HABERLER>EKONOMİ
29 Ağustos 2014 Cuma - 17:17

İzmir Fuarı 83. kez merhaba dedi

İzmir Enternasyonal Fuarı 83. kez kapılarını açtı. Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu fuar alelade, sıradan bir fuar değildir. Fuarı yaşatmak görevden öte boynumuzun borcudur” dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu da fuarın büyümesinde İzmir halkının sahiplenme duygusunun önemli olduğunu söyledi. Fuarın onur konuğu iller Diyarbakır ve Malatya’nın temsilcileri ikili ilişkilerin önemine değindi.

İzmir Fuarı 83. kez merhaba dedi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin ilk ve tek en büyük uluslararası organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı 83. kez kapılarını açtı. Toplam bin 132 firma, 67 ülkenin katıldığı fuar için ilk olarak resmi açılış gerçekleştirildi.

- FUAR’DA PROTOKOL KRİZİ: DEMİRTAŞ EN ARKADA!

-  FOTO GALERİ: İZMİR'DEN DÜNYAYA 83. MERHABA

Her yıl açılışında siyasi tartışmaların yaşandığı fuar için alınan önlem nedeniyle İsmet İnönü Kültür Merkezi’ndeki törene resmi davetliler dışında kimse alınmadı. Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Mauritius Cumhuriyeti Sanayi, Ticaret ve Tüketicinin Korunması Bakanı Eks. Cader Sayed-Hossen, Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eks. Rahul Kulshreshth, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Özel, İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda yabancı konuk katıldı.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s489906.jpg

Partner ülkenin Mauritius, odak ülkenin Hindistan, onur konuğu kentlerin Diyarbakır ve
Malatya, temasının lojistik olduğu İzmir Enternasyonal Fuarının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir fuarcılığının öneminden bahsetti.
Sözlerine “güler yüzlü kentimiz İzmir’e hoş geldiniz” diyerek başlayan Başkan Kocaoğlu, “İzmir Enternasyonal Fuarı, alelade bir fuar organizasyonu değildir. İzmir için, Ege için, Türkiye için bir yaşam biçimidir Fuar.Ülkemizin kültür mozaiği, ekonomimizin barometresi. Bayramımız, eğlencemiz, kahkahamızdır. Hasretimiz, vuslatımız, sevdamız, kazancımız, bereketimizdir. Biz dünyayı burada tanıdık.1940’larda acımasız savaşın tarafları olan Nazi Almanyası ile İngiltere ve İtalya’yı,1980’li yıllarda ise cephede göğüs göğüse çarpışan Irak ve İran’ı burada buluşturduk. İnanmayacaksınız ama yan yana iki pavyonda. Savaşlara, kıtlıklara, krizlere inat. İzmir Enternasyonal Fuarı hep dimdik ayaktaydı. Ve hep barış için var oldu. Sosyalizmle kapitalizmin boy ölçüştüğü Amerikan-Rus rekabetini en yakından hisseden bizdik. Uzay araçlarını, uyduları; Soyuz’ları, Apollo’ları. Ve astronotlar tarafından dünyaya getirilmiş Ay taşını, 3 metre uzaktan da olsa, ilk kez biz gördük. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 68 kuşağının barış ve özgürlük haykırışlarına, dünyada duvarların, modada kalıpların yıkılmasına, hep burada şahit olduk. Darbeleri, muhtıraları, sıkıyönetimleri burada yaşadık. Liberal ekonomiyi, serbest piyasayı hep burada tanıdık. Çalkantıları, yoklukları, kesintileri gördük. Filtreli sigaraların karaborsa olduğu yıllarda, Fuar’daki Tekel Pavyonu’nun önünde kuyruk olup az mı bekledik? Ama ekmeğin vesika ile satıldığı yıllarda bile, ekonomik krizlere inat, “daha fazla üretim” sloganıyla açıldı fuarımız. Türkiye’nin ilk otomobilini, ilk yürüyen merdivenini, ilk buzdolabını ilk televizyonu ve ilk robotu herkesten önce, İzmir Fuarı’nı gezenler gördü. Radyo nedir bilmeyen bir nesil bilgisayarla burada tanıştı. Magazin dünyasının ışıltılı yaşamını da burada tanıdık. “Sanat Güneş”lerini, “Süper Star”ları, “Minik Serçe”leri ilk kez burada görüp sevdik. Ama sadece ekonomiye yön verip sadece eğlenmedik. Yaralarımızı burada sarıp acılarımızı burada paylaştık. 1943 Adapazarı, 1966 Muş ve 1999 Marmara depremleri için İzmir Fuarı’nda topladığımız gelir ve bağışlarla, depremzedelerin yarasına merhem olduk” dedi.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s840793.jpg

FUAR BÜYÜYECEK
Fuarın iyi günde de kötü günde de insanlar için olduğunu anlatan Başkan Kocaoğlu açılışların sevinç, kapanışların sevgiliden ayrılış gibi hüzünlü olduğunu ifade etti. Kocaoğlu, “Bugün ne mutlu bize ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatlarıyla doğmuş bir eser olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nı 83. kez açıyoruz. Böylesine zorlu bir yolculukla bugünlere gelen Fuarımızı ve fuarcılığımızı büyüterek yaşatmayı, bir görevden de öte, “boynumuzun borcu” olarak biliyoruz. Pek çoğunuz duymuştur; Gaziemir’de Türkiye’nin en büyük fuar kompleksini bu yılın sonunda bitiriyoruz. İhtisas fuarlarımızı oraya taşıdıktan sonra, İzmir’in kimliğinde ve İzmirlilerin belleğinde çok önemli bir yeri olan bu alanı, yani Kültürpark’ı; yeşiliyle; eğlence, spor ve gösteri alanlarıyla, sergi ve kongre merkezleriyle baştan sona yenileyeceğiz. Bunu da İzmirli hemşerilerimizle birlikte yapacağız” dedi. Başkan Kocaoğlu konuşmasının sonunda İzmir fuarcılığına büyük katkı koyan eski belediye başkanları Dr. Behçet Uz ve merhum Ahmet Piriştina’yı andı.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s499802.jpg

İZMİRLİLER FUARA SAHİP ÇIKTI
Açılış töreninde katılanlara seslenen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu da fuarların önemine değindi. Kavranoğlu, “Sadece ülkemizin değil Dünya’nın en önemli fuarına ev sahipliği yapan İzmirlileri tebrik ediyorum. İzmir fuarcılık ve iktisat kongresi açısından son derece ciddi çalışmalar yapmış bir kenttir. İzmirlilerin bu fuara sahip çıkması gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Türkiye son 10 yılda önemli yatırımlar yapmıştır” dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da fuarcılığın kent için çok ciddi atılım olduğunu ifade etti. Toprak, “İzmir fuarının düzenlenmesinde katkı koyanlara teşekkür ediyorum. Fuar organizasyonunda her yıl tema belirleniyor. Temanın isabetli belirlenmesi fuarı ileriye götürüyor” diye konuştu.

ONUR KONUĞU İLLERDEN DAVET
Fuarın onur konuğu Malatya ili Vali Yardımcısı Mehmet Özel de yaptığı konuşmada Ege ile buluşmanın onurunu yaşadıklarını söyledi. Özel, “Dünya’nın en köklü fuarına katılıyor olmak bizi mutlu etmiştir. Malatya Doğu’nun yıldızı, kayısının merkezidir. Malatya kültürün, aşkın kentidir. Herkesi Malatya için ayrılan stantlara bekliyoruz” dedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gülten Kışanak da kısa bir konuşma yaptı. Kışanak, “İzmir fuarı dostluk, barış, kardeşlik, gönülleri birbirimize açmaktır. Ben bir parça kendimi İzmirli hissediyorum. Burada üniversite eğitimimi tamamlarken gazetecilik yaptım. Sıcak ilgi ve gösterilen nezaket kendimizi evimizde, Diyarbakır’da gibi hissettirdi. Diyarbakır ile İzmir arasında başlatılan sanat köprüsü barış köprüsü olarak ilerliyor. Diyarbakır Şehir Tiyatrosu’nun İzmir’de oynadığı Kürtçe hamlet önemli dönüm noktasıdır. Kalıcı barışı ancak halklar inşa eder. Gönülden gönüle kurulan köprü ile kalıcı barışlar olur. Kalıcı barışlar ancak demokratik değerler üzerinde yükselir” diye konuştu.
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s886482.jpg
YILDIZ ŞEHİR
Açılış töreninde konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da İzmir fuarının ülke ekonomisi için önemli olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Fuar için İzmir’e her yıl geliyorum. Bu sayede gelişim ve değişimi bizzat takip ediyorum. İzmir, Türkiye’nin aynası ve yıldız şehridir. Burada araştırma merkezleri, üniversite ve sanayi kuruluşları var. En büyük limanlardan birisi İzmir’dedir. Dünya’da ekonomide şehirler öne çıkıyor.İzmir yeni projelerde alnının akı ile çıkacaktır. Lojistik Türkiye için çok önemli bir konudur.

HANGİ ÜLKELER KATILIYOR?
Fuar’a katılacak ülkeler şöyle; Azerbaycan, Altay, Almanya, Avusturya, Başkordistan, Bangladeş, Belçika, Belarus, Benin, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burundi, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ekvador, Etiyopya,  Fransa, Gabon, Gana, Gagavuz Yeri(Moldovya), Gambiya, Gine-Bissau, Gürcistan, Hakas, Hindistan, İsviçre, Kamerun, Kazakistan, Kırgızistan, Kongo, Kosova, KKTC, Kuveyt, Küba, Leshoto, Lübnan, Lüksemburg, Litvanya, Malta, Mauritius, Meksika, Mısır, Moğolistan, Nepal, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Senegal, Slovakya, Sri Lanka, Sudan, Tanzanya, Tataristan, Tiva Sava, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Uruguay, Venezuela, Vietnam, Yeni Zelanda ve Yunanistan.
29 Ağustos – 7 Eylül 2014 tarihlerinde organize edilen 83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı 10 gün sürecek. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi uluslararası bölümü 29 Ağustos – 2 Eylül 2014 tarihlerinde 5 gün açık kalacak. Diğer tüm etkinlikler 10 gün boyunca devam edecek. Fuara ayrıca, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İçel, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Trabzon, Uşak, Van gibi iller de katılacak.

FUARA GİRİŞ KENT KARTLI
Fuara girişlerde kent kart kullanılacak. İzmir Enternasyonal Fuarı ziyaret saatleri 16.00 – 23.00 olarak gerçekleşecek. Yine fuarda Gıda Ürünleri - Gıda Teknolojileri ve Yan Sanayi (Marka Tescilli Ürünler), Oto Yan Sanayi, Ticari Araç, Bisiklet / Motosiklet, Yapı Malzemeleri ve İnşaat, İş Makinaları, İklimlendirme ve Yan Sanayi, Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, IT Telekomünikasyon ve Enformasyon, Makina / Enerji, Finans Sektörü, Turizm, Sağlık, Eğitim, Tekstil, Sivil Toplum Kuruluşları, Yerel Yönetimler ve Lojistik konularında şirketler yer alacak.


 
BÜYÜK YÜRÜYÜŞ VE KOCAOĞLU’NA TEPKİ
 83’üncü Uluslararası İzmir Fuarı bu yıl ilk olarak 2 kez açıldı. Akşam saatlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri, İlçe belediye başkanları ve vatandaşlardan oluşan kortej Vasıf Çınar Meydanı’ndan bando eşliğine yürüyerek Lozan Kapısı’ndan fuar alanına giriş yaptı.


 
Tam bu sırada DİSK’e ait temsilciler ellerinde ‘Taşerona hayır’ yazılı broşürleri havaya fırlatarak Kocaoğlu’na tepki gösterdi.

 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan 30 Ağustos 2014 Cumartesi 00:30

Yakın zamanda Expo düzenlemiş 2 şehre gittim. Şehiri bırakın ülkeler değişmiş. Bizde ise siyaset uğruna gün gibi İzmir üvey evlat ve Fuarımızı çin malları satış kumpanyasına çevrildi. Neydi beraber yürüdük biz bu yollarda beraber köye çevirdik güzel İzmiri.

Yorumu oyla      11      6  
30 Ağustos 2014 Cumartesi 00:10

izban da körfez yunusları yarın sefere başlıyorlarmış.

Yorumu oyla      11      5  
Salih 29 Ağustos 2014 Cuma 19:26

Sayin tobb baskanim biz 2 kez dunyaya tanittigimiz inciraltini degerlendiremedik. İzmir hep bosa kurek salliyor

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
175 mali müşavir ruhsat aldı
Zorlu bir eğitim sürecinin ardından sınavda başarı göstererek ruhsat almaya ...
İş dünyası yeni kabineden mutlu
İş dünyası yeni kabineyi memnuniyetle karşıladı. Ekonomi yönetiminin değişmemesinden ...
Ege-Koop'tan fuara özel iki muhteşem kampanya
25. Yıl ve Körfez Evleri gibi değerini sadece iki yıl gibi kısa bir sürede ...
 
TOBB'a İzmir'den istek yağmuru
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir'deki ...
İzmirli firma Borsa'da rekor kırdı işleme kapandı!
İzmirli Ekiz Yağ'ın borsadaki hisseleri 10 gün içinde yüzde 70'e yakın ...
Optimum’da Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos kutlamaları için özel bir program hazırlayan İzmir Optimum, ...
 
İzmir'den dünyaya mutfak ekipmanları satıyor
Endüstriyel mutfak sektöründe hizmet veren Diva mutfak, İzmir merkezli ...
Ege Seramik İtalya’da Türk seramiğini tanıtacak
Özgün tasarımları ve ileri teknoloji ile sektörde adından sıkça söz ettiren ...
İzmir Üniversitesi’nde kayıtlara özel konforlu hizmet
Verdiği ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri ile Ege ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva