HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2014 Pazar - 14:08

İP İzmir'e taze kan: 'Atatürk'ün CHP'sine katıldık'

İşçi Partisi İzmir İl Örgütü toplumun öncü yurtseverleri ile üye katılım töreni gerçekleştirdi. Aralarında siyasi parti il başkanları ve yöneticilerinin, belediye başkanlarını, belediye meclis üyeliği yapmış şahsiyetlerin, emekli komutanların, akademisyenlerin, sendikacıların, kitle örgütü başkanlarının ve spor kulüpleri yöneticilerinin de bulunduğu öncüler İşçi Partisi’ne üye oldu.

İP İzmir e taze kan:  Atatürk ün CHP sine katıldık

İzmir Karaca Otel’de gerçekleştirilen törene çok sayıda yurttaş katıldı. Açılış konuşmasını İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Avukat Tugay Şen yaptı. Şen konuşmasında, “Türkiye’yi kurtaracak olan tek program Türk Devrimi’nin programı olan altı oktur. Türkiyemiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde altı ok programıyla gerçekleştirdiği devrimi bugün tamamlama göreviyle karşı karşıyadır. Altı ok bazılarının zannettiği gibi salt siyasi bir partinin ambleminde yer alan bir kavram değildir. Altı ok Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 5 Şubat 1937’de Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na devletin temel ilkesi olarak kaydedilen ve anayasal güvence altına alınan Türk Devrimi’nin ilkeleridir. O yüzden altı ok İşçi Partisi başta olmak üzere Türk Milleti’nin ve tüm Atatürkçülerin, yurtseverlerin ortak programıdır. Biz bu programı Türkiye’nin kurtuluşu olarak gördüğümüz için İşçi Partisi olarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Türkiye’nin çözümü 200 yıldan beri Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimciliktir. Şimdi 200 yıllık milli demokratik devrim görevimizi tamamlama dönemine girmiş bulunuyoruz. Biz bazıları gibi milletvekili olma şirketleri kurma derdinde değiliz. Biz Türkiye’de bugün mevcut olan muhalefet boşluğunu doldurma derdinde değiliz. Türkiye’de bugün en büyük sorun olan iktidar boşluğunu doldurmaya adayız” dedi.
Açılış konuşmasının ardından öncüler konuşma yaptı. İlk olarak Güzelbahçe Kurucu Belediye Başkanı Hülya Yarbuz konuştu. Yarbuz İşçi Partisi’ne üye olma sebebini şöyle açıkladı: “Anavatan Partisi’ne kayıtlandığım zaman bir söz vermiştim. Bu partide siyasi hayatıma başladım, burada noktalayacağım diye. Partinin kapanmasıyla aktif siyasete son verdim ama ülkeme karşı asla duyarsız kalamazdım. 5 yıl boyunca bana onur veren çok teklifler aldım ancak inanmadığım bir davaya başımı koyamazdım. Atatürk Türkiye’sinin, Atatürk İnkılaplarının geldiği noktayı görmek uykularımı kaçırıyordu. 1 sene önce abim vefat etmeden bana demişti ki, ‘Şu hastaneden çıkalım, gidip İşçi Partisi’ne üye olalım’. Artık bu ülkeyi kurtaracak başka parti göremiyorum. Lozan’da Ermeni soykırımı yoktur diyen Doğu Perinçek’in mücadelesi, son 5 yılda ordumuzun mensuplarının uydurma davalarla hapsedilmesi beni buraya getirdi”

MİLLİ HÜKÜMET PROGRAMINDA KURUCU DEVLET FELSEFESİ YAZILIDIR
Daha sonra Balyoz Davası’ndan yargılanan Emekli Tümgeneral Ayhan Gümüş söz aldı. Gümüş, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları eşliğinde konuşmasını yaptı. Gümüş, “2 yıllık tutukluluk sürecimde hep arayışa girdim. Artık bana TSK’da hizmet etme hakkı vermeyeceklerini biliyordum. Dönemin komutanları yaşananlara karşı direnç göstermemişlerdi. Maalesef bazı insanlar içinde bulunduğumuz süreçte gaflet ve dalelet içerisindeydi. Cumhuriyetin özü bugün Milli Hükümet Programı’nda olduğu için İşçi Partisi’ne geldim. Bu program, Atatürk’ün nutkunun yanında ikinci başucu kitabımdır. Haksızlıklar karşısında susmak bize yakışmazdı. Bunun için ben İşçi Partisi’ndeyim. 14 yaşında TSK’ya girmiştim, şimdi 56 yaşında İşçi Partisi’ne üye oluyorum. Bugün benim üçüncü doğum günüm” diyerek neden İşçi Partisi’ne katıldığını belirtti.

Soma maden işçisi ve Türkiye Maden İş Soma 3 Nolu Şube Sekreteri Sefa Köken, salondan yoğun alkış aldı. Maden işçi Köken, “Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya çalışanlar, Türk Bayrağı’nı indirmeye çalışanlar, Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü yok etmeye çalışan insanlar var. Benim bu hayatta 3 değerim ülkem, bayrağım ve Atatürk’tür. Ben bir maden işçisi olarak bu sebeple İşçi Partisi’ne üye oldum” diyerek ülkeyi kurtarma görevinin öncülere düştüğünü söyledi.

“VATAN, EMEK, NAMUS İÇİN İŞÇİ PARTİSİ’NDEYİM”
Eski CHP Tire Belediye Meclis Üyesi İsmet Bozdağ da İşçi Partisi’ne katılanlar arasındaydı. İşçi Partisi’ne üye olarak boynuna bir madalya taktığını söyleyen Bozdağ, “Babam Pembe Köşk’ün, İsmet İnönü’nün özel berberiydi. Bana bir nasihati vardı: ‘Eğer bir gün siyasetle uğraşacaksan CHP’de olacaksın’. Bizim evimize ekmek girmezdi Ulus Gazetesi girerdi.  Biz Tire’de Fetullah’ın Işık evlerine karşı Cumhuriyet’in Ata evlerini açtık. 2011 yılında Cumhuriyet Güçbirliği projesine destek verdiğim için CHP’den sözlü ya da yazılı savunmam alınmadan ihraç edildiğim. CHP’nin bugün geldiği yeri gördükçe bu benim için bir şeref madalyası oluyor. Bugün İşçi Partisi’ne katılmakla yeni bir madalya daha almış oldum. Mustafa Kemal’in bize verdiği görevi yetiştirmek için emek, namus ve vatan cephesinde mücadele etmek gerektiğinin farkındayım” şeklinde konuştu. “CHP’nin beyni bir yabancı operasyonla ele geçirilmiştir. CHP’de altı ok ruhunu taşıyan insanlar CHP’den koptuk ve kopuyoruz. İçinde bulunduğumuz süreç Sevr sürecidir ve bu sürece direnen tek parti İşçi Partisi’dir” diyen Karşıyaka Spor Klubü Yöneticisi Hakan Düzdemir ise CHP içinde yaşananları anlattı.

ATATÜRK’ÜN CHP’SİNE KATILIYORUZ
Eski CHP İzmir İl Başkanı Turan Karakaş, “Görüyorum ki CHP bizim kişiliğimizle oynuyor. Bunu hazmetmem mümkün değil. Atatürk’ü sevmek zorunda, altı oka inanmak zorunda değilim diyen CHP vekilleri var. Onlar CHP koltuklarını doldursunlar, meyhaneleri ele geçirebilirler ama altı oku ele geçiremezler. Ben CHP’den istifa edip İşçi Partisi’ne katılma kararı aldım. Parti değiştirmiyorum, gerçek CHP’ye geçiyorum” diyerek günümüzde altı oka sahip çıkan tek partinin İşçi Partisi olduğunu belirtti.

İŞÇİ PARTİSİ YENİ KATILAN ÜYELER
 

  1. ABDULKADİR KORKMAZ (AVUKAT)-ESKİ PETKİM İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRÜ
  2. PROF. DR. A. RUHİ ÖZYÜREK(HEKİM)- EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ, TÜRK PEDİATRİK KARDİYOLOJİ ve KALP CERRAHİSİ DERNEĞİ YÖNETİCİSİ, EGE ÖĞRETİM ELEMANLARI DERNEĞİ ONUR KURULU ÜYESİ
  3. AYDIN DOĞAN(EMEKLİ DENİZ ALBAY)
  4. AYHAN GÜMÜŞ (EMEKLİ HAVA TÜMGENERAL )- EYLÜL 2012'DE SİLAHLI KUVVETLER AKADEMİSİ KOMUTANIYKEN BALYOZ TERTİBİYLE TUTUKLANDI. 21 AY TUTUKLULUĞUN SONUNDA HAZİRAN 2014'TE TAHLİYE OLDU.
  5. BEKİR CAHİT YÜCEL (EMEKLİ DPT UZMANI)
  6. BERNA ÜNLÜ GÜNGÖR (ÇEVRE MÜHENDİSİ)- ESKİ ANAP GÜZELBAHÇE İLÇE YÖNETİCİSİ
  7. EMİN BARDAKÇI (EMLAKÇI)- ESKİ CHP İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ve TORBALI BELEDİYE MECLİS ÜYESİ
  8. ENGİN KURŞUNCU (MADEN İŞÇİSİ)- TÜRKİYE MADEN-İŞ SENDİKASI SOMA 2 NOLU ŞUBE BAŞKANI
  9. FUNDA YEŞİLKAYA (EMEKLİ ÖĞRETMEN)- TÜRK KADINLAR KONSEYİ DERNEĞİ İZMİR ŞUBE SEKRETERİ
  10. GÜNEY TOPRAK (HEKİM)- ESKİ GENEL SAĞLIK-İŞ SENDİKASI GENEL MERKEZ YÖNETİCİSİ
  11. HABİYBE AYDIN (ECZACI)- ESKİ DSP İZMİR İL YÖNETİCİSİ
  12. HAKAN DÜZDEMİR (İŞLETMECİ)- ESKİ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU PROFESYONEL KURUL ÜYESİ-ESKİ KSK YÖNETİCİSİ-İZMİR BOSNA SANCAK KÜLTÜR ve DAYANIŞMA DERNEĞİ KURUCU YÖNETİCİSİ
  13. HASAN IŞIN (EMEKLİ ALBAY)- 1972'LİLER SOSYAL YARDIMLAŞMA ve DAYANIŞMA VAKFI KURUCU BAŞKANI
  14. HÜLYA YARBUZ (ECZACI)- GÜZELBAHÇE KURUCU BELEDİYE BAŞKANI-ESKİ ANAP İZMİR İL YÖNETİCİSİ
  15. İBRAHİM KAHYA (EMEKLİ ESNAF)- ESKİ CHP İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS VE ÇİĞLİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ-ESKİ ÇİĞLİ ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI
  16. PROF. DR. İLÇİN ASLANBOĞA (ÖĞRETİM ÜYESİ)- EMEKLİ EGE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI ÖĞRETİM ÜYESİ
  17. İNCİ KÖSEOĞLU (HEKİM)- ŞAKRAN ve BOZBURUN DOĞAL ve KÜLTÜREL VARLIKLARI KORUMA ve GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİ BAŞKANI-TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ PRATİSYEN HEKİMLİK ENSTİTÜSÜ EĞİTİM KOORDİNATÖRÜ
  18. İSA ADAŞ (MADEN İŞÇİSİ)- TÜRKİYE MADEN-İŞ SENDİKASI SOMA 2 NOLU ŞUBE MALİ SEKRETERİ
  19. İSMET BOZDAĞ (EMEKLİ BİNBAŞI)- ESKİ CHP TİRE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ-ESKİ ADD TİRE ŞUBE BAŞKANI
  20. KERAMETTİN KOCAOSMANOĞLU (ŞOFÖR)- UZUN YOL ve TURİZM ŞOFÖRLERİ DERNEĞİ GENEL BAŞKANI
  21. LÜTFÜ ŞİPKAN (EMEKLİ İŞADAMI)- ESKİ CHP GAZİEMİR İLÇE YÖNETİCİSİ
  22. NAMIK PEKAK (ESKİ MİLLİ FUTBOLCU)
  23. NEVİN YENİLMEZ (EMEKLİ ÖĞRETMEN)- İZMİR EMEKLİ SUBAY EŞLERİ DERNEĞİ KURUCU BAŞKANI
  24. NİLGÜN BEYDİLLİ (EMEKLİ ÖĞRETMEN)- CHP PARTİ EĞİTİMCİSİ-ESKİ ADD BORNOVA ŞUBE YÖNETİCİSİ
  25. NURAY SAVAŞAN (EV HANIMI)- KOSOVA RUMELİ KÜLTÜR SANAT ve TURİZM DERNEĞİ YÖNETİCİSİ
  26. ORAL ÖZKURAL (İŞADAMI)- ESKİ KSK YÖNETİCİSİ-TALAT PAŞA KOMİTESİ YÖNETİCİSİ
  27. ÖNDER BAŞ (EMEKLİ BANKACI)- ESKİ DEREDOLU BELEDİYE BAŞKANI
  28. POLAT TETİK (MADEN İŞÇİSİ)- TÜRKİYE MADEN-İŞ SENDİKASI SOMA 2 NOLU ŞUBE SEKRETERİ
  29. SEFA KÖKEN (MADEN İŞÇİSİ)- TÜRKİYE MADEN-İŞ SENDİKASI SOMA 3 NOLU ŞUBE SEKRETERİ
  30. ŞAH MURAT AKGÜN (EMEKLİ KIDEMLİ ALBAY)
  31. ŞAHİN ÇELİK (TİYATRO SANATÇISI)- EMEKLİ İSTANBUL DEVLET TİYATROSU OYUNCUSU
  32. ŞENER KARAEGE (EMEKLİ ESNAF)- E. İZMİR KAHVECİLER ODASI YÖNETİCİSİ- E. YENİ PARTİ KONAK İLÇE YÖNETİCİSİ
  33. TURAN KARAKAŞ (AVUKAT)- ESKİ CHP İZMİR İL BAŞKANI-ESKİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DANIŞMANI-ESKİ KÜLTÜR BAKANLIĞI BAŞ HUKUK MÜŞAVİRİ
  34. YAŞAR YARALI (İŞADAMI)- BUCASPOR ASBAŞKANI-ESKİ CHP BUCA İLÇE YÖNETİCİSİ-ESKİ PETROL-İŞ ALİAĞA ŞUBE YÖNETİCİSİ

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SONSÖZ 24 Kasım 2014 Pazartesi 10:06

herkes bir yerlere kaçıyor CHP den. Çoğalmak yerine azalmak. Kolaycılık bu .

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taksim'de CHP'li gençlere polisten sert müdahale
Gezi Parkı merdivenlerinde açıklama yapmak isteyen CHP Gençlik Kolları ...
Kılıçdaroğlu: Davutoğlu karikatür gibi adam
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da partisinin bölge toplantısı ...
Güler'den MİT'e CHP'yi karıştıracak mektup!
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Aydınlık Gazetesi’ndeki köşesinde MİT’e sorular sordu.
 
Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Zaten siz bölünmüşsünüz
Başbakan Davutoğlu, ''Kılıçdaroğlu diyor ki, 'MİT CHP'yi bölmek için faaliyet ...
Bülent Delican'dan öğretmenlere kutlama mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle ...
Çıray'dan bu kez de Bakan Zeybekçi'ye salvo!
CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray, AKP İzmir Milletvekili ...
 
CHP'de '1 milyonluk' şok: İnkar da yok para da
Antalya'da 30 Mart seçimleri öncesi CHP İl Başkanlığı'nın yürüttüğü seçim ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na MİT yanıtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun MİT ile ilgili iddiasını ...
Kılıçdaroğlu ve ailesinin acı günü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi Fatma Özdağ, tedavi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva