HABERLER>SAĞLIK
8 Eylül 2012 Cumartesi - 13:44

İkizleri hayata bağlayan operasyon

İzmir’de geçirdiği bir operasyon nedeniyle yaşadığı üç gebeliği düşükle sonuçlanan, bir bebeği de 6 aylık doğan bankacı Cavidan Özcanşen, beşinci kez hamile kalınca doktorunun yaptığı özel bir uygulamayla önceki gün özel bir hastanede sağlıklı bir şekilde ikiz oğullarını kucağına aldı. Bebekler düşmesin diye sezaryen gibi direkt karnı açılarak ameliyatla rahim boynu bağlanan anne, 8 buçuk ay boyunca oldukça sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirdi.

İkizleri hayata bağlayan operasyon

İZMİR - İzmirli bankacı Cavidan Özcanşen geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle yapılan bir operasyonun ardından iki gebeliği düşükle sonuçlandı. Özcanşen üçüncü gebeliğinde ise 25 hafta kıpırdamadan yattı ve oğlu Boray’ı 6 aylıkken doğurdu. Bir süre sonra ikinci kez bebek sahibi olmak istedi ancak dördüncü kez yaşadığı hamilelikte de düşük yaşadı. Geçirdiği üzücü olaylar nedeniyle bir daha bebek sahibi olmayı düşünmeyen Özcanşen, bu kez eşiyle planlamadıkları halde ikiz bebeklere hamile kaldığını öğrendi, sevinç ve umuzsuzluğu biklikte yaşadı.
 
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yakup Erata ve Op. Dr. Gürsoy Pala hastaya daha önce uygulanan, düşüğü engellemek için rahim boynunun bağlanması yöntemini daha farklı şekilde uyguladı. Bebekler düşmesin diye bu kez sezaryen gibi direkt karnı açılarak ameliyatla rahim boynu bağlanan anne, 8 buçuk ay boyunca oldukça sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirdi. Önceki gün Universal Ege Sağlık Hastanesi’nde 'Ata' ve 'Ateş' adında iki sağlıklı bebek dünyaya getiren Cavidan Özcanşen ile eşi Deniz Özcanşen büyük mutluluk yaşadı.
 
Özcanşen, "Bebekleri kucağımıza alana kadar doğacaklarına inanmıyordum. Hatta bir gün öncesine kadar isimlerini bile düşünemedik. İlk kez hareket edip, kendi işimi kendim yaptığım sağlıklı bir hamilelik yaşadım. Çok zor günler geçirdik ama bu hamileliğimde daha önce yaşayamadığım her şeyi bu kez yaşadım. Şimdi üç oğlum var ve binlerce kez şükrediyorum. İkizlerimi yaşama bağlayan doktoruma ne kadar teşekkür etsem az. Doğumdan sonra doktorum bebeklerimi hayata bağlayan dikişten çıkan o ipliği bana verdi, ömür boyu saklayacağım" diye konuştu.
 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yakup Erata hastaya uzun süre önce yapılan, 'konizasyon' denilen rahim ağzı kazıma işlemi nedeniyle yaşadığı üç gebeliğin düşükle, birinin de erken doğumla sonuçlandığını belirtti. Prof. Dr. Erata, "Hastamıza daha önceki gebeliklerinde 'serklaj' denilen rahim boynu dikiş atılarak bağlanmış. Bu uygulamanın hastanın ikiz bebek beklediği de göz önüne aldığımızda kesinlikle yeterli gelmeyeceğini ve yine düşükle sonuçlanacağını düşündüğümüz için farklı bir uygulama yaptık. 'Abdominal serklaj' denilen ve rahim boynunu karnı ameliyatla açıp dikişle bağlayarak gerçekleştirdik. Zor ve riskli bir uygulama, ancak başarılı oldu. Sağlıklı bir hamilelik döneminin ardından 37’nci haftada bebeklerden biri 2480, diğeri de 2530 gramlık olarak dünyaya geldiler" dedi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pedallar sağlık için çevrildi
81. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Ege Pedal, İzmir Bisiklet Derneği ...
Çocuklarınızın gözlerine baktırdınız mı?
2012/ 2013 öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kalırken, Göz Hastalıkları ...
Türk gençleri mutsuz ve öfkeli!
Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Türk ...
 
İzmir ‘gün batımında sağlık sohbeti’ yapıyor
Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin 81. İzmir Enternasyonal ...
Veliler çocuklarınızın çantasına dikkat!
Denizli Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Özgür Özer, ...
Ette hile bitmiyor: Su enjekte ediyorlar!
Gıda ürünlerinde sahtekarlık sınır tanımazken et sahtekarları, kıymada ...
 
Ekol, Göz Tıp Merkezi'ni de açtı
Avrupa’nın en büyük, Türkiye’nin ilk kulak burun boğaz hastanesini mavişehir ...
Dış gebeliğe kanama bile olmadan çözüm
İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medical Park Hastanesi Kadın Hastalıkları ...
Özfatura otistik çocuklar için İzmir’e seslendi
Anadolu Otizm Vakfı Başkanı Özfatura Güzelbahçe'deki kampus bitene kadar ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva