HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ekim 2014 Perşembe - 09:20

İZFAŞ’ta hem ziyaret hem ticaret: İranlı işadamları…

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden İranlı işadamları, çok yakın zamanda İzmir'de bir fuar düzenlemek istediklerini söyledi.

İZFAŞ’ta hem ziyaret hem ticaret: İranlı işadamları…

İzmir’de ilk kez düzenlenen FOODEX Gıda Fuarı'na katılmak üzere kente gelen İran heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile İran'dan gelen işadamları ve üst düzey temsilcilerden oluşan 11 kişilik heyeti İZFAŞ'ta kabul eden Başkan Kocaoğlu, “İşbirliğini geliştirmeye hazırız” mesajı verdi.
 
Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği Başkanı Hossein Arian, 2011 yılında Türkiye ve İran arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla kurulan derneğin İzmir ile İsfahan ve Mazandaran kentleri arasında ekonomik, teknolojik ve kültürel işbirliğini sağlamayı hedeflediğini belirterek, “İzmir büyük bir liman kenti. Alt yapısı gelişmiş bir kent. Sıcakkanlı insanların yaşadığı bir şehir... Bu nedenle kentinizle işbirliğini fazlasıyla önemsiyoruz” diye konuştu.



İRAN’DAN 20 YATIRIMCI GELDİ
İsfahan Vali Yardımcısı, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Teknoloji Genel Müdürü Dr. Hossein      Mousazadeh ise İsfahan ve İzmir illerinin ortak özellikleri olduğunu ve iki şehri kardeş şehir olarak görmek istediklerini belirtti. 2015 Mayıs ayında İzmir'de ve İsfahan'da iki kentin ürünlerini, el sanatlarını içeren bir fuar düzenlemek istediklerini belirten Mousazadeh, Başkan Kocaoğlu'nu İsfahan’a davet etti.
 
Mazandaran Teknopark Başkanı Dr. Ali Motamedzadegan da, "İzmir halkının sıcakkanlı davranışlarının tesiri altında kaldık. Mazandaran 3 milyon nüfusu olan bir il ve İzmir'e çok benziyor. İzmir ile Mazandaran arasındaki ticari ve teknolojik işbirliği ile ilgili önemli hedeflerimiz var. İran'da 35 adet teknopark var. Kamu hizmetleri alanında, bilgi teknolojileri alanında her türlü işbirliğini yapmaya hazırız” diye konuştu.
 
Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği Saymanı Bilgen Salih Narlı, dernek olarak son 3 yılda İran’dan İzmir’e 20 yatırımcı getirdiklerini ve kente 70 milyon doların üzerinde ticaret hacmi kazandırdıklarını söyledi.
 
BARIŞ İÇİN ORTAK HAREKET
İsfahan ile fuar ve kültür sanat alanında birlikte işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ve bu işbirliğini desteklediklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise şöyle konuştu: “Fuarlar ülkelerin dünyaya açılmasını sağlayan en önemli etkinliklerdir. Biz de dünyanın en modern ve ulaşımı en kolay fuar alanını Mart ayında 'Mermer Fuarı' ile birlikte kente kazandırıyoruz. Burada partner ülkelerimizle çeşitli fuarlar düzenleyeceğiz. İran ile asırlardır komşuyuz. Bölgede barışın gelişmesi için iki devletin birlikte hareket etmesinin çok faydası olacağını düşünüyorum. İran’la ile hem ekonomik hem kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için her türlü işbirliğini hazırız ve gereken desteği veririz" diye konuştu.
 
İran heyetinde Babal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Reza Khosravi, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Teknopark Müşaviri Majid Zangoui, Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği Başkan Yardımcısı Ali Rabi Ülkü de yer aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da Cumhuriyet çoşkusu
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ...
İzmir ‘Cumhuriyet meşalesi’ ile aydınlandı
İzmirliler, Ermenek’te yaşanan maden kazasının burukluğu içinde geçen ...
Balçova'nın Cumhuriyet coşkusu bir başka
Balçova Belediyesi'nin düzenlediği "Cumhuriyet'e Saygı Ata'ya Sevgi" yürüyüşüne ...
 
Büyükşehir’den Kiraz’a hayat öpücüğü: Üretim yüzde 25 arttı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce Tire, Bayındır, Ödemiş ve Urla ...
Güzelbahçe Kent Konseyi’nde Parlar güven tazeledi
Güzelbahçe Kent Konseyi’nin olağan genel kurulu yapıldı.
Foça'da 91. gurur yılı coşkusu
Cumhuriyetimizin Kuruluşu'nun 91. Yılı, Foça'da; coşku ve gurur dolu törenler ...
 
Kemalpaşa'da Cumhuriyet coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kemalpaşa’da düzenlenen resmi törenle kutlandı. ...
Selçuk’ta 29 Ekim kutlamalarına Ermenek iptali
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ...
Aliağa’da su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü’nün Aliağa’da sürdürdüğü depo ve kuyu bakım- onarım ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva