HABERLER>GÜNCEL
19 Şubat 2013 Salı - 08:28

İzmir dahil 28 ilde DHKP-C baskını!

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda aralarında Ankara'nın da bulunduğu 28 ilde 167 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyonlarda kanser tedavisi gören bir hemşirenin gözaltına alındığı belirtilirken, üç aylık bir bebeğin de ailesiyle birlikte nezarethaneye götürüldüğü öğrenildi.

İzmir dahil 28 ilde DHKP-C baskını!

ANKARA - Bu sabah Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda, DHKP-C'ye yönelik Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Adana başta olmak üzere 28 ilde başlatılan operasyonda çok sayıda adrese baskın düzenlendi. 167 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
 
Ankara'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Merkezi'nde de arama yapıldı.
 
İSTANBUL
Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 28 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında, İstanbul'da yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.
 
Operasyonların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.
 
İZMİR, ANTALYA, AYDIN, MERSİN
DHKP-C adına faaliyet gösteren terör örgütünün 'Devrimci Memur Hareketi' grubuna (Kamu Emekçileri Cephesi) yönelik, İzmir Emniyet Müdürüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.
 
10 adrese yapılan baskında İzmir merkezde 7, Torbalı ilçesinde 2, Tire ilçesinde 1, Antalya'da 2 ve Aydın'da 3 olmak üzere 15 kamu görevlisi gözaltına alındı.
 
Mersin'de ise, DHKP-C'nin il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 3'ü memur olmak üzere 8 kişi gözaltına aldı.
 
Zanlılar, emniyete götürüldü.
 
ANKARA'DA BİRÇOK ADRESTE ARAMA
Ankara'da KESK Genel Merkezi başta olmak üzere bir çok adreste arama yapılıyor.
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in konfederasyondaki odasında arama yapıldığı bildirildi.
 
Operasyonda KESK Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek ile kamuda görevli öğretmen ve hemşirenin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.
 
Soruşturmanın ''terör örgütü DHKP/C üyeliği'' iddiasıyla yürütüldüğünü ifade eden KESK'in avukatları, Balıkesir, İstanbul ve Malatya'nın da arasında bulunduğu birçok ildeki üyelerine yönelik gözaltı kararı olduğunu söyledi.
 
Hakkında gözaltı kararı bulunanlardan birinin ODTÜ'de akademisyen olduğu belirtildi.
 
Soruşturma kapsamında, Ankara'da 33 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.
 
Polis ekipleri, ABD Büyükelçiliği'ne saldırı düzenleyen DHKP-C üyesi Ecevit Şanlı'nın Ankara'da kaldığı evlere de baskın yaptı.
 
TANRIKULU: OPERASYONU KINIYORUM
Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında arama yapılan KESK Genel Merkezi'ne gelerek, yetkililerden bilgi aldı.
 
Çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda yapan Tanrıkulu, KESK'in 23 yıldır Türkiye'de demokrasi mücadelesi verdiğini, kamu emekçilerinin en örgütlü sendikası olduğunu savundu.
 
KESK'in Türkiye'nin her yerinde hak ve özgürlük mücadelesi yürüttüğünü ifade eden Tanrıkulu, şunları kaydetti: ''Bir yıldan fazla zamandır özellikle KESK'e karşı hükümetin yürüttüğü bir itibarsız hale getirme, faaliyetlerini kriminal hale getirme operasyonu var. Bugün yapılan operasyon da bunun bir parçası. KESK'i bütün kamuoyu nezdinde suç örgütleriyle veya diğer örgütlerle yan yana duran ve bunların şemsiyesi olan bir örgüt, bir sendika gibi gösterme çabası var. Bugün yapılan da bu. Başka bir şey değil. Türkiye'nin her yerinde operasyon var ama KESK'e bugün yapılan operasyonun anlamı da budur. İtibarsız hale getirme ve yapılan mücadeleyi boğma operasyonudur. Ben bu operasyonu kınıyorum.''
 
BURSA
Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı eş zamanlı operasyonda ise, DHKP-C sempatizanı ve üyesi olduğu öne sürülen 16 kişi, evlerinde gözaltına aldı.
 
Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlıların sorgulamalarına gün içerisinde başlanması bekleniyor.
 
Yetkililer çağrılacak olan bazı kişilerin ifadelerine başvurulacağını, hedeflerindeki ismin ise gözaltına alınan 16 kişi olduğunu açıkladı.
 
ÇANAKKALE
Çanakkale’de de 3 kişi gözaltına alındı. Ekiplerin eş zamanlı düzenledikleri operasyonda gözaltına alınan kimlikleri hakkında bilgi verilmeyen 3 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
KONYA
DHKP-C operasyonu kapsamında Konya'nın Akşehir, Beyşehir ve Ilgın ilçelerinde 4 memur gözaltına alındı.
 
KOCAELİ
Kocaeli'de ise bir doktor gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan ve kentteki özel bir hastanede çalıştığı belirtilen zanlı, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
TEKİRDAĞ
Tekirdağ Eğitim-Sen Şube Başkanı Erdal Korkmaz, evinde yapılan arama sonrası gözaltına alındı.
 
GAZİANTEP
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında 3'ü öğretmen, 1'i doktor 4 kamu görevlisini gözaltına aldı.
 
KANSER HASTASI GÖZALTINDA
Öte yandan, operasyon kapsamında Ankara’da gözaltına alınanlar arasında kanser hastası bir hemşirenin de bulunduğu bildirildi. İstanbul’da gözaltına alınan bir çiftle birlikte 3 aylık bebeklerinin de nezarethaneye götürüldüğü öğrenildi.
 
Radikal gazetesinin haberine göre; gözaltına alınan hemşire Leyla Durmaz’ın avukatı Deniz Özbilgin, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyesi olan müvekkilinin iki yıldır kanser tedavisi gördüğünü söyledi.
 
Evi sabah saat 03.00 sıralarında basılan Durmaz’ın hastalığı nedeniyle izinli olduğunu belirten Avukat Durmaz, “Sağlık durumu nezarethanede kalmasına elverişli değil. Şu an ilaçlarını da kullanamıyor” diye konuştu.
 
BEBEK DE NEZARETHANEDE
Avukat Özbilgin, İstanbul’da gözaltına alınan bir çiftle birlikte 3 aylık bebeklerinin de nezarethaneye götürüldüğünü ifade etti.
 
Özbilgin, “Bu yapılan söylendiği gibi bir terörle mücadele operasyonu değildir. Bebekleri gözaltına alarak mı terörle mücadele ediliyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Türkan 20 Şubat 2013 Çarşamba 13:03

Hükümet kendisine muhalif kim varsa, ister solsu ister kürt ister atatürkçü hepsine bir kulp bulup içeri atma derdinde hala atatürkçüymül solcuymuş tartışması yapıyorsunuz. Kurulmakta olan diktatörlüğün hala farkında değilmisimiz? Cemaatten bir tane adam var mı içeri alınan?

Yorumu oyla      12      5  
buyuran 19 Şubat 2013 Salı 23:05

dünün maocuları lenincileri stalinceleri n zaman atatürkçü oldu

Yorumu oyla      13      7  
şoven solculuk olmaz adın ahmet değil ahmet 19 Şubat 2013 Salı 21:15

Ahmet solcu adam devletin Atatürk ün Askerine Cumhuriyetin Polisine kurşun sıkmaz milis kuvvetler ancak düşman devleti yıpratmak için kurulur kck budur kuramazsın Atatürkçü adam bu devleti kurana kadar ki kurduktan sonrada Diyanet işlerini kuran Atatürk tür bayrak inmesin Ezan dinmesin diye gece gündüz uğraşan Atatürk organizasyonlara mahal vermezdi

Yorumu oyla      13      6  
Ahmet Türkan 19 Şubat 2013 Salı 13:57

Solcuyu DHKP-C'den, Kürdü KCK'dan, Atatürkçü'yü Ergenekondan içeri al ne güzel! Al sana ileri mi ileri demokrasi!

Yorumu oyla      15      11  
Kpss şart memura 19 Şubat 2013 Salı 12:24

Canına Kurban olduğumun Polisi bunlar heryerde rahat edemiyorlar İzmirde siyasi ortam bulunca hareket ediyolar bakmayın devrimci memur hareketi demelerine devrimi işe torpille alınırken kpss sınavlarına girmeden girdikleri için adamlar rahatlar hükümet araştırmadan kadro vermesin kpss şart memura

Yorumu oyla      16      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de şok: Denizde cip, cipte ceset!
Dikili, yamaçta manzarayı izleyen bir kişinin suda gördüğü karartı üzerine ...
Traktörü çamura battı gaza yüklendi ama...
Torbalı’da, evine dönerken çamura batan traktörün gazına yüklenen 77 yaşındaki ...
İzmir’de zabıtaya bıçaklı saldırı!
İzmir'de, seyyar satıcıların saldırısına uğrayan 3 zabıta görevlisinden ...
 
BDP’nin ‘Karadeniz turu’nda olay çıktı!
Aralarında BDP’li milletvekillerinin de bulunduğu Halkların Demokratik ...
İzmir’de utanç: 89 yaşında kadına taciz!
İzmir’in Torbalı İlçesi’nde, yalnız yaşayan 89 yaşındaki F.İ.’ye cinsel ...
‘Dağ sevdalısı’ Erdem’e veda…
İzmir Ödemiş İlçesi'ndeki Bozdağ'da, çığ altında kaldıktan 4 gün sonra ...
 
İzmir’de ‘tarihi’ operasyon!
İzmir’in Torbalı İlçesi’nde, ellerinde tarihi eser olduğunu öne sürüp ...
İzmir'in tarihi çarşısında patlama!
İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, dalış malzemeleri satan iş yerinde ...
Öcalan’dan mesaj: İkinci görüşmede…
Abdullah Öcalan'la İmralı'da görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, sürecin ilerlemesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva