HABERLER>EKONOMİ
18 Eylül 2014 Perşembe - 13:45

İzmir'de asansör güvenliği zirvesi

Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası asansör kazalarına karşı toplumu bilinçlendirmek için sempozyum düzenliyor. Odalar düzenlediği basın toplantısı ile sempozyumu duyururken son dönemlerde artan asansör kazalarına vurgu yaptı. Sempozyumda üretici firmalardan asansör kullanan ilköğretim öğrencilerine kadar her kesim bilinçlendirilecek.

İzmir de asansör güvenliği zirvesi

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ- Türkiye’de son günlerde sayısı artan, teknik denetim ihmalleri ve kullanım hatalarından kaynaklanan asansör kazalarına karşı, TMMOB’a bağlı Elektrik Mühendisleri Odası ve Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubeleri yürütücülüğünde `Güvenlik ve Teknoloji` ana teması ile Asansör Sempozyumu düzenlenecek.  
 25-27 Eylül 2014 tarihlerinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi`nde düzenlenecek Sempozyumda üretim esnasındaki aksaklıklar, denetimlerdeki ihmaller, kullanım hataları gibi birçok konuda üreticilerden, kullanıcılara her kesim bilinçlendirilecek.  Bildiri oturumlarının yanı sıra panel, kurs, açık oturum, sabah toplantısı, poster bildiriler, ilköğretim öğrencileri için bilgilendirme eğitimi, resim sergisi ve sosyal etkinlikler de yer alacak. 
ASANSÖR KULLANIMI KÜÇÜK YAŞTAN BİLİNÇLENDİRİLECEK
Tepekule İş Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantıyla Asansör Sempozyumu’nun duyurusu yapıldı. TMMOB MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin; yaptığı açıklamada sempozyumun ilk gününde ilköğretim çağındaki öğrencilerin sempozyum alanına getirilerek asansör ve yürüyen merdivenlerin güvenli kullanımına yönelik, görsel ve işitsel dokümanlar eşliğinde eğitim düzenleneceğini duyurdu.
Oda başkanı Güniz Gacaner Ermin, sempozyuma sektörle ilgili firmalar, ilgili bakanlıklar, sektörel dernekler, akademisyenler, meslek odaları ve toplumun her kesiminden asansör kullanıcılarını davet etti. Ermin; “Teknolojik gelişmelerin büyük bir hızla gerçekleştiği günümüzde, asansör teknolojileri alanında da çok hızlı bir gelişme ve değişim yaşanmaktadır. İnsan yaşamının daha konforlu ve kolay hale gelmesinde önemli rol oynayan asansörler, yasal mevzuata uygun olarak yapılması, tasarımından imalatına, imalatından bakımına, bakımından periyodik kontrollerine kadar tüm süreçlerde mühendislik hizmetine gereksinim duyan bir uzmanlık alanıdır.  Bu nedenle TMMOB Elektrik Mühendisleri ve TMMOB Makine Mühendisleri Odaları kendi meslek alanlarını doğrudan ilgilendiren asansör sektörüne yönelik çalışmalarını her anlamda geliştirerek meslek, üye ve toplum yararı çevresinde yoğunlaştırmaktadır” ifadesini kullandı.
 
KAZALAR BİR DAHA YAŞANMASIN DİYE
Düzenlenen basın toplantısında, Mecidiyeköy’de rezidans inşaatında 10 işçinin yaşamını yitirmesiyle tekrar Türkiye gündemine oturan asansör kazaları hatırlatıldı. TMMOB yetkilileri “Güvenlik ve Teknoloji” temalı sempozyumda yaşanan facialara değinilmeden geçilemeyeceğini belirtti. Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, bir daha bu tür kazaların yaşanmaması için bu tür organizasyonların yapıldığını belirtirken,” bu kazalar ilk değildi. Kazaların önlenmesi için denetimin, kontrollerin, zamanında yapılıp gerekli önemin verilmesi gereklidir” açıklamasını yaptı. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Zeybekci İzmir’de: İnönü’nün sözüyle rest!
Avrupa ile Amerika arasında ticareti serbestleştirecek anlaşmada Türkiye'nin ...
'FED faizi' etkisi: Dolar 2.23’e dayandı
ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımlarına başladıktan sonra yükselişlerin ...
İzmir’in antik kenti para bastı!
İzmir turizmindeki durgunluk, müze ziyaretçilerine de yansıdı. Yılın ilk ...
 
Yönetmelik hazır: İşte ‘2023’le uyumlu DEİK!
DEİK’in AK Parti'nin 2023 hedefleriyle uyumlu hale gelmesini hedefleyen ...
Aslan’dan isyan: Projelerimize sahip çıksalardı…
Ege-Koop Başkanı Aslan: Yerel seçim sürecinde Ege-Koop Proje Merkezi olarak ...
IBM İzmir’de iş dünyasıyla buluştu
İzmir’de düzenlenen IBM Türk etkinliğinde, kurumların yeni dünyada rekabet ...
 
Müteahhitlik yasası sil baştan!
Değiştirilmesi söz konusu olan yasa, Türkiye’deki yaklaşık 300 bin müteahhitin ...
İzmir’in patronlarından ‘işçi’ zirvesi: Masada güvenlik!
İşçi sağlığının ve güvenliğinin işverenler tarafından benimsenmesi için ...
Zeytinyağında kalpazanlık yeniden hortladı!
Stokları dibe vuran, litre fiyatı 10 liranın üstüne çıkan zeytinyağında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva