HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Eylül 2011 Cuma - 14:29

İZBAN'da iki yeni müjde

Türkiye’nin en büyük yerel yönetim merkezi hükümet ortak çalışmaları arasında gösterilen Aliağa-Menderes Raylı Sistem Hattı Selçuk’a uzuyor.

İZBAN da iki yeni müjde

Fatih Yapar/Egedesonsöz/Özel - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa hayata geçirdiği Aliağa-Menderes Projesi’nin Selçuk’a uzatılması için çalışma başlatıldı. Hattı, Torbalı’dan sonra Selçuk’a uzatacak çalışmanın proje ihalesine çıkıldı. Daha önce Torbalı’ya kadar uzatılacağı ifade edilen hat ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşanmış oldu.
 
BAKAN AÇIKLAYACAK
Konak Tünelleri’nin temel atma töreni için İzmir’e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yeniden geliyor. 7 Ekim’de gerçekleştirilecek olan Torbalı Hattı Temel Atma Töreni’ne katılacak olan Bakan Yıldırım, Selçuk ile ilgili müjdeli haberi törende verecek. Yıldırım, bir taraftan hattı 18 ay gibi bir sürede Torbalı’ya uzatan çalışmanın startını verirken bir taraftan da Selçuk yönündeki çalışmaları söyleyecek. Proje ihalesine çıkılan projelerin tamamlanmasının ardından yapım ihalesi en kısa zamanda başlayacak.
 
YENİ ÇEKERLER GELİYOR
Ulaştırma Bakanlığı’nın 10 yeni tren setini Ankara’dan göndererek bir nebze olsun rahatlattığı ve yoğunluğu azalttığı Aliağa-Menderes Hattı’nda kullanacak yeni çekerlerin ihale tarihi belli oldu. TCDD ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa kurduğu İZBAN şirketi 40 tren setinin ihalesine 10 Ekim’de çıkacak. Çiğli Depo Tesisleri’nde gerçekleştirileceği açıklanan ihaleye yerli ve yabancı birçok firmanın katılması bekleniyor. İhale ile her biri üç vagondan oluşan 40 adet (EMU) Elektrikli Tren Seti, yedek parçaları, özel-genel amaçlı aletleri test ekipmanları ve kolaylıkları alımı gerçekleştirilecek.
 
ŞARTLAR BELLİ OLDU
10 Ekim saat 14.00’te Çiğli’de gerçekleştirilecek dev ihalenin şartnameleri de netleşti. İhalede yerli firma ile sözleşme imzalanması halinde sözleşmenin süresi, işe başlama tarihinden itibaren (geçici kabul 1ay + kesin kabul 3 ay) 34 ay teslim süresi, 30 (otuz) ay garanti süresi olmak üzere; toplam 68 ay olarak belirlendi.  Yerli firma sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 20.(yirminci) ayda ilk 3(üç) tren seti, 27.(yirmi yedinci) ayda en az 20(yirmi) tren seti ve son tren seti 34.(otuzdördüncü) ayda olmak üzere partiler halinde teslim edilecek. Tren setlerinin yedek parçaları, özel-genel amaçlı aletleri, test ekipmanları ve kolaylıkları sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren en geç 27.(yirmiyedinci) ayın sonunda getirilecek
 
İhale yabancı bir firmada kalması işe başlama tarihinden itibaren (geçici kabul 1 ay + kesin kabul 3 ay) 34 ay teslim süresi b) Garanti süresi: 30 (otuz) ay c) Akreditif açma ve gümrükten çekme süresi: 3 (üç) ay, olmak üzere toplam 71 olarak tespit edildi. Yabancı firmaya yerli firmadan fazla olarak 5 ay daha teslim süresi tanındı. Yabancı firmanın teslim aralığında ise bir değişiklik yapılmadı ve yerli firmaya uygulanan şartlar korundu. Öte yandan ihaleye katılacak tüm firmalara yıllık her biri 3 vagondan oluşan 30 setin altında üretim yapmama şartı getirildi. Firmaların bu üretimi de belgelemeleri istendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nazlı Ulusoy'a cevap veren kişiye 4 Ekim 2011 Salı 10:43

Otobüslerde her türlü kokuyu çekerken kimse laf etmiyordu, şimdi trenler kokuyor diye yaygara yapıyorsunuz diye yazmışsınız. İyi ki idareci falan değilsiniz. Sizin bu bakış açınızla bir çoğu hapı yutmuştu. Kimse buraya keyfinden çok kötü kokuyor diye yazmıyor. Çalışan hiç bir belediye otobüsünün koktuğunu sanmıyorum. Kokarsa bir kaç terli binen insan kokar. O da her zaman olmaz. Ama burada kokan İzban vagonlarının kendisi. Anlayamadım bu kokuyu neden savunuyorsunuz.Hamile kadınlarıda düşünün

Yorumu oyla      12      6  
Nazlı Ulusoy'a 1 Ekim 2011 Cumartesi 03:04

Nazlı Hanım siz de dert yanmayı bırakın da açıklamalara kulak verin..İzban'da kullanılan CAF'lar geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak yapılmış olup, yanmaz kumaşlar bulundurmaktadır ve kokunun sebebi o'dur..Zamanla geçecektir..Afedersiniz ama otobüslerde her türlü kokuyu çekerken kimse laf etmiyordu, şimdi trenler kokuyor diye yaygara yapıyorsunuz..

Yorumu oyla      14      7  
KARAHAN 1 Ekim 2011 Cumartesi 00:36

NAZLI HANIM TRENLER KANSEROJEN MADDE ICERMEYEN MALZEMEDEN YAPILDIGI ICIN KOKU DUYUYORSUNUZ AMA O KOKU YENI GELEN TRENLERDE ESKI TRENLERDE KALMADI AYRICA IZBAN KOKUYU GIDERMEK ICIN CALISIYOR HAVALANDIRMADAN ODA PARFUMU GIBI GUZEL KOKU DUYULMASI ICIN

Yorumu oyla      16      7  
ahmet k 1 Ekim 2011 Cumartesi 00:05

izban izmir büyükşehir belediyesinin projesidir. ampül reklam peşinde. ama izmir yutmuyor.

Yorumu oyla      15      5  
nazlı ulusoy 30 Eylül 2011 Cuma 19:12

hattı uzatmayı bırakında..trenlerde ki pis kokuyu giderin..leş gibi kokuyor..

Yorumu oyla      14      12  
Aydın Postoğlu 30 Eylül 2011 Cuma 17:31

Binali Yıldırım Egemizi "demir ağlarla" örüyor.

Yorumu oyla      13      13  
izmir 30 Eylül 2011 Cuma 16:31

bunu gerçekleştireceklere çok teşekkür ederiz. selcuk tan sonra diğer ilçelere tire-bayındır-ödemiş ve diğer tarafta manisa-turgutlu-salihli-akhisar- bergama yı ,böylece tüm Ege nin kolay ulaşılabilir hale gelmesi ki bölgenin ekonomik gücünün katlanmasına yol açacaktır.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta hayat 'Konkart'la artık daha kolay
Konak Belediyesi sınırları içinde yaşayan vatandaşlar başlatılan Konkart ...
Hayvansever başkandan davet
Güzelbahçe Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi açılıyor.
Toros’ta şenlik var
Konak Belediyesi ve Torosgücüspor Kulübü’nün düzenlediği Gültepe Toros ...
 
İş arayanlara büyük fırsat
Karşıyaka Belediyesi işsiz olan veya farklı iş kollarını öğrenmek, meslek ...
Aksünger'den Bornova'ya ziyaret
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Bornova Belediyesi’ni ziyaret etti. ...
Küçük esnafa büyük açılış
S.S.Narlıdere Küçük Esnaf Sitesi, Narlıdere Belediyesi tarafından düzenlenen, ...
 
Sen yeter ki oku Leyla!
Amansız hastalıkla birlikte yoksulluğun da önüne set vurduğu ilköğretim ...
Kemalpaşa'dan Bayraklı'ya ziyaret
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Bayraklı Belediye Başkanı ...
Bremenli eğitimciler Buca’da
Buca Belediyesi’nin kardeş kenti Bremen’deki 8 kurumun eğitimcilerinden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva