HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ekim 2015 Çarşamba - 10:17

İzmir Metrosu’nda sinyalizasyon devrimi!

İzmir Metrosu, hızla artan yolculuk talebine yanıt vermek için mevcut işletme sıklığını 3,5-4 dakikadan 90 saniyeye indirecek sinyalizasyon sistemi hazırlığına başladı. Seferler 18 ay sürecek yazılım, donanım ve test ataşaması sonrasında 90 saniyeye düşecek. İZBAN'da ise TCDD'nin hat seferleri nedeniyle sefer sıklığı henüz 10 dakikanın bile altına düşmedi.

İzmir Metrosu’nda sinyalizasyon devrimi!

İzmir'de raylı sistem taşımacılığı, metro, banliyö hattı ve yeni güzergahlarla ilgili projeler yapımı devam eden tramvaylar, toplu ulaşımın belkemiği olacak. Özellikle aktarmalı ulaşımla birlikte her geçen gün artan yolculuk talebi raylı sistemde yeni atılımlara neden oldu. İzmir Metrosu da mevcut işletme sıklığını daha da artırmak için sinyalizasyon sistemini daha da geliştirecek. Fahrettin Altay -Evka-3 arasındaki mevcut hatta, 90 saniye sefer sıklığında işletme yapılabilecek sinyalizasyon hazırlıkları başladı. Sinyalizasyon sistemi yaklaşık 18 ay sürecek bir yazılım, donanım ve test aşamasından sonra hayata geçecek.
 
İzmir Metrosu'nun ilk seferlerin başladığı 2000 yılında 45 olan vagon saylısı 2011 yılından sonra alınan 42 vagon ile 87'ye yükseldi. Sinyalizasyon altyapısı 2.5 dakikada bir sefere uygun olan İzmir Metrosu, bu filo ile 3.5-4 dakika sefer sıklığında işletmeyle yolcu taşıyor. Yolcu sayısı günde 80 binlerden, 350 bine ulaşan metroda, iki kat artan vagon sayısına ek olarak filoya 95 yeni vagon alınması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ihale yaptı. Bu vagonların üretilmesiyle birlikte vagon sayısı ilk seferlere başlanan 2000 yılından 15 yıl sonra yüzde 400 artarak 182'ye ulaşacak. Vagon sayısı da 90 saniyede bir sefere yetecek.
 
İzmir Metro Genel Müdürlüğü yetkilileri bu çalışmaların, hızla yolculuk talebi artan ve ulaşım entegrasyonu ile tramvay ve İZBAN'ın büyümesinden de etkilenecek olan İzmir Metrosu'nun yakın geleceği için yapıldığını söyledi. Yeni metro araçlarının gelmesi ile sefer sıklıklarını artıracak olan İzmir Metrosu'nun, 90 saniye sefer sıklığı projesi hazırlıkları sırasında mevcut işletme şartlarının olumsuz etkilenmeyeceğini belirten yetkililer, sinyalizasyonla ilgili yatırımın 7 milyon Euro olacağını ve ihaleyi kazanan şirket "Bombardier Signalling" tarafından gerçekleştirileceğini açıkladı.
 
Metro'da sefer sıklığı 1.5 yıl sonra 90 saniyede bir olacak. Ancak, Metro ile entegre olan İZBAN hattı henüz 10 dakikanın altında bir sürede sefer yapamıyor. TCDD'nin bölge ve yük trenlerinin aynı hat üzerinde çalışması nedeniyle sefer sıklığı arttırılamadı. Büyükşehir Belediyesi, yük trenlerinin gece çalışması, yolcu trenlerinin ise Menderes ve Menemen'de son durak yapmasını, yolcuların İZBAN veya otobüslerle taşınmasını önerdi. TCDD henüz bu konuda olumlu bir karar vermedi. Kısa süre sonra Aliağa-Menderes arası 80 kilometrelik hatta yolcu taşıyan İZBAN, Torbalı hattının açılmasıyla 30 kilometre daha uzayacak. (dha)

 
Delican’dan muhalefete ‘ağlama duvarı’ çıkışı!
 
İzmir'deki mültecilerde kış korkusu!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Ekim 2015 Cuma 09:49

karşıyakada nerede metro var? izban bir metro değildir. izbanın kuzeye hiçbir faydası yok güzergah üzerinde oturanlardan başka. İzmirin kuzeyine acilen bornova-f.altay gibi metro inşa edilmeli ve Karşıyaka Egekent arasında çalışmalıdır.

Yorumu oyla      26      6  
8 Ekim 2015 Perşembe 03:11

En üst düzey sinyalizasyon sistemi kurulmalı yoksa 90 saniyede bir işletim yapmak sıkıntılı. Yeni nesil metro sistemlerinde setler sürücüsüz gidiyor.

Yorumu oyla      12      5  
7 Ekim 2015 Çarşamba 17:17

kARŞIYAKA'DA ZATEN METRO VAR?

Yorumu oyla      15      20  
7 Ekim 2015 Çarşamba 14:27

Karşıyaka'ya metroyu nereye yapmayı planlıyorsun? Yer mi var ? Çarşının göbeğinden yer altından geçen sistem kime yapıldı ?

Yorumu oyla      20      21  
muhammetkara 7 Ekim 2015 Çarşamba 13:06

zaten yük gece çalışıyor yolcuda iyice azaltılarak tehirrli mehirli çalışıyor. unutulmasın tcdd yolları 160 yıl önce ilk izmirde sefere açıldı.bu ylar beediyenin keyfine göre çalıştırılamaz. izmir limanı türkiyenin en büyük yük sirkülasyonu limanıdır. bu yükün tahmil tahliyesi ve izmir dışına çıkrılma yolu tcdd dir.bu yolu kapatan izban doğal sorunlarını yaşamaktadır. dahada yaşayacatır.

Yorumu oyla      17      17  
pastavilla 7 Ekim 2015 Çarşamba 13:06

ayrıca metro hattı karşıyakaya ne zaman gelicek? mağduruz vaatler tutulmadı.

Yorumu oyla      23      22  
chpli_predrag 7 Ekim 2015 Çarşamba 13:05

metro hattı çok iyi güzel de üçkuyularda bekleme skandalı hala bitmedi. aktarma istasyonu adı altında yaşlılar çocuklar perişan oluyoruz. kentkartlarımızla durakta sıcakta yağmurda soğukta bekliyoruz. yaşlı dedeler teyzeler mağdur. bir an önce aktarma skandalı bitsin , oraya AVM yapılsın.

Yorumu oyla      24      24  
7 Ekim 2015 Çarşamba 13:04

İzban' da da bir an önce seferler sıklaşmalı. Marmaray şu an 3 dakika aralıklarla sefer yapıyor. İzban ile aynı sistem. Metro kalitesinde banliyö sistemi. İzban 10, metro 1,5 dakika aralıklarla sefer yaptığı zaman hilal ve Halkapınar da olacak yoğunluk sıkıntı yaratır.

Yorumu oyla      29      6  
muhammet kara 7 Ekim 2015 Çarşamba 12:52

düşmez ümitciğim. şu anda bile pik saatlerde yük trenleri gece çalıştırılıyor.yocutrenleri de izban tranlerinin önceliği ile çalııştırılıyor.yıllar önce söylemiştik.mutlaka en azından bir hat daha yapılmalı idi.olası bir hasar sebebi ile tcdd tranlari ya çalıştırılmıyr,yada tehirli çalştırılıyor. buna rağmen izban ortada.

Yorumu oyla      20      10  
BARIŞ 7 Ekim 2015 Çarşamba 12:30

izban hattı bergama devlet hastanesine kadar uzatılmalıdır.

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes beyaza dönüyor
Menderes Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmalar kapsamında ...
Adnan Menderes’te Selanik günü: Ortak değil kardeşiz!
İzmir ile Selanik arasında başlayan direkt uçuşlar, iki dost belediye ...
Başkan'dan kuzey çıkarması: Aliağa'yı dinledi!
Aliağa’yı ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, ilçede İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Konak’ta iş çok, icraat yok: Önergeler 5 aydır mecliste!
Konak Belediyesi’nde birimler tarafından yürütülen bazı çalışmalar 5 aydır ...
Yeni gemiler geldi: Körfez'de seferler sıklaşıyor
Siparişini verdiği 15 yeni gemiden 7’sini hizmete alan İzmir Büyükşehir ...
Konak'ta Cumhuriyet coşkusu yaşanacak
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu belediye meclisinin ...
 
Buca’nın 2016 bütçesi belirlendi
Buca Belediyesi, 2016 yılı tahmini bütçesi 226 Milyon 300 bin lira olarak ...
Bornova öğrencilerin çevre bilincini artırıyor
Bornova Belediyesi çevre bilincini geliştirmek için ilköğretim öğrencileri ...
Urla yemeklerini dünya tanıyacak
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin hazırlamış olduğu proje ile Urla’ya özgü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva