HABERLER>GÜNCEL
21 Nisan 2014 Pazartesi - 16:46

İzmir'de kentsel dönüşüme büyük ilgi: Ayda 300 bina...

Ayda ortalama 300 bina için dönüşüm başvurusunun yapıldığı İzmir, kentsel dönüşümde İstanbul’un ardından ikinci sıraya yerleşti.

İzmir de kentsel dönüşüme büyük ilgi: Ayda 300 bina...

İZMİR – Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İzmir’de 2 bin 162 bina için başvuru yapıldığı, bu rakamla kentin İstanbul’un ardından ikinci sıraya yerleştiği belirtildi.
İzmir’de kentsel dönüşüm çalışmaları için proje ve danışmanlık hizmeti veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı lisanslı bir firmanın temsilcisi olan Hakan Çatalkaya, düzenlediği basın toplantısında İzmir’deki binaların yüzde 80’inin dönüşmesinin gerektiğini, toplamda 600 bin binanın bu kapsamda yenileneceğini ifade etti.

Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların bilgi sahibi oldukça talebin arttığını, mart ayı itibarıyla kentsel dönüşüm bavşurusu yapan bina sayısının 28 bin 167’ye ulaştığını anlatan Çatalkaya, bu rakamla İzmir’in ülke genelinde İstanbul’un ardından ikinci sıraya yerleştiğini ifade etti.

2 yıl önce ayda 10 olan başvuru sayısının son dönemde ortalama 300’e kadar yükseldiğini belirten Çatalkaya, “Vatandaşlar, kentsel dönüşüm kapsamında kendilerine sunulan avantajlar hakkında bilgi sahibi oldukça başvuru yapıyor. Yıl sonunda ayda 500 başvuru ortalamasına ulaşılacağını düşünüyoruz” dedi.

İzmir’de en çok başvurunun Karşıyaka, Buca, Karabağlar ve Konak ilçelerinden geldiğini anlatan Çatalkaya, belediyelerin de ilan ettikleri riskli alanlarda dönüşüm çalışmalarını devam ettirdiğini kaydetti.

Yerel seçimlerin tamamlanmasıyla dönüşüm talep edilen bina sayısının katlanarak artmasını beklediklerini kaydeden Çatalkaya, bakanlıktan lisans alan 20 dönüşüm firmasının İzmir Kentsel Dönüşüm Derneği’ni kurduğunu, derneğin binası riskli ilan edilenlerin avantajlarını nasıl kullanacağı konusunda eğitimler verdiğini dile getirdi.

Sisteme girilen 2 bini aşkın binadan ancak 100’ünde yıkımların başladığını ifade eden Çatalkaya, yerel seçimlerin tamamlanmasıyla bu sürecin de hızlanacağını kaydetti.
Dönüşümün tek başına belediyelerin gücüyle tamamlanamayacağını ifade eden Çatalkaya, “Biz vatandaş taleplerine bakıyoruz. Talepler hızla artıyor. Binası riskli olmasına rağmen dönüşüm istemeyen kişiler için de konutunu reel bedellerle satma imkanı getirilmiş. İzmir’deki binaların yüzde 80’i risk altında, ya yenileyeceğiz ya da bekleyeceğiz deprem yıkacak.” (aa)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hayati avcı 22 Nisan 2014 Salı 10:49

karşıyaka cumhuriyet mahallesi 10 yıldır ha bugün ha yarın diye oyalanırken aynı yerde SOYAK,KETENCİ,KAYA PRESTİJ gibi dev müteahitler hemencecik 13 kat yapıveriyor biz mahalle sakinlerine yok.halktan yana belediye gelmeden olmayacakta.

Yorumu oyla      13      5  
Mustafa ÖZDEMİR 21 Nisan 2014 Pazartesi 19:10

Değerli Konak Belediyesi yetkilileri, ilçenize bağlı Gültepe ,Levent ve Gürçeşme gibi gecekondu apartmanların,kaçak yapıların ve çirkin yapılaşmanın çok yoğun olduğu bu semtler için bir şeyler yapmanın,kılınızı kıpırdatmanın,sıcak koltuklarınızdan kalkıp sahaya çıkmanın zamanı gelmedi mi artık?! Bu çirkinlik karşısında, yasalar size bu çirkinliği ortadan kaldırmak için görev ve yetki verirken hiç bir şey yapmamak sizi hiç rahatsız etmiyor mu?Yoksa, 'biz hiç bir şey yapmasak bile bu halk bize oy vermeye devam ediyor,kendimizi boşu boşuna niye yoralım ki' düşüncesi içinde misiniz?!

Yorumu oyla      36      9  
21 Nisan 2014 Pazartesi 17:26

izmir köy değil değil mi? heryer neredeyse gecekondu.

Yorumu oyla      37      18  
21 Nisan 2014 Pazartesi 17:09

kentsel dönüşümden en çok yararlanan kimler onu da açıklayın lütfen. ben soyleyeyım muteahitler. zaten kat karşılığı vatandaş ile anlaşan müteahit, vatandaşa kentsel dönüşüm ile ilgii bir dilekçe imzalatıyor. lisanslı kuruluş depreme dayanıksız raporu verıyor. ne oluyor muteahit normalde devlete ödemesi gereken vfergilerden muaf oluyor. iş bankasından kredi kullanıyor. zaten anlaştığı adamın yıkacağı evi devlet desteği ile yıkıp vergiden yırtan mutesitler ise paralarına para katıyor. bu yasa izmirde asıl amacına göre uygulanmıyor. burada asıl olan vatandaşın gerçekten depreme dayanaıksız olduğuna ınandıgı ev ıcın bu yasaya basvurması için çıkarıldı. ama zaten kat karşılığı anlaşılan muteahit işin kaymagını yiyior. birde merak ettiğim lisasnlı kuruluşlar acaba hiç bir başvuruyu depreme dayanıklı burası dıye geri çeviriyorlar mı?????? asıl dikkat edilmesi gereken nokta bu.

Yorumu oyla      30      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli çocuklara özel 23 Nisan şenliği
İzmir'deki prestij projeleriyle tanınan Tanyer İnşaat, Lider Yaratıcı ...
Berkin’in yaralandığı günden yeni görüntüler ortaya çıktı
Gezi protestolarına 16 Haziran 2013'de yapılan müdahalede Okmeydanı'nda ...
1 Mayıs Komitesi'ne Taksim'de müdahale
Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili açıklama yapmak isteyen sendika ...
 
İzmir'deki Twitter davasının mağduru Erdoğan!
İzmir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında attıkları tweet'ler nedeniyle ...
Kutlu Doğum etkinliğine valilik soruşturması!
Burdur Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında ...
Ankara'da feci kaza: 2 ölü 20 yaralı!
İstanbul yolunda belediye otobüsü ile yolcu minibüsün çarpıştığı trafik ...
 
İzmirli annenin evlat feryadı: Kızımı kurtarın...
Buca oturan Perihan Nikbay, eşini iş kazasında kaybetti, mankenlik hayalleri ...
Taksim'de artık 'ekmek' yasak: 50 gözaltı
Taksim meydanında ve Gezi Parkı'nda gergin anlar yaşandı dün.. Sabah saatlerinde ...
Şaşırtan ilan: Üniversiteler sokak eylemlerini destekleyemez
Gezi’nin yıldönümü yaklaşırken Aydın Üniversitesi’nin sahibi Mustafa Aydın’ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva