HABERLER>SPOR
15 Mart 2016 Salı - 14:02

İzmir Atatürk Stadı’na büyük makyaj!

İzmir’de 1971 yılındaki Akdeniz Oyunları için inşa edilen Atatürk Stadı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce (GSİM) tarihinin en kapsamlı yenilemesinden geçiriliyor.

İzmir Atatürk Stadı’na büyük makyaj!

Ülkemizdeki 2 olimpik stattan biri olan ve 10 kulvarlı tek atletizm pistine sahip tesiste yıllardır kulüplerin şikayetine yol açan çim zemin geçen yaz değişti. Kapalı tribünün çürüyen ahşap çatısı ile protokol, basın tribünü ve skorbord yenilendi, stat çevresine çit bariyer sistemi yapıldı. Kompleks bünyesindeki iki yan saha, geçtiğimiz iki yılda sentetik zemine dönüştürüldü, tribün ve soyunma odaları inşa edildi. Yandaki otopark alanına eskiden olduğu gibi bir yan saha daha yapılacak.

Yaklaşık 5 milyon TL yatırımla inşa edilen cimnastik salonu, geçen yıl hizmete açıldı. Yıkılıp 7 milyon 770 bin TL maliyetle yeniden yapılan ve milli takımlara hizmet vermesi planlanan 200 yatak kapasiteli Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi inşaatı bitmek üzere. Kamp merkezinin bitişiğinde, yıllardır atıl duran Sporcu Sağlığı Merkezi'nin yerine yeni GSİM binasının yapılması için ihaleye çıkılacak. 2005'te Dünya Üniversite Oyunları için inşa edildikten sonra son dönemde büyük organizasyonlara hasret kalan tesis bünyesindeki 10 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu'ndaki doğalgaz dönüşümü ve radyal ısıtma sistemi tamamlandı.

Salonun dış cephe kaplamaları ile zemini elden geçirilirken, skorbord ve soyunma odalarının yenileme çalışmalarının üç ay içinde tamamlanması bekleniyor. Kompleks içindeki Seha Aksoy Atletizm Sahası'ndaki pistin yaz döneminde değiştirileceğini, stattaki halter ve güreş salonlarının da yenilendiğini hatırlatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, "Atatürk Stadı, binlerce sporcunun yararlandığı eşi olmayan bir kompleks. Futbolda seyir zevki vermediği için eleştirilen stadın dünya şampiyonası bile düzenlemeye uygun, Türkiye'deki tek 10 kulvarlı atletizm tesisi olduğu unutuluyor. Kompleksi daha sağlıklı yaşatmaya çalışıyoruz" dedi. (dha)

 
Erdoğan: Kara gün dostu olduğunu gösterdi
 
Umut babasıyla son görüşmesini anlattı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rüştü 15 Mart 2016 Salı 19:54

Stadyumun komple üstü kapatılırsa bir nebze olsun futbol için elverişli hale gelir. Acil sahanın üstü kapatılmalı.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 15 Mart 2016 Salı 15:53

Atatürk stadını kullanılabilir hale getirin, stad türkiyedeki tek 10 kulvarlı atletizm pistine sahip ise, dünya atletizm şampiyonasına talip olun......

Yorumu oyla      11      5  
15 Mart 2016 Salı 15:11

10 kulvarlı pist izmir için şanstır. Olmazsa halimiz ne olurdu ? ☺☺

Yorumu oyla      11      5  
15 Mart 2016 Salı 14:55

Diğer şehirlere yapılan futbol statlarına bakınca bizimle resmen dalga geçiliyor. Nüfusu 1 milyon bile olmayan yerlere 33 bin kişilik statlar yapılırken bize ancak makyaj düşüyor. Bir de dalga geçer gibi eşsiz tesis deniliyor. Göztepe- Karşıyaka gibi takımlara 15-17 bin kişilik tesisler yapmak şaka gibi. Bu şehrin takımları süper ligde şampiyonluğa oynamayı hak ediyor. Büyük, modern futbol statlarını hak ediyor, boş stada makyajı değil. Atletizm pisti var diye bu boş ve atıl stat bu şehrin göbeğinde daha ne kadar kalacak ? İstanbul olimpiyat stadı daha yeni ve modern bir tesis. Tüm yapılar oraya taşınmalı.

Yorumu oyla      11      5  
15 Mart 2016 Salı 14:39

Anlaşılan bu beton yığını, hiçbir işe yaramayan stat yıkılmayacak. Göztepe - Karşıyaka gibi takımlarımıza tavuk kümesi gibi statlar yapılırken güreşçilerimiz, atletlerimiz 50 bin kişilik boş statta çalışmalarını sürdürecek.

Yorumu oyla      11      5  
15 Mart 2016 Salı 14:35

Dünya şampiyonası bile düzenlemeye uygun mu ? Arkadaş senin milli takım hocan bile burayı sevmiyor. Taraftar, oyuncular kimse beğenmiyor, maç yapmak istemiyor. Ne atletizm pistinden bahsediyorsunuz ? Şehrin göbeğinde 50 bin kişilik stat öyle boş duruyor. Binlerce sporcu yararlanıyormuş, eşsiz tesismiş. Atletizm pistini başka yere yapın, buraya da adam gibi bir futbol stadı inşa edin. Futbol takımları butik statlara mecbur bırakıldı ama atletizm yapacaklar 50 bin kişilik boş statta sporlarını yapıyorlar. Buraya harcanan paralara yazık. İstanbul da olimpiyat stadı yaptılar ancak paralar resmen boşa gitti. Olimpiyat stadı rüzgar yüzünden hatalı yapılmış.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe’de Özen faturayı kesti!
PTT 1'inci Ligi'nde düşme potasındaki Kayseri Erciyesspor'a deplasmanda ...
Pınar Karşıyaka’ya Jones’tan kara haber!
Spor Toto Basketbol Ligi'nde üst üste 3 yenilgiyle zirve yarışında geri ...
Karşıyaka'da sezonun 5. teknik patronu için 4 aday!
PTT 1'inci Ligi'nde son sıraya demir atıp düşme korkusunu iliklerine kadar ...
 
İzmir Cup’a Büyükşehir desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki futbol turizmini güçlendirecek en ...
Arda Turan dünyaya seslendi!
La Liga ekibi Barcelona'da forma giyen Arda Turan, Ankara'da yaşanan patlamanın ...
Ve Karşıyaka yine hocasız kaldı!
PTT 1'inci Lig'de ikinci yarı öncesi 15 transferle yenilediği kadrosuyla ...
 
Umut Bulut'un babası da hain saldırı kurbanı!
Ankara Kızılay'da dün düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitirenler ...
İzmir’in küçük şampiyonları ülkenin gururu oldu
Büyükşehir Belediyesi'nin Türk sporuna armağan ettiği iki küçük şampiyon, ...
Karşıyaka'dan 8 maçta 6 puan!
PTT 1'inci Ligi'nin ilk yarısını yıldızlar topluluğu kadrosuyla 17 maçta ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva