HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ağustos 2014 Cuma - 11:01

İzmir Fuarı rehberi: Partner ve odak ülke, onur konukları ve tema

Türkiye’nin ilk, tek ve en büyük uluslararası fuar organizasyonu İzmir Enternasyonal Fuarı, 83’üncü yaşını kutluyor. İşte 29 Ağustos – 7 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenecek organizasyonun tüm detayları…

İzmir Fuarı rehberi: Partner ve odak ülke, onur konukları ve tema

Türkiye’nin ilk, tek ve en büyük uluslararası fuar organizasyonu İzmir Enternasyonal Fuarı, 83’üncü yaşını kutluyor. İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl 29 Ağustos – 7 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenecek.
 
Partner Ülkenin Hint Denizinin Yıldızı ve Anahtarı Mauritius, Odak Ülkenin Hindistan, Onur Konuğu Kentlerin Diyarbakır ve Malatya ile temasının Lojistik olduğu İzmir Enternasyonal Fuarı; 10 gün süreyle düzenlenecek etkinliklerle kültür, sanat ve eğlencenin buluşma noktası olacak.
 
İzmir Enternasyonal Fuarı’na yaklaşık 20 farklı ürün grubunda 303’ü yabancı toplam 1.132 katılımcı yer alacak. Bu yıl ki fuara, 60’ı aşkın ülkeden katılımcı bekleniyor.
 
83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nda,  geçtiğimiz yıl olduğu gibi uluslararası bölümü 29 Ağustos – 2 Eylül 2014 tarihlerinde 5 gün açık kalacak. 4 no’lu holde bu yıl da ikili görüşmeler için özel Vip Lounge salonu oluşturuldu.
 
Fuara girişlerde kentkart kullanılacak. İzmir Enternasyonal Fuarı ziyaret saatleri 16.00 – 23.00 olarak gerçekleşecek.
 
İzmir Enternasyonal Fuarı, İZFAŞ tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenleniyor.
 
İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alacak ürün grupları şöyle; Gıda Ürünleri - Gıda Teknolojileri ve Yan Sanayi (Marka Tescilli Ürünler), Oto Yan Sanayi, Ticari Araç, Bisiklet / Motosiklet, Yapı Malzemeleri ve İnşaat, İş Makinaları, İklimlendirme ve Yan Sanayi, Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, IT Telekomünikasyon ve Enformasyon, Makina / Enerji, Finans Sektörü, Turizm, Sağlık, Eğitim, Tekstil, Sivil Toplum Kuruluşları, Yerel Yönetimler ve Lojistik.
 
PARTNER ÜLKE: MAURITIUS
83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Partner Ülkesi, Hint Denizinin Yıldızı ve  Anahtarı Mauritius olacak. Mauritus, bu yıl ki Fuar’da Partner Ülke statüsüyle, 500m2 alan üzerinde geniş ve güçlü bir katılım gerçekleştirecek.
 
1992 yılından buyana onur konuğu ülke seçen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bugüne değin sırasıyla; Fransa, İtalya, Romanya, İsveç, Pakistan, Endonezya, Hindistan, Bulgaristan, Moldova, Çin Halk Cumhuriyeti, Bosna ve Hersek, Mısır, Rusya Federasyonu, Tunus, Kazakistan, Ukrayna, Küba, Etiyopya onur konuğu ülke oldu.
 
Fuarda, 2011 yılı itibariyle Partner Ülke uygulamasına geçildi. 80’nci İEF’de Avusturya ilk kez partner ülke oldu.  2012 yılında ise Latin Amerika Ülkeleri İzmir Enternasyonal Fuarı’na ilk kez toplu katılım yaptı.
 
Geçtiğimiz yıl 82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Hint Okyanusu’nun İncisi “Sri Lanka” Partner Ülke olarak ağırlandı.
 
ODAK ÜLKE: HİNDİSTAN
İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu yıl bir ilk daha yaşanacak. Hindistan, 83’üncü İEF’de “Odak Ülke” olarak yer alacak. Her iki ülke arasındaki ticaretin daha da büyüyerek ilerlemesine olanak sağlayacak, Odak Ülke statüsüyle Fuar’a katılan Hindistan, yaklaşık 1.200 m2 alanda geniş ve güçlü bir katılım sağlıyor.

ONUR KONUĞU KENTLER: DİYARBAKIR VE MALATYA
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 83’üncü yılında Onur Konuğu Kentleri Diyarbakır ve Malatya olacak.  Geçtiğimiz yıllarda 1/B no’lu holde yer alan onur konuğu iller, bu yıl farklı bir uygulama ile 3 no’lu holde yer alacak.
 
2005 yılında, İEF’nin ilk Onur Konuğu Kenti Mardin’den sonra sırasıyla Uşak, Çorum, Karabük, Çanakkale, Gaziantep, Denizli, Hatay “Onur Konuğu Kent” olarak yer aldı.
 
Geçtiğimiz yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Onur Konuğu İli “Sinop” oldu.
 
TEMA: LOJİSTİK
Her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yıl ki teması önümüzdeki yıllarda organize edilmesi planlanan lojistik ihtisas fuarından yola çıkılarak “Lojistik” olarak belirlendi.
 
Tema Sponsoru: DB Schenker Arkas
 
Bu yıl ilk kez ana tema, bir sponsor ile Fuar’da yer alıyor. Tema sponsoru DB Schenker Arkas oldu. Tema kapsamında PTT ve TCDD Lojistik gibi sektörün önde gelen kuruluşları da Fuar’da olacak. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 no’lu holde ve kaskatlı havuz bölgesinde kara, deniz, hava, demiryolu lojistik firmaları aynı zamanda yük ve insan taşımacılığı, istifleme, taşıma, depolama, raf sistemleri firmaları yer alacak.
 
Geçtiğimiz yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’nın teması “Sağlık” oldu.
 
ULUSLARARASI KATILIM
83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’na 60 ülkeyi aşkın katılımcı bekleniyor.
 
Almanya, Arjantin, Altay, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Başkurdistan, Belarus, Belçika, Benin, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Meksika Devletleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burundi, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ekvador, Fas Krallığı, Fransa, Gabon, Gagavuzyeri (Moldovya), Gana, Gambiya, Gine-Bissau Cumhuriyeti, Gürcistan, Hakas, Hindistan, İsviçre, İtalya, Kamerun, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuveyt, Küba, Lesotho Krallığı, Litvanya, Luksemburg, Lübnan, Malta, Mauritius, Moğolistan, Nepal, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Senegal, Slovakya, Sri Lanka, Sudan, Tataristan, Tanzanya, Tiva Sava, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Uruguay, Ürdün, Vietnam, Venezuela, Yeni Zellanda, Yunanistan.
 
ULUSAL KATILIM
83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’na 43 il katılıyor.
 
Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İçel, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Trabzon, Uşak, Van.
 
FUAR SOSYAL MEDYA’DA
Sosyal medyaya yönelik hastag’lerin oluşturulduğu İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, Fuar öncesi ve sırasındaki etkinlikler takipçileri ile paylaşılacak.
 
Fuar öncesi paylaşılacak etkinlik ve gelişmeler;  #fuardanhabervar başlığı altında,
 
Fuar esnasında alandan ziyaretçi ve katılımcılar tarafından yapılacak paylaşımlar da, aşağıdaki konu başlıklarında olacak.
 
#fuardanhaberver
#83ief
#ief 
 
“YARATICI DÜŞÜNCE VE PROJE” YARIŞMASI
Ulusal ölçekte, İEF Yaratıcı Düşünce ve Proje Yarışması düzenleniyor.
 
Fuar için uygulanabilir etkinlik, pazarlama, kültür sanat ve tanıtım içerikli fikir ve proje geliştirmek hedefiyle organize edilen yarışmaya; üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri, bireysel olarak yada en fazla 3 kişiden oluşan ekipler kurarak katılabilecekler.
 
Üniversitelerin açılmasıyla Ekim ayında başlayacak başvurular 9 Ocak 2015 tarihinde sona erecek. Yarışmada; dereceye girenlere parasal ödüllerin yanı sıra İZFAŞ bünyesinde, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda birebir çalışma imkânı, İZFAŞ’a ait fuarlarda staj yapma ve part-time olarak çalışma önceliği verilecek.
 
SPONSORLAR FUAR’IN GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR
Fuarın teması “Lojistik” sponsoru DB Schenker Arkas olurken, etkinlik sponsorları Turkcell, Tansaş, Altınordu, Algida, Orkide, Redbull İzmir Enternasyonal Fuarı’nın gücüne güç katacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Ağustos 2014 Cuma 21:13

kuru kalabalık,yirmi yıl evvelki fuarın ruhu kalmadı,insanların fuara gitmesi için bir sebeb olmalı,bu yok,üstelik içinde bir şey olmayan fuara iki tl para verip girmek akıllı insan işi değil........

Yorumu oyla      12      5  
22 Ağustos 2014 Cuma 20:16

Gidin gidin giris ucretinden belediye köse oluyor . sanki iceride hersey bedava nerde o eski konserli fuarlar yoh yoh ben enayi degilim

Yorumu oyla      12      5  
hakkı 22 Ağustos 2014 Cuma 14:59

midyeciler kendi arasında yer kialıyoor..tam özgürlük izmirde.

Yorumu oyla      15      7  
BAY X 22 Ağustos 2014 Cuma 11:52

Ben Şahsen Bu Panayır Alanına Gideceğime,Kemeraltına Giderim Daha İyi.Hem Giriş Bedava ! İkisininde Bir Birinden Farkı Yok Nasıl Olsa.

Yorumu oyla      18      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in gözde caddesi pırıl pırıl oldu
Her gün yüz binlerce İzmirlinin ve turistin uğradığı Alsancak Kıbrıs Şehitleri ...
Başkan’dan ‘fuar’ mesajı: Tedbir İzmir halkıdır!
Türkiye’nin en büyük uluslararası fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal ...
Balçova’da muhteşem tatile muhteşem final
Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak ...
 
Çiğli’de ulaşım sorunlarına yerinde tespit
Çiğli’de daha rahat ulaşımın sağlanması amacıyla, Çiğli Belediye Başkanı ...
Güzelbahçeli kadınlar yoga yapacak
Güzelbahçe Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda devam eden kurslara bu kez yoga eğitimi eklendi.
Ödemiş’in üç projesine Valilik desteği
İlçemizin kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması ...
 
Bakıcı’dan kum zambaklarına özel ilgi
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Selçuk Belediye Başkanı ...
Kemalpaşa'da Türk Müziği esintisi
Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ve TRT Müzik kanalından canlı ...
Başkan Uğurlu’nun yeni danışmanı Gürocak
EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili, İzmir basınının deneyimli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva