HABERLER>GÜNCEL
24 Nisan 2014 Perşembe - 14:52

İzmir’de 1 Mayıs uzlaşısı: Kutlamalar tek adres!

1 Mayıs yaklaşırken işçi örgütleri halen İstanbul'daki kutlamaların nerede yapılacağı konusunda anlaşamadı. Örgütlerden ve sendikalardan farklı sesler yükselirken, İzmir'de ise tam tersi bir karar alındı. Tüm sendikalar ve örgütler kutlamaların aynı yerde yapılması konusunda anlaştı.

İzmir’de 1 Mayıs uzlaşısı: Kutlamalar tek adres!

İzmir’de yapılacak 1 Mayıs kutlamaları, Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği, Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve İzmir Barosu’nun bulunduğu tertip komitesinin organizasyonu ile yapılacak. Öte yandan platform tüm siyasi partileri ve İzmirlileri de 1 Mayıs 13.00’te Gündoğdu Meydanı’ndaki kutlamalara broşürle davet etti.
 
İzmir Tertip Komitesi Başkanı ve Türk-İş Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, “Kitlesel ve birleşik bir İzmir 1 Mayıs için yine kol kola hazırlanıyoruz. 1 Mayıs'ı İzmir'de geniş sivil toplum örgütlerinin katılımıyla hep birlikte kutluyoruz. Komitemiz Tertip Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği, Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve İzmir Barosu'ndan oluşuyor. Tüm sivil toplum örgütlerini ve İzmirlileri 1 Mayıs'ta Gündoğdu alanına bekliyoruz. Sıkıntılarımız var ve 1 Mayıs’ta bunları birlikte dile getireceğiz. Yukarıda neler görüşüldüğünü, ayrılmaların nasıl olduğunu bulmuyoruz. Bilmeden de bir şey söylemek, yorum yapmak doğru olmaz. Birlikte yapma kararı aldık ve genel merkezlerimize de bilgi verdik, bu talebimizi ilettik. Onlar da bir sakınca olmadığını birlikte yapabileceğimizi belirtti. Bir tertip komitesi oluşturduk. Şimdi tüm sivil toplum örgütlerini, tüm siyasi partileri ve İzmirlileri Gündoğdu’ya bekliyoruz” dedi.
 
İSTANBUL'DAKİ AYRIŞIMI TASVİP ETMİYORUM
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “İstanbul hariç tüm illerde 1 Mayıs bölgesel kutlamaların en geniş katılımlı kitleyi alabilecek alanlarda kutlanmalı.  1 Mayıs tektir. İşçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günüdür. Çok renkliliğimiz ve çok sesliliğimizle birlikte, haklı taleplerimizi haykıracağımız tek yegane gündür. Doğal olarak İstanbul’daki ayrışımı da tasvip etmiyorum. Taksim, 1 Mayıs alanıdır diğer sendikaların da DİSK’in KESK’in ve TMOBB’un talepleri doğrultusunda ısrarcı olması gerekirken farklı alanlarda kutlanması, birlik ve dayanışma gününün farklı kutlandığı algısı yaratıyor.  Oysa İstanbul’da 1977’de işçi sınıfının birlikte kutladığı Taksim alanında 36 şehidimiz vardır. Orası 1 Mayıs alanı olarak belirlenmiştir. AİHM kararları doğrultusunda tescillenmiştir. Biz miting yapmıyoruz. Biz 1 Mayıs’ı anıyoruz ve kutluyoruz. Mücadele perspektifimizi bu alanlarda haykırıyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın,  ‘Mitingi gidin başka alanda yapın’ demesinin anlamı yok. Çünkü biz 1 Mayıs’ı kutluyoruz, miting yapmıyoruz.  İzmir’deki birliktelik de tüm Türkiye’de kutlanacak 1 Mayıs’a örnek olmalıydı. Bizim burada gösterdiğimiz özveriyi diğer sendikalar da İstanbul’da ve diğer şehirlerde de göstermiş olsaydı işçi sınıfının haklı taleplerinin daha gür çıkardı diye düşünüyorum” diye konuştu.

KİM NEREDE KUTLAYACAK?
1 Mayıs İşçi Bayramı ya da "resmi" adıyla "Emek ve Dayanışma Günü" sendika, meslek örgütleri ve siyasi partilerin açıklamalarına göre İstanbul'da farklı noktalarda kutlanacak.
 
İstanbul'daki kutlamaları Türk-İş Kadıköy'de yapacağını açıklarken, DİSK ve KESK Taksim'de olacak. Hak-İş ise kutlamaları Kayseri'de yapmayı planlıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izelmancı 25 Nisan 2014 Cuma 16:33

memiş sarı sattın izelman işçisini

Yorumu oyla      12      5  
megaköylü 25 Nisan 2014 Cuma 13:14

ülkeyi bölmeye çalışanlar,inin bakalım meydanlara.ne geçecekse elinize.

Yorumu oyla      14      6  
hasan 25 Nisan 2014 Cuma 06:19

kabak tadı verdi bu tarz kutlamalar yahu siz hangi kesimdeki işcileri temsil ediyorsunuz bu güne kadar özel sektorda calışan hangi işcinin hakkını korudunuz aradınız daha düne kadar dersanede ölen işçilerin hangisine destek ve yardın etdiniz

Yorumu oyla      17      8  
harmanda teri olmayanın,bayramda yeri yoktur 24 Nisan 2014 Perşembe 20:09

az olsun benim olsun zihniyeti,rahatsızlığı, sendikalarda da mevcuttur,bireysel tatminler ülkeyi geleceğe taşımaz,ülkede toplam memnuniyete bakmak ve bu konuya hedeflenmek gerekir,500 bin taşeron işçinin çoğu sendikasız ve birçok sosyal haktan mahkumdur,işçi sınıfının çoğu birçok iş kolunda büyük riskler altında çalışmaktadır,12 milyon sigortalı işçinin 11 milyonu sendikasızdır,memurların yarısının ,emekli işçi ve memurların yüzde 95 inin sendikası yoktur,memurların toplu sözleşme yapma ve greve gitme hakkı yoktur,bu anlı şanlı sendikalar işçi memur sınıfının sendikal hakları dışında her konuda ahkam keserler ama kendilerini birinci derece ilgilendiren bu konularda sesleri çıkmaz,enflasyon,gelir dağılımı,özelleştirmeler,işini kaybeden işçiler,gelir dağılımı adaletsizliği,çari açıklar,sözde demokratik açılım konusunda,işsizlik konusunda,ülkenin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden konularda neden sesleri çıkmaz,sendikacılık sadece üyelerine çok yüksek zamlar almak,o iş kolunda yetkili sendika olmak ve aidat toplamakmıdır,,birisi çıkıp demogoji yağmadan varsa dağarcığında bir cevap versin dürüstce.............öyle birgünü işçi bayramı kutlamakla sendikacılık olmaz,önce o bayramı kutlamyı hak etmek lazım,hak etmek içinde sendikaların avrupadaki gibi sadece sendikacılık ve sendikacılığın gerektirdiği sorumlulukları yukarda saydığım eksik kaldıkları konuları kamuoyu önünde devamlı ülke gündemine getirmeleri gerekir........sevgili sendikacıların varsa cevaplarını beklerim,saygılarımla.......

Yorumu oyla      19      8  
taylan özgür 24 Nisan 2014 Perşembe 18:18

İZMİR İZMİR DİR FARKINIGÖSTERİYOR HER ALANDA YASASIN 1 MAYIS EMEK BAYRAMI

Yorumu oyla      24      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet’te 1 Mayıs öncesi TOMA eğitimi!
Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs öncesi Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ...
İstanbul bir ağaç için bile ayakta: Kuzguncuk yeni Gezi mi?
Gezi Parkı olayı sonrasında ağaçlar ve yeşil alanlarla ilgili her gelişme, ...
Taksim’de bir garip gözaltı: Anıta çelenk koydu…
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
 
İzmir’de 23 Nisan coşkusu tam gaz: Çocuk Festivali
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gündoğdu’daki 23 Nisan şenliklerinden sonra ...
Emniyet Müdürü istifa etti
Düzce Emniyet Müdürlüğü görevine Ocak ayında atanan 50 yaşındaki Ayhan ...
Yargıtay: Bilgisayar haczedilemez!
Yargıtay 12. Hukuk Dairesi, lüzumlu ev eşyası oldukları gerekçesiyle bilgisayar ...
 
AYM 52 yaşında: Kılıç deftere ne yazdı?
Anayasa Mahkemesinin kuruluşunun 52. yıl dönümü nedeniyle Başkan Haşim ...
İzmir’deki eğlence dönüşü cinayete ceza yağdı
İzmir’in Balçova İlçesi'nde, 3 yıl önce, barda eğlendikten sonra evlerine ...
İzmir’de Ermeni soykırımı iddiaları protestosu
Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubesi üyeleri, Ermeni soykırım iddialarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva