HABERLER>SAĞLIK
30 Ekim 2012 Salı - 15:40

İzmir’de ‘başhekim’ operasyonu: Hastaneler sil-baştan!

Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı kadro operasyonunda bu kez başhekim, hastane müdürleri ve yönetimleri değişti. İzmir’de birçok hastane yöneticisi görevden alınırken yerlerine atamalar yapıldı.

İzmir’de ‘başhekim’ operasyonu: Hastaneler sil-baştan!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu “Sağlıkta Dönüşüm Projesi” kapsamında il sağlık müdürlükleri kaldırılırken yerlerine Halk Sağlığı Müdürlükleri kuruldu. İl Sağlık Müdürü’nün valinin sağlık danışmanı olarak görev yapacağı sistemde illerin sağlığından sorumlu genel sekreterler atandı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın imzası ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına gönderilen listede İzmir’e geçtiğimiz günlerde genel sekreter kadrosunda iki isim atanmıştı. Kentin güney ve kuzey olarak ikiye bölündüğü yapılanmada Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Nuri Dilek görevleri getirilmişti.
 
İki genel sekreterin atamasının ardından alt kadrolarda da operasyon yapıldı. İzmir’deki hastanelerin başhekimleri, başhekim yardımcıları, hastane müdür ve müdür yardımcıları ile başhemşirelerinin tamamına yakınında değişikliğe gidildi.
 
AYNI HASTANEDEN GELDİ
Türkiye’nin en büyük hastanelerinden biri olan Katip Çelebi Üniversitesi ile yapılan protokol ile üniversiteye bağlanan Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başhekimliği görevine Radyasyon Onkolojisi İdari Birim Şefi Doç. Dr. M. Oktay Tarhan getirildi. Sadece tümör dokusuna radyasyon vererek kansersiz dokularda oluşabilecek hasarı en aza indiren yeni tedavi sistemi "Uzay Neşteri” yöntemini Ege Bölgesi’nde ilk uygulayan bölümün başında bulunan Tarhan aynı zamanda Türk Onkoloji Derneği’nde de aktif görev alıyor.
 
Yapılan değişiklikten İzmir’in en büyük hastanelerinden biri olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi de nasibini aldı. Hastane başhekimi Dr. Nejat Aksu görevden alınırken yerine Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt getirildi.
 
KARŞIYAKA’DAN BOZYAKA’YA
Yine kentin en büyük hastanelerinden biri olan Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yönetim kadrosunda değişikliğe gidildi. Karşıyaka Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Rahim Özdemir yeni yapılanmada Bozyaka’ya başhekim olarak atanırken Karşıyaka Devlet Hastanesi başhekimliğine de Kemalpaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Öztürk geldi.Kemalpaşa'ya ise Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nden görevlendirme yapıldı.

ALSANCAK DA GİTTİ
Kentin en aktif ve hasta sayısı bakımından doğun hastanelerinden biri olan Alsancak Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Uzm. Dr. Aslan Savaşan görevden alınırken yerine Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Osman Yaşar Öz getirildi. Hastanenin başhekim yardımcılarında da değişikliğe gidildi. İzmirlilerin yakından tanıdığı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler alan Başhekim Yardımcısı Nazan Pedük Coşkun da görevden alındı. Hastane Müdürü Bahri Sözmez’in yerine Necla Umur getirildi.
 
Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fatih Hayali’nin görevine devam etmesi kararı alınırken Tire Devlet Hastanesi’nin Başhekim Yardımcısı Dr. Osman Şükrü Erbaysal ile Bayındır Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne atandı. Selçuk ile Kiraz Devlet Hastaneleri’nin başhekimleri değişmezken uzun yıllardır Menemen’de başhekimlik yapan Nusret Ayaz’ın da görevine devam etmesi kararı alındı. Yapılan değişikliğe Çeşme de dahil edildi. Çeşme’ye Ankara’dan bir doktor gönderilirken Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Halis Bağ, Urla Devlet Hastanesi’ne atandı.
 
Seferihisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şenol Tunçel görevden alınırken yerine Konak Doğumevi Başhekim Yardımcısı Zeki Yılmaz getirildi. Tunçer ise Foça Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Yine aynı hastanenin müdürlüğüne ise Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi Müdür Yardımcısı İhsan Yolcu atandı.
 
Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde uzun süredir görev yapan Başhekim Mustafa Gönen de değiştirildi. Daha önce birçok kez görevden alınan mahkeme kararları ile geri dönen Gönen’in yerine Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Birol Durukan görevlendirildi.
 
‘DİŞ’TE DE ROTASYON
Yapılan değişikliklerden diş hastaneleri de etkilendi. Konak Diş Hastanesi Başkekimliği’ne Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Sorumlu Hekimi Erhan Yaymacı getirildi. Hastanenin müdür, müdür yardımcısı ve sorumlu hemşiresinde de değişikliğe gidilirken Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Esra Aladağ ile Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Affan Bol yerini korudu.
 
ATÇI’YA OPERASYON
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz aylarda basına sızan listede “genel sekreter” ünvanı ile yer alması istenen Sağlık -Sen İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı’ya da operasyon yapıldı. Son değişiklikte kendisine yer bulmak için çalışan Atçı hakkında Sağlık Bakanlığı’na dosya ve bilgilerin gönderildiği öğrenildi. Tam Gün Yasası’nın çıkmasının ardından hem hastanede görevine devam eden hem de muayenehanesini kapatmayan Atçı hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı öğrenildi. Yapılan disiplin kurulu toplantısında Atçı hakkında ‘kademe ilerleme’ cezasının verildiği ifade edildi. Aynı zamanda SGK tarafından yapılan denetim sonrasında yaklaşık 100 bin TL ceza kesilen Atçı’nın soruşturmaya ve cezaya konu olan dosyasının Atçı muhalifleri tarafından Ankara’ya gönderildiği öne sürüldü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EBE 1 Kasım 2012 Perşembe 12:06

EGESADER VE SAĞLIK SEN ORGANİZASYONUNDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL GELEN YÖNETİCİLER HER KESİMDEN GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA ÇOGU CEMAATTEN

Yorumu oyla      19      7  
HASAN 1 Kasım 2012 Perşembe 12:04

TSS VE TÜRKAV KADROLARI DOĞRU ANCAK ARKADAŞLAR BUNLAR AKKURT OLMUŞ TSS VE TÜRKAVCILAR YANİ ASLINDA SAĞLIK SEN DEVŞİRME ELEMANLARLA İŞİ BİTİRMİŞ ZATEN DÜNE KADAR İZMİRDE SAĞLIK SEN Cİ 1000 KİŞİ ANCA VARDI 1 SENE İÇİNDE 5000 SAĞLIK SENCİ TÜREDİ ÇOĞUDA ESKİ TÜRK SAĞLIK SENCİ. DURUMU DOĞRU OKUMAK LAZIM AKP İZMİRDE UYANIK DAVRANDI GÖSTERMELİK MİLLİYETÇİ BİR EKİP KURDU AMA HEPSİ AKKURT NÜKHET HOTAR IN PLANI İŞLİYOR. BİZİM GİBİ ZÜĞÜRT TSS CİLER TESELLİ EDELİM BURDA BİRBİRİMİZİ

Yorumu oyla      13      8  
veli güldürme 1 Kasım 2012 Perşembe 11:04

veli arkadaşım listeni yayınlada görelim gülelim

Yorumu oyla      15      8  
veli gül 31 Ekim 2012 Çarşamba 16:11

ARKADAŞLAR DEMOGOJİ YAPIYORSUNUZ YENİ YAPILANMADA SAĞLIK SENDEN KİMSE YOK ,HEPSİ FULL TÜRK SAĞLIK SEN VE TÜRKAV.İSTERSENİZ BURADAN LİSTELİYELİM.

Yorumu oyla      21      12  
mahmut 31 Ekim 2012 Çarşamba 16:02

sağlık sen e üye olupta 1 ay sonra müdür olanlara hakkımızı helal etmiyoruz... izmirde sağlık seni bu duruma getirenler yok olup gittiler

Yorumu oyla      18      12  
melisa 31 Ekim 2012 Çarşamba 15:14

sağlık sene destek veren bir çok müdür ve müdür yardımcısı yeni yapılanmada görev aldı .biz demi yalaka olsaydık acaba

Yorumu oyla      16      15  
alican yılmaz 31 Ekim 2012 Çarşamba 14:42

sağlık senn işyeri temsilcilerinden görev alanları, sağlık sene açıkça destek veren başhekimleri, sağlık sen temsilcilerinden başhekim olanları, müdür olanları kutluyoruz...

Yorumu oyla      16      15  
Mehmet Korkmaz 31 Ekim 2012 Çarşamba 14:38

Çalıştığı Hastanedeki söylentilere bakılırsa SGK sendika Başkanı Recep Atcı ya 100 bin tl cezayı hastane döner sermayesini dolandırmaktan vermiş. Hemde çalışan arkadaşlarına verilecek paradan kesilmiş. Çalışma arkadaşlarının haklarını koruması gereken Başkan böyle yaparsa vay çalışanların haline.

Yorumu oyla      15      12  
nurgül 31 Ekim 2012 Çarşamba 09:24

sayın ercan beye katılıyorum. aynen izmirde mhp kazandı. ak parti gücünü gösteremedi. yazık o kadar çalıştık emeklerimiz boşaymış bilseydik mhp ye çalışırdık izmirde akp güçlü olamaz bundan sonra demekki ak parti izmiri gözden çıkarmış ne diyelim

Yorumu oyla      25      8  
Ahmet Keskin 31 Ekim 2012 Çarşamba 09:09

Yöneticiler İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümlerinden seçilmelidir. İzmir'de tam bir skandal yaşanmaktadır. Bu bölümlerden mezun olmayanlar kadrolara gelmektedir. Performansa dayalı puanlama sistemiyle yönetilecek olan birlikler başarısızlıkla karşı karşıya gelecek. Bu görevlendirmelerde ayrıca Sağlık-Sen'i Genel Sekreterler dinlemedi. İktidar yanlısı diye yaftalayanlara duyurulur. Ak Parti bu işe el atmalı.MHP'liler kadroları aldılar.

Yorumu oyla      29      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk: 3 mm'den böbrek ameliyatı
Türkiye'de ilk kez İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medical Park Hastanesi'nde ...
Hava ambulansları 2 bin 33 hayat kurtardı
Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen hava ambulansı uygulaması ...
Kilolarınız sürekli artıyor mu? Duygusal aç olabilirsiniz...
Yemek yediğinizin farkında olmuyor ve kendinizi bir türlü yemekten alıkoyamıyorsanız, ...
 
‘Griptir, geçer’ demeyin! İşte yanlışlar ve doğrular
Yanlış bilgiler, gribin solunum yollarında ciddi tablolar oluşturmasına ...
Sigara 21.yüzyılda 1 milyar can alacak!
Amerikan Kanserle Mücadele Derneği Başkanı John Seffrin, sigaranın 21'inci ...
Akşamları uzanarak dinlenenler dikkat!
İzmir'de özel bir hastanede çalışan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı ...
 
Bilinçsiz sporun sonu menisküs!
Futbolculara özgü bir hastalık olarak düşünülen menisküs yırtığı, hareket ...
Genç kızlara doğum kontrol hapı bedava
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande seçim öncesi verdiği sözleri yerine getiriyor.
Meme kanserinde kendi kendini muayene çok önemli
Genel Cerrahi Profesörü Ömer Harmancıoğlu, meme kanserlerinin yüzde 80’inin ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva