HABERLER>EKONOMİ
24 Kasım 2015 Salı - 13:21

İTO’da Romanya zirvesi: Tarıma yatırım sözü

Romanya İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile bir araya geldi. Karşılıklı ticaret mesajlarının verildiği toplantıda Demirtaş, Köstence’yle kruvaziyer seferleri için yürütülen çalışmalardan söz etti. Toplantıda Romanya’nın tarım alanlarına yatırım yapılması için görüşme talep eden Demirtaş, Ştefan’den söz aldı.

İTO’da Romanya zirvesi: Tarıma yatırım sözü

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Romanya İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti.


 
Göreve yeni başlayan Romanya İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan,  Romanya ile İzmir’in ilişkisinin gelişmesi için çalışmaların hızlanması gerektiğini söyledi. Ştefan,”Mevcut durumda ilişkilerimiz iyi seviyede. İzmir - Romanya ilişkileri açısından katkıda bulunmak isterim. Geçen sene İTO’dan bir heyet ile ziyaret düzenlemiştiniz. Bu tip organizasyonlara yardımcı olmak isterim. Sizden öneriler bekliyoruz” dedi.
 
İLİŞKİLERİ ARTTIRMAMIZ LAZIM
Sözlerine yeni konsolosa başarılar dileyerek başlayan Ekrem Demirtaş, “Romanya ile Türkiye arasında hiçbir sorun yok. Ekonomik ilişkilerimizde de sorun yok ama potansiyelimize göre ilişkilerimiz daha fazla olmak zorunda. Daha önce çokça temaslarımız oldu. Fuarlara katıldık. Bizlerin şu andaki potansiyeli daha yoğun kullanmak üzere çalışma içine girmemiz gerekiyor. Bunun için de Romanya’nın önemli fuarlarına bizim katılmamız gerekir. Sizin de buradaki fuarlara katılmanız gereklidir. Sektörel iş gezileri planlamalıyız. Daha önceki gezilerimiz verimli oldu. Birçok alışveriş gerçekleştirdik. Şimdi karşılıklı yeni sektörler belirlememiz gerekir. Bu ilişkileri karşılıklı artıralım” diye konuştu.
 
TARIMDA KARŞILIKLI YATIRIM TEMASLARI
Romanya’nın tarım potansiyeli üzerinde duran Demirtaş, bölgedeki tarım arazilerine yatırımların gerçekleşmesi için Romanya Tarım Bakanlığı ile temasların gerçekleşmesi gerektiğini söyleyerek, ”Romanya’nın verimli toprakları var. Buralara yatırımda bulunmamız mümkün. Tarım Bakanlığı ile bu konuda temaslarımız olmuştu ama sonuçlanmadı. Tekrar bir görüşme yapılması gereklidir. Bunları sizin döneminizde yapabiliriz” dedi. Demirtaş’ın talebine olumlu yanıt veren Ştefan, 2016 yılında Romanya’da Tarım Bakanlığı ile İTO arasında karşılıklı görüşme sözü verdi.
 
KRUVAZİYER’DE KÖSTENCE HEDEFİ
Görüşmede turizm ilişkileriyle ilgili kruvaziyer turizminin Köstence Limanı’na kadar ilerletmek istediğini söyleyen Demirtaş, “Kruvaziyer turizminin Köstence’ye kadar ilerlemesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada en önemli olan kısım boğaz geçiş ücretlerinin pahalı olması. Hem girişte hem çıkışta para ödenmesi yüzünden firmalar bu işe sıcak bakmıyorlar. Biz bu ücretlerin düşürülmesi için uğraşıyoruz. İtalya’dan çıkılıp İzmir, İstanbul ve Köstence turu yapılabilir” ifadelerini kullandı. 
 
DİREKT UÇUŞ OLMADIĞI İÇİN TURİST GELMİYOR
İzmir’e gelecek turistlerle ilgili Ştefan, “Romanya’dan buraya gelen çok fazla turist var. Direkt uçak olsa turistler kendileri direkt İzmir’e gelir ve gezerler. Direkt uçak olmadığı için kimse gelmek istemiyor” dedi. Direkt uçuş talebiyle ilgili Demirtaş, 2016 yılında Brüksel ile İzmir arasında direkt uçuşların başlayabileceğini belirtti.

 
Fırat Çakıroğlu’nu ölüme götüren anlar kamerada!
 
İLGEO’da yönetim krizi: Dedemin mirasını yedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Piyasalarda ilk tepki: Uçak düştü, dolar uçtu!
Sabah saatlerinde 2,85 TL seviyelerinden işlem gören dolar, savaş uçağının ...
Seferihisar’daki balık çiftliğine kapasite artışı
Orkinos çiftlikleriyle verdiği mücadele ile gündeme gelen Seferihisar’ın ...
Asgari ücrette kötü haber: Önce çıkacak sonra...
Net 1300 lira olması beklenen asgari ücret vergi dilimi nedeniyle ekim ...
 
İzmir’de kayyum atanan holding madenine 3.vize!
Mahkeme kararı ile yönetimine kayyum atanan İpek Holding’e ait Koza Altın ...
İlaç sektöründe dev satın alma
Pfizer, botoks ürünleri üreticisi Allergan'ı 150 milyar dolara satın alarak ...
Taksitini erken ödeyen indirimi kapacak!
Kredi sözleşmesi imzalayan tüketiciler 14 gün içinde gerekçe göstermeden ...
 
EBSO'dan öğrencilere kırtasiye yardımı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ege Bölgesi Sanayi Odası, 2015-2016 ...
Vatandaşa ucuz doğal gaz müjdesi!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK), doğalgaz fiyatının ucuzlamasının ...
PERYÖN'ün İnsan Yönetimi Kongresi'ne büyük ilgi
Avrupa’nın kendi alanında en büyük kongresi olan PERYÖN 23. İnsan Yönetimi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva