HABERLER>GÜNCEL
4 Temmuz 2015 Cumartesi - 12:52

İddianame hazır: İzmir’de ameliyatta ölüm davası

İzmir’de iki yıl önce, özel hastanede fıtık ameliyatı olduktan sonra yaşamını yitiren 29 yaşındaki Atike Vural'ın ölümüne neden oldukları iddiasıyla doktor ve hemşerilerin aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında 'taksirle ölümüne neden olmak' suçundan 6'şar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme, sanıkların kusur oranlarının tespiti için dosyanın Yüksek Sağlık Şurası'na gönderilmesine karar verdi.

İddianame hazır: İzmir’de ameliyatta ölüm davası

İzmir'in Konak İlçesi'nde oturan 2 çocuk annesi Atike Vural'da bel fıtığı rahatsızlığı ortaya çıktı. Doktor kontrollerinin ardından ameliyat olmasına karar verilen Atike Vural, 16 Ağustos 2013 tarihinde özel bir hastanede ameliyata alındı. Yaklaşık iki saat süren ameliyatın ardından Vural, servisteki odasına götürüldü. Serviste fenalaşan Vural, aynı gün hayatını kaybetti.
 
EŞİ ŞİKAYET ETTİ
Vural'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde şoför olan Erhan Vural, eşinin ölümünden hastane çalışanlarının sorumlu olduğunu ileri sürdü. Erhan Vural, "Eşim bel fıtığı gibi ölümcül olmayan bir ameliyata girdi. Ameliyatın ardından servise alınan eşimi, narkozun etkisinden kurtaramadık. Kendisine hiç gelemedi. Sürekli ağrı çekti, bunun üzerine de hemşireler iğne yaptı. Eşimin ölümünde hastanenin kusuru bulunduğuna inanıyorum. Otopsi yapılmasını istiyorum" dedi.
 
ANA DAMARI KESİLMİŞ
Erhan Vural'ın talebi doğrultusunda İzmir Adli Tıp Kurumu'nda, iki çocuk annesi Atike Vural'a otopsi yapıldı. İlk bulgularda genç kadının iç kanama sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. İç kanama nedenini tespit etmek için detaylı otopsiye karar verildi. Detaylı otopside, fıtık ameliyatı olan Atike Vural'ın sol bacağına giden ana atar damarın kesildiği, kanamanın bu yüzden olduğu tespit edildi.
 
ADLİ TIP: DAMAR YARALANMASI NORMAL
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Durmuş Taşdemir, İzmir Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı ve genç kadının damar yaralanması sonucu öldüğü yazılı raporu, özel hastanenin itirazı üzerine İstanbul 1'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu'na gönderdi. Burada yapılan incelemeler sonucu hazırlanan raporda, damar yaralanmasının bel fıtığı ameliyatları sırasında meydana gelebilecek bir komplikasyon olduğu belirtildi. Damar yaralanmasının normal olduğunu belirten Kurul, hazırladığı raporda, hastane personelinin kusuru bulunmadığını da kaydetti. İstanbul 1'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu'nda 8 uzman üyenin imzası bulunan rapor, soruşturmayı yürüten savcıya gönderildi.
 
ADLİ TIP GENEL KURULU: SORUN GEÇ TEŞHİS EDİLDİ
Atiye Vural'ın eşi, bu rapora itiraz etti. Savcı Taşdemir bu kez yeni bir rapor alınması için dosyayı Adli Tıp Genel Kurulu'na gönderdi. Buradan gelen raporda, hastanın sorununun saat 05.00 gibi tespit edildiği, kurtarılabilmesi için yaklaşık 3.5 saatlik değerli zamanın bulunduğu, tıbben yararı sınırlı olan, oluşan sorunu çözemeyen tıbbi müdahaleler ile kaybedildiği kanaatinin oluştuğu belirtildi. Hastanın hızla damar cerrahisi yönünden ameliyata alınmamasının tıbbi kusur olarak değerlendirildiği bildirildi.
 
Soruşturmayı yaklaşık 2 yıl sonra tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Durmuş Taşdemir, en son gelen Adli Tıp Genel Kurulu raporu ve toplanan delillere göre, ameliyatı yapan Dr. A.S., Dr. A.B. anestezi uzmanı R.Ö.Ö., hemşireler ve yardımcı sağlık personeli M.G., G.A., E.D. ve G.A. hakkında, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6'şar yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.
 
İzmir Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkan 7 sanık, ifadelerinde, olayda kusurlarının bulunmadığını, suçsuz olduklarını söyledi. Eşinin ihmal sonucu hayatını kaybettiğinin en baştan beri bilindiğini belirten Erhan Vural ise, "İki çocuğum doktorların sorumsuzluğu yüzünden annesiz kaldı. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
 
Tanık olarak dinlenen Atike Vural'ın kardeşi Songül Kurt, "Hastaneye gittiğimde ameliyat devam ediyordu. Ameliyat sonrası odasına alınırken kendinde değildi. Hemşirelere neden bu durumda olduğunu sorduk. Kendileri bize doktorun bilgi vereceğini söyledi. Ameliyatı yapan doktor ile görüştüm. Dr. A.S., kendine geleceğini belirtti. Ben de daha önce aynı ameliyatı oldum. Bu yüzden doktora 'Fıtığın hepsini temizlediniz mi?' diye sordum. O da bana 'Çok soru soruyorsun' diye cevap verdi. Bize ameliyatın yaklaşık 20 dakika süreceği, belden aşağısının uyuşturulacağı söylenmişti. Ancak ameliyat uzun sürdü. Küçük çocuğum olduğu için oradan ayrıldım. Ablam hala kendinde değildi" dedi.
 
Atike Vural'ın ablası Sifi Erişen de "Kardeşim ameliyat elbisesini giydi, kendisiyle şakalaştık. 13.20'de ameliyata girdi. Ameliyatın kısa süreceği söylenmişti. Ameliyattan çıktığında baygın vaziyetteydi. Yanında iki saate yakın kaldım. Gece annemi aradığımda durumunun iyi olmadığını söyledi. Sabah da ölüm haberi geldi" diye konuştu.
 
Sanıkların avukatları, olay gününe ilişkin Atiye Vural'ın yoğun bakımda kaldığı sıradaki kamera kayıtlarının ve yoğun bakımda kaldığı sürenin bildirilmesini talep etti. Hakim, bu talepleri reddedip, beklenen müzekkere yazıları cevapları geldiğinde, dosyanın Yüksek Sağlık Şurası'na gönderilerek, sanıkların kusur durumlarının tespiti ile ilgili rapor düzenlenmesine karar verip, duruşmayı erteledi. (dha)

 
Bornova’nın yeni hizmet binası için proje yarışı!
 
6 gündür kayıp minik Enes’ten kahreden haber
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Temmuz 2015 Cumartesi 15:22

belfıtığı ameliyatından insan ölür mü ya.harbiden hastanelerden korkar oldum.bakalım rapor nasıl gelecek.az çok tahmin ediyorum ve üzülüyorum.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir için 'ÇED' raporu: 2 iptal, 1 onay, 1 de tarih!
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ön onay vererek ÇED sürecini başlattığı ...
Kordon’da 2.Yeryüzü Sofrası
İzmir Macera Kulübü, Ramazan ayında 2'nci 'Yeryüzü Sofrasını' Alsancak ...
İzmir’de altın dolandırıcılarına suçüstü!
İzmir’in Kemalpaşa İlçesinde, sahte define altını satarak dolandırıcılık ...
 
İzmir’deki fabrikada korkutan yangın: 2 yaralı
İzmir’in Menderes İlçesi'nde, İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ...
Diyarbakır bombacısını annesi: Keşke o insanların yerine…
Seçimlerden hemen önce HDP'nin Diyarbakır mitingini kana bulayan IŞİD ...
Büyük Suriyeli operasyonu: Sahildekiler kampa!
Valilikler, özellikle sahil beldeleri ve şehir merkezlerinde sokakta yaşayan ...
 
50 yıl sonra biten baba hasreti!
Aydın’da, 50 yıl önce boşandığı ilk eşinden olan iki çocuğunu bırakarak ...
İzmir’de hayvan çetesine darbe: 7 tutuklama
Aliağa’da yaşlı ve kimsesiz kişilerin yetiştirdikleri hayvanları bayıltıp ...
Flaş! ‘MİT TIR’ları iddianamesi hazır
Adana ve Hatay'da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili soruşturmada iddianame ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva