HABERLER>YAŞAM
30 Ocak 2015 Cuma - 14:26

İzmir’de medyuma cinsel istismardan tutuklama

İzmir’in Bayraklı İlçesi'nde, rüyasında karabasan gördüğünü söyleyen 28 yaşındaki B.S.'yi, "İçinde cin var" diyerek kandırıp, cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla hakkında 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan medyum 50 yaşındaki Ş.A., ilk duruşmada tutuklandı.

İzmir’de medyuma cinsel istismardan tutuklama

Rüyasında karabasan gören B.S., 1 Eylül 2013 tarihinde, bir tanıdığının aracılığıyla, resmi medyumluk yapan Ş.A.'nın evine gitti. İddiaya göre Ş.A., genç kadına, "Üç harfliler (cinler) içine girmiş, musallat olmuş, bunu çıkartmam lazım" diyerek, Arapça muska yazdı, bunu bir hafta boynuna takmasını, bir hafta sonra takrar gelmesini söyledi ve 20 lira para aldı. B.S. bir hafta sonra gittiğinde soyunmasını isteyip, yanına uzanan Ş.A.'nın cinsel tacizde bulunduğunu belirterek, geçen yıl polise başvurdu. İfadesinde, ilkinden bir hafta sonra Ş.A.'nın evine gittiğini söyleyen B.S., "Bir şeyler okudu. Battaniyenin altına girmemi, üzerimdeki elbiseleri çıkartmamı söyledi. Kendisi de gelip, yedi gün boyunca çırılçıplak yanıma uzandı. Eliyle bacaklarımı okşadı. Ardından da cinsel organıma parmağını soktu. Kendi kendine bir şeyler söyleyerek dualar etti. Ardından beni duşa soktu, 10 dakika içeride çırılçıplak beklememi söyledi. Daha sonra da muska yazdı. Bu olay benim psikolojimi buzdu. Korktuğum için de bu durumu kimseye anlatmadım. Kendisi bana telefonunudan, 'Allah'tan korkan biriyim, sana yardım etmek istedim, iyi değilsin, sonra yanına geleceğim' diye mesaj attı. Ben de bana bir şey yapmasından korkarak karokola gidip şikayetçi oldum" diyerek başından geçenleri anlattı.
 
Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, sanık Ş.A. hakkında, '677 Sayılı Kanuna aykırılık (nüshacılık- muskacılık), dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık ve vücuda cisim sokulması suretiyle cinsel saldırı' suçlarından 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı. İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, tutuksuz yargılanan Ş.A. ilk kez hakim önüne çıktı Duruşmaya Ş.A.'nın avukatı ve B.S. de katıldı.
 
Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Ş.A., soruşturma aşamasında verdiği ifadesinde, resmi olarak medyumluk yaptığını, vergi levhasının bulunduğunu, evine bunun için gelenlerin olduğunu, Arapça muskaları yazıp verdiğini, kimseden zorla para almadığını, kendi gönüllerinden ne geçerse verdiklerini, müştekinin ise evine gelmediğini, kendisine karşı cinsel saldırıda da bulunmadığını öne sürdü. Ş.A. hakim önündeki ifadesinde ise "Ben kimseye muska yazmadım. Mağdure bana geldiğinde, babasıyla cinsel ilişkiye girdiğini söyledi" dedi. Sanığın bu sözleri karşısında B.S. ağlayarak tepki verdi. Tanıklar da genç kızın başından geçen kötü olayı kendilerine anlattığını belirtti.
 
Mahkeme Başkanı Hakim Erhan Atlı, dosyada bulunan Arapça yazıların İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'na gönderilerek, mahiyetinin belirlenmesi için bir akademisyen raporunun düzenlenmesine, mağdure ve tanık anlatımları dikkate alındığında, kuvvetli suç süphesi, sanığa istinat edilen suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumuna göre tutuklanmasına karar verdi.
 
Hakim Atlı, mağdure için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri ve Adli Tıp Kürsüsü'nden verilecek raporunun beklenmesine, vergi dairesine yazı yazılıp, sanığın kaydının olup olmadığının sorulmasına da karar verip duruşmayı erteledi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 30 Ocak 2015 Cuma 17:59

Cezaevın de Seanslarına Devam Eder...

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de korkunç son: ‘Ben kötü bir şey yapmadım’ yazdı…
İzmir’in Çiğli İlçesi'nde bunalımda olduğu belirtilen genç kız, yakınlarına ...
Soyoğul yazdı: 'İzmir'in psikolojisi bozuk'
“Geçtiğimiz günlerde İzmir'i yakından ilgilendiren iki gelişme oldu. Birincisi ...
Yorgancılar: Dünyadaki her eve...
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EgedeSonsöz ...
 
İzmir'deki bankada levyeli soygun girişimi
Karabağlar’da kapısını levye ile açarak banka şubesine giren kar maskeli ...
DİSK Başkanı Beko'ya 'grevde' acı haber
Devrimci İşçi Sendikaları(DİSK)'nın İzmirli Başkanı Kani Beko’nun annesi ...
Ümit Yaldız yazdı: CHP'de fermuar sancısı
CHP Genel Merkezi’nin milletvekili listelerini fermuar sistemiyle hazırlayacağını ...
 
Gönül Soyoğul yazdı: İkinciliğimize, bir de böyle bakın…
Şimdiki yeni yetmelerin muhtemelen hiç duymadığı bir söz vardı bizim yeni ...
Sertel'den Basın İlan Kurumu'na sert çıkış: Şaibeli Hazirun...
Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ...
Ümit Yaldız yazdı: İzmir'den cacık olur mu?
Aslında yeni yıla harika haberlerle girdik. İlk olarak vergi tahsilatında Türkiye ikinci olduk.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva