HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Aralık 2014 Salı - 15:47

‘İZBAN’ın 1 numarası’ konuştu: Seferler neden aksıyor?

Sinyalizasyon sorunları başta olmak üzere hava şartları ve başka nedenlerden dolayı seferlerde son dönemde aksamalar yaşandığı için eleştirilen İZBAN’dan açıklama geldi. İZBAN Genel Müdürü Sebahattin Eriş, “Günlük taşıdığımız yolcu sayısı 280 bini buldu. Biz sadece işletmeci kuruluşuz. Ne sinyalizasyon ne de demiryolunda oluşan bir sorun bizimle ilgili değil… Ama kamuoyunda bize çok anlam yükleniyor” dedi.

‘İZBAN’ın 1 numarası’ konuştu: Seferler neden aksıyor?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda gerçekleştirdiği köklü değişiklik sonrası yolcu sayısı artan İZBAN’da yaşanan aksaklıklar vatandaşın tepkisine neden oluyor.
 
Sefer sayılarında gecikmeler, sinyalizasyon sorunları, hava şartları nedeniyle oluşan gecikmeler sosyal medyada da eleştirilen en önemli konular arasında yer alıyor.
 
Son zamanlarda aksaklıklarla gündeme gelen İZBAN, güneyde Torbalı,  Kuzey’de ise Bergama’ya kadar gitmek için başlattığı çalışmaları sürdürürken sistemin bir numaralı sorumlusundan değerlendirme geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa hayata geçirdiği 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Hattı üzerinde işletmecilik yapan İZBAN Genel Müdürü Sebahattin Eriş eleştirileri yanıtladı.


 
Eriş, “Zaman zaman aksamalar oluyor. Ama öyle sistemi kökten problemli hale getirecek bir sorun yok. Geçtiğimiz günlerde sinyalizasyon kumandasında çıkan bir yangın nedeniyle seferler aksadı. Ona da TCDD müdahale etti ve gerekeni yaptı. Ulaşımdaki yeni düzenleme ile birlikte taşıdığımız yolcu sayısı her geçen gün artıyor. Şu anda günlük 280 bin yolcu taşıyoruz. Bu rakam çok büyük… Sabah ve akşam saatlerinde yoğunluk haricinde problem yok. Ayrıca 15 adet yeni tren setimiz faaliyette… Üç tanesinin de deneme seferleri yapılıyor. Onlar da çalışmalara başlayacak. Menderes’ten Torbalı’ya doğru uzayan hat üzerinde çalışacak yeni tren setleri için hazırlıklarımızı tamamladık sayılır. Orası da işleyecek” dedi.
 
ELEŞTİRİ ALIYORUZ
Tren hattı üzerinde sadece İZBAN’a ait trenlerin yolcu taşımadığını ifade eden Eriş, “Biz burada karma taşımacılık yapıyoruz. Çift hat olduğu için buradan yük ve İzmir dışına giden yolcu trenleri de geçiyor. Doğan olarak bizim dışımızda da işlemler yürüyor. Burada önemli olan koordinasyondur. Biz, İZBAN olarak sadece hat üzerindeki trenlerin işletmeciliğini yapıyoruz. Sinyalizasyon ve raylardaki durum bizim tamamen dışımızda ve yetkimiz alanında kalmıyor. Vatandaş, bir sorun olduğunda hemen ‘İZBAN’ diyor. Bize yüklenen çok büyük anlam ve kamuoyunda görev var. Sorumlu olmadığımız konularda da eleştiri alıyoruz. Zaten genel olarak bir şey doğru düzgün ilerlediğinde ve çalıştığında sorun olmaz. En ufak bir aksama olduğunda ise eleştirilirsiniz. İZBAN’da da zaman zaman bunu yaşıyoruz. Herkes iyi niyetli bir şekilde görevini yapmaya çalışıyor” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gerçekler 11 Aralık 2014 Perşembe 09:02

eleştirmek kolay..Gidin yurtdışına raylı sistemleri inceleyin biraz!!..Paris'te RER diye bir sistem var,adamın kanını kurutur be!! Trenler dökülüyor,her taraf asker,polis dolu.Yavaş.Kapı kapanırken bir saat alarm çalıyor.Yeter artık!..insaflı olun!!

Yorumu oyla      13      5  
10 Aralık 2014 Çarşamba 13:12

kötü kokuyor abi. Buna bir çözümde bulamadık ya.Hadi insanlar pis tamam ama havalandırmaya bari aroma kokusu falan atın bişeyler koyun

Yorumu oyla      19      6  
vatandaş 10 Aralık 2014 Çarşamba 12:08

İzban'ı 3 gündür kullanıyorum (kendi aracımla işe gitmek işkenceymiş )konaktan karşıyaka'ya 25 dak.evime geliyorum çok rahat sıkıntısız bir ulaşım Aziz başkan'a böyle bir yatırımı biz izmir'lilere kazandırdığı için çok teşekkür ederim.

Yorumu oyla      16      89  
10 Aralık 2014 Çarşamba 11:40

İzban bence çok modern.gelişmiş dünya ülkelerine bakın.hindistan.pakistan.cin debile on önemli ulaşım aracı. 100 yıl önce cigli köy iken,bayraklı karşıyaka bagli bir mahalleyken yapılmış tren yolunda olması su an için bu ilçelerin hiçbir ihtiyacını karşılamıyor olması,yeni yerleşim yerlerinin yapılması ve mükemmel aktarmalı sisteme ısrarla devam edilmesiyle aşılacağını düşünüyorum.

Yorumu oyla      14      23  
bülent ışık 10 Aralık 2014 Çarşamba 10:28

kvncozsy,hatırlarsan eskiden Konak-Fahrettin Altay meydanı ve Montrö meydanı-Buca arasında çalışan trol'eybüsler vardı.

Yorumu oyla      16      17  
kvncozsy 10 Aralık 2014 Çarşamba 10:11

Azizciler toplanmış gene :) İnsanların doğru yazdıklarına olumsuz oy atıp kaçıyorlar.Cevap vermek yok ! çunku yazacak bir şeyleri yok .

Yorumu oyla      116      19  
Umut Yırcalı 10 Aralık 2014 Çarşamba 10:08

Bir seçim öncesi dönemde bu tür sıkıntıların yaşanmasını iktidar etkisindeki Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD'nin umursamaz hatta engelleyici iş ve tavırlarına bağlamak gerek.Sinyalizasyon sistemi bu kadar zamandır neden bir türlü düzeltilemiyor? Torbalı hattında Belediyenin işleri tamamlanmışken neden TCDD salladıkça sallıyor? Sistemi rahatlatacak 3. hat için neden çalışma yapmıyor? Çünkü seçimler öncesi yerel belediyeyi halkın gözünden düşürmek birinci hedef olmuş.Bağlantılı olarak İzmir'de daha çok oy ve milletvekili kazanmak hedeflenmiş. Halka hizmet üzerinden böyle oyun olmamalıdır. Bütün bunlar ters tepecekdir

Yorumu oyla      22      84  
göktürk 10 Aralık 2014 Çarşamba 09:41

hey yıl 200 bin göç alıyor izmir 4.7 milyon nufusu olmuş nerde 70 lerde ki rahat ulaşım dien var arkdaş milyon dolarlık alte çingen çadırı dien mi ararsın

Yorumu oyla      17      65  
İzmirli 10 Aralık 2014 Çarşamba 09:23

29 hazirandan beri uygulanan aktarma rezaleti ile ulaşım çöktü. Hala bunlar bir sorun yok, tıkır tıkır işliyor deyip dalga geçiyorlar. Aziz Kocaoğlu bir zahmet istifa et! Kaçıncı seferdir söylüyoruz.

Yorumu oyla      105      14  
bülent ışık 10 Aralık 2014 Çarşamba 09:20

İzban yapım aşamasında iken Ankara tarafına gidecek yolcu trenleri kalkış yeri olarak Ulukent istasyonunu kullanılıyor ve istasyona şehir içinden ulaşımı, belediye otobüsleri sağlıyordu. İzban'ın çalıştığı yerde yolcu trenleri çalışmasın.

Yorumu oyla      24      29  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çalıkuşu Çocuk Kulübü'nün konuğu Yener
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) tarafından kurulan ve Karabağlar ...
Kadın siyasetçilerden Urla zirvesi
Urla Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği Urla Şubesi “Kadınlara Seçme ...
Uygur Kardeşler Güzelbahçe'yi kahkahaya boğdu
Güzelbahçeliler, Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu'nun "Hassta Etme Adamı" ...
 
Valilik tehlikeli atık tesisi için ÇED’e gerek görmedi!
İzmir Valiliği, tehlikeli atığın dönüşümünü öngören iki ayrı yatırım için ...
İzmir ‘Dünya Tasarım Başkenti’ye el ele verdi!
Endüstriyel Tasarım Toplulukları Uluslararası Konseyi tarafından “2014 ...
Türkiye’de bir ilk: Büyükşehir’den yoksula VIP cenaze!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilk olan yeni uygulamayı hayata ...
 
Karşıyaka’da barınak operasyonu!
Kentin merkezi noktalarına modern ve estetik bir görünüm kazandırmak isteyen ...
Göztepe'den Başkan Atila'ya stat teşekkürü
Göztepe’den Bornova Belediyesi’ne stat teşekkürü geldi. Sarı-kırmızlıların ...
Konak'ın parkları kışın da çiçek açıyor
Konak Belediyesi yeni yıl öncesi vatandaşların buluşma ve nefes alma mekanları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva