HABERLER>POLİTİKA
14 Eylül 2014 Pazar - 13:22

İP İzmir'den Kocaoğlu'na İZENERJİ ve ulaşım çıkışı!

İşçi partisi İzmir İl Örgütü, İşçi Partisi İl Meclisi toplantısında bir araya geldi. Toplantı öncesi konuşma yapan İl Başkanı Hüseyin Tugay Şen İZENERJİ işçileri ve ulaşım sistemi aksaklıklarını dile getirdi. Şen, okulların açılmasıyla ulaşımın daha da zorlaşacağını belirterek 22 Eylül’de gerçekleşecek ‘taşeron hayır eylemi’ gönderme yaptı ve Aziz Kocaoğlu’nu “halkçıysanız işçilerinizin yanında olun” diyerek eyleme davet etti.

İP İzmir den Kocaoğlu na İZENERJİ ve ulaşım çıkışı!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – İşçi Partisi İzmir İl Örgütü, il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı İl Meclisi toplantısında bir araya geldi. Kültürpark’ın içinde yer alan İzmir Sanat’ta gerçekleşen toplantının açılışında basın açıklaması yapılırken, toplantı basına kapalı devam etti. İzmir İl Başkanı Hasan Tugay Şen yaptığı konuşmada 29 Haziran’da uygulamaya giren yeni ulaşım sistemini ve 1170 İZENERJİ çalışanının işten çıkarılmasını eleştirdi; Aziz Kocaoğlu’nu işçinin yanında olmaya davet etti.
 
ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEN KÂRDIR
İl Başkanı H. Tugay Şen, 29 Haziran’da uygulamaya konulan yeni ulaşım sisteminin, 15 Eylül tarihinde okulların açılmasıyla daha da çıkmaza gireceğini belirtirken, “Yeni eğitim dönemi başlarken İzmir gündemindeki konu yarın trafik ne olacak? Çünkü bilindiği üzere İzmir nüfusunun çok büyük kısmı İzmir merkezde değildi. Yarın da milyonlarla sayıda ifade edilen öğrenci okullarına gitmek üzere yola çıkacaklar. 3 aylık sürede görüyoruz ki yeni ulaşım sistemi öğrenciler sokağa çıkmadan çökmüştür” ifadesini kullandı.
 
Yeni sitemin trafiği rahatlatmak yenine insanları özel araçları ile sokağa döktüğünü belirten Şen, “Buradan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na son kez çağrıda bulunuyoruz Zararın neresinden dönersen kardır. Yol yakınken bu ulaşım sistemini derhal iptal edip yerine yurttaşlarımızı toplu ulaşıma özendirecek olan modelleri değiştirmeye başlayın. Siz raylı sistemi İzmir’in dört bir yanına yaymadan bu aktarma modelini hayata geçiremezsiniz. Toplumun her kesiminden, TMMOB’a bağlı odalardan, yurttaşlardan gelen çağrılara kulağınızı tıkayamazsınız. Ben bilirim ben yaparım zihniyeti ile hareket edemezsiniz” dedi.
 


HALKÇIYSANIZ İŞÇİLERİN YANINDA OLUN
Büyükşehir’e bağlı 1170 İZENERJİ çalışanının işten çıkarılmasına karşı yapılan eylemlere destek mesajı veren İl Başkanı Şen, Başkan Aziz Kocaoğlu’nu ve CHP’li vekilleri işçilerin yanında olmaya çağırdı. Taşeron sistemiyle mücadele edilmesi gerektiğini belirten Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz buradan bu taşeron sistemini belediyelere sokmak ve İzmir büyükşehir ve ilçe belediyelerinin belediye şirketlerini devre dışı bırakmak amacıyla yapılan yasa değişikliklerinin ana sorumlusunun AKP olduğunu biliyoruz. Ancak sonuçta İzmir’de bu konu ile mücadele eden, tehlikeyle karşı karşıya olan binlerce işçimiz bulunuyor. Birkaç haftadır İzmir’de taşerona karşı çeşitli eylemeler düzenleniyor. Biz bu eylemlerin hiçbirinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Aziz Kocaoğlu’nu göremedik. İşçilerimiz bu taşeron tehlikesine karşı Aziz Kocaoğlu’ndan kendilerine destek olmasını beklemektedir. Bu tavır değişmediği sürece taşeron sistemi çorap söküğü gibi büyüyecektir.
 
Buradan uyarıyoruz. Önümüzdeki haftalar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerde çalışan itfaiye ve güvenlik çalışanı ihalesi gerçekleşecektir. Siz İZENERJİ’de direnirseniz İzmir’deki belediyelere taşeronu sokmazsınız. Topu AKP hükumetine atıp çekilirseniz, direnmezseniz. İzmir belediyelerinde bir tane sendikalı işçi kalmaz. Buradan direnişteki 1170 İZENERJİ işçisiyle kalplerimizin bir olduğunu belirtiyor, 22 Eylül’de yapılan eylem çağrısına İşçi Partisi olarak tüm gücümüzle katılacağımızı ilan ediyoruz.
 
Buradan bir kez daha çağrımızı yapıyoruz. Sayın Kocaoğlu, CHP Milletvekilleri, Tayyip Erdoğan’ın önündeki mayınları temizlemeyi bırakın, halkçıysanız eğer emekçiden yanaysanız 22 Eylül tarihinde işçilerin yanında olun. Eğer o meydanda olmazlarsa Aziz Kocaoğlu’nun da CHP’li milletvekillerinin de bir daha çıkıp emekçilerin halkımız karşısında halkçı olduklarından, emeğin en yüce olduğundan, bahsetmeyin. O masalları anlatmayı bırakın."
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorumcu 15 Eylül 2014 Pazartesi 10:43

Bütün siyasetçiler aynı ve hiçbirisine artık güvenmiyorum

Yorumu oyla      16      6  
Halkçı mı 15 Eylül 2014 Pazartesi 09:32

Halk mı kaldı halkçı olsun, halkı da bitirdiler.

Yorumu oyla      14      6  
bülent ışık 15 Eylül 2014 Pazartesi 09:30

16.49 ne hikmetse sen duraklara gelince bir önceki araç yeni gitmiş oluyor.Çiğli-Halkapınar arası 22 dk,Halkapınar-Konak arası metro ile 9 dk.

Yorumu oyla      15      8  
megaköylü 14 Eylül 2014 Pazar 20:12

menfaati yoksa gelmez.

Yorumu oyla      21      9  
poyraz 14 Eylül 2014 Pazar 17:10

Bunların ki sürekli isim değiştiren şu an adı Sol gelecek ve Yeşiller partisi olan partiye benziyor.Ankara ve İstanbul'da ulaşım zamlarına karşı sesini çıkarmayan fakat İzmir CHP li olduğu için ulaşım zamlarına dava açanlara benziyor.

Yorumu oyla      18      31  
bülent ışık a cevap 14 Eylül 2014 Pazar 16:49

bu arkadaşı kendine göre hesap yapmış.Araçtan inince hemen başka bir aktarmaya biniyor hiç beklemiyor galiba yada zaman hesabını yanlış yapıyor.Eskiden konak yönüne 329 çiğliden bindiğimde 45 dakikada konakta oluyordum.Şimdi ise 329 binip çiğli aktarmaya 10 dakika izban bekle 10 dakika halkapınara git 25 dakika metro bekle 4 dakika konak yönüne git 12 dakika toplam yolculuk 61 dakika inip binmeside kdv vergisi gibi yük birde onca araç değiştir.Bumu hizmet anlayışı

Yorumu oyla      22      13  
eRCÜMENT ŞAHİN 14 Eylül 2014 Pazar 16:21

ACİZ BELEDİYEDEN ARTIK BİR ŞEY BEKLEMEK HATA,bildiklerini okusunlar hakları , adamlar kimi koyarsa koysunlar seçimi kazanıyor.herkes layıkı ile yönetilir.

Yorumu oyla      43      13  
MESUT 14 Eylül 2014 Pazar 14:31

CHP herzaman işçinin yanındadır.bence siz chp yi nekadar yanınızda görmek istiyorsunuz ben bundan şüphe duyorum.amaçlar farklı görünüyor siz işçilerin nekadar yakınındasınız ki?...

Yorumu oyla      24      50  
bülent ışık 14 Eylül 2014 Pazar 14:02

Aktarmalı sistem gayet güzel çalışıyor.Eskiden Gümrükten otobüse binince en az 30 dk Alsancak'tan çıkamıyorduk.Şimdi Çankaya'dan 5 dk da metro ile Halkapınar'a oradan da otobüs ile toplam yaklaşık olarak 35-40 dk da Çiğli tarafına gidiyorum.

Yorumu oyla      26      50  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Söğüt'teki törende olay çıktı: Başbakan konuşmadan önce...
Söğüt ilçesinde, bu yıl 733'üncüsü düzenlenen Ertuğrulgazi'yi Anma ve ...
CHP’de ilk PM raporu: Kılıçdaroğlu’nun A takımı…
Cumhuriyet Halk partisi (CHP)'nin 18. Olağanüstü Kurultay ile belirlenen ...
Bakan Çelik: İşverene ceza tamam ama…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik iş kazalarına yönelik olarak açıklamalar yaptı.
 
‘Gökçek’in İzmir’in yanıtı’ Meclis’e taşındı!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in Ankara’daki kirli su ve ...
Delican’dan bölge zirvesi raporu: Her yerde tek aday!
AK Parti Genel Merkezi’nin Denizli’de düzenlediği bölge toplantısının ...
Kılıçdaroğlu’ndan kritik PM öncesi Bakan’a istifa çağrısı
Ölümlü iş kazaları nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ...
 
Kılıçdaroğlu: Bana bilerek oy kullandırmadılar!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül referandumunda oy kullanamaması ...
CHP’li Türeli Ödemiş’in ‘incir talebini’ Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir’in Ödemiş ilçesindeki ...
Davutoğlu'ndan bildiri açıklaması: Suriye göz ardı edilirse…
Başbakan Davutoğlu, "Suriye göz ardı edilirse sorun çözülemez. Radikalleşmeyi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva