HABERLER>SEÇİM 2015
23 Mayıs 2015 Cumartesi - 09:41

İzmir adayı Cevizoğlu ile A’dan Z’ye 7 Haziran: Vatan yahut Silistre!

Vatan Partisi İzmir 2’inci Bölge 1’inci sıra Milletvekili Adayı Hulki Cevizoğlu 7 Haziran Seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İzmir’de birinci parti olduklarını iddia eden Cevizoğlu Türkiye genelinde de barajı rahat şekilde aşacaklarını söyledi. Cevizoğlu, “Medya ve anket şirketlerini ambargo ve manipülasyonuna rağmen başarılı olacağız. Vatan yahut Silistre diyorum” dedi.

İzmir adayı Cevizoğlu ile A’dan Z’ye 7 Haziran: Vatan yahut Silistre!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Genel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin milletvekili adayları saha çalışmalarına hız kazandırdı. 
 
15 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşen olağanüstü kurultayda parti ismini ve logosunu değiştiren İşçi Partisi 7 Haziran seçimlerine Vatan Partisi olarak girme kararı almasının ardından İzmir’deki milletvekili adaylarını belirlemiş ve çalışmalarına başlamıştı.
 
Alanda seçmenin nabzını tutan Vatan Partisi İzmir 2’inci bölge 1’inci sıra milletvekili adayı gazeteci yazar Hulki Cevizoğlu da Egedesonsöz’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Partisinin İzmir ve Türkiye genelindeki durumu hakkında konuşan Cevizoğlu, CHP’nin İzmir adaylarına ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na eleştirilerde bulundu.
 
Vatan Partisi’ne yöneltilen oy bölme eleştirilerine de cevap veren Cevizoğlu, partisinin birleşme için adım attığını fakat ortaya biz uzlaşının çıkmadığını söyledi.
 


İZMİR’DE 1 NUMARAYIZ
Saha çalışmaları hakkında açıklamalar yapan Cevizoğlu, gelişmeleri mükemmel olarak nitelendirdi. Cevizoğlu, “İzmir’de 1 numarayız. Türkiye’de de aynı şekilde gittiğimize inanıyorum. Halkla kucaklaşırken müthiş bir ilgi ve sevgi olduğunu görüyoruz.  Herkes aynı şeyi söylüyor diyenlere ‘bize bir kamera gönderin biz dolaşırken dibimizden ayrılmasın bir de diğer partilere gönderin boy ölçüşelim’ dedik. İzmir’de Vatan Partisi’ne ve adaylarına büyük bir teveccüh var.  Biz İzmir’le aynı felsefe ve ruhu taşıyoruz. Böyle olunca insanlar bize sahip çıkıyor. İzmir Atatürkçü bir alt yapıya ve direniş kültürüne sahiptir. Biz de direnişin, mücadelenin partisiyiz. Seçim zamanında oy almak için ortaya çıkmadık. Bunu tarihimiz boyunca gösterdik. İşçi Partisi olduğumuz dönemde de şimdiki dönemde de gösterdik. Vatan partisinin kadrolarındakiler, aday listelerindekiler, gençlik örgütleri yıllardır milletvekilleri yokken büyük bir direniş sergilediler. Yüzde 10 barajı milletvekiline bakmadılar. Bu vatan için çalışıyoruz” diye konuştu.
 
İZMİR’İ BAŞKENT OLARAK GÖSTERMİŞTİM
Cevizoğlu geçmiş seçimlerde de yaşadığı tecrübeleri aktarırken Ankara’da bağımsız aday olarak bir zoru başardığını da vurguladı. İzmir’den aday gösterildiği için de çok mutlu olduğunu ifade eden Cevizoğlu, “2007 ve 2011 bağımsız adayı olmuştum. 2007’de çok iyi oy almıştım. Arkamda hiçbir güç yokken Çankaya’da 11 bin oy aldım. 29 bin tane de ‘Hulki ve CHP’ diye geçersiz oy çıktı. Eder 40 bin tane. Onların tamamı bana oy vermek istiyordu. 3-5 tane gönüllü ve samimi insanlar yaptığımız çalışması sonucu bu başarıyı elde etmiştik. Çok önemliydi. Büyük kentlerde genel başkanlar bile bağımsız aday olsa seçilmesi çok zordur. Ben de Ankara’dan bağımsız aday olurken bilincindeydim. Yıllardır mücadeleyi seven bir adamım bu azmi göstermek için girdim. Neredeyse de seçiliyordum.  60 bin oy alsam seçiliyordum. Çok iyi bir oydu. Vatan Partisi yönetimi ve Genel Başkan Doğu Perinçek birkaç yer arasından burayı uygun gördüler. İlle de burası olsun demedim ama çok mutluyum. Beni her yerde severler. Ben geçmiş yazılarımda İzmir’deki bu direniş ruhunu kutsayarak İzmir’i başkent göstermiştim. Ankara’da da çok Atatürkçü var ama ona rağmen Melih Gökçek’ten 25 yıldır kurtulamadı” dedi.
 
İZMİR CHP’NİN DEĞİL ATATÜRKÇÜLÜĞÜN KALESİDİR
Cevizoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında da konuştu. Kocaoğlu’nu siyaseten de belediyecilik açısından da başarısız bulduğunu belirten Cevizoğlu CHP’li belediyelere de yüklendi. Cevizoğlu, “Burada bir AKP’li belediye başkanı olmamasından dolayı mutluyum. Ama bu demek değildir ki; AKP’lilere kaptırmayacağız mevkileri, oralara da gelince yat gelip yatacağız… Şimdi görüyorum ki, İzmir olması gerekenden çok geride. CHP Ankara’da da Atatürkçülüğün kalesi semtlerde nasıl olsa oy alacak diye yan gelip yatıyor. Diktikleri bir tane ağaç yok. Varsa da olması gerekenin çok altında. İzmir bir partinin, CHP’nin falan kalesi değil. Atatürkçülüğün kalesidir. Tamam sana oy veriyor vatandaş ama sen çalışmak zorundasın. Mecburiyetten kaynaklanıyor ama sen orada oturmayacaksın. Siyasi yaklaşımını da başarısız buluyorum. Diyarbakır’a giderek açılım sürecine destek veren, cumhurbaşkanı geldiğinde ‘sizinle gurur duyduk, onur duyduk’ diyen bir belediye başkanını kabul etmiyorum. Çünkü o cumhurbaşkanı burada kız çocukları saçından sürüklenirken ‘yüzde 50’yi evde zor tutuyorum’ diyen kişiydi. Böyle bir kişi geldiği zaman tamam hakaret etme ama nasıl onur duydum diyebilirsin? Sen Tayyip Erdoğan’dan onur duy, git mitinginde konuş diye mi millet sana oy verdi? Biz AKP’den kurtulmak için çaba harcıyoruz ama sen Atatürkçülerden aldığın bu oyla gidip bu kişinin bize şeref ve onur verdiğini söylüyorsun. Diyarbakır’a gidip açılıma destek veriyorsun. Siyaseten de belediyecilik açısından başarısız” ifadelerini kullandı.

BALBAY VE ÖZKAN’IN ATATÜRKÇÜLER’DEN OY İSTEMEYE HAKKI YOK
Cevizoğlu, kendisi gibi gazeteci kökenli olan CHP’nin İzmir milletvekili adayları Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’la ilgili de açıklamalarda bulundu. Cevizoğlu, “Mustafa Balbay’ı da, Tuncay Özkan’ı da çok yakından tanıyorum. Tuncay Özkan’la Kanaltürk’te 3 yıl birlikte çalıştık. Kanaltürk’ün kuruluşunda vardık ama satılışında yoktuk. Kanaltürk’ün satılışı bizi ve herkesi şoke eden bir hareketti. Buradaki adaylık çalışmalarında da neler yaptıklarını uzaktan görüyorum. Balbay’a eleştirilerim var. Balbay, cezaevinden çıktıktan sonra Doğu Perinçek’in de ifadesiyle çok ağladı. Doğu Perinçek ise kendisine aynı sorular sorulduğunda biz asla mağdur edebiyatı yapamayız. Biz yaşıyoruz ama Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale Savaşı’nda ölenlerin bir metrekarelik yatacak yerinden başka bir şeyi yok. ‘Ben kitap yazıyorum bize sahip çık, mantığı bize yakışmaz’ demişti. Aynı sözlerin altına imzamı atıyorum. Burada Balbay ve Tuncay Özkan’ı da CHP yönetiminin bölücü politikalara destek vermelerine karşı çıkmamalarından dolayı kınıyorum. Cumhurbaşkanı seçiminde Atatürk düşmanı bir babanın oğlu ve aynı görüşte olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdiler. Balbay ve Tuncay Özkan gıkını çıkarmadı. Bu onlara yakışmayan, cezaevlerindeki şereflerine leke süren bir durumdu. Siz cezaevinde niye yattınız? Sizi niye zindanlara attılar? Bütün Atatürkçüler yanınızda yer aldı. Sonra siz Atatürkçülere aykırı bir davranış içine girerek Atatürk düşmanı birini cumhurbaşkanı adayı olarak nasıl desteklediniz? Niye protesto etmediniz? Bizim hayatımız protesto ve karşı çıkmalarla, isyanlarla geçiyor. Kaç tane televizyondan sırf bize müdahale ettiler, siyasi olarak anlaşamadık diye ayrıldık, kimilerinden de kovulduk. Peki sen de bunları göze alıp ayrılsaydın. Sen zindana atılma nedenine bir yerde ihanet etmiş oluyorsun. Sen Atatürkçü olduğun, AKP’den kurtulmak istediğin için hedef oldun ve cezaevine tıkıldın. Çıkınca niye bunu devam ettirmedin? Neden ‘Ekmeleddin İhsanoğlu’na ben karşı çıkarım’ demedin?  Balbay ve Özkan’ın İzmirli Atatürkçülerden oy istemeye hakkı olmadığını düşünüyorum. Ekmeleddin’e sesini çıkarmayan insanlar Atatürkçülerin yakasından düşmeliler. Eski Balbay ve eski Özkan’ı istiyoruz. Yeni CHP gibi yeni Balbay ve yeni Özkan Atatürkçü kimlik sergilemiyor” diye konuştu.


 
AYNI TABAKTAN YEMEK YEMİYORUZ
Cevizoğlu, partisine yöneltilen oy bölme eleştirilerine de cevap verdi. Cevizoğlu, “Aynı cephede değiliz ki, neyin oyunu böleceğiz? Biz aynı tabaktan yemek yemiyoruz. Aynı felsefeyi savunmuyoruz. Onlar çözüm sürecine destek veriyor. Biz ise PKK’nın silah bırakmasını ondan sonra bu işlerin görüşülmesini istiyoruz. Silahlı olan bir örgütle bir anlaşma olmaz. Ancak Türkiye’ye diz çöktürme süreci söz konusu olur. AKP’den ne farkın var? Görevlendirilmişler gibi kendi partileri içindeki Truva atı gibi Atatürkçülerin oylarını HDP’ye istiyorlar. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin başta olmak üzere ‘HDP’nin güçlenmesinden mutluluk duyarız’ diye açıklamalar yaptılar. Niye Atatürkçü Vatan Partisi’nin güçlenip meclise girmesinden mutlu değilsin? Niye daha çok Atatürkçü partinin meclise girmesinden mutlu değilsin? Milletin oylarını bölenler kendileri. Kendi seçmenlerini başka partiye gönderiyor. Çalıştığı yere ve fikre ihanettir. Biz Atatürkçülerin oylarına talibiz ve sahibiz. CHP’ye bugüne kadar verilen oylar babasının malı değildir. Biz seçmenlerin özgür iradesine sesleniyoruz” dedi. 
 
BİRLEŞME İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK…
Cevizoğlu, partisinin CHP ve Anadolu Partisi’ne birleşmek adına adım attığını fakat ortaya biz uzlaşı çıkmadığını belirtti. Cevizoğlu, “Çok uğraştık. CHP’ye de Atatürk’e sahip çıkması koşuluyla destek vereceğimizi söyledik. Bir tek milletvekili istemediğimizi, genel başkan dahil tek bir talebimiz dahi olmadığını söyledik. ‘Atatürk’ün 6 ilkesine sahip çık, Tunceli’ye Dersim deme Türkleri soykırımcı gösterme, Ermeni soy kırımı iddialarına sahip çıkanları listelere koyma, hiçbir şey istemeden sana destek vereceğiz’ dedik kabul etmedi. Emine Ülker Tarhan’la da görüştük. Uzlaşı olmadı. Türkiye’de birliğin olmasını çok istedik. Vatan’da birleşmeyi sağladık. Yaşar Okuyan sağ kesimden geldi genel başkan yardımcısıdır. Milliyetçi insanlar var, Abdullah Öcalan’ı sorgulayan komutan var. Yargılayan hakim var. Değerli sanatçılarımız var. Eski ülkücülerden gençler var. Birleşme Vatan Partisi’nde sağlanmış oldu.  Adaylarımız arasında maden işçisi var. Üniversite öğrencisi var. Gençlerimiz genel başkan yardımcılığı yapıyor. Hem meslek olarak hem yaş gurubu olarak kapsayıcıyız” ifadelerini kullandı.
 
VATAN YAHUT SİLİSTRE!
Cevizoğlu, genel seçim sonuçlarına ilişkin de beklentilerinden bahsetti. Cevizoğlu, “İzmir’de birinci parti olduğumuzu söyleyebilirim. Tek kuşkum baraj var. Önceleri ‘Barajı geçer misiniz?’ gibi sorular geliyordu, bunun yakın zamanda aşıldığını görüyorum. İl, ilçe, köy her tarafı geziyoruz ve görüyoruz. Bu düşünce aşılmış durumda. Bunu her tarafa yayarsak sürpriz bir sonuç alacağımıza inanıyorum.  Bizim için değil ama bize inanmayanlar açısından sürpriz olacak. Türkiye’de de rahat bir şekilde barajı aşacağımıza inanıyorum. Medya ve anket şirketlerini ambargo ve manipülasyonuna rağmen başarılı olacağız.  Vatan yahut Silistre diyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şükrü aran 25 Mayıs 2015 Pazartesi 16:22

net ve doğru değerlendirmeler..daha ne söylemeli

Yorumu oyla      11      5  
24 Mayıs 2015 Pazar 03:13

Hulki Bey her desteği hak ediyor.

Yorumu oyla      13      6  
ayşe gülsüm 24 Mayıs 2015 Pazar 03:08

Aynen, çok güzel anlatmış hulki bey, oyum Vatan Partisi ne, başaracağız, inanıyorm

Yorumu oyla      13      6  
Lombak 23 Mayıs 2015 Cumartesi 23:35

Yani olay ancak bu kadar iyi özetlenebilirdi. Tebrikler Yunus Altun.

Yorumu oyla      13      6  
Yunus Altun 23 Mayıs 2015 Cumartesi 14:52

Atatürk'ün partisi artık Vatan Partisi olduğu için ailemle Vatan Partisi'ni destekleme kararı aldık. Önce AKP gitsin diye HDP'yi desteklemeyi düşündük ama sonra değerlendirince hem Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildiğinde mecliste ayakta alkışlayıp, hem de birkaç gün önce "seni başkan seçtirmeyeceğiz" diyen, bir de Cumhuriyet'e verdiği demeçte "AKP’yi dışarıdan destekleme fikrine uzak olmadıklarını" söyleyen Demirtaş'ı desteklemek doğru gelmedi.

Yorumu oyla      23      8  
23 Mayıs 2015 Cumartesi 14:14

38 yaşındayım,sülale boyu SHP ve CHP'ye Kemalist'ler,solcular,sosyalistler ve aleviler sürelki oy verdik fakat yanlış politikaları ve parti yönetimindeki sağcıların artmasıyla solculukla alakası kalmayan bir düşünceye oy vermek biz solculara yakışmayacağını düşünerek bu seçimde oyumuz HDP'ye.

Yorumu oyla      12      20  
Hüseyin Avni 23 Mayıs 2015 Cumartesi 11:45

Ben de CHP'liyim ancak, Balbay ve Özkan'ın Ekmeleddin'in adaylığına karşı çıkmadılar eleştirilerine % 100 katılıyorum, Cevizoğlu bu konuda haklıdır !

Yorumu oyla      26      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Eroğlu’ndan Manisa çıkarması: İş dünyasına seslendi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Manisalı işadamları ...
Hotar’dan Seferihisar çıkarması: O gazeteyi gösterdi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: Türkiye'nin 12 yılda elde ettiği ...
MHP adayı Aslan Savaşan Alsancak'ı inletti!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Aslan ...
 
Davutoğlu'ndan İzmir'e tele-davet: Gündoğdu'da buluşalım!
Pazar günü yapılacak büyük miting öncesi hazırlıklar sürerken, AK Parti ...
Bakan Eroğlu’ndan İzmirli öğrencilere 200 tablet
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Kız Lisesi'nde 200 öğrenciye ...
Kerem Ali Sürekli'de CHP'ye mazot desteği taşı!
Foça’nın köylerinde yaşayan vatandaşla bir araya gelen Sürekli “2003-2014 ...
 
Necip Nasır muhtarları Bakan Yıldız’la buluşturdu
AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, Karabağlar ...
CHP’de Roman ateşi: 3 adaydan Torbalı çıkarması
CHP İzmir Milletvekili adayları Murat Bakan, Özcan Purçu ve Musa Çam, ...
7 soruda CHP’nin mega projesi!
6 dakikalık tanıtım filmi sonrası kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva