HABERLER>DÜNYADAN
18 Temmuz 2012 Çarşamba - 08:50

İşte kritik sorunun yanıtı: Uçak nerede vuruldu?

ABD'nin "Açıklamayız" dediği bilgiler ortaya çıktı. Buna göre Türk jeti uluslararası hava sahasındayken düşüşe geçti. Ancak ABD, kesin düşme nedenini saptayamadı

İşte kritik sorunun yanıtı: Uçak nerede vuruldu?

ANKARA - Suriye tarafından düşürülen Türk uçağıyla ilgili ABD ve NATO'dan Ankara'ya gelen kritik bilgilerin detaylarına ulaşıldı. Sabah gazetesinin haberine göre ABD Ankara'ya özetle "Olay uluslararası hava sahasında gerçekleşti ancak uçak düştü mü yoksa düşürüldü mü tespit edemedik" dedi. ABD'nin "açıklamayız" dediği ancak Ankara'ya gönderdiği, radar kayıtlarından oluşan bilgilerin ilk bölümü, Türkiye'nin tezleriyle bire bir örtüşüyor. ABD ile NATO'dan Dışişleri Bakanlığı kanalıyla gelen bilgiler, Türk uçağının uluslararası hava sahasında düşmeye başladığını doğruluyor.
 
ENKAZDAN ANLAŞILIR
ABD uçağın Türkiye'nin işaret ettiği alanda düşmeye başladığını ve Suriye karasularına çakıldığını saptadı. Türkiye de uçağın Suriye'den 13 mil uzaklıkta vurulduğunu, daha sonra Suriye karasularında 8 mil açığa düştüğünü açıklamıştı. Ancak ABD ve NATO'dan gelen veriler uçağın düşme sebebine ilişkin herhangi bir ipucu içermiyor. Bunun anlaşılması için uçağın enkazının çıkarılması bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç uçağın enkazının çıkarılmasının ardından nasıl düştüğüne ve neyle düşürüldüğüne ilişkin soru işaretlerinin gidebileceğini belirtti.
 
DELİL, TELSİZ KONUŞMASI
Arama kurtarma çalışmalarına katılan Nautilius gemisi iki pilotun naaşlarına ulaşıldıktan sonra arıza gerekçesiyle faaliyetlerine son vermiş ve Karadeniz'e dönmüştü. Bunun üzerine arama kurtarma faaliyetlerinin devam edebilmesi için Amerikan silahlı kuvvetlerinin yüklenicisi olan Felix firmasıyla enkazın çıkarılması konusunda anlaşıldı. Çalışmalar TCG İnebolu gemisine monte edilecek cihazlar vasıtasıyla Felix tarafından yürütülecek. Öte yandan Ankara iddiaların aksine uçağın Suriye tarafından düşürüldüğünden emin. Bu tez, özellikle uçağın düştüğü zaman diliminde Suriyelilerin yaptığı telsiz görüşmelerine dayandırılıyor. Ancak uçağın nasıl düşürüldüğü sorusu henüz yanıtsız. Genelkurmay yaptığı son açıklamada "Kriminal inceleme sonucu, Suriye tarafından iddia edildiği gibi uçaksavar ateşi ile düşürülme ihtimalinin ortadan kalktığı görülmüştür" demişti. Ortaya atılan "elektromanyetik müdahale" iddialarını ise Başbakanlık kaynakları gerçekçi bulmuyor.


 
 
 
 


 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET NEVZAT GÜVEN 18 Temmuz 2012 Çarşamba 11:08

http://www.onaltiyildiz.com/haber.php?haber_id=1456 ve http://www.tividyo.com/video/35176/cehennem-silahi-abd-donanmasi/ YUKARIDAKİ LİNKLERDE AŞAĞIDA YAPTIĞIM AÇIKLAMADA GEÇEN O SİLAH HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VAR.

Yorumu oyla      11      5  
AHMET NEVZAT GÜVEN 18 Temmuz 2012 Çarşamba 10:45

UÇAĞIMIZ İSRAİL JETİ TARAFINDAN VURULDU.AYNI ANDA DA SURİYE UÇAKSAVARLARI KARAVANA ATIŞINA BAŞLAMIŞLARDI.BUNU FIRSAT BİLEN İSRAİL UÇAĞIMIZI VURDU VE GİTTİ.SURİYE TARAFI KENDİLERİNİN VURDUĞUNU ZANNETTİ.ABD'NİN YENİ GELİŞTİRDİĞİ İÇİNDE PATLAYICI OLMAYAN VE ROKET BİÇİMİNDE DEMİR KÜTLEDEN İBARET OLAN,ELEKTRİKLE FIRLATILAN,SESTEN 7 KAT HIZLA UÇUP,TEMAS ETTİĞİ HER CİSMİ PARÇALARA AYIRABİLEN VE ABD İLE İSRAİL'İN ELİNDE OLAN SİLAH İLE VURULDUĞU GÜN GİBİ AŞİKARDIR.BUNU HEP SÖYLEDİM VE SÖYLEYECEĞİM.

Yorumu oyla      12      5  
Vatandaş 18 Temmuz 2012 Çarşamba 09:54

allah aşkına kimse geveleyip durmasın, bu uçak düşürüldümü evet düşürüldü; peki kim düşürdü ve kim biz düşürdük dedi, Suriye. peki şimdi ABD ne diyor! açıklayamayız. neyi neden açıklayamıyorsun, hani en büyük ve güvenilir müttefik idik, hani bölgenin ana sigortası ülke idik. bu uçağın düşürülmesinde ABD nin parmağı var ve kendi yapamadığını bize yaptırmak istiyor, Türkye suriye'ye girsin ortalık karışsın ve bu işten başta kürtler, sonrada çıkarcılar faydalansın. işin aslı budur uyanık olalım.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Moda tarihi değişecek: 500 yıllık iç çamaşırı bulundu
Avusturya’da bir kalede bulunan sandıktan çıkan dantelli iç çamaşırı kalıntılarının ...
Irak'tan Türkiye'ye hava sahası uyarısı
Irak hükümet sözcüsü ve Devlet Bakanı Ali Debbağ, Türkiye'yi hava sahalarını ...
Komşunun birkaç haftalık parası kaldı
Yunanistan finansman ihtiyacını karşılamak için köprü kredisi arıyor. ...
 
Dedikodu çelik tarakla ölüm getirdi
İngiltere’de 15 yaşında bir kız, hakkında dedikodu yapan arkadaşının ölümüne neden oldu.
'Sünnet yasağı ülkemizi alay konusu yapar'
Almanya’da Köln Eyalet Mahkemesi'nin sünneti 'yaralama suçu' kararıyla ...
Otistik kızın mucize kurtuluşu
ABD'de üçüncü kattaki evinin penceresinin önündeki klima kompresörünün ...
 
Facebook mesajı bir aileyi yok etti!
İngiltere’de yaşayan Ceri Fuller eşinin Facebook’ta yazdığı mesaja kızdı ...
Gücü Londra 2012'ye yetmedi!
2004 ve 2008 olimpiyatları gibi 2012 Londra'ya da bisikletiyle gitmek ...
ABD savaş gemisi Körfez'de ateş açtı: 1 ölü
Körfez'de tansiyonun yüksek olduğu bölgede bir tekneye ateş açıldı, 1 kişi öldü 3 kişi yaralandı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva