HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2014 Cumartesi - 10:57

İzmir’de Ali İsmail için… Umuda depar at!

Gezi direnişi sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz adına ilki geçtiğimiz yıl yapılan futbol turnuvasının ikincisi bu yıl Konak Belediyesi’nin katkılarıyla düzenleniyor. Futbolun dayanışmacı, birleştirici ve kolektif yönünü göstermek amacıyla hayata geçirilen turnuvada, öğrenci ve taraftar gruplarının yanı sıra sadece kadın oyunculardan oluşan takımlarda yer alıyor.

İzmir’de Ali İsmail için… Umuda depar at!

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz adına ilki geçtiğimiz yıl yapılan futbol turnuvasının ikincisinin kura çekimleri Konak Belediyesi’nin Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi düzenlenen törenle yapıldı. “Umuda depar at” sloganıyla bu yıl 1-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek turnuvanın kura çekim törenine takım temsilcilerinin yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı.



GEZİ’DE YİTİRİLENLER ANILDI
Gezi direnişi sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu yıl ikincisi düzenlenen turnuvaya katkı koymaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Ali İsmail Korkmaz ve Gezi direnişi sırasında hayatını kaybedenleri bir kez daha anan Pekdaş, “Maalesef kapitalist sistemin dişlileri arasında değerlerimiz öğütülüyor. Yalan çok önemli, mubah gibi piyasaya sürüldü. Her şey çok kazanmak üzerine kuruldu. ‘Siz kazanın yeter ki, değerlerinizi kaybetmeniz önemli değil’ denildi. Bunlara karşı da direnmemiz gerekiyor. İnsanlığımızı, değerlerimizi, ahlakımızı unutmamamız gerekiyor” dedi.

DEĞERLER UNUTULMASIN
“Baba Hakkı’lar, Metin Oktay’lar unutulmasın” diyen Pekdaş, Metin Oktay’ın futbola başladığı yer olan Konak’ın Damlacık semtinin Konak Tünelleri gerekçe gösterilerek yok edilmek istendiğini söyledi. Başkan Pekdaş, “Biz Damlacık yok olmasın derken aynı zamanda Metin Oktay’ı unutturmamak için bunu yaptık. ‘Damlacık diye bir yer var burayı unutmayın, unutturmayın’ dedik. Onlar bize her şeyimizi unutturuyorlar. Unutursak talan etmeleri, paralarına paralar ilave etmeleri çok kolay oluyor. Bizler de değerlerimizi unutturmamak için bu turnuvaları düzenleyelim. Yüreklerimizi koyalım, katkılarımızı koyalım” diye konuştu.  Pekdaş daha sonra turnuvanın açılış maçının kuralarını çekti.

CİNSİYET AYRIMI YOK
Gencinden yaşlısına, toplumun her kesiminin sevdiği futbolun sadece rekabetten ibaret olmadığını göstermek amaçlayan düzenlenen turnuvayla Gezi direnişi sırasında hayatını kaybedenlerin adının yaşatılması hedefleniyor.1-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek turnuvada katılımcılardan ücret alınmayacak. Belirlenen sahalarda 6 kişiden oluşacak takımların mücadele edeceği turnuvada maçlar 18.00-22.00 saatleri arasında oynanacak. Turnuvada öğrenci ve taraftar gruplarının oluşturduğu takımların yanı sıra sadece kadın oyunculardan oluşan takımlarda yer alıyor. 1-16 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek turnuvanın ilkini CHP Gaziemir Gençlik Kolları şampiyon tamamlamıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hayati avcı 2 Kasım 2014 Pazar 08:45

bu gezi işi çok önemli nasıl HDP için kobani ruhu önemliyse halk bu ruhları hatırladıkçı iyiki varsınız sizi yapanlara helal olsun ne güzeldi o günler diyor zaten sizi ayakta da bu ruhlar tutuyor.sakın ha unutturmayın.yanan polis belediye arabalarını satırlı esnafları.kırılan atm leri.ne güzel apo 3 hilal atatürk resimleri yanyana.demekki ortak noktaları olabiliyornuş.belkide bu kadar oyu almalarına bu ruhlar sebep oldu.

Yorumu oyla      11      5  
ana 1 Kasım 2014 Cumartesi 12:24

bir ana ki oğlumu keşke kurşunla öldürseydiler o kadar acı çekmezdi dedirttiniz ya başka söze gerek yok.. Demokrasi diye diye iktidara geldiniz diktatörlüğünüzü ilan ettiniz. Demnokratlık kim siz kimsiniz.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla’da engelleri kaldıran meclis!
İlçedeki sorunlara halkla birlikte çözüm getirilmesi amacı ile kurulan ...
Başkan Soylu AK Kadınlarla buluştu
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Menderes AK Parti İlçe Kadın Kolları’nın ...
Başkan Akpınar Çin’e Karşıyaka’yı anlattı!
Dünyanın dört bir yanındaki kardeş şehirlerine yenilerini eklemek ve ilişkilerini ...
 
Karabağlar’da mesleki eğitim kursları başlıyor
Karabağlar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile ilçede yaşayan ...
Dikili’de temizlik teyakkuzu!
Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde temizlik ...
Foça'nın geleneği dünya birincisi!
Dünya Birincisi Slow Food Foça Zeytindalı “Yeryüzü Pazarı” Lideri ve Çalışma ...
 
Karabağlar’da çocuklara ücretsiz tiyatro
Karabağlar Belediyesi gerçekleştirdiği ücretsiz etkinliklerle ilçede yaşayan ...
Güzelbahçe’de trafolar tablo oluyor
Güzelbahçe'de kirli ve üzerlerine yazı yazılmış birer beton yığını gibi ...
İzmir el ele: Dostluğa engel yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Gençler-Engelliler El ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva