HABERLER>GÜNCEL
22 Kasım 2014 Cumartesi - 13:38

İzmir Körfezi’nde büyük tatbikat

İzmir Körfezi ve Ege Denizi'nde, 21-30 Ekim tarihleri arasındaki Nusret 2014 Mayın Harp Tatbikatı için, limana demirleyen TCG Heybeliada gemisinde brifing verildi. Brifingin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Mustafa Zeki Uğurlu, Türk karasularında, yerleri tespit edilmiş Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma toplam 200 mayının bulunduğunu, ancak bunların uzun yıllardır su altında olmasından dolayı tehlikeli olmadıklarını, son bir yıl içerisinde ise Cumhuriyet tarihinde toplam imha edilen kadar olan 22 mayını etkisiz hale getirdiklerini dile getirdi.

İzmir Körfezi’nde büyük tatbikat

İzmir Körfezi ile Çanakkale Boğazı'nda dönüşümlü olarak yapılan ve adını da Nusret Mayın Gemisi'nden alan Nusret 2014 Mayın Harbi Tatbikatı, 21 Ekim'de başladı. Birlik ile komutanlıkların, mayın harbini planlama ve icra konularında, eğitimleri sağlayıp, dost ülkelerin deniz kuvvetleriyle işbirliğini geliştirmek için düzenlenen tatbikat 30 Ekim'e kadar devam edecek.
 
Tatbikata, Türk Deniz Kuvvetleri'nden 2'nci Arama Tarama Filotillası Komodoru TCG Sokullu Mehmet Paşa gemisi, Eğitim Filotillası Komodoru TCG Heybeliada gemisi, 4'üncü Arama Avlama gemisi TCG Karşıyaka gemisi, üç mayın tarama gemisi, 1 komuta kontrol gemisi, karakol botu, deniz helikopteri, mayın toplama botu, sualtı savunma görev timi, 2 Sahil Güvenlik botu ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 2 F-16 ve C-130 uçakları görev alacak. 12 ülkeden ülkenin gözlemci olacağı tatbikatta, 17 ülkeden toplam 23 geminin yanı sıra bin 100 de asker görev alacak.
 
Üç aşamalı olarak tatbikatta. İlk olarak eğitim mayınları belirlenen tatbikat bölgelerine yerleştirildi. İkinci aşamasında mayın avlama gemilerince bulunacak olan bu mayınlara, sonar cihazlarıyla taranıp nasıl imha edileceğine karar verilecek. Üçüncü aşama ise bu mayınların etkisiz hale getirilmesi oldu.
 
TATBİKAT İÇİN BRİFİNG DÜZENLENDİ
Tatbikatın başlamasının ardından görev alacak gemilerden bazılarının da demirlediği İzmir Limanı'nda, TCG Heybeliada gemisinde brifing düzenlendi. Birifingi anı zamanda tatbikata da komutanlık edecek olan Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Mustafa Zeki Uğurlu verdi. Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıgil ile NATO Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grup 2 Komodoru Albay Gıovanni Piegaja ile tatbikatta görev alacak olan gemilerin Türk ve yabancı subayların da izlediği brifingin ardından Tuğamiral Uğurlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mayının tehlikeli bir silah olduğunu, ucuz fiyattaki bir mayının bile milyonlarda dolar değerindeki gemileri batırabileceğini söyledi.
 
Tuğamiral Uğurlu ayrıca, Türkiye karasularında, yerleri tespit edilmiş Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma toplam 200 mayının bulunduğunu, ancak bunların uzun yıllardır su altında olmasından dolayı tehlikeli olmadıklarını, son bir yıl içerisinde ise Cumhuriyet tarihinde toplam imha edilen kadar olan 22 mayını etkisiz hale getirdiklerini dile getirdi. Uğurlu, ayrıca mayınların yerlerinin balıkçılara da bildirildiğini ve dikkatli olmaları konusunda da uyarıldıklarını anlattı. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki gece kulübü cinayetinde 5 tutuklama
İzmir’in Kınık İlçesi'nde bir gece kulübünde hesap yüzünden çıkan ve işyeri ...
Kuşadası Körfezi’nde korkutan sarsıntı
İzmir’in Menderes İlçesi Gümüldür Mahallesi açıklarında, Kuşadası Körfezi'nde ...
Gazeteci Mehmet Baransu gözaltında
Hakkında yakalama kararı çıkarılan Gazeteci Mehmet Baransu gözaltına alındı.
 
TSK’dan ‘o iddialarına’ ilişkin flaş açıklama
Türk Silahlı Kuvvetleri, kurumsal kimliğine ve bazı mensuplarının kişilik ...
Vali İsrail’e kızdı, sinagogu müzeye çevirdi!
Edirne Valisi Dursun Şahin, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına ...
Ve İzmir’e kış geldi!
Hafta ortasındaki yağış sonrası en yüksek sıcaklıkları 8 derece birden ...
 
Agora’da antik kumbaralar!
İzmir’de Agora kazılarında hem antik çağ, hem de Osmanlı döneminden kalma, ...
İzmir’de korkunç infaz: İş yerinin önünde öldürdüler!
İzmir’in Bayraklı İlçesi'nde, işyerinin önünde telefonla konuştuğu sırada ...
Flaş! Emniyetten öldürülen taraftarla ilgili ilk açıklama
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Galatasaray Liv Hospital'ın Kızıl Yıldız ile ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva