HABERLER>EKONOMİ
22 Kasım 2014 Cumartesi - 12:57

İş kadınları sandığa gidiyor: Elmasoğlu aday olacak mı?

İzmir iş kadınları, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun yeni başkanını seçmek için sandığa gidiyor. 25 Aralık’ta yapılacak seçimlerde Başkan Betül Elmasoğlu’nun aday olup olmayacağı merakla bekleniyor. Elmasoğlu, “Aday olacağımı ya da olmayacağımı açıklamak için daha çok erken” derken, kulisler hareketlenmeye başladı.

İş kadınları sandığa gidiyor: Elmasoğlu aday olacak mı?

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İki yıl önce çekişmeli bir seçim yaşanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun seçim takvimi belli oldu. Halen Betül Elmasoğlu’nun Başkanlığını yaptığı yaklaşık 200 üyeli TOBB Kadın Girişimciler Kurulu seçimleri 25 Aralık’ta yapılacak. Seçimler için başlatılan yeniden üye kayıt işlemleri 5 Aralık’ta tamamlanacak.
 
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı için yaklaşık iki yıl önce yapılan seçimlerde Aynur Tartan ile Betül Elmasoğlu, 11’er oy almış ve dönüşümlü başkanlık sisteminde anlaşmıştı. Bu yıl başında başkanlık görevini teslim alan Betül Elmasoğlu’nun 25 Aralık’taki genel kurulda aday olup olmayacağı merakla bekleniyor.
 
‘DAHA ERKEN’
Aday olup olmayacağı konusunda net bir açıklama yapmayan Elmasoğlu, “Kadın girişimciler kuruluna yeniden üyelik başvurumu yaptım. Adaylar çıkar mı çıkmaz mı? Şu aşamada kimse yok. Gelişmeleri takip ediyoruz. Aday olacağımı ya da olmayacağımı açıklamak için daha çok erken. Zaten benim Ege İş Kadınları Derneği Başkanlığım da olduğu için oraya da odaklanıyoruz. Projelerimiz var. Ama tabi ki bu kadar da emek verdik. İki aşamalı seçimden çıktık. Onun için TOBB Kadın Girişimciler Kurulu da bizim için önemli. Tabiî ki orada üzerimize düşen görev ne varsa yerine getireceğiz” dedi. 



İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin kadın üyelerine TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’na yeniden üye olmaları çağrısı yapan Elmasoğlu, “Üye kayıtlarını baştan yeniliyoruz. ‘Nasılsa kayıtlıyım’ diye başvurmazlık etmesinler. Daha çok üye olursa, daha güçlü oluruz.Üye sayımız 250 civarına ulaşırsa çok iyi olur” diye konuştu.

Seçimlere kadar uzun bir süre olduğunu dile getiren Elmasoğlu, bu süre içinde çalışmalara devam edeceklerini, gelecek hafta gazeteci-yazar Nur Batur’u konuk olarak ağırlayacaklarını söyledi. Elmasoğlu, “Kurul olarak başkanlık devredinceye kadar çalışacağız. Aralık sonuna kadar çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.


 
KESTELLİ FAKTÖRÜ
TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun yeni başkanını seçilecek 17 kişilik icra kurulu belirleyecek. TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun koordinatörlüğünü İzmir Ticaret Borsası yürütüyor. Bu nedenle İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin seçimlerde önemli etkisi olacağı konuşuluyor. Elmasoğlu’nun aday olması durumunda seçimi kazanacağı belirtilirken, aday olmaması halinde ise bir çok ismin adaylığını koyacağı ifade ediliyor. İki yıl önceki seçimlerde Gönül Altınkapı ve Seza Yorulmaz aday olmuştu. Ayrıca Sonnur Kırmızıoğlu, LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi, Aysel Öztezel de başkanlık için adı geçenlerin arasında yer alıyor. Aynur Tartan’ın yeniden başkan olması da ihtimaller arasında. Kurula mesafeli duran İTO İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı’nın nasıl bir tavır izleyeceği de önem taşıyor.
 
SEÇİM TAKVİMİ NASIL?
Hem TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu hem TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçim takvimi birbirine paralel. 7 Kasım’da başlayan üye kayıt işlemleri 5 Aralık’ta bitecek. 16 Aralık’ta seçmen listeleri, seçim tarihi, kontenjan dağılımı, seçim yeri ve saati belirlenecek. İcra komitesi üyelikleri için başvurular 16-22 Aralık tarihlerinde alınacak. 24 Aralık’ta aday listeleri asılacak. 25 Aralık Perşembe günü ise seçimler yapılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanayiciler İzmir-Ankara yoluna köprülü kavşak istiyor
Tamamlandığında 100 fabrikada, 10 binin üzerinde kişinin çalışacağı Bağyurdu ...
Mandalinanın tadı kaçtı!
Geçen yıl kilosu 1.20 liraya kadar çıkan Gümüldür’ün satsuma mandalinası, ...
Bakanlıktan Petkim Limanı’na süper teşvik!
Ekonomi Bakanlığı, Petkim’in 1.5 milyon TEU kapasiteli konteynır liman ...
 
Aliağa limanları S.O.S veriyor!
İzmir Alsancak Limanı’na alternatif olarak gösterilen Aliağa’daki limanlarda ...
Bakan Avcı açıkladı: Kamuya 74 bin personel
Milli Eğitim Bakanı Avcı, öğretmen atamalarına ilişkin, 2015'te kamuya ...
IMF’ten kritik rapor: Türkiye’nin 2010 yılından bu yana…
IMF Yönetim Kurulu'nun değerlendirmesine göre, Türkiye'nin 2010 yılından ...
 
Standard & Poor's Türkiye kararını açıkladı
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin ...
DTO İzmir'den Ege çıkarması
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, görev sorumluluğu içerisinde ...
İzmir’de börekçi kavgası: ‘Sini’ davası!
İzmir’de üretim yapan Egesini ile Sini Ev Böreği firmaları, Egesini markası ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva