HABERLER>EKONOMİ
23 Eylül 2014 Salı - 10:00

İZKA’nın destek programına rekor başvuru

İzmir Kalkınma Ajansı'nın bilgi iletişim ve sanayi bölgelerini geliştirmek için çıktığı mali destek programına rekor talep oldu. 15 milyon lira bütçeli bilgi iletişim programına belediye, üniversite ve organize sanayi bölgelerinin de olduğu 75 kurumdan başvuru geldi. 12 milyon liralık sanayi bölgelerini geliştirme programına ise 15 başvuru alındı. Sonuçlar Aralık'ta açıklanacak.

İZKA’nın destek programına rekor başvuru

EGEDESONSÖZ - İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) 15 milyon lira bütçe ayırdığı bilgi toplumuna dönüşüm mali destek programına tam 75 başvuru yapıldı. Başvuruların hepsinin kabul edilmesi halinde İZKA'dan her başvuru yapan kuruluşu sadece 200 bin lira destek verilebilecek.
 
İZKA'nın 26 Haziran 2014 tarihinde ilan ettiği Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri ile Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programına başvuruları sona erdi. Bilgi iletişim teknolojileri programına kar amacı güden bileşeninde işletmelerden 30 başvuru yapıldı. Kar amacı gütmeyen kategorisinde ise 14’ü belediye, 10’u kamu kurumu, 5’i sivil toplum kuruluşu, 4’ü üniversite, 4’ü organize sanayi bölgesi, 3’ü kooperatif, 3’ü kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu ve 2’si üretici birliği tarafından olmak üzere toplamda 45 başvuru yapıldı. Kar amacı güden ve gütmeyen toplam başvuru sayısı 75 oldu.
 
Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında ise organize sanayi bölgelerinden 9, serbest bölgelerden 1 ve küçük sanayi sitelerinden 5 olmak üzere son başvuru tarih ve saati itibariyle toplam 15 proje sunuldu.
 
İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban, Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı kapsamında kazanan projelere aktarılacak kaynak sayesinde; İzmir’in bilgi toplumuna dönüşüm sürecinin hızlandırılması ve bu süreci destekleyecek uygulamalarının yaygınlaştırılması amacına hizmet edecek şekilde, İzmir’de işletmelerin belirlenen öncelikli alanlarda kaliteli bilgi iletişim teknolojileri üretmelerinin sağlanması amacına katkı sağlanacağını belirtti.
 
SONUÇLAR ARALIK'TA
Bundan sonraki süreçte değerlendirmenin ilk aşaması olan ön inceleme tamamlanacak. Yapılan başvurular üzerinden, başvuru rehberinde talep edilen belgelerin doğru ve eksiksiz sunulmuş olması ve başvuru sahibinin, ortaklarının ve proje konularının başvuru rehberinde belirtilen kriterlere uygunluğu gibi hususlar yönünden yapılacak ön inceleme sonucunda başarılı bulunan projeler teknik ve mali değerlendirme aşamasına alınacak. Teknik ve mali değerlendirme aşamasında başvuru rehberinde belirtilen değerlendirme usulleri ve kriterleri doğrultusunda projeler bağımsız değerlendiricilerce değerlendirilecek. Projelerin nihai değerlendirme sonuçlarının Aralık ayında duyurulması planlanıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soma’da bir kritik özelleştirme daha
Soma'da 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği facianın hemen ardından ...
Altın dibe vurdu, dolar yine zirvede!
Amerikan faizlerinin hızlı artabileceğine yönelik geçen hafta gerçekleşen ...
Almanlardan İAOSB’nin projelerine büyük ilgi
Türkiye’de yürütülen ekonomik, teknolojik ve bilimsel ilerlemeleri yakından ...
 
Doların ateşi tavan: 6 ayın yeni zirvesi!
Dolar/TL 2,24'ü aşarak 6 ayın yeni zirvesini gördü.
2013 raporu: Zenginle fakir arasında yine uçurum var!
Türkiye'de en yoksul yüzde 20 ile en zengin yüzde 20 arasındaki gelir ...
İzmir'de kruvaziyer şoku: Hedef şampiyonluktu ama...
Kruvaziyer turizminde şampiyonluğu hedefleyen İzmir, en büyük rakibi Kuşadası'ndan ...
 
Sanayiden kaçış: 3 yılda 282 bin müteahhit belgesi!
Ekonomik büyümenin yavaşlamasında en büyük etken olarak gösterilen inşaat ...
Höşmerim 3 yıllık ‘coğrafi’ mücadeleyi kazandı!
Balıkesir'in ünlü tatlısı Höşmerim Tatlısı, 3 yıllık mücadeleden sonra ...
Bakan Şimşek'ten ÖTV müjdesi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açığın en önemli nedenlerinden olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva