HABERLER>SAĞLIK
26 Mart 2015 Perşembe - 12:22

İki nakille üçüncü yaşama merhaba!

Balıkesir’in Bigadiç İlçesi'nde, yolda bulduğu mantarı yedikten sonra zehirlenip karaciğeri iflas eden 7 yaşındaki Davut Ünal, iki kez yapılan karaciğer nakliyle üçüncü yaşamına merhaba dedi.

İki nakille üçüncü yaşama merhaba!

Bigadiç'in Kozpınar Köyü'nde oturan 7 yaşındaki Davut Ünal, geçen 18 Ekim'de, arkadaşları ile dolaştığı sırada yol kenarında bulduğu mantarı, bir süre çakmağın ateşine tuttuktan sonra piştiğini düşünerek yedi. Eve gittikten bir süre sonra kusmaya başlayan Davut'un ailece yedikleri balıktan zehirlendiğini düşünen yakınları, onu ilk olarak Balıkesir Atatürk Devlet, ardından da Bursa Nilüfer Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Burada sorun çözülmeyince Davut, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne gönderildi.
 
Mantardan zehirlenen ve tetkikler sonrasında karaciğerinin iflas ettiği belirlenen Davut'un tek yaşama şansının organ nakli olduğu açıklandı. Uygun donör bulmak için harekete geçen ailenin, çevrelerinden yaptıkları araştırmalardan bir sonuç alınamadı. Müjdeli haber aileye son dakikada Konya'dan geldi. Burada ölen 23 yaşındaki bir kişiden alınan karaciğer, sağlık ekiplerinin yoğun çabaları ardından İzmir'e getirildi ve hastaneye yattıktan bir hafta sonra Davut Ünal'a nakledildi.
 
UMUT HÜZNE DÖNDÜ
Karaciğerin vücuda uyum sağlamaya başlamasının ardından küçük Davut da, normal servise alındı. Yatağında oyuncaklarıyla oynamanın yanı sıra yürümeye de başlayan Davut'tan, her şey iyiye gittiği anda üzücü haber geldi. Nakil karaciğer ile vücudu arasında uyumsuzluk görüldü. Bunun üzerine de Davut'un sağlık durumu kötüleşti. Tekrar yoğun bakım ünitesine alınan Davut Ünal'ın yaşaması için, bir kez daha karaciğer nakline ihtiyacının olduğu açıklandı. Ancak bu kez yaşama tutunması için, kendi yaşlarındaki bir çocuktan nakil yapılması gerektiği bilgisi aileye de verildi.
 
İKİNCİ MUCİZE
Sadece kendi yaşlarındaki çocuk donörden yapılacak karaciğer nakliyle hayatta kalacağı açıklanan Davut'un sağlık durumu günden günü bozulmaya başladı. Davut, yoğun bakım servisinde, yaşam destek ünitesine bağlı olarak hayatını sürdürmeye başladı. Artık diğer organları da iflas etmeye başlayan doktorların da umutlarını kesecekleri anda, mucize gibi haber, Denizli'den geldi. Trafik kazasında yaralandıktan sonra beyin ölümünün gerçekleşmesiyle, yakınlarını büyük üzüntüye boğan 8 yaşındaki Ali Yalçın Başer'in organları, bağışlandı. Bu andan itibaren de 'acil' koduyla organ nakil derecelendirmesinin birinci sırasında bulunan Davut Ünal, için tekrar yaşama bağlanmanın çabası başladı.
 
Ali Yalçın Başer'den alınan karaciğer, geçen 16 Mart'ta Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, Prof. Dr. Murat Sözbilen ve ekibi tarafından başarılı geçer bir operasyon sonrasında, Davut Ünal'a nakledildi. Davut Ünal, iki nakille, üçüncü yaşamına başladı. halen yoğun bakım ünitesinde bulunan Davut Ünal'ın, sağlık durumunun da iyiye gittiği açıklandı. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan korkutan domuz gribi raporu: 42 ölü
Sağlık Bakanlığı, bu grip sezonunda kendisinde grip virüsü olduğu laboratuvarlarca ...
Bakan açıkladı: Domuz gribinden ölenlerin sayısı…
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribinden ölenlerin sayısının ...
Ağrı piliyle yüzü yeniden güldü
Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde bel, kalça ve bacak ağrıları ...
 
Boğaz enfeksiyonları kalbi tetikliyor
Denizli Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzm. Doç. Dr. Rasim Kutlu, çocukluk ...
Kolesterol tartışması devam ediyor
İlaç endüstrisi, 1990’lardan beri kullanılan kolesterol düşürücü ilaçların ...
Genç hekimlerden 'gına geldi' kampanyası
Türk Tabipler Birliği Uzmanlık Öğrencileri ve Genç Uzmanlar Komisyonu ...
 
Sigara depresyona sokuyor
Birçok insan sigarayı rahatlamak için kullanıyor ancak İngiliz bilim insanları ...
Ege şifa deposu: 300’e yakın faydalı ot
İzmir’de, Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program ...
Flaş açıklama: Türkiye’de kaç kişi domuz gribi kurbanı?
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, grip nedeniyle 39 kişinin hayatını kaybettiğini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva