HABERLER>EKONOMİ
12 Nisan 2012 Perşembe - 09:35

İzmir Gümrüğüne yeni 'Kaptan'

Kızağa çekilen İzmir Gümrük Müdürü Nazım Bütün'ün yerine Trakya Bölge Müdürü Kaptan Kılıç getirildi.

İzmir Gümrüğüne yeni  Kaptan

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Genel seçimlerin ardından oluşturulan yeni kabinede Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın kaldırılarak yeni oluşturulan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni oluşumunda Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ünvanı alan İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'nde görev değişikliğine gidildi. 

Geçtiğimiz aylarda, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğ tarafından düzenlenen operasyonda "rüşvet, sahtecilik, irtikap, görevi kötüye kullanma, gümrük kaçakçılığı” gibi suçlamalar nedeniyle gözaltına alınan daha sonra da serbest bırakılan 12 isim arasında yer alan Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nazım Bütün'ün yerine  Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Kaptan Kılıç atandı.

Görev yaptığı Edirne'de uyuşturucu başta olmak üzere, kaçak sigara ve ürünleri, kumaş ile akaryakıt kaçakçılarına ağır darbe indiren operasyonları ile gündeme gelen Kılıç, İzmir'e gelerek görevine başladı.

Bakanlığın son atama çalışmasında bakanlık bünyesinde 'müşavir' kadrosuna alınan Bütün, 6 yıldır bulunduğu görevden ayrılırken duyugu yüklü mesaj yayınladı. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen operasyon kapsamında adı olumsuz bir şekilde gündeme gelen Bütün, yazısında kesinlikle makamının gücünü kullanmadığını söyledi. İhbar mektubunun ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın talimatıyla başlatılan operasyondan sonra kızağa çekilen Bütün, ayrıca telefonunu da hiç kapatmadan personelin yardımına koştuğunu sözlerine ekledi.

İŞTE O YAZI...
Değerli Çalışma Arkadaşlarım,
Bildiğiniz gibi, 17 Şubat 2006 tarihinde yapılan atama ile başladığım İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü görevim 8 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazete yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Bakanlık Müşavirliğine atanmam ile sona ermiştir. Bu tarihten bugüne kadar vekaleten yürüttüğüm görevim de, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne  yapılan yeni atama nedeniyle sonlanmış olup, 6 yıldan fazla bir süredir taşıdığım bayrağı, sizlerle birlikte daha üst noktalara taşıyarak, yine bir meslektaşıma teslim ediyorum.

Görev değişiklikleri, Devlet Memuriyetinin en tabii sonucudur. Süresi ne olursa olsun, Makam ve mevkiler işte böyle gelip geçicidir, geriye kalan iyi veya kötü izlenimler, memnuniyet veya şikâyetler, olumlu veya olumsuz düşünceler, sonradan yapılan yorumlar ve alınan emaneti getirdiğimiz noktadır.

Görevim süresince, temsil ettiğim makamın yetkilerini ve itibarını, sizlerin daha iyi şartlarda görev yapması, hizmetin önündeki engellerin kaldırılması, gereksiz mevzuat ve bürokratik sorunlardan etkilenmemesi, gümrük denen mekânda çalışan herkesten etkilenen imajımızın daha iyileştirilmesi, sizlerin bilinmeyen veya aksi bilinen fedakâr, çalışkan ve hizmete odaklanmış yönünüzün açıklanması ve tanıtılması, sizlerin asla hak etmediği ancak geçmişten miras kalan olumsuzlukları göğüslemek için kullandım. Sizlerle ilgili işlemler ve karşılıklı ilişkilerimde, siyasi görüş, cinsiyet, etnik köken, memleket, dini inanç gibi sübjektif unsurlara bakmadan, adil davrandım. Şüphesiz ki, hiçbir yönetim, herkesi, kendi istediği şekilde memnun edemez. Elimizde olmayan nedenlerden kaynaklanan memnuniyetsizlikleri anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

Ayrıca, görev süremi, muhataplarımıza hizmet ve işimizle ilgili olsun olmasın, kapımıza gelenlere, telefonla arayanlara iyilik ve yardım için bir fırsat olarak gördüm. Yetki ve Makamın yaptırım gücünü değil, o makamda bulunmanın yüklediği sorumlulukları ön plana çıkardım.
Temsil ettiğim Devletin kapısını herkese arkasına kadar açık tuttum, göreve başladığım günden bu güne kadar, herkese rahatlıkla verdiğim cep telefonumu gece-gündüz hiç kapatmadım.
Sizler de, benim bu yönde çalışmalarıma son derece olumlu gayretlerinizle katkı sağladınız. Sıkıntılı zamanlarda yanımda oldunuz. Beni, gümrük idareciliğinde çok kısa sayılmayacak bu görev süremde, zor duruma düşürmediniz, kimseye mahcup etmediniz, hesap vermek zorunda bırakmadınız.

Sizlerle, İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü olarak bu kadar uzun çalışma fırsatı tanıyan Sayın Bakanlarıma ve Müsteşarlarıma teşekkür ediyor, bu süre boyunca, görev ve sorumluluklarımın icrasında göstermiş olduğunuz güven, kolaylık, katkı ve iş birliği için sizlere şükranlarımı sunuyorum.

Görünen sonuç ne olursa olsun, ilkeli ve dürüst çalışma, görevin layıkıyla ifası, iyi niyetli, şeffaf ve alçak gönüllü duruş, hukuk ve ahlakı rehber edinme, her şart ve ortamda mutlaka değerini bulacaktır. Sizlerden son talebim, birlikte oluşturduğumuz ve her zaman gururla anacağım ilkelere, çalışma prensiplerimize ve değerlerimize sahip çıkmaya devam etmenizdir.
Selam, sevgi ve saygılarımla.

Nazım BÜTÜN Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Vekili

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 12 Nisan 2012 Perşembe 13:41

Görevini layıkıyla yapan ve tüm olumsuzluklara göğüs geren şerefli bir yöneticidiydi Nazım Bey tüm görev hayatı boyunca onunla çalışan herkesin takdir ettiği yönleriyle kurumuna her zaman layık olmuştur.

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sınırlar EXPO için kaldırıldı
Türkiye'de bulunan tüm sınır kapıları ile hava ve deniz gümrük girişlerinde ...
Taksi ücretlerine akaryakıt zammı
Benzin, mazot ve LPG’deki fiyat artışları taksimetreye de yansıdı. Yüzde ...
Şimşek: Benden ilave ödenek beklemeyin
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Ben bütün bakanlıklara yazı yazdım, bu ...
 
Memurların istediği zam oranı belli oldu
Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, memur maaşlarındaki artışı belirleyecek ...
Selçuk Yaşar'dan balık sektörüne 'kılavuz'
Türk ekonomisiyle ilgili görüş ve önerilerini, hazırladığı kitapçıklarla ...
Azbazdar: Pamuk olmazsa para da olmaz!
TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, pamuğun sadece tekstilde kullanılmadığını ...
 
GSM şirketlerine 'açık hat' cezası: 13.6 milyon lira
BTK, 'açık hat'la ilgili alınan kararlara aykırı hareket eden cep telefonu ...
Çeşme Marina'nın dalga sorunu çözüldü
İlk iki pontona bağlanan teknelerin karşılaştığı sallantı sorunu uzatılan ...
Dünya İzmir'de buluşuyor
İzmir Ticaret Odası (İTO) ve Marmara Grubu Vakfı tarafından düzenlenen ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva