HABERLER>GÜNCEL
1 Mayıs 2013 Çarşamba - 08:14

İzmir’de 2 farklı 1 Mayıs!

İzmir’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Alsancak Gündoğdu Meydanı ve Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda ayrı ayrı kutlandı.

İzmir’de 2 farklı 1 Mayıs!

İZMİR – Türkiye 1 Mayıs’ı Taksim tartışmalarının gölgesinde karşılamaya hazırlanırken İzmir’de kitleleri ‘barış süreci’ ayırdı.

- FOTO GALERİ: İZMİR'DE 1 MAYIS...

- Çiğli'de 1 Mayıs: Başkan işçi el ele... 

- Buca'da Başkan Tatı'yla 1 Mayıs halayı... 

- Narlıdere'de 'geleneksel' 1 Mayıs...

1 Mayıs nedeniyle çeşitli sendika ve sivil toplum örgütleri, kentte önceden belirlenen noktalarda saat 11.00’den itibaren toplanmaya başladı.

TÜRK-İŞ üyeleri Basmane, DİSK üyeleri Kahramanlar, Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri ve bazı sendikalar ile siyasi partiler Cumhuriyet Meydanı’nda, KESK üyeleri de Konak Pier üst geçidi altında toplandı. Grupların kalabalıklaşmasının ardından kutlamaya katılanlar, kortejler eşliğinde Gündoğdu Meydanı’na yürüyüşe geçti. 7’den 70’e çok sayıda İzmirlinin oluşturduğu kortej ilerlerken, davul zurna eşliğinde halaylar çekildi, sloganlar atıldı. Güneşli bir günde gerçekleşen kutlamayla ilgili Gündoğdu Meydanı ve çevresinde yaklaşık 3 bin polisle hem havadan, hem de karadan geniş güvenlik önlemleri alındı.
 
Kortejlerin ulaşmasıyla birlikte saat 13.00’te Gündoğdu Meydanı’ndaki kutlamalar başladı. 40 bin kişini katıldığı kutlamalara katılan işçiler sık sık 'Susma haykır taşerona baş kaldır', 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Genel grev genel direniş' sloganları attı. Ayrıca 'Kıdem tazminatıma dokunma', 'Sağlıkta taşeron ölüm demektir' pankartları da dikkat çekti.



BAŞKAN KOCAOĞLU DA MEYDANDA: TAŞERON MESAJI
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 1 Mayıs’ı işçilerle birlikte Gündoğdu Meydanı’nda kutladı. Kocaoğlu alanda yaptığı kısa konuşmada, “1 Mayıs işçinin, emeğin ve dayanışmanın bayramı… İzmir’de hep birlikte tüm İzmirli hemşerilerimizle halkın meydanında 1 Mayıs’ı kutluyoruz. İstanbul’daki olayları çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Güzel 1 Mayıs kutlamalarının önemli olduğunu düşünüyorum. Sendikalar, 1 Mayıs’ı düzenleyen ekip bu sene taşeronla mücadeleyi tepeye koydular ve tüm söylemlerinde bunu ifade ettiler. Biz de taşeron sisteme karşıyız. Emeğin özgürlüğü için, emeğin hak arama bayramı kutlu olsun” dedi.

  

TARAFTAR DA ALANDA
İzmir’deki 1 Mayıs kutlamalarına taraftar grupları da katıldı. Altay ve Karşıyaka taraftarının dikkat çekici pankartlar taşıdı. Beşiktaş Çarşı Grubu’nun ‘İzmir ekibi de alandaydı…

CAM KIRIP KAVGA ETTİLER
Grupların alana yürüyüşleri sırasında, Çankaya semtinde Ülkücü İşçiler Derneği Ege ve İzmir İl Başkanlığı önünden geçen BDP’li bir grubun taş atması sonucu bir cam kırıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na ilerleyen Dev-Lis’liler grubu ile Türkiye Komünist Partisi üyeleri arasında da arbede çıktı, bir kişinin yaralandığı belirtildi. Olay büyümeden yatıştırıldı. Gündoğdu Meydanı’nda da zabıtalarla seyyar satıcılar arasında gerginlik yaşandı.

'HERKES TÜRK BAYRAĞINI HAVAYA KALDIRSIN'
Özellikle İşçi Partisi yetkilileri tarafından aksi yönde açıklamalara yapılmasına rağmen, Gündoğdu Meydanı'ndaki kutlamalar sırasında şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Düzenleme komitesi adına kürsüden anons yapan sendikacılar alandaki Türk bayraklarına dikkat çekerek, "Bugün bu alanda Türk bayrağı olmayacağını söyleyerek 1 Mayıs’ı bölenler görsün diye herkes Türk bayragını havaya kaldırsın. Bu onlara verdiğimiz en güzel yanıttır" anonsu yaptı.
 
1 Mayıs kutlamalarına katılan CHP İl yöneticileri de basın mensuplarına yaptıkları açıklamada İstiklal Marşı’nın okunduğuna dikkat çekerek, törenleri Bornova’da ayrı kutlayan İşçi Partisi’nin haklı olmadığının ortaya çıktığını söyledi.



FAST FOOD RESTORANLARINA SALDIRI
1 Mayıs kutlamaları sırasında bir grup Alsancak’ta bulunan fast food restoranlarına saldırdı. Anarşistlerden oluşan grup önce Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki iki restoranın masalarını devirdi, ardından camlarını kırmaya çalıştı. Grup ile restoran çalışanları arasında arbede çıktı.
 
'APO'YA ÖZGÜRLÜK' PANKARTI
Kutlamalar sırasında alandakilerin 'İş barış özgürlük', 'Paralı eğitime isyan', '1977 Taksim'i unutmadık', 'Dünya kadının emeğiyle güzelleşir', 'Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek' sloganları atıp ve pankartaları taşıdı. Alanda 'Başkan Apo'ya özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm' yazılı bir pankart da açıldı.

İKİNCİ ADRES BORNOVA
İşçi Partisi, Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu ve İzmir Tabip Odası ise, Gündoğdu Meydanı’nda İstiklal Marşı okunmayacağı, mitingin çözüm süreci için kullanılacağı ve bazı gruplarla aynı alanda bulunmak istememeleri gibi gerekçelerle 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama kararı aldı. Bu kapsamda saat 12.30’dan itibaren Bornova Stadı’nın önünde toplanan gruplar, kortej oluşturup yürüyerek kutlamaların yapılacağı meydana doğru yola çıktı. Yaklaşık 2 bin kişi, 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz', 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye' sloganları attı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 30 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C. FEHMİ 2 Mayıs 2013 Perşembe 13:38

AKP, %50 oy aldım Anayasayı yeniden yazıp TC' yi lağvedeceğim diyor. Her %50 elli oy alan yeni devlet kurarsa huzur kalır mı? AKP toplumun %50 sini karşısına aldı. Bayramlar bile bölündü. Çıkarcılar, korkaklar, gerici dinciler bir tarafta ulusalcı Atatürkçü, milliciler bir tarafta. Böyle çapsız ve kötü niyetli ve çıkarcı anlayışla barış huzur gelir mi? İmam da başbakan olur mu?

Yorumu oyla      11      5  
megaköylü 2 Mayıs 2013 Perşembe 11:22

chp nin kışkırtmasıyla olaylar buralara kadar geldi

Yorumu oyla      14      7  
hamdi 2 Mayıs 2013 Perşembe 10:53

halkımızın işçi bayramı kutlu olsun

Yorumu oyla      12      7  
izmir'li 2 Mayıs 2013 Perşembe 09:55

Herşey iyi güzel de o meydanda katil aponun resmini açan ve restoranlara saldıranlar neyin nesi.Elleri kırılsın.

Yorumu oyla      18      8  
rıza 1 Mayıs 2013 Çarşamba 21:16

1 mayıs ıscı bayramını gonulden kutlarım fakat benım anlamadıgım ıscı olmak cok guzel ama bayram yapacak kadar sokaklara dokulup saldırıya ugramak dayak yemek ısyerlerıne zarar vermek bence bayram olamaz sendıkalar eger ıscılerı dusunseydı ıscılere pıknıklı mangallı eglencelı bır kutlama duzenlerdı ve daha cok kazanmanın ve paron olmanın yollarını ogretmesı gerekır bence bu bayram ıscılere ceza verıldıgı gundur sendıkaların amacı cok ıscı cok aıdat oldugunu dusunuyarum allah ıscılerımıze sabır v

Yorumu oyla      16      11  
1 Mayıs 2013 Çarşamba 21:01

demekki bulent ışık hep yapıyorki bu işleri hemen çözdü olayı:)

Yorumu oyla      12      9  
YETER ARTIK 1 Mayıs 2013 Çarşamba 20:57

BU 1 MAYISTA BDP'NİN NE İŞİ VAR,VE ONLARA YANDAŞ OLAN SENDİKACILAR HESABINI GÜNÜ GELINCE VERECEKLERDİR.DUĞRU SOYLEMIŞLER ŞİRKETLERE DOLDURDULAR BDPLİLERİ

Yorumu oyla      25      12  
bülent ışık 1 Mayıs 2013 Çarşamba 19:16

Burada mitinge katılmayan işçi düşmanı yorum yazmış.Yorum saatlerine bakarsanız hep aynı kişi.

Yorumu oyla      16      7  
hakkını koru 1 Mayıs 2013 Çarşamba 19:03

sayın karsıyakalı işçi kardeslerım gecen secımde işçileri secim boyunca calıştırıp secildikten sonra kapı önune koyan KARSIYAKA BELEDIYE BASKANI CEVAT DURAGA GUN GELDIGINDE HESAP SORACAGIZ

Yorumu oyla      19      10  
SENDİKA+BDP+ŞİRKETLER 1 Mayıs 2013 Çarşamba 18:31

BDPNIN ORADA İŞÇİLERİN ARASINDA NE İŞİ VAR,AMA MİLLET SENDİKAYA BAKIŞ ACISI NEDEN DEĞİŞMEZ İŞTE NEDENİ SENDİKA+bdp+BELEDİYE OLMUŞ

Yorumu oyla      29      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Horoz dövüşüne 16 gözaltı
İzmir'in Selçuk İlçesi'nde, polisin bir bağ evine düzenlediği operasyonda, ...
Dikili Belediyesi’nde 4. Paket bayramı: 8 kişi özgür
Dikili’de iki ayrı davada aldıkları hapis cezalarının onanmasının ardından ...
HSYK’da yaz değişimi: İzmir’e yeni Başsavcı
Yaz kararnamesi açıklandı. Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak Manisa’ya ...
 
THY’den beklenen ‘kırmızı ruj’ açıklaması
Türk Hava Yolları (THY), "kırmızı ruj yasağının" kamuoyunda tartışılması ...
İzmir'de kayınpederden kızını döven damada sokakta infaz!
Narlıdere’de oturan M.Y., kaçarak evlenen kızı E.Y.'ye şiddet uyguladığını ...
Atatürk Anıtı'na çelenk koymak suç oldu!
Kırklareli’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Atatürk ...
 
Tarihi davada 10.gün: CHP Pandora mağduru!
İzmir’deki, 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasının 10'uncu gününde ...
Ege Üniversitesi’nde ‘cami’ isyanı!
Üniversiteler Öğrenci Platformu, kampüse cami yapılması için yürüyüş düzenledi. ...
Zevk için 23 ilde 46 taksici dolandırdı
23 ilde 46 taksiciyi dolandırdığı iddiasıyla aranan Salih T., Yalova'da ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva