HABERLER>GÜNCEL
28 Mayıs 2013 Salı - 17:16

İzmir'de akil gerginliği: İçeride-dışarıda protesto!

Bir toplantı için İzmir’e gelen Akil İnsan Fadime Özkan, hem toplantı salonunda hem de dışarıdaki kalabalık tarafından protesto edildi. Öztürk “2 aylık toplantılar sonrası Ege’nin sürece desteği yüzde 60’a çıkmıştır” dedi.

İzmir de akil gerginliği: İçeride-dışarıda protesto!

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ - İzmir Küçük Millet Meclisi tarafından düzenlenen ‘Silahlar sustu şimdi barışı düşünme ve konuşma zamanı’ konulu toplantının konuğu Ege Bölgesi Akil İnsanları’ndan Star Gazetesi yazarı Fadime Özkan'dı. 

- FOTO GALERİ: İÇERDE-DIŞARDA PROTESTO!...

Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’den düzenlenen toplantıya 'içeride' ve 'dışarıda' yapılan protestolar damgasını vurdu. Türkan Saylan’ın önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup toplantıya ve ‘Akil İnsanlar’a karşı protesto gösterisi yaptı. 

İşçi Partisi, HEPAR, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Genel Sağlık-İŞ’e bağlı İzmirliler ‘İzmir’in akile ihtiyacı yok’, ‘Ne ABD Ne AB tam bağımsız Türkiye’ ‘AKP’nin akili böldürmeyiz ülkeyi’ sloganlarını attı. Eylem öncesi sivil polisler Türkan Saylan’ın önünde etten duvar örerken davetli olmayanlar içeriye alınmadı. Çevik kuvvet ise kapının yanında olası bir müdahaleye karşın hazır bekledi. Bu arada toplantıya konuşmacı olarak katılan Akil İnsan Fadime Öztürk protestocu kalabalığın arasından kimse fark etmeden içeriye girerek salondaki yerini aldı.



PROTESTO GERGİNLİĞİ
Yalnızca davet edilenlerin salona alındığı toplantıya yaklaşık 25 kişi katılırken, moderatör Pervin Mısırlıoğlu’nun açılış konuşması sırasında adının Murat İnce olduğu öğrenilen bir vatandaşın protestosu gerilim yarattı. ‘Siz burada barış istemiyorsunuz, PKK’yı övüyorsunuz. Ülkeyi bölmek istiyorsunuz. Salonda Türk Bayrağı yok. Siz nerenin vatandaşınız. Demokratik bir toplantı düzenlemiyorsunuz, az önce 60 yaşında bir kadın zorla dışarı çıkarıldı” şeklindeki çıkışı moderatör Mısırlıoğlu ile sözlü kavgaya dönüşmesi üzerine vatandaş Murat İnce toplantıda bulunan sivil polisler tarafından dışarı çıkartıldı. Mısırlıoğlu protestocu şahısa ‘Sizin zihniyetiniz iktidarda olsa kimseyi konuşturmaz. Lütfen dışarı çıkın’ dedi. Protesto 15 dakika kadar sürerken, Akil İnsanlar'ın çözüm süreci boyunca yaşadıklarını anlatan kısa film izlenemedi.

HER TOPLANTIDA OLUYOR
Protesto sonrası söz alan Ege Bölgesi Akil İnsanları’ndan Fadime Özkan, “Her toplantıda en az bir kişi kendini öne atarak benzer ifadelerle, hakaretlerle, suçlamalarla bir satır cümle dinlemeden bu gösteriyi yapıyor. Bu toplantının bir üslubu var. Konuşan herkesin eleştirisini görüşünü kaydediyorum. Tepkisel gösteriyi yapan beyefendi demokratik bir toplantı olmadığını söyledi. Ama salona girdi. Protesto demokratik bir haktır. Tüm toplantılarımızı protesto edildi” dedi.



SÜRECE DESTEK YÜZDE 60’A ÇIKTI

Ege Bölgesi heyeti olarak toplantılara İzmir’den başladıklarını belirten Özkan, “30 yılda 40 bin genç insanın canına mal olmuş bir sorunun çözümü konusunda ilk kez Türkiye tarihi bir eşiğe geldi. Silahların susması demokrasinin tam anlamda tesis edilmesi ve yaraların sarılması süreci için şartlar oluşmuşken bende orada katkı sunmadan edemezdim, vicdanı ve ahlaki gereklilikti bu, vatan borcuydu. Türkiye’nin ortak geleceği için bu çalışmalar yapılmalıydı. Akil insanlar heyeti ege bölgesi grubu olarak İzmir’den başladık. Türkiye’nin en büyük metropollerinden biri. Protesto eden eleştiren endişelerini dile getiren de oldu. Bunun yanında çözüm sürecine destek verdiğini, nelere dikkat etmek gerektiğini bize aktaranlarda oldu. Biz aklı selimin bariz şekilde görünür olduğu bir süreci başlatmış olduk. Biz Ege’ye gelmeden önce çözüm sürecine destek yüzde 43,5’tu. Bu hafta sonu Pazar günü Muğla’da son toplantıyı yaptık. Bütün toplumun farklı katmanlarıyla ve özellik esnafla, şehit aileleriyle yaptığımız görüşmeler sonrası bu desteğin yüzde 60’ın üzerin çıktığını söyleyebilirim. Sorunu çözmekten başka yolumuz yok. Tarihi bir süreci başlattık yol aldık  65 toplantı yaptık. Türkiye bunu başarıyor. Sürece ve Türkiye toplumuna inancım çok arttı” dedi.

"KOCAOĞLU’NUN DİYARBAKIR GEZİSİNİ HEYECANLA TAKİP ETTİM"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Diyarbakır gezisini nasıl değerlendirdiği sorulan Özkan şunları söyledi: Kocaoğlu’nun Diyarbakır gezisini büyük heyecanla takip ettim. Onun geniş bir ekiple, belki kendi siyasi partisinde baskı görme ihtimaline rağmen oraya gitmiş olması  takdire şayan bir hareket. Kalbinin sesini dinleyerek gittim dedi. Ucunda insan hayatı var. Aziz Bey’in Diyarbakır  temaslarının çok değerli olduğunu  ve sürece büyük bir katkı vereceğine inanıyorum. Ama CHP’nin bu sürece dahil olması sürecin selameti toplumsal barış bakımından bence çok önemli. Bu yönde bir gelişme olacağını seziyorum. Bu kadar derin bir meselede ana muhalefet partisinin  bu sürecin dışında kalması ve ahlaken de doğru değil. İnsanlar 4 aydır ölmüyor. Bunun karşısında kalan parti kendi tabanına bunu izah edemez.

AK PARTİ’NİN DEĞİL DEVLETİN PROJESİ
”Dışardaki protestocu gruptan iki aydır duyduğumuz  şey sürecin bir AK Parti projesi olduğu ve sürecin AK Parti’nin sözcüsü olduğumuz” diyen  Özkan “Bu elbette böyle değil. Seçilmiş siyasi parti iktidarda. Seçilmiş başbakan var. Türkiye’nin ortak sorunu 30 yıldır kan akıyor. Siyasin iktidarın elbette bir tedbir alması gerekiyordu. İktidarlar 20 yıldır silahsız çözümün yollarını arıyor. Geçmiş dönemde ‘Habur süreci’ olarak görülen, daha sonra ‘Oslo’ gibi denemeler olmuştu. Bu çözüm süreci ‘Made in Turkey’ amblemli bir süreç olarak. Başka ülkenin devreye girmesine gerek kalmadan. Etnik temelli terör sorunlarını yaşayan ülkelerin tecrübesinden yararlanarak kendi çözüm yollarını bularak ilerleyen bir süreç. Bu AK Parti’nin değil devletin projesidir” dedi.

YOLUN TAŞLARI DÖŞENDİKÇE ORTAYA ÇIKIYOR
Fadime Özkan bir gazetecinin sorduğu İzmir’deki ilk toplantınız sırasında süreç hakkında bir şey bildiğinizi açıklamıştınız, şimdi biliyor musunuz sorusun şöyle yanıt verdi: O dönem kimse süreçle ilgili bilgi sahibi değildi. Şunu söyleyebilirim, süreç açılan yolun taşları döşendikçe ortaya çıkıyor. Ayrıca bizi bir ikna grubu olarak görüyorlar. Ben kendi adıma kimseyi ikna etmiyorum, söylediklerini dikkate alıyorum, her söylenen sürece katkı koymaktadır. Siyasi partilerin iktidara karşı olan söylemlerini yumuşatıp sürece dahil olmaları gerektiğini düşünüyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir Efe ismini sadece koymaz Yaşarda efeler diyarı 29 Mayıs 2013 Çarşamba 20:39

İzmir apo yakalanınca yakalama emrini veren Rahmetli Bülent Ecevit in partisi olan Dsp ye oy rekoru kırdırarak Belediye başkanlıklarını kazandırdı İzmir burası İşgali görmüş Türklük için kanlar akıtılmış vatan toprağı burada akillerin dediği yalandır buda seçimlerde Diyarabakır Büyükşehir Belediye Başkanının davetlisi olarak giden Aziz Kocaoğlunu seçmeyerek gösterecek Mhp geliyor vatan için birkez olsada sonkez olsada Türk ün partisi Mhp geliyor

Yorumu oyla      13      5  
Paşa 29 Mayıs 2013 Çarşamba 12:28

İzmir'de %60 değil %30 çıksın ben memleketi terk ederim. Size birileri bunu yapacaksınız dedi siz de tiyatro oynuyorsunuz. İzmir'de bayat makarna ile beslenen oranı sandığınız kadar yüksek değil burdan ekmek çıkmaz size.

Yorumu oyla      16      5  
private35 29 Mayıs 2013 Çarşamba 09:44

sürece destek %60 a çıktı diyor ama salonda bir kaç adam var ki eminim yarısı polis, ne destekmiş bu böyle.

Yorumu oyla      18      5  
İZMİRLİ... 28 Mayıs 2013 Salı 20:47

Kimdir bu Fadime Özkan isimli şahıs. İzmir gibi, bilinçli ve medeni bir şehir böylelerini tanımaz... Hayde başka kapıya NAŞ...

Yorumu oyla      27      10  
TC partizan 28 Mayıs 2013 Salı 20:41

GÖZLERİM AKİL BAŞKAN AZİZ KOCAOĞLUNU ARADI..

Yorumu oyla      22      7  
ibrahim baytak 28 Mayıs 2013 Salı 20:18

AKILSIZLAR. İZMİRLİLERİN EN CAHİLİ "AKİLLERDEN" DAHA AKILLIDIR. KİM DEMİŞ ONLARA İZMİRLİLERİN “AKILA” İHTİYACI VAR DİYE? ASIL AKIL ALMAK İSTEYENLER İZMİR'E GELSİN.

Yorumu oyla      26      9  
utku karademir 28 Mayıs 2013 Salı 19:33

egenin kuvvayi milliye insanı emperyalimin oyununa destek vermez git yalanlarını başka yere at

Yorumu oyla      27      9  
Nurettin Hisar 28 Mayıs 2013 Salı 18:04

Fadime Özkan akil adamsa,ben de ordünaryus profösörüm.Akillik bu kadar ucuzsa yani.

Yorumu oyla      33      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yargıtay Başkanı’ndan Aysal’a kontra: Bilgiyi…
Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker, Galatasaray ...
‘Gizli belge’ davası: Eskort kızlardan kritik ifadeler
12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'Gizli bilgi ve belge' davasının ...
ATO’dan İzmir’i şaşırtan ilan!
Ankara Ticaret Odası, IMF borcunun sıfırlanması nedeniyle Başbakan Erdoğan’a ...
 
Gezi Parkı'nda nöbet: Önder’den set, polisten gaz
Gezi Parkı’nda yıkıma karşı sabaha kadar nöbet tutan grup, eylemlerini ...
Başsavcılık’tan yanıt: Şakran Cezaevi’nde işkence var mı?
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Aliağa Şakran ...
İzmir’de hırsızlık vahşeti: 81 yaşındaki kadını…
İzmir’in Buca İlçesi'nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, evine girdikleri ...
 
Eskişehir Emniyet Müdürü kansere yenildi
Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, yakalandığı kanser hastalığına yenik düştü.
Makendonya göçmenleri piknikte buluştu
Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bornova Şubesi’nin her ...
İzmir’de zehir evi: Mutfaktan ölüme davetiye!
İzmir Buca’da, aylardır uyuşturucu şüphelisinin peşinde olan polisler, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva