HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Nisan 2014 Pazartesi - 09:18

İzmir Büyükşehir’e Moody’s övgüsü

Dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarından Moody’s, son değerlendirmesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin finansal yapısını masaya yatırdı.Moody's açıkladığı raporda, “Güçlü faaliyet marjları ve dengeli nakit akışı, başarılı yönetim stratejisiyle birlikte kendi kendine finanse etme kapasitesi sağlıyor. Tüm borçlarının anapara ve faiz geri ödemelerini fazlasıyla karşılamaya yeterli nakit rezervi bulunuyor. Bu da belediyenin istikrarlı bir nakit yönetimi stratejisi izlemesinden kaynaklanıyor” vurgusu yaptı.

İzmir Büyükşehir’e Moody’s övgüsü

İZMİR - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody’s ve Fitch Ratings, Nisan ayında birer rapor yayımlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin notlarını teyit etti.
Moody’s tarafından açıklanan raporda, genişleyen gelir kaynaklarına ek olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin harcama dinamiklerini düşük seviyede tutmayı başardığını ve bunun sonucunda da faaliyet sonuçları aynı dönemde faaliyet gelirinin ortalama % 40’ına karşılık gelecek şekilde sağlıklı seviyelerde tekrar ettiği vurgulandı.
 
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s659355.jpg

% 4’LÜK FİNANSMAN FAZLALIĞI
Moody’s değerlendirmesinde, Büyükşehir’in güçlü faaliyet marjları, dengeli nakit akışının başarılı yönetim stratejisiyle birlikte kendi kendine finanse etme kapasitesi sağladığını ve bu durumun belediyenin geçtiğimiz 5 yıl içinde toplam gelirlerinin yaklaşık % 4’üne denk gelen finansman fazlalığından da anlaşıldığını belirtti.
Moody’s ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yabancı para birimi borçlanmalarındaki yabancı kur riskinden korunmak için karşılık ayırdığını, özellikle Avrupa Yatırım Bankası (AYB) anapara ve faiz borç servisi geri ödemelerinden korunmak için risk hesabına fon ayırdığını, ayrılan fonun büyüklüğünün AYB’nin yıllık borç ödemelerini fazlasıyla karşıladığını da ifade etti. Moody’s, belediyenin bugüne kadar tüm borçlarının anapara ve faiz geri ödemelerini fazlasıyla karşılamaya yeterli miktarda nakit rezervi bulundurduğunu, bunun belediyenin istikrarlı bir nakit yönetimi stratejisi izlemesinden kaynaklandığını vurguladı.
 
FİTCH: GÜÇLÜ REZERV, TEDBİRLİ BORÇ YÖNETİMİ
Fitch Ratings ise açıkladığı “Türk Lirası’ndaki dalgalanmanın Büyükşehir Belediyeleri’nin yabancı para biriminden borç yükümlülüklerindeki etkisini analiz eden” özel raporunda; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yabancı para birimi cinsinden uzun vadeli kredi derecelendirme notunu “BBB-” durağan görünümlü olarak teyit etti.

Fitch söz konusu raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kur riskine karşın oluşturulan rezervlerin, tedbirli borç yönetim uygulamalarını yansıttığını belirtti.

Raporda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Euro cinsinden sadece Avrupa Yatırım Bankası’na (AYB)  borcu olduğu ve bu borcun 15,5 yıllık geri ödeme vadesine sahip olduğu hatırlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kur riskine karşı bu borcun geri ödemeleri için rezervlerini güçlendirdiğini kaydeden raporda, 2013 yıl sonu itibariyle söz konusu borç için oluşturulan rezervlerin Nisan 2016 sonuna kadar anapara ve faiz borç geri ödemelerini karşılayabileceği bilgisine de yer verildi.
Fitch raporunda; son aylarda ortaya çıkan faiz oranı artışının Büyükşehir’in değişken faiz oranlı borcunun toplam borç portföyü içerisinde küçük oranda olması ve borcun kalan kısa vadesi sebebiyle sınırlı olacağını önemle vurguladı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Nisan 2014 Salı 13:41

"ahmet" arkadaş sanos ve volvoları demiştir.

Yorumu oyla      11      5  
ahmet 22 Nisan 2014 Salı 10:08

25 senelik otobüse bindiğini iddia eden arkadaşım. o hat nerede? açıkça yaz ki biz de bilelim. haa sen eğer otobüslerin 2 ila 5 yaş arasında olmasını 25 olarak algılıyorsan eyvallah. diyecek söz yok

Yorumu oyla      12      5  
Gercek 21 Nisan 2014 Pazartesi 21:12

Bravo. İşte çalmayan çırpmayan Bir belediye başkanı olursa Böyle olur. Helal sana Aziz Başkan.

Yorumu oyla      21      9  
21 Nisan 2014 Pazartesi 18:08

bundan önceki yıllarda ucuz ve uzun vadeli kredi yurt dışından alınamıyordu, ancak artık kredi alınabiliyor.bu 5 yıllık dönem de yatırım olarak boş geçerse 2019 da akp izmir i alır.konak da bile yüzde 35 oy aldı adamlar.konak diyorsun yüzde 80 i gecekondu. hala daha izmir de ne yok diyorlar.evinizden biraz çıkında dünyayı gezin.

Yorumu oyla      14      16  
ercan 21 Nisan 2014 Pazartesi 17:57

yapılan yatırımları görmek ıstenmedigi zanan görülmezmiş bir arkadşımız telefirikten söz etmiş kaç kere ihalenin haksız yerei ptal edildiginden haberi yok anlaşılan basmane çukuru onun belediye ile bir ilgisi yok çakmurun açtıgı davalar yüzünden bugune gelindi otobüslerin eskilginden bahseden arkadaş geçen yeni otobüslere bakmıyor her halde yaş ortalamasının avrupa standarlarında oldugunun haberi de yok eski vapurlardan bahsetmiş anlaşılan siparişi verilip gelmesi beklenen gemilerden de haberi yok yapılanlar yetersiz diye elştirmek başka hiç bir şey yapmamış demk başka belediyeyi şu ekonmik güce kavuşturması bile çok büyük başarıdır tabi anlaybilene

Yorumu oyla      19      7  
21 Nisan 2014 Pazartesi 17:52

"17.28" ben de onu diyorum ya zaten.9 yıl da 5,5 milyar yatırım çok az.istanbul a 10 yıl da 60 milyar sadece belediye yatırım yapmıştır.en azından izmir bb sinin de 30 milyar yatırım yapması lazım.

Yorumu oyla      14      9  
21 Nisan 2014 Pazartesi 17:48

"güzel izmirim" izmir de ne mi yok? en önemlileri : iş yok, şehir çürümüş ( resmen gecekondu şehri), altyapı yok ( sel olayları) ,raylı sistem yeterli değil, turist gelmiyor, otel sayısı çok az, doğalgaz yaygın değil, sosyal mekanları çok az vb. istanbul-ankara'yı gezerseniz anlarsınız izmir'in çürüdüğünü.

Yorumu oyla      13      14  
21 Nisan 2014 Pazartesi 17:31

arkadaşlar izmir e doğru düzgün yatırım yapılmıyor.şehir çürümüş, neyin kafasını yaşıyorsunuz siz anlamıyorum.bir belediyenin kendi bütçesinden 400 milyona fuar yapması başarı değil başarısızlıktır.10 yıl da 10 tane arıtma yapmakla bu işler olmaz.arıtma heryer de var.

Yorumu oyla      15      16  
21 Nisan 2014 Pazartesi 17:28

büyükşehir belediyesi 9 yılda 5,5 milyarlık yatırım yapmıştır

Yorumu oyla      14      7  
Güzel İzmirim 21 Nisan 2014 Pazartesi 17:10

Şunu bir türlü anlamıyorum. İzmir de ne yok? Gelipte beğenmeyenlerin eksik bulduğu nedir? Tam bir algı yanıltması ile saldırıyorlar... Elbette gösteriş yapacağım diye, boyu aşan, sıkıntıya sokacak büyük projelere toplu girilmemiş. Hükümetin yarı yolda bırakacağı yatırımlara girmektense, yağımız kadar kavrulmak daha iyi değil mi?

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğal Yaşam'da bahar bereketi: 6 minik yavru
İlkbaharla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda peş peşe doğumlar yaşanmaya ...
Agora'nın Roma Tüneli sezona hazır!
İzmir'in Agora semtinde, geçen yıllarda bir evin altında bulunan 2 bin ...
Başkan sahaya indi: Karşıyaka’yı spor kenti yapacağız
Spora ve sporcuya verdiği önemi her fırsatta dile getiren Karşıyaka Belediye ...
 
Başkan Şenol 'o fotoğraftakiler'e sordu: Tapular nerede?
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yerel seçimlerden önce krizin ...
Konak'tan engelli vatandaşlara sandalye morali!
Konak Belediyesi 8 akülü, 4 tekerlekli olmak üzere toplam 12 engelli sandalyesini ...
Bisikletçilerin ‘viyadük kabusu’ sona erdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “kesintisiz bisiklet yolu” projesine engel ...
 
İzmir'e büyük onur: Avrupa Şeref ödülü
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından “Avrupa Şeref Plaketi Ödülü”ne layık görüldü.
Konak'ta kadro operasyonu: Pekdaş neşteri vurdu
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, koltuğa oturduktan sonra ilk operasyonu ...
Foça'da yerel tohum paylaşımı: Hedef şenliğe dönüştürmek
‘2014 Aile Tarım Yılı’ kapsamında, Slow Food Foça Zeytindalı Birliği tarafından; ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva