HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Kasım 2012 Perşembe - 16:03

İsveç’e kaçan Özgüven ardında isyan bıraktı!

Yargıtay’ın hakkında verilen 8,5 yıl hapis cezasını onamasının ardından İsveç’e kaçan Belediye Başkanı Osman Özgüven’e yönelik tepkiler arttı. Belediye personeli ve eski arkadaşları Özgüven’i kendilerini yalnız bırakmakla suçladı.

İsveç’e kaçan Özgüven ardında isyan bıraktı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in aldığı 8 yıl 4 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylanması ile başlayan gergin süreç devam ediyor. Vali Cahit Kıraç, çıkan kararın ardından İçişleri Bakanlığı’nı şu anda izinli olarak İsveç’te olan Özgüven’in görevden alınması için yazı gönderirken ceza alan diğer dokuz kişi gergin bekleyişini sürüyor. Yargıtay’ın aldığı karar henüz Bergama Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmediği için Özgüven dışında ceza alanların büyük bölümü ailelerine vakit ayırmayı tercih ediyor. Şu anda Dikili Belediye Meclisi’nde görev yapan Meclis Üyesi Sedat Öcal’ın da aralarında bulunduğu kişilerin bazılarının izin aldığı belirtildi. Özgüven ile birlikte iki farklı ihaleden ceza alanlar arasında Belediye Yazı İşleri Müdürü Canan Işık, Emlak Şefi Ahmet Karataş, eski Muhasebe Müdürü Nuri Afacan, eski Meclis Üyesi Bülent Karataş, Fen İşleri Müdürlüğü personeli Erman Sezer, Su İşleri Müdürlüğü tahsilat görevlisi Halil İbrahim Tanık, eski zabıta memurları Reşat Akdoğan ve Cemal Gürsel Durmaz da bulunuyor.
 
BAŞKAN SAHİP ÇIKMADI
Garaj olarak faaliyet gösteren alanın arsasını kurulmamış bir şirkete vermek, yasaklı olan belediye şirketi Jeotermal AŞ’den araç kiralamak gibi iki konudan hapis cezasına çarptırılan Özgüven’e yalnız bıraktığı belediye çalışanları da tepki göstermeye başladı. Bazı isimlerin ‘başkana güvendik, bizi yarı yolda bıraktı’ dediği de ifade ediliyor. Belediye Başkanı Özgüven ile birlikte hapis cezası alan isimlerden biri olan Emlak Şefi Ahmet Karataş, garaj ihalesinin olduğu gün göreve vekaleten baktığını söyledi. Karataş, “İhale günü muhasebe müdürü gelmedi. Ben imzaladım. Dosyanın içeriği ile ilgili bilgim de zaten yoktu. İhale konusunda ayrıntılı bilgiye sahip değildim. O zaman imza attık. Tabi ki şimdi ben ve diğer arkadaşlarımın içine düştüğü bir durum var. Durumu çok da iyi olmayan, evini geçindirmek, çocuklarına bakmak zorunda olan arkadaşlarımız var. Ben yıllardır burada yaşıyorum. Bu süreçte başta başkan olmak üzere yetkililer tarafından yalnız bırakıldık. Hiçbir şekilde evrakını bile görmediğim bir mesele yüzünden hapis yatacağım. Belediye başkanının yerinde olsam burada kalır memuruna, arkadaşlarıma sahip çıkardım. Ama o yapmadı” dedi.
 
Gerek garaj arsası satışı gerekse ikinci el araç alımı ihalesi olmak üzere birçok konuda Belediye Başkanı Özgüven ile karşı karşıya gelen isimler eski Belediye Başkanı Yüksel Uçar ve DP eski İlçe Başkanı Halis Devecioğlu önemli açıklamalarda bulundu. Uzun yıllardır yaptıkları mücadelenin sonuçlandığını anlatan Uçar, “Ben gerekli yerlere gördüğüm yanlışlar nedeniyle şikayetimi yaptım. Biz bu süreçte misyonumuzu tamamladık. Artık gerisi yargının karar vereceği bir iştir” diye konuştu
 
BİZİ DİNLEMEDİLER
İlçede 2004-2009 yılları arasında belediye meclis üyeliği yapan DP eski İlçe Başkanı Halis Devecioğlu da belediye personeli ve kararlarda imzaları bulunanların sıkıntı içine düştüğünü söyledi. Devecioğlu, “Mahkeme süreci uzun sürdü. Zaman zaman tanıdığımız arkadaşlarla bir araya gelirdik. Onlara ‘bakın bir yanlış varsa ki var, arka çıkmayın. Belediye başkanının size imza attırdığını söyleyin. Hakimlere gerçekleri anlatın’ dedim. Onlar da bizi hiç ciddiye almadı. Belediye başkanı ne dediyse, avukatlar ne verdiyse mahkemede aynı ifadeleri söylediler. Yaptıkları yanlıştı ama doğruyu bulmak için de gayret göstermediler. Maalesef durum böyle oldu. Belediye başkanı yüzünden onlar hapse girecekler. Biz, geçen yıllar içerisinde avukat bile tutmadık. Davalara onlar otobüsler dolusu insan, avukatlarla girerken biz tek bayımıza mücadele ettik. Bu işten bir beklentimiz, kazancımız da yok. Çocuklarımıza daha huzurlu ve yaşanabilir bir Dikili bırakmak istedik” ifadelerini kullandı.
 
KAHRAMANLAŞTIRILIYOR!
Belediye Başkanı Özgüven’in garaj ihalesinden yargılanmaya başladığı dönem CHP’den değil SHP’den belediye başkanı olduğunu, CHP’ye sonradan geçtiğini ifade eden Devecioğlu, “Garaj ihalesinin şikayetini 2008 yılında yaptık. Orada ihaleye giren kişiye şirketi sonradan kurdurttular. Önce ihale yapıldı, ardından şirket sonra kuruldu. İhale kanununda böyle bir şey yok. Şikayet üzerine belediyeden ihale dosyaları talep edildi. Yine hapis cezasına konu olan diğer araç kiralama işinde de yanlış yaptılar. Araçları belediye şirketine kredi ile aldılar. Krediler ödenmeyince şirket yasaklı hale geldi. Haciz işlemi uygulandığında araçlar satışa çıkacağından apar topar bir formül bulunarak belediye ikinci el araç ihalesine çıktı. Belediye şirketi de belediyenin açtığı ihaleyi kazandı. Araçlar gitmesin diye belediyenin üzerine devir yapıldı. Borcu ve yasaklı olan bir şirketi ihaleye sokamazsınız. Bunların ikisi de ihaleye fesat karıştırma suçu olarak önlerine çıktı. Birileri çıkıp işi başka yerlere götürmeye çalışıyor. Meselenin su davasıyla falan alakası yok. Su davasında ben de yargılandım. Zaten ceza da almadık. Özgüven kahramanlaştırılıyor. Sanki suçsuz yere bunlar başına gelmiş gibi bir algı yaratılıyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet 23 Kasım 2012 Cuma 13:46

İzmir 'e belediye başkanı olacak adam.. cesur devrimci diye kendisine tapanlar utansın..mümkünse biraz da CHP

Yorumu oyla      13      6  
Dikili biliyor 23 Kasım 2012 Cuma 12:42

Yüksel hoca olan bitenin farkında. Çok mücadele etti. Ve sonunda yargı sonunu getirdi. İsveçe gitmesi manidar. Ben Küba diye düşünüyordum.

Yorumu oyla      15      6  
CHP KENDİNİ SORGULAMALIDIR... 22 Kasım 2012 Perşembe 17:53

CHP KENDİ MİSYONUNA GÖNÜLDEN BAĞLI KADROLARINI TASFİYE ETMİŞ;YERLERİNE CHP'NİN FELSEFESİNE TERS MARJİNAL SOL,AKP'DE KENDİNE YER BULAMAYAN ESKİ ANAP,DYP'LİLERE KAPILARINI SONUNA KADAR AÇMIŞTIR.OSMAN ÖZGÜVEN,HÜSYİN AYGÜN VE SİNAN AYGÜN BU ANLAYIŞA VERİLEBİLECEK ÖRNEKLERDİR.CHP'YE GÖNÜLDEN İNANMAYANLARIN YAPACAKLARI İSE SIKIŞINCA İHANET ETMEK,YADA YURT DIŞINA KAÇMAKYADA PARTİNİN TARİHİNE DİL UZATMAK OLACAKTIR.

Yorumu oyla      24      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir bu kez İTO Meclis Üyesi’ni yasakladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şikayeti ile İçişleri Bakanlığı, Ticaret ...
İzmir BIE'yi büyüledi... Pavey dünyayı ağlattı...
İzmir EXPO 2020 yürüyüşü kapsamında BIE Genel Kurulu’ndan üçüncü kez sahne ...
Gaziemir'de semt evi açma sezonu başladı
Sosyal belediyecilikteki atılımlarıyla dikkatleri çeken Gaziemir Belediyesi’nin ...
 
Bergama hedef tüm engellilere ulaşmak
Bergama Belediyesi tarafından kente kazandırılan Rahmi Yeşilsoy Engelli ...
Konak’tan Altınpark’a kardeş proje geliyor
İzmir Kalkınma Ajansı’nın 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında ...
Solak'tan taksicilere durak ve takım elbise sözü
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Çiğli’de görev yapan taksicilerin ...
 
Aliağa Belediyesi’nden ücretsiz SBS kursu
Aliağa Belediyesi kent merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Helvacı mahallesindeki ...
Başkan Sındır’dan esnafa ziyaret
Gediz ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddelerindeki dükkanları teker teker ziyaret ...
Güzelbahçe'den yaşlılara evde ödeme hizmeti
Güzelbahçe Belediyesi, örnek bir uygulamaya daha imza attı. Yaşlı ve hastaların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva