HABERLER>GÜNCEL
27 Kasım 2015 Cuma - 12:06

İzmir Cumhuriyet önünde: Tutuklamalara tepki seli!

Basın örgütleri Cumhuriyet Gazetesi önünde bir araya gelerek tutuklama kararına tepki gösterdi. Ortak açıklamada, “Türkiye her türlü baskıya rağmen gerçekleri yazarak halkın bilgilendirme görevini yapan basın kuruluşlarına yönelik anti demokratik hukuksuz uygulamalarla gazeteci cehennemi haline getirilmeye çalışılıyor” denildi. CHP İl Örgütü de kararı protesto için kurum önünde buluştu. Açıklama İl Başkanı Serter'den geldi.

İzmir Cumhuriyet önünde: Tutuklamalara tepki seli!

Gökhan Koç - Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanma kararına tepkiler sürüyor.

- İGC BAŞKANI DİKMEN: BASIN TUTUKLANDI!..

İzmir’de isyanın adresi Cumhuriyet Gazetesi’ydi… Türkiye Gazeteciler Sendikası, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi üyeleri ile çok sayıda gazeteci ile vatandaş destek için kurum önüne gelerek bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP İzmir Milletvekili Atilla Serter, Atila Sertel, HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile sendika ve STK temsilcileri de destek verdi.


 
GAZETECİ CEHENNEMİ HALİNE…
Grup adına açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Murat Atilla, “Gazeteciler yaptıkları haberler nedeniyle terörist ve casus olarak suçlanamaz. Bu suçlamalar ve tutuklamalar basın özgürlüğünü, halkın haber alma hakkı, anayasal haklar ve evrensel hukuk kurallarına tümüyle aykırıdır. Türkiye’de gazetecilik ve halkın haber almak hakkı bir kez daha tutuklanmıştır. Türkiye her türlü baskıya rağmen gerçekleri yazarak halkın bilgilendirme görevini yapan basın kuruluşlarına yönelik anti demokratik hukuksuz uygulamalarla gazeteci cehennemi haline getirilmeye çalışılıyor. Gazetecilere yönelik tutuklamaları ve hukuksuz siyasal karaları kınıyoruz. Siyasal ve talimatlı yargı kararıyla anti demokratik basın özgürlüğe aykırı tutuklamalara gözaltılara ve baskılara son verilmelidir. Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını, yazılı ve görsel medyanın görevine yönelik engellerin kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu. 
 
SADECE GÖREVLERİNİ YAPMIŞLARDIR
Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık da “Türkiye’de basın faşist düzenlerde görülecek düzeyde baskı ve sansür altındadır. Talimatlı tutuklamalar dönemi başladı. Bizim arkadaşlarımız ne casustur ne haindir. Sadece görevlerini yapmışlardır. Cumhuriyet gazetesi yılladır mücadele ediyor. Bu yolda canlarını bile verdiler. İçeride hapis yattılar. Yeni arkadaşlarımızda içeriye alındı. Fakat özgürlük mücadelesi hiçbir zaman bitmeyecektir. Bu yeni dönemde basın haklarını savunmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.
 


ONLARI TUTUKLAYAN KİN VE NEFRETTİR
Sözlerine gazetecilerin aralarından seçerek gönderdiği bir milletvekili olduğunu söyleyerek başlayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise, “Arkadaşlarımız Can ve Erdem bizim onurumuzdur” dedi.

Can Dündar ve Erdem Gül’ün gazetecilik yaptığı için tutuklandığını söyleyen Sertel, “Onları tutuklayan hakim değildir, savcı değildir, mahkeme değildir. Onları tutuklayan kin ve nefrettir. Kini kendine yönetim biçimi edinen, demokrasiyi özgürlükleri insan haklarını, hukuku yok eden anlayış arkadaşlarımızı Silivri zindanlarına atmıştır. Arkadaşlarımız aslan gibi yatıp çıkacaklardır. Adaleti, hukuku, toplumu ne kadar cezalandıracaklar. O oranının yükseldiğini gören o şahıs toplumu aydınlatanları ne kadar cezalandıracak. Özgürlük, adalet, hukuk için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu ülkede basın özgür oluncaya kadar, demokrasinin, özgürlüklerin, adaletin bu ülkeye gelinceye kadar takipçisi olacağız. Onları cezaevine atan hakimin yaptığı kötülüklerden dolayı yurt dışına kaçıp gideceği günleri de göreceğiz. Adalet herkese lazım olacak. Mücadele de hepimiz birer neferiz” diye konuştu.
 
HUKUK BİZİ YÖNETENLERE DE BİR GÜN LAZIM OLACAK
Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Halil Güner ise, “Biz gazeteciler özgür haber yazımı ve halkın bilgilenmesi için çabaladık. Gazetecilerden terörist yaratılmaz. Gazeteci halktan duyduğu bilgiyi doğru olarak halka yansıtan insandır. Bugün uygulanan baskı yüzünden gazetecilere güven duygusu yüzde 17’lere gerilemiştir. Bu özgür basın olmazsa yüzde5-6’lara gerileyecektir. Ama halk bize güven duyuyor. Gazetecilerden terörist yaratmayın, gem vurmayın. Cezaevine atarak, dayak atarak, öldürerek bir yere varamazsınız. Hukuk herkese lazım olduğu gibi, bizi yönetenlere de bir gün lazım olacak” diye konuştu.



CHP DE CUMHURİYET ÖNÜNDE
CHP İzmir İl Örgütü de kurum önünde tutuklamaları protesto etmek için bir araya geldi. Basın açıklamasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl Başkanı Bedri Serter’in yanı sıra milletvekilleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve yöneticiler de katıldı. HDP İl Başkanı Cavit Uğur ile Emek ve Demokrasi Güçleri de destek verdi.

Kurum önünde “Özgür basın susturulamaz, baskılar bizi yıldıramaz, Erdoğan gidecek başka yolu yok” sloganları atıldı.



CUMHURİYET TÜRKİYE’Sİ İSTİYORUZ
CHP İl Başkanı Bedri Serter, “Faşizan düzenin sonuçlarından birini daha karşımızda görmekteyiz. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül arkadaşımızın tutuklanarak cezaevine konmaları bizleri, siz basın mensuplarını ve halkımızı gerçekten çok zor durumda bırakmıştır. Tek adam iktidarının sonuçlarının buraya geldiği nettir. Biz CHP olaraktan öncelikle hukuk düzeninin özgürce hareket etmesinden yanayız. Basın yayın organlarının hiçbir yandaş organa bağlanmadan özgürce her türlü haberi halkla paylaşmasından yanayız. Bizler haberleri ancak sizlerin kanalıyla, televizyon ekranlarından alabilmekteyiz. Basın özgürlüğünü kısıtlamak hiçbir haklılığı göstermemektedir. Hukukun üstünlüğü, gazetecilik ve basın özgürlüğü demesinin yegane nedeni budur. Bu sürece artık dur denmesi için biz CHP olarak elimizden ne geliyorsa yapacak, özgür basın yayın organlarının yanında olacağız. Havuz medyasının ve buna yandaşlık eden hiçbir organın yanında olmayı düşünmüyoruz. Düzgün ve doğru haberi kim veriyorsa onların yanında olacağız. Kutularda çıkan trilyonların, kollarda tutulan saatlerin hesabının sorulmadığı bu ülkede halkın haber almasıyla ilgili köşesinde veren bir anlatım yapan sayın Can Dündar ve Erdem Gül kardeşimizin tutuklanarak cezaevine konulmasını inkar ediyoruz. Buradan faşizan düzene ve diktatörlük düzenine hayır diyoruz. Önümüze geçemeyeceksiniz. Biz özgür bir Türkiye istiyoruz. Cumhuriyet Türkiye’si istiyoruz” dedi.
 
UĞUR: İNSANLIĞI AYAĞA KALDIRACAĞIZ
“Hepimize geçmiş olsun” diyerek sözlerine başlayan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, baskının sadece Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılmadığı söyledi. ‘Sıfır sorun’ diyerek iktidarın herkesi kendine benzetmeye çalıştığını söyleyen Uğur, birlik olarak tüm insanlığı ayağa kaldıracaklarını söyledi.

 
Şenol’dan o öğretmene telefon: Burnunu kırdı ama…
 
İzmir'in AK Partili başkanları Selçuk'ta buluştu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ilknur 28 Kasım 2015 Cumartesi 09:36

ağlanacak halinize gülüyorsunuz be öğretmeler gününde öğretmeleri linç eden ağzının burnunu kıran siz yavuz hırsız gibi üste çıkan siz biz bu flimi daha önce seyrettik

Yorumu oyla      12      5  
tarafsız 27 Kasım 2015 Cuma 14:34

yüzde 49 buçuk yüzde ellibuçuğu vatan haini olarak görmeye başladı,dişlerinden kan damlayarak "öldür" diye nara atıyor.Bakın bunun tersi de olmaya başlarsa vaziyet yetmişli yıllardan da kötü olur.Herkes başkasına vatan haini derken ayağını denk alsın

Yorumu oyla      22      8  
Vatandaş 27 Kasım 2015 Cuma 14:27

Ya bu mesele basın özgürlüğü meselesi değil vatan hainliği meselesi eyy chp aytun çırayın dediği gibi Hdp nin kuyruğuna takılmış gidiyorsunuz böyle gitmeye devam ettikçe bu halk size oy moy vermez chp=hdp olmuş batının hdp si Atatürke hakaret eden ayyaş gösteren korkak gösteren bu değilmiydi o zaman nşye tepkinizi göstermediniz

Yorumu oyla      19      20  
Işık Dikicigil 27 Kasım 2015 Cuma 13:41

1 KASIM 2015 TE, TÜRKİYE HALKLARI DİYELİM.(TÜRK HALKI IRKÇI MİLLİYETÇİ ŞOVENİST MİŞ ZANA ,MEHMET ALİ ŞAHİN'DÜŞÜNCESİNDEKİLER DE LAİKLİKTEN RAHATSIZDIR HERHALDE)İSTİKRAR'A OY VERDİ. DÜZENLİ ŞEKİLDE GAZETECİLER HAPSE ATILMAYA DEVAM EDİYOR. İÇERİDE İSTİKRAR DIŞARI DA İSTİKRAR. İÇERİDE MUHALİFLER, DIŞARIDA MISIR, LİBYA VE SURİYEDEN SONRA RUSYA İLE İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE GEÇİNİYORUZ.

Yorumu oyla      18      8  
Bayraklı 27 Kasım 2015 Cuma 12:50

Can Dündar için ne mi düşünüyorum..! Kendisinin akıl almaz derecede narsist olduğunu! ( narsist kendisinin Ataturk icin kitaplarindaki beyanidir) ve Atatürk için çektiği son derece saygısızca fikirleri empoze etmeye çalıştığı Mustafa belgeselinde esas anlatmak istediğinin Ataturk un sıradan bir kişilik olduğunu vurgulamaya ve insanlara bunu susleyip aktaran fütursuzca yillardir cumleler sarfeden bir gazeteci olmasindan baska bir anlami yoktur benim icin... Bunun disinda vatanını seven ve koruyan asker polis ve vatandaşlara katil bile diyebilen bu sahistır. Tabi hukuk hepimize lazımdır, ancak bazı durumlarda söylenecek en anlamlı ifade keser döner sap döner bir gün gelir HESAP döner..Sevgilerimle...

Yorumu oyla      24      24  
tarafsız 27 Kasım 2015 Cuma 12:30

Sayın yargıçlar;MIT tırlarının haber yapılmasını destekleyen alkışlayan milyonlarca insan var.Hepsini hapse mi atacaksınız?

Yorumu oyla      32      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalpleri ısıtan haber: Deha İdil hayata döndü
Kalp yetmezliği nedeniyle Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde makinelere ...
İGC Başkanı Dikmen: Gazetecilik tutuklandı!
Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına İzmir'den tepki ...
Körfez’e yağmurla gelen güzellik
İzmir’de gece saatlerinde başlayan ve gün boyu aralıklarla devam eden ...
 
Diyarbakır’da çatışma: 3 polis yaralı
Diyarbakır'da devriye görevi yapan ekip aracına PKK'lı teröristlerce düzenlenen ...
Erdem Gül’ün annesi: Ben onu fındık toplayarak…
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'la birlikte tutuklanan ...
İstanbul’da IŞİD operasyonu!
Bağcılar'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi.
 
Flaş! İzmir’de eşzamanlı kazalar trafiği kilitledi
Altınyol ve Çevre Yolu’nda meydana gelen kazalar nedeniyle Karşıyaka trafiği kilitlendi.
İlginç detay: Rus General özel kanal açtırdı ama…
Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesinin arkasından ilginç bir detay çıktı.
İstanbul Barosu'ndan tutuklama tepkisi: Pes diyoruz!
İstanbul Barosu, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına "Bu özgürlükler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva