HABERLER>EKONOMİ
15 Eylül 2014 Pazartesi - 11:25

İzmir Almanların gözdesi!

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bu yılın ilk 8 ayı verilerine göre, sınır kapılarından giriş yaparak kente en çok yabancı turist 228 bin 938 kişiyle Almanya'dan geldi, ikinci sırada Fransa yer aldı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre, kruvaziyer gemiyle kente gelen turist sayısında yüzde 29.1'lik bir düşüş görüldü.

İzmir Almanların gözdesi!

İzmir'i 8 ay içinde 85 ülkeden 924 bin 837 yabancı turist ziyaret ederken, bunlardan 661 bin 632'i havayolu ile 263 bin 205'i ise denizyoluyla geldi. İzmir'e, sınır kapılarından giriş yaparak en çok yabancı turist 228 bin 938 kişiyle Almanya'dan, 97 bin 843 kişiyle ikinci sırada Fransa yer aldı, en çok yabancı turistin geldiği üçüncü ülke ise 86 bin 727 kişiyle İtalya oldu. İzmir'i Sudan'dan yalnızca 2 turist ziyaret etti. İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre İzmir'de, özellikle deniz yoluyla gelen turist sayısında son 6 aydır düşüş yaşanıyor. Geçen Ağustos ayında bu düşüş yüzde 31.5'i bulurken İzmir'e gelen toplam turist sayısındaki kayıp da sürüyor. Ağustos'ta gelen yabancı turist sayısı yüzde 6.20 oranında düşerken 8 aylık dönemdeki ziyaretçi sayısı da yüzde 4.56 geriledi.


 
KRUVAZİYER TURİZMDE CİDDİ DÜŞÜŞ
İzmir'de, kruvaziyer turizminde ciddi bir düşüş görülüyor, bir önceki yılın ilk 8 aylık verilerine göre kruvaziyer gemiyle kente gelen turist sayısında yüzde 29.1'lik bir düşüş görüldü. Bu yıl kruvaziyer turizminde sınırlı daralma olduğunu belirten İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir'deki ciddi düşüşü diğer limanların tercih edilmesine bağladı. Genel itibariyle bu yıl kruvaziyer turizmde sınırlı bir daralma yaşandığını ancak İzmir'deki düşüşün bu durumdan farklı olduğunu dile getiren Ediz, "İzmir'de ciddi bir azalma oldu. Bu durum, Kuşadası ve diğer limanların tercih edilmesinden kaynaklanıyor. İzmir Limanı'nda bir yenilemeye ihtiyacımız var. Bu İzmir'in de gündeminde olan bir konu. Limanın arkasındaki bölgenin fiziki düzenlemeye ihtiyacı var. Liman çıkışını münferit bir olay olarak görmek mümkün değil, tatmin eden veya cazip bir çıkış düzeni yok. İzmir gibi 4 milyon nüfusu olan böyle bir şehirde liman çıkışının tüm değerlerinin maalesef olması gereken, beklenilen bir çıkış ortamı değil. Bu düşüşü engellemek için biraz cazip kılmamız lazım. Adnan Menderes Havalimanı'ndaki düzenlemelerin benzer şekilde limanda da yapılması gerekiyor. Bunda gemi sahiplerinin tercihi de önemli. Limanın kendisi ve çıkışındaki düzensizlik tercihte etken oluyor" diye konuştu.
 
BİLİNİR VE GÜVENİRİLİR
Türkiye'ye en fazla turistin Almanya'dan geldiğine değinen Ediz, "Almanya uzun yıllardır Türkiye'ye en fazla turist gönderen Avrupa ülkesi. Bu kapsamda, İzmir'de de yıllarca Almanya'dan gelen turist sayısının fazla olduğunu görüyoruz. Almanya'da bilinirlik ve güvenilirlik de bunun içinde yer alıyor. İtalya ve Fransa'dan 1980 yıllardan sonra ciddi tursit akışı başladı. İzmir'e gelen turistler Almanya, İtalya ve Fransa'nın orta kesimi olanlar. Bu kişiler tatillerini İzmir'de geçirmeyi alışkanlık haline getiren ve tercihlerinin ötesinde tatile gidecekse ülkemizi seçen bir grup. Bu turistler daha bilinçli olarak geliyor. Normal süreç içinde de harcamalarını yapıyorlar" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kvncozsy 15 Eylül 2014 Pazartesi 15:49

Almanların Aktarma aşkı :D

Yorumu oyla      13      5  
kuru kalabalık 15 Eylül 2014 Pazartesi 13:13

almanlar parayı çok sever para harcamaz,italyanların en fakiri izmire geliyor,fransız kaiteli yer arar ona da para harcatacak destinasyonumuz yok, velhasıl kuru kalabalık,siz sayıya bakmayın,harcadığı paraya bakın,suriyeden de birbuçukmlyon insan geldi,ama devletin sırtına bugüne kadar yirmi katirilyon para,kambur yüklendi,türk halkının fakirleşmesine sebep oldu ve hala olmaya devam ediyorlar,ileri demokrasi ve yeni türkiye vizyonu budur,ülkeyi fakirleştirmek başka birşey değil..........

Yorumu oyla      14      5  
Gozgoz 15 Eylül 2014 Pazartesi 12:51

Almanlara bedava bira ve yanında patates ver izmir turist rekoru kırar.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldız’dan yanıt: Türkiye IŞİD’ten petrol aldı mı?
''Türkiye IŞİD'den petrol aldı'' iddialarını yalanlayan Enerji Bakanı ...
İşsizlik yüzde 9'u aştı
Türkiye'de işsizlik oranı, Haziran'da bir önceki aya göre 0,3 puan artarak ...
TAV Sabiha Gökçen Havalimanı'na ortak oluyor
TAV Havalimanları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın toplam yüzde ...
 
İzmir Limanı’nda kritik ihale iptal
TCDD Genel Müdürlüğü'nün İzmir Alsancak Limanı'ndaki rıhtımların bakımı ...
Egeli otomotivciler Frankfurt Fuarı yolcusu
Egeli otomotivciler, dünyanın en büyük otomotiv fuarı olan ve 2 yılda ...
Bank Asya hisselerinde sert düşüş
Yeniden işleme açılan Bank Asya hisseleri yüzde 11,29 kayıpla güne başladı.
 
İncirde geç kuruma ihracatı erteledi
Yaz yağmurları incirin kurutmasını geciktirince ihracatçılar, ilk yükleme ...
Şükürer fitili ateşledi: İzmir'de 'İzmirya' tartışması
İzmir'in merkezi yönetim tarafından ayrımcılığa tabi tutulduğuna dair ...
Demirtaş’tan kruvaziyer çıkışı: Söylenmeyin, çalışın!
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Avrupa’nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva