HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Eylül 2013 Çarşamba - 10:50

İzmir’de ‘64.8 milyonluk’ yeni bir yaşam yola çıktı

Büyükşehir Belediyesi, içinde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonunun yer aldığı “Sosyal Yaşam Kampüsü”nün yapımına start verdi.

İzmir’de ‘64.8 milyonluk’ yeni bir yaşam yola çıktı

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi, önemli projelerinden birini daha hayata geçirebilmek için inşaat çalışmalarına başladı. Buca Tınaztepe’de büyük bir kompleks şeklinde tasarlanarak yapımına başlanan “Sosyal Yaşam Kampüsü”, toplumun sosyal olanaklara erişimi kısıtlı olan bölümünün faydalanması için projelendirildi. 660 gün içinde tamamlanması planlanan bu büyük kompleksin maliyeti ise 64 milyon 814 bin TL.

PROJEDE NELER VAR?
Buca Tınaztepe’deki 65 bin 302 metrekarelik alanda kurulmaya başlanan “Sosyal Yaşam Kampüsü”nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonu bulunacak. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açıkhava spor alanları ile otopark alanları yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan modern tesiste, engellilere eğitimin yanısıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Rehabilitasyon Merkezi’nde engellilere ve yaşlılara hizmet sunulacak. Sadece rehabilitasyon amaçlı oluşturulacak merkezde ayrıca engelliler ve yaşılar için birer tane havuz oluşturulacak. Kapalı spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak.

Sosyal Yaşam Kampüsü’nde oluşturulacak 500 kişilik huzurevinin 150 kişilik bölümünü yatağa bağımlı durumda olan yaşlılar, 350 kişilik bölümünü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak.

Çocuk ve Gençlik Merkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC DEMOKRAT 12 Eylül 2013 Perşembe 10:57

Ayrıca Bizim Büyükşehir Belediyesi Bu Günü Kadar Başladığı Hiç Bir Projeyi Zamanında Bitiremediği İçin,Bu Projenin de 660 Günde Biteceğine Hayatta İnanmam! Önce Bitsin,Buca da Burnuma Halka Takıp Dolaşırım.

Yorumu oyla      15      5  
TC DEMOKRAT 12 Eylül 2013 Perşembe 10:50

Ağbi,Bizmi Bu İşlerden Anlamıyoruz,Yada Başkalarımı Daha Akıllı Anlıyamadım Gitti.Kardeşim Biz,Doğma Büyüme Bucalıyız.Tamam Her Türlü Sosyal Hizmete Okey Ama,YOL YOK! Bu İnsanları Bucaya Nasıl Taşıyacaksınız.Zaten Bucanın Nefes Alacak Alanlarıda Bitmek Üzere.Her Taraf Beton Yığınına Döndü.Bir Şeyleri Yapıyorsunuz Ama Sonra Oluşacak PROBLEMLERE Önlem Almıyorsunuz.Keşke Bu Kompleksi Kaynaklar Tarafında Yapabilseydiniz.ULAŞIM ı Çözemezseniz,Hiç Bir İşe Yaramıyacak!

Yorumu oyla      13      5  
Bucalı Fırıncı 12 Eylül 2013 Perşembe 10:17

Projeyi büyük bir içtenlikle alkışlıyorum.İzmir'imizin Çağdaş yaşam seviyesine ulaşmasına, şehrimizin yaşanılabilir bir kent olmasına katkı sağlıyacağına inanıyorum.Buca Tınaztepedeki bu sosyal yaşam kampüsünün bitişiğinde 63 dönümlük alan Buca Fırıncılar Sitesi olarak 11yıl önce MilliEmlak Müdürlüğünden satın alınmış ve bu alan 56adet Fırın yapılmak üzere projelendirilmiş bir alandır.Böyle bir sitebitişindeki Sosyal Yaşam kampüsünün ne kadar yaşanılabilir olacağı düşündürücü.Yerseçimiçok yalnış

Yorumu oyla      14      6  
1974 BUCA LİSELİLER 11 Eylül 2013 Çarşamba 21:12

BUCA DA TRAFİKTE TEK ÇÖZÜM/TEK YOL/TEK YÖNDÜR...

Yorumu oyla      13      8  
1974 BUCA LİSELİLER 11 Eylül 2013 Çarşamba 21:11

LÜTFEN SAYIN BAŞKAN BU PROJEYİ DURDURUN.ŞİRİNYERDE TRAFİĞE 2 AYDIR KAPANAN M.AKİF CADDESİ VAR.BUGÜN ŞİRİNYER PAZARIYDI.BAYRAMLARDA GÖRÜNMEYEN ARAPSAÇI TRAFİK.ŞİRİNYER BUCA ARASI 35 DAKİKAYA ÇIKTI HABERİNİZ VAR MI?

Yorumu oyla      14      6  
deli bekir 11 Eylül 2013 Çarşamba 15:53

yol lazım yol. şehir içi trafiği her geçen daha da vahim oluyor. p.tesi okullar açılınca daha da vahim olacak. alternatif ne bir yol var, ne yol genişletme var. hiç birşey yok. varsa yok sa rekrasyon alanı. buralardan kim yada kimler para kazanıyor sa kazansın da, biraz da diğer işlere yatarım yapılsın yeter artık.

Yorumu oyla      18      12  
3544 11 Eylül 2013 Çarşamba 15:26

Aan başkanım sakın Çiğli'ye bir çivi çakma.Varsa yoksa diğer ilçeler,çöp ve atık olunca Çiğli,sakın buraya yatırım yapma,trafik için 2 yol yaptın o bize yıllarca yeter.Çöplüğümüz de kalsın kokuya alıştık.

Yorumu oyla      21      11  
HASAN 11 Eylül 2013 Çarşamba 14:12

SAYIN MEGAKÖYLÜ; SENİNKİLER İNSAN ÖLDÜRMEK İÇİN SAVAŞI DİKTE ETMEYE ÇALIŞIRLAR, ÇALMAYI ÇIRPMAYI ÇOK İYİ BİLİRLER HALA BUNLARI KÖRÜ KÖRÜNE SAVUNACAK KADAR DÜNYAYA DAR BAKTIĞIN GÖRÜLÜYOR.

Yorumu oyla      22      15  
11 Eylül 2013 Çarşamba 13:19

megaköylü agora için onay gelmedi.

Yorumu oyla      18      14  
GÖZTEPELİ ŞAHİN 11 Eylül 2013 Çarşamba 12:16

Bu projenin Avrupa ülkelerinde bile olmadığına inanıyoruz.İnsana hemde çaresiz insanlara böyle hizmet,helal olsun belediyemize ve sosyal hizmetler daire başkanlığına vede emeği geçen herkese.Allah razı olsun sizlerden.

Yorumu oyla      22      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tarihe Saygı'da büyük ustaya büyük ödül
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunmasını ...
Bornova'nın süper stadı 550 güne hazır!
Bornova Belediyesi’nin projesini hazırladığı Doğanlar Stadyumu’nun ihalesi ...
Gana’dan İzmir’e: Kardeşimiz olun
82. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Türkiye’ye gelen Gana heyeti İzmir’e hayran kaldı.
 
Aliağa'yı canlandıracak proje tamamlandı
İzmir’in Aliağa ilçesinde, Aliağa Belediyesi tarafından geçen yıl yapımına ...
Tarihi Büyükşehir davası yine ertelendi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yargılandığı dava ...
Kürüm’e Balkan Kulübü rozeti
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, geçtiğimiz Mayıs ayında kuruluşunu ...
 
Urla’da okullar yeni döneme hazır
Eğitime büyük önem veren Urla Belediyesi bir yandan açtığı kurslarla öğrencilerin ...
Konak’ta coşkulu 9 Eylül kutlaması
Konak Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91’inci yılını ...
İzmir Vali Toprak'ın 9 Eylül tercihini de tartışıyor!
Büyük gerginliklere sahne olan geçen yılki kutlamalarda Vali Cahit Kıraç’ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva