HABERLER>SAĞLIK
25 Kasım 2015 Çarşamba - 17:06

İl Sağlık Müdürlüğü’nden pedal harekatı: 23 okula…

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında il genelinde 23 okula 470, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne ise 30 adet şehir bisikleti ve kaskı dağıttı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden pedal harekatı: 23 okula…

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı iş birliği sonucunda, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında 5. 6. ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlikler derslerini alan veya bisiklet modülü dersini uygulayan okullara şehir bisikleti ve kaskı dağıtımı yaptı.

Konak Meydanı’nda yapılan törende 23 okula 470, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne ise 30 adet şehir bisikleti ve kaskı dağıtıldı. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Bediha Türkyılmaz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardımcısı Ahmet Eroğlu, İzmir Halk Sağlığı Şube yöneticileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Protokol konuşmaları ve kurdele kesiminin ardından Vali Toprak, çocuklarla beraber bisiklete bindi.




‘HAREKETLİ VE SPOR YAPAN BİR TOPLUM İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Son yıllarda hareketli yaşam konusunda farkındalığın ve bu konudaki çalışmaların arttığını ifade eden İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Bediha Türkyılmaz, hareketli yaşam alternatiflerinden biri olan bisikletin toplumda yaygınlaşmasına katkı sunmak üzere çalıştıklarını ifade etti. Türkyılmaz, “Hedefimiz hareketli yaşayan ve spor yapan nüfus oranını toplumda yüzde 62’lere çekmek. Bu hedef için İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak çalışmalarımıza toplu bisiklet alımlarını ekledik. Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile bir protokol imzaladık. Mayıs ayında 25 milli eğitim okuluna 366 adet bisiklet dağıtmıştık. Bugün de 470 bisikleti milli eğitim okullarımıza, 30 bisikletimize de İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne teslim etmek üzere toplandık” diye konuştu.



‘BİSİKLETİN MAZOTU POZİTİF ENERJİ’
Bisiklet kullanımının yaygınlaşmasından memnuniyet duyduğunu söyleyen Türkyılmaz, “Bisikletin mazotu pozitif enerjidir. Bu da öncelikle ben sağlığım için çaba göstereceğim diye yola çıkmamız demektir. Son yıllarda şehrimizde bisiklet kullanımının yaygınlaştığını görmek güzel, istiyoruz ki iyice yaygınlaşsın. Bisiklet kullanmayı genellikle çocukken öğrendiğimiz için oyun duygusunu da içinde barındırıyor. Kaslarımızı, iskelet sistemimizi yani tüm vücudumuzu bu oyuna dahil ediyoruz, hareket ile birlikte hareketin müziğini de hissettiğimiz neşeli bir spor oluyor” dedi.

‘BU PEDALLAR YENİ PEDALLARI TEŞVİK ETSİN’
Bisikletin bireysel ve toplumsal faydalarından örnekler veren Türkyılmaz sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bisiklete binmek, duruş bozukluklarını düzeltiyor, vücudun dengesini sağlıyor. Bisiklet sürerken tüm organlarımız çalışıyor. Kas ve iskelet sistemimiz nefes aldığı için bunları etkileyen hastalıkları rehabilite edici özellikler taşıyor. Ayrıca, toplumsal olarak bisiklet kullanımının yaygınlaşması trafiği rahatlatacak, dolayısıyla gürültü kirliliği de önlenmiş olacağız. Bu pedalların yeni pedalları teşvik etmesi, yollarımıza yollar katması dileğiyle.”



‘HAYATIN GAYESİ KALİTELİ BİR ÖMÜR YAŞAMAK’
Gelişen dünyada özellikle teknolojik alandaki küresel değişimin getirdiği yeniliklerin olumlu ve olumsuzluklarına dikkat çeken İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Gelişen ve değişen dünyada teknolojik alandaki yeniliklerin hayatımıza etki eden olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve bertaraf etmek için çalışıyoruz. Teknolojik gelişmeler hareket yoğunluğunu azaltarak hayatı kolaylaştırırken diğer yandan hayatımızı hareketsiz bir hale getirmektedir. Her gün daha az yürüyen, kısa mesafelere bile araç kullanan, günlük ihtiyaçlarını sanal alışverişle gideren bireyler haline geldik. Bu anlamda bisiklete binmenin, teknolojinin getirdiği olumsuzluklardan arınmanın bir sığınma limanı olduğunu söyleyebiliriz. Hayatın gayesi, ömrümüzü iyi ve kaliteli bir şekilde yaşama anlayışı ve bunun için tedbirleri geliştirmektir. Sağlıklı beslen, hareketli yaşa ve sonuç güzel olsun” diye konuştu.

‘TOPLUM ÖZENDİRİLMELİ VE CESARETLENDİRİLMELİ’
Toplumun, fiziksel aktiviteleri henüz hayatının bir parçası haline getiremediğinin altını çizen Toprak, “Fiziksel aktivite, günlük yaşamda kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcanmasıyla gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetli yorgunluklarla sonuçlanan aktivitelerdir. Dolayısıyla fiziksel aktivite olanakları yaşadığımız, çalıştığımız her yerdedir. Toplumun farklı kesimlerinde fiziksel aktivite alışkanlığını değerlendirmek üzere yapılan bilimsel araştırma sonuçları, ülkemizde gençlerimiz çocuklarımız ve yaşlılarımız arasında fiziksel aktivitenin yaşam stili haline gelmediğini gösteriyor. Toplum olarak çocukluktan itibaren daha hareketli, daha aktif ve daha düzenli egzersiz alışkanlığı edilmesi konusunda özendirici ve cesaretlendirici olmak önemlidir. Bilgi düzeyinin yetersiz olması, sağlık için öneminin anlaşılır olmaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi toplumdaki hastalıkları arttırmaktadır. İnsanlarımızı bisiklet kullanmaya teşvik etmeli ve bu hedefi hayata geçirmek için bu yönetimin önemli olduğunu dile getirmeliyiz” ifadelerinde bulundu.



‘BİSİKLET YOLLARI YAPIN’
Bisiklet yollarıyla ilgili belediyelere seslenen Toprak, “Bu vesileyle belediyelerimize de seslenelim. Altyapıyı yapma durumundaki her noktaya bisiklet yolları yapın. Yapılanlar için teşekkür ediyoruz. Yapılamayan noktalar için de oralara bisiklet yollarının ypaılması için talebimizi iletmiş olalım. Bizler hayatımızı daha kaliteli kılmak adına bisiklet vb hareket alanlarıyla aktivite kazanmak için çabalıyoruz sizler de bizim işimizi kolaylaştıracak bisiklet yollarını yapın” dedi.

Toprak, “Bisiklet yollarımız yapıldığı sürece buraları kullanalım. Hareketi kazanmak üzere fiziksel aktivitelerimizi geliştirirken güvenliğimizi de sağlamalı, bisiklete binerken, bisikletin koruyucu kaskını mutlaka takmalıyız” diye bisiklet kullanıcılarını da uyardı.

 
AK Partili Kadın Başkan: Tek taş yüzük, üç beş çiçekle…
 
Benzine zam: İşte yeni tarife
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadına şiddet uygulayana psikolojik destek şart
Bugün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Türkiye’de, ...
Türkiye'nin ilk tüp bebeği anne oldu
Türkiye'de doğan ilk tüp bebek olan 27 yaşındaki Dilek Katrancı Akar, ...
Sağlıkçılardan hastane bahçesinde ‘şiddet bitsin’ eylemi
Türk Tabipler Birliği, sağlık meslek örgütleri ve kadın örgütleri tüm ...
 
Kadınlara özel spor salonu b-fit'ten 10'ncu yıl kutlaması
Türkiye genelinde 10 yıldır hizmet veren Türkiye’nin ilk ve en yaygın ...
50 bilim insanı arı ve sağlık için buluştu
Editörlüğünü Yard. Doç. Dr. Eren Akçiçek ve Prof. Dr. Banu Yücel'in yaptığı ...
Gripten korunmak için 8 pratik öneri
Sonbahardaki ani ısı değişiklikleri vücudun bağışıklık sistemini olumsuz ...
 
Dikkat: Grip olmadan aşınızı yaptırın!
İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz, son dönemde artan grip ...
Artık bir işe yaramıyor: Antibiyotik devri bitti mi?
1940’lardan beri milyonlarca insanı tedavi eden antibiyotikler gücünü ...
Yumurtalık kanserinde umut veren gelişme
Bilim insanları, yaptıkları son araştırmalarda basit bir kan testiyle ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva