonuçlarını şaibe altında bıraktığını savundu.

Sözlü sınava giren adayların puanlarının İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet adresinden duyurulduğunu, adayların yazılı ve sözlü sınav sonuçları arasındaki farkların manidar vurgulayan Demir, şunları kaydetti:
"Şubemiz kapsamında yaptığımız karşılaştırmalı yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre, Türk Eğitim Sen üyesi 25 adayın yazılı sınav ortalaması 77,54, sözlü sınav ortalaması ise 68,76 olarak gerçekleşmiştir. Eğitim Sen üyesi 19 adayın yazılı sınav ortalaması 77,25, sözlü sınav ortalaması 63,61, buna karşın Eğitim Bir Sen üyesi 67 adayın yazılı sınav ortalaması 78,11, sözlü sınav ortalaması ise 84,31 olmuş, Eğitim-İş üyesi 6 adayın yazılı sınav ortalaması 84,01, sözlü sınav ortalaması 67, sendika üyesi olmayan 22 adayın ise yazılı sınav ortalaması 80,03, sözlü sınav ortalaması 71,32 olarak gerçekleşmiştir. Sözlü sınavda sendikamız üyesi adaylar mağdur edildi.

Büyük özverilerle gelecek planlaması yapan ve adil ve tatlı bir rekabet içerisinde gerek yazılı ve gerekse sözlü sınavlarına hazırlanan tüm eğitim çalışanı arkadaşlarımızın, yapılanlar karşısında sessiz kalmayacağımızı bilmelerini istiyoruz. Adalet tesis edilene kadar mücadelemiz devam edecektir. Eğitimci arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığının hakkaniyet çerçevesinde ve adaletin bir gün herkese gerekeceği bilinciyle verilmesini bekliyoruz. Bugün geldiğimiz noktada yapılan sözlü sınav sonuçları ortadayken İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı’nın yapılan tüm bu işlemler karşısında yapması gereken istifa seçeneğini düşünmek olmalıdır."

Demir, sözlü sınavda adaylara 2 mevzuat bilgisi ile 2 genel kültür olmak üzere 4 soru sorulduğunu, genel kültür sorularında Suriye ve Mısır'daki gelişmelere ilişkin soruların ağırlıkta olduğunu sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 5 Eylül 2013 Perşembe 15:03

Eğitim sen bu duyarlılığından dolayı tebrik ederken belediyelerde buluna kardeş sendikası tümbelsen izmir belediyelerinde haksılık yapılarak göreve getirilen ve gönderilen vekil müdürler için çalışma yapmamamsı acaba siyasalcı yaqklaşımmı benimki yaparsa iyi seninki yaparsa ayrımcılık

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki komşu vahşetinde kan donduran ifade: Gıcık…
İzmir’in Bostanlı semtinde, İstanbul’daki oğullarının ziyaretinden dönen ...
Müfettişler saç çeken polislere ceza istedi!
İzmir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında Kordon’da deniz kenarında oturan ...
Adli Yıl törenine Feyzioğlu damgası: Çok sert konuştu
Adli Yıl açılış törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ...
 
Dündar Aliağa’dan sordu: Böyle demokrasi mi olur?
“Medyanın demokrasiye etkileri: Türkiye’de Toplumsal Değişim Ve Medya ...
İzmir’de adli yıla protestolu açılış
İzmir Adliyesi A-Protokol girişinde 2013-2014 adli yılı açılışı için düzenlenen ...
Fuarda yine kara tablo: Çocuklar ve silahlar!
82'NCİ İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, bir stantta yasak olmasına rağmen ...
 
Yeni düzenleme: Şehir içi hız sınırı artıyor
Emniyet Genel Müdürlüğü, yerleşim yerleri içinde hız sınırının 90 kilometreye ...
Genelkurmay'dan ‘sahte hesap’ açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı, Orgeneral Necdet Özel'in ismi kullanılarak sosyal ...
Barış mitingi yolunda eski koca vahşeti!
BDP üyesi Nazliye Sincar, Dünya Barış Günü etkinliklerine katılmaya giderken ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva