HABERLER>EKONOMİ
29 Temmuz 2015 Çarşamba - 18:17

İTO Başkanı Demirtaş sert konuştu: Utanç tablosu

İTO Meclisi’nde kent ve ülke gündemini değerlendiren Başkan Ekrem Demirtaş siyasileri göreve çağırırken İzmir’deki stat krizi hakkında sert konuştu: Takımlarla deplasmana gidip maç yapacaksınız, sonra İzmir takımları Süper Lig’e çıksın diye bekleyeceksiniz. Bu İzmir için bir utanç tablosudur!

İTO Başkanı Demirtaş sert konuştu: Utanç tablosu

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası(İTO) Temmuz ayı meclis toplantısı, Türkiye’de son günlerde şiddetini arttırarak devam eden terör saldırılarında şehit olanlar için saygı duruşunda bulunularak başladı.
 
Oturumda ülke ve kent gündemine ilişkin konuşma yapan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın gündeminde ülkede yaşanan terör saldırıları, dünya ekonomisinde yaşanan tehlikeler ve İzmir’in statları olmak üzere kent sorunları vardı.
 
İTO’DA TERÖR TEYAKKUZU
Meclisin gündemine ilişkin konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen İTO Başkanı Ekrem Demirtaş,  sözlerine Suruç’ta katledilen gençlerle başlayarak, ülkede şehit olan kamu görevlilerini anarak ve terörü lanetleyerek başladı. Ülke gündemi ile ilgili Demirtaş, “Zor ve üzücü günler yaşıyoruz. Acımasız savaşın kanı ülkemize de sıçradı. Korktuğumuz başımıza geldi. Cinayetleri artık sayamaz oldum” ifadesini kullandı. 

Demirtaş olayların ekonomiye yansıması ile ilgili ise  ''Bu olayların ekonomimize de olumsuz yansımaları var. Döviz fırlıyor, turizmde rezervasyonlar iptal oluyor, yabancı yatırımcı ürküyor. Silahların gölgesinde ekonomi olmaz” dedi.
 
Demirtaş ayrıca oda binası içerisinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığını duyurarak üyeleri, “Hepimiz dikkatli olmalıyız. Terörist her yerde var. Ne zaman ne yapacağı belli olmaz” sözleriyle uyardı.  Öte yandan arttırılan önlemler içerisinde meclis üyeleri teker teker  X-ray cihazından geçirilerek bina içerisine alındı.


 
BİZ HER İHTİMALİ KALDIRABİLİRİZ
Türkiye siyasetinde 7 Haziran seçimlerinden sonra kurulamayan hükümetle ilgili konuşan Demirtaş, “Siyasetin kendini derleyip toplaması gerekiyor. Bu belirsizlik ortamının bir an önce ortadan kaldırılması lazım. 7 Haziran seçimlerinin üzerinden 52 gün geçti. Ya koalisyon ya da azınlık hükümeti kurulacak. Elbette bir ihtimal daha var o da hükümetin kurulamaması ve erken seçime gidilmesi. Gazetelerde, iş dünyası temsilcileri ekonomimizin bir erken seçimi kaldıramayacağını, partilerin mutlaka uzlaşması gerektiğini ifade ediyor. Biz her ihtimali kaldırabiliriz” diye konuştu.
 
FAİZLERE DİKKAT
Konuşmasına dünya ekonomisini değerlendirerek devam eden Demirtaş Yunanistan’da yaşanan krizin AB’yi derinden etkilediğini söylerken Çin’deki büyüme rakamlarının düşmesiyle birlikte Çin’de patlamayı bekleyen 3 balonun olduğunu söyledi. Yaşanan gelişmeler sonrası faizlerin artabileceği uyarısını yapan Demirtaş, “Küresel ekonominin kırılgan görünümünün bir süre daha süreceği bekleniyor. Bu ortamda biz de hazırlıklı olmalıyız. Herkesin ortak korkusu, ABD’de faizin artması... Bu olursa tüm dünyada faizler artacak. Tedbirli olmakta, ayağını yorganına göre uzatmakta bugünlerde fayda var” şeklinde konuştu.
 
ODALARIN TÜP GEÇİT ELEŞTİRİLERİNE CEVAP
Geçtiğimiz ay ÇED sürecine giren Körfez Tüp Geçit Projesi’ni gündeme alan Demirtaş, projeye gelen eleştirilere yönelik, “Bazı Odalar projenin İzmir Ulaşım Master Planı ile entegre olması gerektiğini belirtti. Projenin kaynağı ile kilometrelerce metro ve otoyol inşaatı yapılabileceği söyleniyor. Toplu taşımacılık için de mutlaka yatırım yapılmalı. Ancak Körfez Geçiş projesinin kilitlenen İzmir trafiği için bir çözüm yolu olduğu da dikkate alınmalı. Kentin etrafındaki çevre yolları ve otoyol bağlantılarına bakınca tıkanıklığı fark etmemek mümkün değil. Bu durum neredeyse günün her saati yaşanıyor. İstanbul gibi üçüncü ve beşinci çevre yolu yapma imkanı yok. Karşı kıyıya gidenleri kısa sürede taşıyacak 6 km’lik bir yol kadar hayati yol olamaz. Dolayısıyla İzmir’in gelecek 50 yılında, İzmirliye hizmet verecek en önemli proje. İzmir’de yaklaşık 1,7 milyon kara taşıtı var. Kentin iş merkezi olan Alsancak-Konak Bölgesi her gün yoğun bir trafik yaşıyor. Projemizle birlikte kent merkezindeki tüm transit geçişleri yer altına aldık. Körfez Geçişi ile birlikte böyle bir proje de hayata geçirilirse İzmir trafiği nefes alır” şeklinde konuştu.
 
UTANÇ TABLOSU
Demirtaş son olarak gündemine İzmir’in stat sorununu aldı. Önümüzdeki ay PTT 1. Lig’in start almasıyla birlikte yarışa girecek olan Göztepe, Altınordu ve Karşıyaka’nın karşılaşmalarını oynayacak statlarının olmaması, Alsancak Stadı’nın yıkılması, Atatürk Stadı’nın bakımda olması ve Doğanlar Stadının hala inşaat aşamasında olmasına tepki gösterdi.  Demirtaş, “İzmir’in elinde şu anda bir tek Buca Stadyumu var. Yani 5 takımımız ve 1 stadımız var. Takımlarımız nerede mücadele edecekler?  Artık Manisa’daki stadın da Akhisarspor tarafından İzmir takımlarına kiralanmayacağı ifade ediliyor. Takımlarımız için Denizli gibi, ilk yarıyı deplasmanda oynama gibi alternatifler üzerinde konuşuluyor. Deplasmana gidip takımlarla maç yapacaksınız sonra İzmir takımları Süper Lig’e  çıksın diye bekleyeceksiniz.  Akdeniz’in yıldızı olma hedefindeki İzmir için bu bir utanç tablosudur” ifadelerini kullandı.

 
Almanya: Bağımsız bir Kürt devletinden yana değiliz
 
Şehit Uzman Çavuşa vedada yürek yakan görüntü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO önerdi, kurul kabul etti!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın il ...
Deniz Ticaret Odası’nda İran heyecanı
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Temmuz ayı meclis toplantısında ...
Egeli sanayicinin isyanı eğitim
Ege Bölgesi Sanayi Odası Temmuz ayı meclis toplantısı, Türkiye’de yaşanan ...
 
Ayvalık’ta ‘kırmızı alarm’ kalktı, ‘yeşil ışık’ geldi!
Yunanistan’daki ekonomik kriz nedeniyle Midilli Adası'ndan alışverişe ...
Başbakanlıktan İzmir’deki satışta U dönüşü!
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Dikili’de satışa çıkarttığı arsanın park ...
Bakan'dan kritik asgari ücret açıklaması!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek NTV yayınında soruları yanıtlıyor. Şimşek ...
 
Yunan gelinlerden kriz çözümü: Çeyizler İzmir’den!
Krizin vurduğu Yunanistan’da pahalılıkla boğuşan halk çözümü İzmir’de, ...
Sınırdaki patronlar: 4-5 ay daha böyle gitmez
Türkiye’nin sınır bölgelerinde terör olayları ve çatışmalar artarken, ...
İzmir iş dünyası koalisyon istiyor!
İzmir iş dünyasının temsilcileri, seçimin ardından oluşan yeni parlamentodan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva