HABERLER>SAĞLIK
2 Eylül 2015 Çarşamba - 16:51

İzmir Tabip Odası'ndan TTB'ye 'PKK' uyarısı!

İzmir Tabip Odası, son dönemde yaşanan terör olaylarına karşı Türk Tabipler Birliği’nin açıklamaları nedeniyle uyarı yazsı gönderdi. Oda yazılı olarak gönderdiği açıklamada Tabipler Birliği’nin barış çağrılarının içerisinde PKK’nın hedef alınmamasına tepki gösterdi. Açıklamaları samimiyetsizlikle suçlayan İzmir Tabip Odası açıklamasında, “Aile Sağlığı Merkezinde ulusal bayrağımızı indirip örgüt bayrağını asan, meslektaşımızı silahla tarayarak öldüren bir örgüt apaçık ortadayken bile, ısrarla adını vermekten kaçınıp barış, ateşkes gibi kavramları dillendirdikçe, doğal olarak etnik ayrılıkçı terör örgütü PKK’nın siyasi hedeflerine destek görünümü veriyorsunuz” ifadesine yer verdi.

İzmir Tabip Odası ndan TTB ye  PKK  uyarısı!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Tabip Odası ve Türk Tabipler Birliği(TTB) bir kez daha karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz dönemlerde doktorların ideolojik söylem ve tutumlarıyla karşı karşıya gelen odalar, son dönemde yaşanan yüksek tansiyon nedeniyle yine görüş ayrılığına düştü.

3 AÇIKLAMADA YER ALAN İFADELER
İzmir Tabip Odası, Türk Tabipler Birliği’nin son dönemde gerçekleştirdiği açıklamalar nedeniyle  Türk Tabipler Birliği Ankara Merkez Konseyi Başkanlığı’na yazılı açıklama gönderdi. Oda yaptığı açıklamada TTB’nin 21 Ağustos 2015 tarihinde DİSK, KESK ve TMMOB ile birlikte yaptığı ortak açıklama, 28 Ağustos 2015 tarihinde Tabip Odası Başkanlıklarına gönderilen yazı ve 1 Eylül 2015 günü Dr. Abdullah Biroğul'un Diyarbakır'da PKK tarafından öldürülmesi konusunda yapılan açıklamadaki ifadelerini hedef alarak uyardı.

PKK ADI YOK
Oda, açıklamalardaki “Son yıllarda tüm ülkeye iyi gelen çatışmasızlık bitirildi”, “Silopi, Tatvan, Nusaybin, Lice, Silvan, Varto'da büyük çatışmalar yaşandı, ortalık kan gölüne döndü”,  “Hastaneler, sağlık çalışanları saldırıya uğradı, aciller dahil sağlık hizmetlerine erişim sağlanamadı”, “Bu savaş bizim savaşımız değil...”  ”Bizler Kürt sorununda ölüm, kan ve gözyaşı dışında bir sonuç üretmeyen savaş/şiddet odaklı politikaların derhal terk edilmesini, barışçıl ve demokratik yollarla çözüm için gerekli adımların acilen atılmasını istiyoruz”, “..meslektaşımız Dr. Abdullah Biroğul  kendi aracıyla seyir halinde iken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir.” ,“söylemleri ile mevcut çatışma ve şiddet ortamını tırmandıran herkes Dr. Abdullah Biroğul'un katlinden sorumludur.” ,“TBMM görevini yapmalı, mevcut çatışma ve şiddet ortamı ivedilikle sonlandırılmalıdır”, “bu saldırıyı öfkeyle kınıyoruz ..... konunun takipçisi olacağız...” şeklindeki ifadelerin nedeniyle yaptığı açıklamada terör örgütü PKK’nın adının geçmemesine tepki gösterdi.

ÇOK AÇIK VE NET
İzmir Tabip Odası gönderdiği yazıda TTB’nin ifadelerinde hedef almayan kuruluşları, “Bu açıklamalarınızı bütün hekimler görüyor ve izliyor. Bazı kişi ve kurumlar için kavramlarınız çok net ve açık. Örnek : AKP, TBMM, Saray, en tepedeki akıl, Sağlık Bakanı, iktidar, devlet... vb. Ancak bazı kişi veya kurumların adı hiç yok. Örneğin, sizin ‘savaş’ diye tanımladığınız konunun bir tarafı olan ve meslektaşımızın içinde olduğu sivil plakalı bir araca ateş edip onu öldüren  PKK.... ‘Silah da bırakmayız, ülkeyi de terk etmeyiz. Taleplerimiz kabul edilmezse, Batı illeri de kan gölüne döner’ diyen PKK liderleri... ‘Artık T.C.'nin Valileri bizi yönetemez, biz özerklik ilan ettik’ diyen BDP isimli partinin yönetici ve belediye başkanları” örnekleriyle açıkladı.

İÇTENLİĞİNİZ HEKİMLER TARAFIMDAN SORGULANIYO
Oda açıklamasında TTB’nin samimiyetinin hekimler tarafından sorgulandığını söyleyerek “Bu kişi ve kurumların adlarını açıkça hiç bir zaman yazamadığınız için barış, can güvenliği, şiddet ortamı, çatışmasızlık, özgür yaşam, insan hayatı gibi hepimizin sahip çıkacağı kavramlara ilişkin içtenliğiniz ne yazık ki hekimler tarafından sorgulanıyor ve inandırıcı bulunmuyor.  Aile Sağlığı Merkezinde ulusal bayrağımızı indirip örgüt bayrağını asan, meslektaşımızı silahla tarayarak öldüren bir örgüt apaçık ortadayken bile, ısrarla adını vermekten kaçınıp barış, ateşkes gibi kavramları dillendirdikçe, doğal olarak etnik ayrılıkçı terör örgütü PKK’nın siyasi hedeflerine destek görünümü veriyorsunuz. Bu tutumunuzda ısrar ettikçe hekimler meslek örgütümüzden daha da uzaklaşıyor. Mesleğimiz için sarf edilen çabaların başarıya ulaşma şansı da azalıyor. Ülkemizin gerçeklerine ve hekimlerin duyarlılıklarına özen göstermenizi diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
 

 
İzmir'de kurbanlık satış yeri gerginliği!
 
Adli tatilde 96 kadın şiddete karşı yardım istedi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 3 Eylül 2015 Perşembe 08:59

TTB bir meslek kuruluşu değil pkk nın yönetiminde oldugu bir gurupçuktur

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşrefpaşa Hastanesi’nden İzmirliler'e fuar söyleşisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, 84. İzmir Enternasyonal ...
Sağlıkçının sağlığını düşünen projede imzalar atıldı
İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği ...
Hamilelikte kolestrolün önemi!
Manisa'da özel bir hastanenin Kadın Doğum Hastalıkları Doktoru Ebru Taşkent, ...
 
Öğrenme güçlüğü okuldan soğutuyor
Dünya genelinde öğrenme güçlüğü yaşayan bireylerin yüzde 8 olduğu, erken ...
4 yıl önce dondurulan kök hücreleri imdadına yetişti
Bundan 6 yıl önce bir kanser türü olan Multipl Miyelom tanısı konulan, ...
Yıllarca mücadele ettiği hastalıktan nakille kurtuldu
İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde, Kanser Erken Tanı Merkezleri'nin kurulumu, ...
 
Uzmanında zayıflama hapı çıkışı: Zarar gören hakkını aramayınca...
Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Petek, ...
İzmir’de ‘yüzyılın yatırımı’ 9 Eylül’de açılıyor
İzmir’de 9 Eylül’de açılacak Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Biyotıp ...
Karaturp böbrek taşına birebir!
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva