HABERLER>EKONOMİ
23 Temmuz 2014 Çarşamba - 19:41

İzmir Ticaret Odası’nda ‘İsrail’e boykot’ tartışması

Meclis Üyesi Nasır, sert eleştirilerde bulundu ve İTO olarak İsrail mallarına boykot önerdi. Başkan Yardımcısı ve İsrail Fahri Konsolosu Eskinazi’den ‘TOBB’ bildirisiyle yanıt geldi.

İzmir Ticaret Odası’nda ‘İsrail’e boykot’ tartışması

İZMİR - İTO temmuz ayı olağan meclis toplantısı İsrail’in Gazze’ye yönelik müdahalesine ilişkin önemli bir tartışmaya sahne oldu.
 
Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın toplantıya katıldığı ancak açılış konuşmasını Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi’ye devrettiği görüldü.

Hürriyet’ten Burcu Taner’in haberine göre Eskinazi’nin güncel ve ekonomik konularına ilişkin yorumlarını aktarmasının ardından ilk sözü alan Meclis Üyesi Necip Nasır,  Gazze’de yaşananları “insanlık dışı, canice olaylar” adlandırarak “Siyonist İsrail’i kınıyorum” dedi. İTO Meclisi’nin aynı zamanda “İzmir’in ticari parlamentosu” olduğunu belirten Nasır, “Bütün bunlar yaşanırken İzmir’in ticari parlamentosu ne yapabilir? İsrail mallarını boykot edebilir. Ben bu öneriyi 176 meclis üyesi arkadaşıma götürsem altına imza atacaklarına eminim ancak Yönetim Kurulu’nun takdirine bırakmak istiyorum” diye konuştu.


 
MECLİS KARARI İSTEDİ
Konuşmasında Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi’nin aynı zamanda İsrail Fahri Konsolosu olduğunu da hatırlatan Nasır, “Bu Meclis’te 176 üye ile bir karar alınırsa, bu sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın ilgisini çekecektir, ses getirecektir. 1492’de aynı zulme uğramış ve Osmanlıya sığınan Yahudi vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun yaşadığı İzmir’den bu sesin çıkması gerektiğine inanıyorum. Gözleriniz önünde çocuklarınız ölürken hiç bir şey elinizden gelmiyor. Gösterilecek tepki belki bir çocuğun ölümünü engelleyebilir. Kuran, ‘Zulme karşı sessiz kalanlar şeytandır’ der. Ben de ‘Zalimler için yaşasın cehennem’ diyorum” diye konuştu.
 
ESKİNAZİ: TÜM VAHŞETLERİ KINIYORUM
Yeniden kürsüye çıkan Başkan Yardımcısı ve İsrail İzmir Fahri Konsolosu Jak Eskinazi ise dünyadaki tüm vahşetleri kınadığını belirtti, boykot talebini ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) konuya ilişkin bültenini okuyarak yanıtladı.

Eskinazi şunları söyledi: “Bugünkü dünyada savaş hiç kimsenin tasvip etmediği bir olay. Ne yazık ki bugün ülkemizin kuzeyinden güneyine her tarafı kaynıyor. Daha geçenlerde kuzeyimizde 200 küsur yolcuyu taşıyan bir uçak savaş dolayısıyla yere çakıldı. Günahsız insanlar katledildi. Güneyimize baktığımız zaman Irak’ta, Suriye’de yaşananlar maalesef hepimizin vicdanlarını yaralıyor. Vahşeti kınamamak bugünkü dünyada insanoğluna zaten yakışmıyor. Ben hepinizin önünde dünyada yapılmış bütün vahşetleri kınıyorum ve İzmir Ticaret Odası’nın da tüm vahşetleri kınadığını ve kınamakta olduğunu söylemek istiyorum.”
 
BOYKOT ÖNERİSİNE ‘TOBB’ YANITI
Boykot konusuna da açıklık getirmek istediğini kaydeden Eskinazi, “TOBB’un boykot Türkiye ekonomisine zarar verir diye bir beyanatı var. Okuyayım. Burada yanlış bilgilerle, iftiraya varan suçlamalarla atılan bu adımlar öncelikle Türk ekonomisine zarar verecektir denilmiş. Açıklama ‘Kendi ekonomimize zarar verecek girişimler yerine, saldırıların durdurulmasına ve yardım ulaştırılmasına odaklanmalıyız’ diye devam ediyor. Bizim de yapmamız gereken bugün bu noktadadır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan güvenlik listesi: Bu ürünleri almayın!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, gaz alarm dedektörü ve fırınların ...
Halkbank’tan sürpriz satış
Halkbank, Halk Sigorta ile Halk Hayat ve Emeklilik'teki hisselerin satışının ...
Dolar 2,10’un altına indi
Dolar, Türk Lirası karşısında Fed'in faiz artışında acele etmeyeceği beklentisiyle ...
 
Otomobil devlerinden güç birliği
İtalyan otomobil üreticisi Fiat ile Renault, hafif ticari araç üretimi ...
Dünya İsrail’e uçuşu durdurdu: THY de gitmiyor
İsrail'de Ben Gurion Havalimanı yakınlarında meydana gelen çatışmalar ...
Dolar 5 haftanın en düşüğünde
ABD doları 17 Aralık'tan sonraki en dip seviyeyi gördü.
 
İzmir’de bir Karayolları arazisi daha özelleşti
Özelleştirme İdaresi, Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait Konak Mersinli’deki ...
Borsada işlemler 1 saat durdu
Borsa İstanbul'da teknik bir arıza nedeniyle duran işlemler saat 10.55'te yeniden başladı.
Aslan: zeytinlikleri imara açmak cinayettir!
25 dönümden küçük zeytinliklerde maden ve enerji yatırımlarına izin veren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva