HABERLER>SAĞLIK
20 Eylül 2012 Perşembe - 12:32

İzmir’de dev sağlık operasyonu: Yönetim sil-baştan!

Bakanlığın hazırladığı ‘Sağlıkta Dönüşüm’ projesi uygulama aşamasına gelirken, İzmir’in 31 devlet hastanesine yönelik ‘başhekim operasyonu’ için düğmeye basıldı. İlçe teşkilatları ve milletvekillerinin de görüşü alınarak hazırlandığı öğrenilen başhekim operasyonuna göre mevcut 16 başhekim koltuğunu korurken 15’i gidecek.

İzmir’de dev sağlık operasyonu: Yönetim sil-baştan!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği kurulması çalışmaları hız kazandı. Genel sekreterlik kulisleri hızlanırken asıl operasyonun başhekimlere yönelik olduğu ortaya çıktı.

Egedesonsoz.com’un ele geçirdiği ve AK Parti Genel Merkezi’ne, Sağlık Bakanlığı’na gönderildiği öğrenilen operasyon listesine göre 31 devlet hastanesinde başhekimlerin yarısı gidici… AK Parti İzmir, sağlık sisteminin tepesine gelecek 2 genel sekreterlik makamına da kimleri istediğini Ankara’ya iletti. Listede büyük sürprizler var…

AK Parti İzmir teşkilatının ilçelerin de görüşünü alarak hazırladığı operasyon listesinde İzmir’deki 31 devlet hastanesinin adının yer aldığı öğrenildi. 16 başhekim için ‘kalsın’ diyen AK Parti İzmir teşkilatının 15 başhekimin gitmesi yönünde görüş bildirdiği ifade edildi. Buna göre gideceklerin yerine kim gelsin sorusuna da yanıt veren AK Parti, hazırladığı başhekim listesini ve İzmir’in ‘Kuzey ve Güney’ aksı Genel Sekreterlik makamı için önerdiği isimlerden oluşan listeyi Genel Merkez’e gönderdi.

İŞTE O LİSTE  



İzmir’i iki temel bölgeye ayıran ‘genel sekreterlik’ için kulis çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken başhekimlerin kaderine ilişkin de AK Parti içinde büyük bir operasyon planı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre mevcut sistemde ‘tek yetkili olan İl Sağlık Müdürlüğü’nün kaldırıldığı, Halk Sağlığı Müdürlüğünün kurulduğu yeni sistemde İzmir’in Kuzey ve Güney’ine hitap edecek şekilde iki genel sekreterlik makamı oluşturulacak.

GENEL SEKRETERLİK LİSTESİNDE ÖZKAN’A YER YOK
AK Parti’nin hazırladığı öneri listede teşkilatın şikayetçi olduğu mevcut İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan yer almazken Özkan’ın Manisa’da oluşturulacak genel sekreterlik için çalışma yürüttüğü öğrenildi. AK Parti’nin öneri listesinde ise İzmir’in sağlık sisteminin tepesine konuşlanacak iki Genel Sekreterlik makamı için de kimlerin istendiği netleşti.

AK Parti’nin listesinde İzmir’in Güney Bölgesi için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behzat Kaya ismi yer alırken Kuzey Bölgesi Genel Sekreterliği için ise sürpriz bir isim gündeme geldi.

KUZEY BÖLGESİ İÇİN ATÇI’NIN ADI YAZILDI
Ankara’ya gönderilen listede Kuzey için hükümete yakın sendikalar arasında kabul edilen Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı yer aldı. Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nde görev yapan Atçı, genel sekreterlik için parti tarafından önerilen ikinci isim oldu.

LİSTEYE GÖRE BAŞHEKİMLERİN YARISI GİDİCİ!

AK Parti Teşkilatı’nın istediği isimler genel merkezin onayına sunulurken taslağa göre 31 hastaneden 19’unun başhekiminin değişmesi planlanıyor. Foça, Ödemiş, Selçuk, Urla Seferihisar, Kemalpaşa, Menemen, Bergama ve Aliağa ilçelerinin başhekimlerinin kaldığı listede birçok ismin yerine farklı ilçelerden hatta farklı ilden yeni başhekimlerin getirilmesi planlanıyor. Şu anda taslak aşamasında olan ve partide öneriye açılan listenin milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve parti yöneticilerinin de önerileriyle değişebileceği konuşulurken Sağlık Bakanlığı’nın da bazı isimler üzerinde inisiyatif kullanabileceği dile getiriliyor.

Ümit Yaldız yazdı: Habercilik: Zor zanaat

AK PARTİ’DEN JET AÇIKLAMA
Kentin gündemine bomba gibi oturan haberimiz sonrası, İzmir AK Parti İl Başkanlığı yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada haberimize konu olan herhangi bir çalışma yapılmadığı vurgulanırken şu ifadelere yer verildi; 

‘Bugün İzmir merkezli bir internet sitesinde yayımlanan “sağlıkta ak operasyon” başlıklı haberde, AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından kentteki kamu hastanelerinde görevlendirilecek yöneticilerle ilgili bir çalışma yapıldığı iddiasında bulunulmuştur. Aynı haberle birlikte bir liste yayımlanmış ve söz konusu listede yer alan isimlerin AK Parti tarafından ilgili görevlere uygun görüldüğü iddia edilmiştir. Bahse konu olan haber gerçeği yansıtmamaktadır. AK Parti İzmir İl Başkanlığının ve İlçe Başkanlıklarının böyle bir çalışması da, hazırlığı da yoktur. Devletin kendi içerisindeki sistemin işlemesi neticesinde oluşan tayin, terfi, atama gibi hususlara siyasi irade olarak bizim müdahale etmemiz düşünülemez. Haberde bahsedilen konular, topluma hizmet etmeyi esas alan, ideolojik platformlarda değil, çağdaş demokratik değerler platformunda siyaset yapmayı benimseyen bir parti olan AK Parti’nin siyaset yapma tarzıyla hiç bağdaşmamaktadır. Bu vesileyle, her daim devletin kurum ve kuruluşlarının saygın kimliğine bir halel gelmemesi için özen göstermiş olan AK Parti İzmir İl Başkanlığının aynı özen ve hassasiyeti bundan sonra da göstermeye devam edeceğini kamuoyuna duyurmak istiyoruz.’
  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Eylül 2012 Salı 14:38

BEHZAT ÖZKAN HEM BAŞHEKİM HEM DE GENEL SEKRETER Mİ OLACAK ŞİMDİ

Yorumu oyla      12      6  
komando 21 Eylül 2012 Cuma 12:41

recep atcı başkanımıza herşey yakışır büyüksün başkanım

Yorumu oyla      17      6  
ŞİRİNYERLİ 21 Eylül 2012 Cuma 10:19

Ömrünü okumak ve bilimle geçirmiş "OKUDUĞU YIL"Sayısı İLKOKUL MEZUNU İLÇE BAŞKANIN yaşı kadar ama KADERE bak ki "TAYİN ve ATAMASI ONUN ELİNDE" NEDEN DAHA EVVEL MUAYENE ETMEDİĞİ İÇİN "intikam alınıyor" gibime geldi,Hepinize hayırlı olsun.Genel merkez listesi yalnız İZMİR içinmi yoksa HER il İÇİN AYRI,AYRIMI,Saygılar..

Yorumu oyla      16      6  
ali çavuş 21 Eylül 2012 Cuma 10:15

yiyin efendiler yiyin aksırıncaya paksırıncaya...

Yorumu oyla      17      5  
Ödemiş başhekimi rekora koşuyor 21 Eylül 2012 Cuma 09:02

Ödemiş başhekimi rekora koşuyor! Eğer herkes gider o kalırsa bu haber nokta atışı olmuş derim. Oh ne güzel memleket daya sırtına ilçe teşkilatına kal kalabildiğin kadar...

Yorumu oyla      16      6  
Sayın akay biz de yedik 21 Eylül 2012 Cuma 00:08

bu hükümet niye saman ithal ediyor, çünkü yiyecek 22 milyon koyun var

Yorumu oyla      18      6  
izmire vakıf 20 Eylül 2012 Perşembe 23:36

izmirde akp henü sağlıkta iktidar olamadı nedeni;Türkav çatısı altında daha önce örgütlenen mhp yapılanması.şimdi ise cemaat toplantıları adı altında toplanıyorlar hiç biride cemaatçı değil.cemaati referans yeri olarak kullanan menfaatçılar bunlar temizlenmedikçe izmir sağlığı ve akp hiç bir yere varamaz.

Yorumu oyla      18      7  
kirmezın 20 Eylül 2012 Perşembe 22:24

işin şakası bitarafa adamlar sağlıkta başarılı

Yorumu oyla      20      20  
Devlete özen ve hassasiyet !!! (imiş....) 20 Eylül 2012 Perşembe 22:00

Jet yalanlama yapmış AKP il başkanlığı. Sanki kimse bilmiyor neyin nasıl olduğunu da bize masal anlatıyor. Merkezi hükümete bağlı kuruluşta çalışıyorum. Bırak müdürü başhekimi, işçi-teknisyen alınamıyor AKP listeleri dışından. Bir şubeye 10-12 alınıyor alındı geçenlerde, Şube müdürü "1 tanesini kendim seçemedim, AKP il-ilçe teşkilatlarından gönderilen listeler dışında" diyor. Daha neyin masalını anlatıyorsunuz !!!!

Yorumu oyla      19      6  
kiraz 20 Eylül 2012 Perşembe 21:55

sayın akay millette yer ya bu açıklamayı...

Yorumu oyla      22      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küresel ilaç firmaları Alzheimer için pes dedi!
İlaç üreticileri Alzheimer ilaçlarıyla ilgili araştırmaların çok zor ve ...
İzmirli eczacılardan ‘engelleri kaldıran’ proje
ÇEKOOP üyesi gönüllü eczacılar, Avrupa'dan getirtilecek brail alfabesi ...
Kadınlar hayatlarının 17 senesinde diyette!
İngiltere’de yapılan araştırmada 18 yaşında diyet yapmaya başlayan bir ...
 
Ege’nin hayati hedefi: Yılsonunda 300 bin ünite
'Kanın acil değil, sürekli ihtiyaç' olduğunu belirten Türk Kızılayı Ege ...
Üniversite hastanelerine ‘Hoca farkı’ dönüyor
Üniversite hastanelerindeki profesör ve doçentlere muayenelerde kaldırılan ...
Yüz binlerce çocuğa acil aşı çağrısı!
Sağlık Bakanlığı tetanos ve difteri aşılarını zamanında temin edemeyince, ...
 
Bilim adamlarından sağırlığı tarihe gömen buluş!
Tıpta milyonlarca insana umut olacak yeni bir adım daha atıldı. Bilim ...
Çocuklarımız okulda neler yemeli
Okul öncesi dönemde olduğu gibi okul çağındaki beslenme alışkanlıklarının ...
Hafızayı yapay ortamda saklamanın yolu bulundu
Case Western Reserve Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmada, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva