HABERLER>SEÇİM 2015
21 Nisan 2015 Salı - 15:13

İzmir adayı Temizel CHP’nin kaynağını açıkladı!

Maliye eski Bakanı ve CHP İzmir Milletvekili adayı Zekeriya Temizel, AK Parti’nin CHP'nin seçim vaatlerine yönelik yaptığı hesapların doğru olmadığını söyledi.

İzmir adayı Temizel CHP’nin kaynağını açıkladı!

AK Parti’den CHP'nin seçim bildirgesinde emekliler, yoksullar, çiftçiler için açıkladığı seçim vaatlerinin 150 milyar lira kaynak gerektirdiği ve bunların gerçekçi olmadığı iddialarına Maliye eski Bakanı ve CHP İzmir Milletvekili adayı Zekeriya Temizel yanıt verdi. Temizel, "Yapılan hesap doğru değildir. Bizim bildirgemizde açıkladığımız projelerimizin tamamı gerçekçidir ve her bir proje kaynağını da içermektedir" dedi.
 
CHP'nin en düşük emekli maaşını 1500 liraya çıkarma, emeklilere yılda iki kere iki maaş ikramiye verme, çiftçiye kullandırılacak mazotun fiyatını 1.5 liraya düşürme başta olmak üzere seçim bildirgesinde açıkladığı vaatleri iktidar partisi AK Parti’de 'gerçekçi' bulunmadı, 150 milyar kaynak gerektirdiği iddia edildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bu vaatlerin kaynağının olmadığını, Türkiye'nin IMF'ye yeniden mahkum edileceği suçlaması yöneltti.
 
Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Maliye Eski Bakanı ve CHP İzmir Milletvekili adayı Zekeriya Temizel, iktidar partisinin eleştirilerine ve Bakan Şimşek'in, "Kaynağını açıklasınlar ben de CHP'ye oy vereceğim" sözlerine şu karşılığı verdi: "Seçim bildirgemizde yer alan her vaadimiz, kaynağını da içeriyor. Maliye Bakanının bizim partiye gelmesine itirazımız olmaz memnun da oluruz. Bugün değilse bile gelecekte onu memnuniyetle partide görmekten memnun olacağız. Bu projelerin hepsi gerçekleşecek projeler. Hem de ekonomiye olumsuz hiçbir etki olmadan gerçekleştirilecek projeler."
 
'BORÇ YÜKÜ İLE YAŞA DEMEYECEĞİZ'
Temizel, emekli maaşının 1500 TL'ye çıkarılması, yılda iki ikramiye, çiftçiye mazotun 1.5 liraya verilmesi gibi her bir projenin maliyetinin ve kaynağının ne olduğu sorusuna ise, şöyle yanıt verdi:
"Bu tartışmalara girmek istemiyorum. Onlar çok net olarak gösterilecektir. Ama ortalama ulusal geliri 800 milyar dolar olan bir ülke; yüzde 2-3'lük kısmını bu tür sosyal projeler, sosyal uygulamalar için ayıramıyorsa; dar gelirlinin soluk almasını sağlayacak mali uygulamalar için yaratamıyorsa, o devletin sosyalliği tartışmalıdır.
 
Dolayısıyla bütçemizin de böyle bir esnekliği vardır. Biz bunu kullanacağız. Şu anda ilk yüzde 20’lik dilimde yer alanlar hep borçlanarak yaşamlarını sürdürüyorlar. Al sana kredi git bunu tüket, deniliyor. Sosyal demokrat bir parti olarak biz, bu insanlara krediyle, borç yükü altında yaşa, demeyeceğiz. Ağır faiz yükünün altında ezilmelerine seyirci kalmayacağız. Senin gelirini artıracağız, şu önlemleri alacağız, diyoruz.
 
Sosyal demokratlar Türkiye'de güvenli yatırım ortamını, yerli ve yabancı yatırım iklimini yeniden yaratacaklar. Bunların hepsi bir bütündür. Dolayısıyla projelerimiz  gelirini de içinde taşıyor.Şu koşullar altında Türkiye gelir yaratamaz, bu kadar yoksul insan bu yaşam biçimine mahkum olarak mı yaşayacak? Bu zorluklara mahkum mu olacaklar? Olamaz böyle bir şey. Bunu çözebilecek olan sosyal demokratlardır. Cumhuriyet Halk Partisidir. Küçük rakamların peşinde koşmak yerine, seçim bildirgesiyle önerdiği sistemin bütününe bakmak gerekiyor. "
 
ASGARİ ÜCRET 1500 LİRA OLURSA, KOBİ'LER BATAR MI?
Temizel, asgari ücretin 1500 liraya çıkarılması halinde başta KOBİ'ler olmak üzere işletmelerin büyük yük altına gireceği ve batacağı iddialarına ise şöyle yanıt verdi: "Asgari ücretin 1500 liraya çıkartılmasının yükü işletmelerin üzerinde olmayacak. Asgari ücretten vergi alınmayacak."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 22 Nisan 2015 Çarşamba 09:28

Toplum mevcut iktidarla yola gitmeyi secerse inanin secimden sonra ZAM saganagı altında kalacagız. SON 3-4 yıldır kimsenin geliri enflasyona karsı artmıyor aksine herkesin geliri azalıyor ve varsa hazırlarını tuketiyor yada borclanıyor . KRIZ oyle boyutta ki dogrudan yatırımlar durdu sadece FAIZ icin gelen para ve de BORSA nın dusmesini fırsat bilip avanta kapmaya calısan SICAK PARA su anda piyasa da. buna mukabil piyaslara guven verecek yeni bir hukumet bu KRIZ den kurtulus olabilir SECIM fırsatını toplum olarak umarım iyi degerlendiririz.

Yorumu oyla      13      5  
izmir35 21 Nisan 2015 Salı 19:53

Devlet butcesinin yuzde60 i maaslara gidiyor diyen yorumcu, iyimisin.

Yorumu oyla      19      7  
21 Nisan 2015 Salı 18:31

AKP şu an zaten sosyal yardım kapsamında yıllık 23 milyarlık gibi bir para harcıyor. Devlet mi battı? Kaynak nereden diye kaç kişi sordu? Adam al sana ömür boyu para demiyor ki! İşe ilk bu aile sigortasından yararlanan ailenin çocuğu alınacak ve yardım kesilecek. Ama en güzeli AKP'nin yaptığı "genel sağlık sigortası" saçmalığı. İşsizi her ay borçlandır. GSS primi ödeyenler ileride emekli olacağını, hastane hizmetlerinden ücretsiz yararlanacağını zannediyorlar.

Yorumu oyla      27      9  
ibrahim 21 Nisan 2015 Salı 18:23

devlet bütçesinin %60'ından fazlası personel maaşlarına harcanan kısımlardır. Memur, öğretmen, doktor vs. Devleti etkin şekilde küçültmeyi vaat etmeyen hiçbir proje gözümde değerli değildir.

Yorumu oyla      17      16  
muhalif 21 Nisan 2015 Salı 17:43

1500 tl. asgari ücreti tabiki işveren ödeyecek. artık işverenlerde tasarrufu işçi ücretlerinden yapmasın, kendi şahsi harcamalarından yapsın.türkiye batılı olacaksa ucuz işçiliğe son vermek zorundadır.milli gelirin adil dağıtılması gerekir.buda asgari ücreti vergi dışı bırakmakla bir nebze gerçekleşecek

Yorumu oyla      25      8  
Tayfun 21 Nisan 2015 Salı 17:18

Elinize saglık Zekeriya bey, bu bir baslangıctır secim nasıl gecer orasını su anda kestiremeyiz ancak Turkiye bu programla sosyal demokrasi ile yeni tanısmaya basladıgı bir gercek, onumuzdeki surecde ulkemiz bunu cok daha iyi anlayacak cunku sosyal demokrasinin ozunde "ben" degil "toplum" , "torpil" degil "mesleki bilgi ve liyakat" , "hurafe " degil " bilim" vardır, bunu akp li politikacılar henuz anlayamazlar ama zaman icinde oyle anlayacaklar ki nasıl yanıldıklarını gorecekler ,zaten her seyde yanılmısız demiyorlar mı ? chp nin programı bir MİLATTIR hepimiz bunu gerek kısa gerekse orta vadede cok iyi gorecegiz.

Yorumu oyla      27      10  
tarafsız 21 Nisan 2015 Salı 15:40

hala hangi bütçeden diye soruyor vatandaş.Kaç bütçe var? Zenginlerin cebine giden kısmından bütçenin

Yorumu oyla      25      11  
arif kuran 21 Nisan 2015 Salı 15:24

asgari ucretten alın vergi agi düşülünce 50 tl 900 tl ile 1500 arasındaki fark 600 tl bunu işveren ödemiyecek te kim ödeyecek devlet ödeyeceksehangi bütçeden

Yorumu oyla      19      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Sertel AYM'ye başvurdu: Bu 3 isim maşa!
YSK tarafından milletvekili adaylığı iptal edilen Atilla Sertel, konuyu ...
Cemil Şeboy Buca'dan start verdi
AK Parti Milletvekili adayı Cemil Şeboy,15 yıl Belediye başkanlığı yaptığı ...
HDP İzmir’de ‘Ademhan’ çıkmazı: Hala aday!
HDP İzmir 1. bölge 2'nci sıra milletvekili aday listesinden çıkarılan ...
 
Bakan Eroğlu İzmir’e Kordon’dan bakacak!
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Binali ...
CHP’de flaş gelişme: Sertel’i şikayet edenler….
CHP MYK'sı 2.Bölge 6.Sırada yer alan Atilla Sertel'in adaylığının düşürülmesine ...
CHP’de gergin zirve: Adaylardan Serter’e yaylım ateşi!
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın milletvekili adayları ile birlikte düzenlediği ...
 
AKP adayı Sürekli: Başkanlık sistemini getireceğiz
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli hedeflerinin büyük ...
Flaş! Kılıçdaroğlu’ndan ‘Sertel’ çıkışı: Şikayet edenler…
CHP Genel Başkanı seçim bildirgesinin değerlendirdiği programda YSK’nın ...
İzmir’in bağımsız listesi: Kimler aday?
Genel seçim öncesinde siyasi partiler Yüksek Seçim Kurulu’na verdikleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva