HABERLER>EKONOMİ
19 Eylül 2012 Çarşamba - 19:59

İnci Holding’in 30.yaş gururu

Kentin önemli şirketlerinden İnci Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, 30’uncu yıllarını kutladıkları toplantıda hedeflerini '2023 yılında dünyada ilk binde olmak' ve 'grup şirketlerini 3’üncü kuşağa devretmek' olduğunu söyledi. Toplantıya katılan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ise büyümenin önündeki en büyük engelin 'insan kaynağına yapılan yatırım' olduğuna dikkat çekerek, "Eğitimin niteliğini 21. Yüzyıl'a uygun şekilde biçimlendirecek bir reform süreci hepimizin özlediği bir konu" dedi.

İnci Holding’in 30.yaş gururu

İZMİR - İnci Holding, kuruluşunun 30’ncu yılı nedeniyle '2023’e doğru el ele' temasıyla genişletilmiş 'Sinerji Toplantısı'nı İzmir Hilton Otel’de gerçekleştirdi. Otomotiv yan sanayi, lojistik ve atık yönetimi sektörlerinde 15 şirketiyle faaliyet gösteren İnci Holding, grup şirketlerinin üst düzey yöneticilerinden oluşturduğu, 'İnci Holding Sinerji Grubu' ile düzenli olarak organize ettiği toplantıların son halkasında insan kaynağının katma değerinin artırılması konusu öne çıktı.
 
Toplantıya Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, TÜSİAD ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) yönetim kurulu üyeleri ve Ege iş dünyasının temsilcileri katıldı.
 
HEDEF, 3’ÜNCÜ KUŞAĞA ŞİRKETLERİ DEVRETMEK
İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim ise 2023 yılında dünyada ilk binde olma hedeflerini anımsatarak insan kaynağının yetkinliklerini artırarak el ele 2023 hedefine doğru yürüyeceklerini söyledi. 'İnci Ailesi' olarak kurumsal yönetim çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Zaim, "Aile şirketlerinin varlığını sürdürerek başarıyla 3’üncü kuşağa devredilmesi çok kolay gerçekleşmiyor. Dünyada aile şirketlerini incelediğinizde bunu her 10 şirketten sadece birinin başarabildiğini görüyoruz. Biz de İnci Holding’e bağlı aile şirketlerimizi 3’üncü kuşağa devrettiğimizde dünyada bunu başarabilen az sayıda aile şirketinden biri olacağız. Bizim birlikten kuvvet doğduğuna inanırız. Paydaşlarımız ve çevremiz bizim için çok önemlidir" diye konuştu.
 
PROJELERE BAŞLANDI
Türkiye’nin 2023 hedefleri ve bunların önemine de değinen Meral İnci Zaim, "Yetenekli ve genetik olarak öğrenmeye ve değişime açık genç insan kaynağı, Türkiye’nin en değerli kaynağıdır. Doğru eğitim ve gelişim programları ile işlendiğinde Türkiye’yi 2023 vizyonuna ve hatta onun da ötesine taşıyacak asıl gücün işte bu kaynakta olduğuna inanıyoruz" dedi.
 
Bu kapsamda Holding olarak yeni üniversite mezunlarını İnci Holding’e kazandıran 'Genç İnci' projesini hayata geçirdiklerini dile getiren Zaim, aynı zamanda Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Merkezi ile ortak bir çalışmaya imza atarak 'İnci Satış Akademisi'ni kurduklarını belirtti. Zaim ayrıca Gelişim Merkezi projeleri ile de uzman bir danışmandan destek alarak şirketi geleceğe taşıyacak yetkinliklerin belirlendiğini sözlerine ekledi.
 
BOYNER: EĞİTİMDE REFORM SÜRECİ HEPİMİZİN ÖZLEDİĞİ BİR KONU
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner de büyümenin önündeki engelleri araştırdıkları rapora işaret ederek çalışmada en fazla öne çıkan faktörün 'insan gücüne yapılan yatırım ve daha nitelikli bir eğitim sistemi' ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Ülke olarak en önemli büyüme kaynağının insan kaynağı olduğunu vurgulayan Boyner, "2041 yılında çalışma çağı nüfusumuzun 65 milyona ulaşması bekleniyor. Bu aslında çok demografik bir fırsat, iyi değerlendirmek ülke olarak izleyeceğimiz politikalara bağlı" dedi. Rapordan sonra bu yılki çalışma programını hazırlerken eğitimin niteliği konusunu önlerine koyduklarını kaydeden Boyner, "Eğitimin niteliğini 21. Yüzyıl'a uygun şekilde biçimlendirecek bir reform süreci hepimizin özlediği bir konu. TÜSİAD olarak bu konuda seminer vermeye devam ediyoruz. 21. Yüzyıl'ın ekonomik yapısı kurulurken tüm ülkeler eğitim seferberliği içine girme gereği duyuyor. Bilişsel yeteği güçlü insan kaynağına sahip toplumların daha yenilikçi ve rekabetçi olması kaçınılmaz. Ülkemizin yüksek büyüme patikasında olabilmesi için eğitim düzeyi ve kalitesinde kayda değer bir iyileşme sağlamamız gerekiyor. Bu süreçte eğitime erişimin yaygınlaşmasını, eğitim niteliğini geliştirmeyi ve cinsiyet eşitliğini sağlamayı başarmak zorundayız" diye konuştu.
 

Boyner ayrıca 'Hayat boyu öğrenme' kavramının da önemine dikkat çekerek, "Yeni öğretim modellerinde öğretmenlerin yol gösteren, öğrenmeyi öğreten rolleri ön planda. 21. Yüzyıl becerilerinin öğrencilere kazandırılması, dolayısıyla eğitim içeriğinin yeniden tasarlanması gereken bir dönemdeyiz. Ancak bu şekilde 2023 hedeflerine ulaşabiliriz" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Modef EXPO, tasarımda yenilikçi; üründe güç odaklı fuar"
İFOR Fuarcılık tarafından 10-14 Ekim 2012 tarihleri arasında İnegöl Uluslararası ...
Hurda aracı olana piyango!
Hurda araçta yaş sınırı 1985'ten 1990'a çekiliyor. Trafikten çekilecek ...
Benzinde bu kez zam yok indirim var
Benzinin litre fiyatına bu geceden geçerli 10 kuruş indirim yapıldı.
 
“Sakal bırakmam mı gerekiyor?”
Merkez Bankası'nın faiz koridorunu daraltma kararını yorumlayan Ekonomi ...
Tütün tarımının kaderini kimler çiziyor?
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Uluslararası Tütün Yetiştiricileri ...
Travel Turkey İzmir 2012 için geri sayım başladı
Türkiye’nin profesyonellere yönelik turizm fuarı TRAVEL TURKEY İZMİR 2012 ...
 
İTO'dan sağlık turizmi için önemli toplantı
İzmir Ticaret Odası, EXPO 2020 sürecinde İzmir’de sağlık turizminin gelişimi ...
Petrol fiyatlarında sır düşüş!
Petrol fiyatlarında dün bir dakikada yaşanan 3 dolarlık düşüş soru işaretleri ...
İşsizlikte sevindiren gerileme
İşsizlik oranı Haziran ayında yüzde 8'e gerilerken, işsiz sayısı 2.2 milyona indi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva