HABERLER>SAĞLIK
10 Eylül 2014 Çarşamba - 10:06

İzmir’de çivi çakılmayan sağlık kampüsüne danışman ihalesi!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yerel seçimler öncesi temelini attığı ancak bugüne kadar çivi çakılmayan Bayraklı'daki sağlık kampusü için danışmanlık ihalesine çıkıldı. İhaleyi kazanan Türkerler ve Gama Holding'in asıl işe başlamazken, Bakanlığın yapılacak işleri kontrol edecek danışmanlık ihalesine çıkması şaşkınlık yarattı.

İzmir’de çivi çakılmayan sağlık kampüsüne danışman ihalesi!

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - Sağlık Bakanlığı'nın 30 Mart yerel seçimlerinden önce temeli atılan ancak bugüne kadar yapımı için çivi bile çakılmayan Bayraklı'daki sağlık kampusü için danışmanlık ihalesine çıkması şaşkınlık yarattı. Kamu Özel Ortaklığı modeli ile yapılması planlanan kampusün ihalesini Türkerler Holding ve Gama Holding ortaklığı kazanmıştı.

Sağlık kampusünü 25 yıl boyunca işletmeyi, 36 ayda tamamlamayı taahhüt eden grup, temel atma töreninin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hiçbir çalışmaya başlamadı.  Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ise kampuse çivi çakılmazken, İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampusü Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşine İlişkin İzleme ve Değerlendirme Danışmanlık Hizmet Alımı işini açık ihale usulü ile ihaleye çıkardı.

TEMELİ BAKAN ATMIŞTI
İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampusü, 2 bin 60 yatağa sahip olacak şekilde programlandı. İçerisinde 7 hastane, otel, lokanta ve sosyal tesislerin olması planlanan kampusun, 1 milyar 638 milyon 22 bin 646 liraya mal olması ve 36 ayda tamamlanması planlanmıştı. 622 bin 530 metrekare arsa üzerinde, 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanına yapılması düşünülen hastanenin temlini 12 Mart 2014 tarihinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu atmıştı. Ancak aradan 6 ay geçmesine rağmen kampus alanında hiçbir çalışma yapılmadı.



AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da kısasüre önce yaptığı açıklamada,  şehir hastanesinin yapımına en kısa sürede başlanacağını açıkladı. Delican, “ 2004’ten itibaren parti programımızda vardı şehir hastaneleri… Benim meclis üyeliğimde şehir hastanesi için Bayraklı’da  önerdiğim yer onay almıştı. Ciddi bir çalışma yapmış planlara işletmiştik. Bu benim için büyük bir onurdu. Temel atıldı. Bu konuda problem yok. Sadece yüklenici firmanın bazı hükümlülükleri yerine getirmesi, kanuni prosedürler nedeniyle beklemede. Çözülmek üzere. Yüklenici firma en kısa sürede yapıma başlayacak" diye konuşmuştu.

7 HASTANE BİR YERDE
Yapımı planlanan kampus içinde 715 yataklı Genel Hastane, 424 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 380 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi, 141 yataklı Onkoloji Hastanesi, 300 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ile Hastane Kampusu’nu destekleyecek çeşitli sosyal fonksiyon alanları olacak.

13 Ekim 2014 tarihinde yapılacak ihaleyi kazanacak firma ihale kapsamında yer alan bütün binaların mimari, betonarme, elektrik, mekanik, altyapı ile çevre düzenlemesi ve hastanede medikal mühendislik projelerinin kontrolü ve organizasyonunu yapacak. İdare ile yüklenici arasında imzalanan sözleşmelerde “mühendis” sıfatıyla yapması düşünülen tüm yapı denetimine ilişkin görevlerin yerine getirilmesini sağlayacak.  Yüklenici tarafından hazırlanan, inşaatların kapsamına giren her türlü donanım ve tesisatın işletim ve bakım talimatlarını inceleyecek ve gerekli görüşlerini içeren raporu idareyee teslim edecek. İşin bitirme süresi, işe başlama tarihinden itibaren 1080 takvim günü olarak öngörüldü. İşletmeye geçişi müteakip nihai  kabule kadar geçecek olan 720 günlük süre hariç tutuldu. Kesin ve uygulama aşamasında 15, yapım aşamasında ise 33 teknik personel istihdam edilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dersim 19 Ekim 2014 Pazar 20:10

Ya arkadaş benim bildiğim temel atmak kalıpların çakılması demirlerin bağlanması betonun dökülmesi demektir. Ya 3 milyon İzmirli hicmi bu soruyu sormuyor.helal olsun siyasetin gucu

Yorumu oyla      12      5  
ömer bahar 18 Eylül 2014 Perşembe 15:07

benim güvenim sonsuz danışmanlık hizmet ihalesi sadece bir prosedür 1 ay içinde inşaata başlanıyor arkadaşlar yapılmasını istemeyenler sevinmesin ler

Yorumu oyla      11      6  
3 LÜ DENKLEM 11 Eylül 2014 Perşembe 11:45

Yazının tamamını okumadan anlamak zor,yani 2004 den beri teklif edenlerle temel atılma konusu,yüklenici firma, İZMİR KÖRFEZİNİ bu bölgeden, sahada yamanlar dağına doğru AÇILMA PROJESİNİ**DANIŞMAN**vasıyasıyle aşmak,düşüncesi isim vermeden ama *ŞEHİR PLANCISI**olan kişiyide katalım hesapları var gibi görünüyor.Yani 1 bilinen 3 bilinmeyen DENKLEM gibi..sevgiler..

Yorumu oyla      12      5  
private35 11 Eylül 2014 Perşembe 10:03

ortada keşke atılmış bir temelde olsaydı, sevinirdik oda yok.

Yorumu oyla      13      5  
10 Eylül 2014 Çarşamba 16:18

"mert" zaten yapılan bir iş yok ki! 6 ay önce temeli atılan inşaata çivi çakmamışlar. yalan asır bunun da haberini yapsa ya! adamlar takmış ulaşıma. derdi ulaşım da değil, seçimler, belediye karalama ... abisi sabah ankara ulaşımıyla ilgili haber yapmış mı? başkentin ulaşımı rezalet ötesi.

Yorumu oyla      22      6  
lale 10 Eylül 2014 Çarşamba 15:47

yapın yapmazsanız İZMİRDE SİZE OY YOK ANLAYIN ARTIK SADECE VE SADECE istanbulun %1 kadar...

Yorumu oyla      21      6  
Mert 10 Eylül 2014 Çarşamba 15:47

Yapmayın zaten istemezükçüler istemiyor bir şey yapılmasını. Onlar köyünde mutlu. Yapılırsa bunalıma girerler.

Yorumu oyla      14      19  
10 Eylül 2014 Çarşamba 12:45

acele etmesinler, 2015 seçimleri öncesi bir temel daha atarlar :))

Yorumu oyla      30      6  
10 Eylül 2014 Çarşamba 12:34

otogar metrosu ne oldu? konak tünelleri ( 1,6 km ) 5 yıl da mı bitecek?, çandarlı limanı neden yapılmıyor? ( bu ay ihaleye yine girmezse ne olacak? ), buca metrosu neden yapılmıyor?, hızlı tren çalışması neden yapılmıyor? ... bunları yeniasır cevaplarsa iyi olur:)))

Yorumu oyla      31      6  
private35 10 Eylül 2014 Çarşamba 11:14

:) sadece komik.izmire ve İzmirliye verdikleri değer bu maalesef.

Yorumu oyla      34      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şok: İstanbul'daki hastanede uyuz salgını
İstanbul'un en büyük kamu hastanelerinden biri olan Göztepe Eğitim ve ...
Türk Hava Yolları'nda Ebola önlemleri
Batı Afrika'daki Ebola salgını nedeniyle Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık ...
Ebola aşısı Kasım'da kullanılabilir
Dünya Sağlık Örgütü, Batı Afrika'da 2000'den fazla kişinin ölümüne neden ...
 
Her 40 saniyede bir kişi intihar ediyor!
Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yaptığı önemli açıklamada, her 40 saniyede ...
AB'den Batı Afrika'ya Ebola yardımı
AB Komisyonu, Ebola virüsünün neden olduğu salgınla mücadele eden Batı ...
Aksiyon filmleri 'şişmanlatıyor'
Televizyon ile şişmanlık arasındaki bağlantıyı gösteren araştırmalara ...
 
İzmir’in 2 büyük hastanesine kritik atamalar: Birleşme operasyonu mu?
İzmir’in en büyük hastanelerinden Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve ...
İzmir'deki iki hastanenin 'birleşme sancısı' istifa getirdi
Geçtiğimiz günlerde birleşme tartışmalarıyla gündeme gelen İzmir’in iki ...
Sağlıklı gıdalar da 'bağımlılık' yapıyor
Amerikalı bilim insanları, lezzetli ancak zararlı gıdalara bağımlı olunabileceği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva