HABERLER>EKONOMİ
17 Nisan 2013 Çarşamba - 22:48

İGİD’te inovasyonun onur gecesi

İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) tarafından düzenlenen 'İzmir İnovasyon Ödülleri-2013' sahiplerini buldu. Toplam 7 firmanı ödüllendirildiği ve birinciliği Norm Civata'nın aldığı yarışmanın ödül töreninde konuşan İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Timuroğlu, inovasyonun, şirketleri rekabette öne geçirecek en önemli kavramlardan biri olduğunu belirterek, "İGİD olarak, bugüne kadar geleneksel pazar ve pazarlama alanlarını dışlamadan, yeni pazarlara yönelmemizi, Afrika'ya odaklanmamızı derneğimizin dış ticaretteki inovatif yaklaşımını sergiliyor" diye konuştu.

İGİD’te inovasyonun onur gecesi

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ- İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) tarafından 'İnovatif Düşün Farklılaş' sloganıyla gerçekleştirilen İzmir İnovasyon Ödülleri-2013, sahiplerini buldu. Kaya Termal Otel'de düzenlenen ve İzmir iş dünyasının bir araya getiren ödül töreninde, yarışmaya katılan ve inovasyon alanında yaptıkları çalışmalardan dolayı başarılı bulunan 7 firmaya ödül verildi.

Gecenin açılışında bir konuşma yapan İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Timuroğlu, Türk iş dünyasının gündeminde yer bulmaya çalışan inovasyon kavramının rekabette başarının temel koşulu olduğunu söyledi. Timuroğlu, "Firmalar ve işletmecileri inovasyona verdikleri önem oranında gelecekte var olabileceklerini fark etmeye başladılar. İGİD olarak bu farkındalığı pekiştirmek için İzmir'de bugüne kadar yapılmış en kapsamlı inovasyon temalı organizasyonlarından birini düzenledik" diye konuştu.
İnovasyon konusunda Türkiye'nin ve İzmir'in yetkin isimlerinden oluşan jüri heyetinin gözetiminde şubat ayı itibari ile yarışma başvurularını aldıklarını belirten Timuroğlu, "İzmir ekonomisine yön veren önemli sanayi kuruşlarından henüz yeni kurulmuş firmalara kadar büyük ilgi gören ödül programımız bu bağlamda hedefini ulaştı. Bu yarışmaya katılan her firmayı dereceği girmiş kabul ediyoruz. Bizim için firmaların dikkatini inovasyona çekmeye başarmak en az bu organizasyonda derece girenlerin yaşadığı haklı gurur kadar bizleri gururlandırıyor" ifadesinde bulundu.

Değişim ve yeniliği ifade eden inovasyon özellikle KOBİ'lerin temel ilgi alanı olması gerektiğine dikkat çeken Timuroğlu, "Değişim ve yenilenme cesaretinin temel dinamik olduğu inovasyon, şirketleri rekabette öne geçirecek belki de en önemli kavram. Vizyonunda inovasyon olmayan firmaların özellikle de KOBİ'lirin başarı şansının sürekli azaldığı ve azalacağı gerçeğinden hareket eden İGİD ve bu yarışmayı organize eden inovasyon kulübümüz, inovasyon modelleri araştırma ve oluşturma amacı ile çalışmalarını sürdürüyor" ifadesinde bulundu.
 
DIŞ TİCARETTE İNOVASYON FORMÜLÜ
Timuroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üyelerimizi inovasyon kavramına odaklamaya ve yönlendirmeye çalışırken; dernek faaliyetlerimizde de inovatif kurgulara özel önem veriyoruz Oldukça etkin olduğumuz dış ticaret çalışmalarımız aslında inovasyon kavramı etrafında şekilleniyor. Bugüne kadar geleneksel pazar ve pazarlama alanlarını dışlamadan, yeni pazarlara yönelmemizi, Afrika'ya odaklanmamızı derneğimizin dış ticaretteki inovatif yaklaşımını sergiliyor."
 
İNOVASYON'A 600 BİN TL
Törende kısa bir konuşma yapan İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, inovasyonun önemine dikkat çekerek, "İnovasyon bizim geleceğimiz. Oda olarak, 2013 bütçemize 600 bin TL para koyduk. Üyelerimize, 'Yetmezse bunu artırırız' dedik. Ama nedense hiç kimse bize başvuruda bulunmadı. Ama bunun olmaması İzmir'de inovasyona değer vermiyor anlamına gelmez. Oda olarak inovasyona değer verdik, vermeye de devam ediyoruz" diye konuştu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ)'nde büyük yenilikler üretildiğini belirten Demirtaş, "Biz burayı kurarken 'Herkesin yaptığın yapmayalım' dedik. İngiltere ve İskoçya'da bir takım incelemelerde bulunduk. Onların nasıl çalıştıklarını gördük. İEÜ, tüm üniversiteler içinde yenilikçilik ve girişimcilik konusunda 34. sırada yer aldı. Ege'de başka bir üniversite bu sıralama da yok. İnovatif gelişmeler bizi dünya ülkeleri arasında ayrı bir yere koyacaktır. Hedefimiz daha gelişmiş ve dünya içinde ilk 10 içinde olan bir ülke yaratmak" ifadesinde bulundu. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kuruluşundan itibaren toplumu uyarıcı ve aydınlatıcı bir çok faaliyete imza atan bir kuruluş. Ben zamanım yettikçe bütün faaliyetlerine katıldım. İGİD, kendisine önemli yer edinmiş bir Sivil Toplum Kuruluşu. Törene gelirken yolda 'Neden biz bunu akıl etmedik' diye düşündüm. Dolayısıyla bu güzel fikirden ötürü İGİD'i tebrik ediyorum."
 
FÜTÜRİZM GELECEK TASARIMIDIR
Gecede, 'Geleceğin Sektörleri' konulu bir sunum yapan Türk Telekom Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörü ve Fütüristler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Aykut, fütürizm, iş ve yaşam için olumlu gelecek tasarımı olduğunu söyledi. Aykut, "İnsanlık olarak eriştiğimiz bilgi ve teknolojiyi kullanarak seçenekli gelecekler oluşturulabilir. Bunlar arasında en iyi yolu ortaya çıkarmayı amaçlar. Yaşamın tüm boyutları için farklı senaryolar ile olumlu gelecek tasarımı yapılabilir. Kimler fütürist olabilir? Toplumun her kesiminde ilerlemeye yönelik, yenilikçi vizyonlar geliştirmek; olumlu gelecek beklentilerinde buluşturmak; kişi ve kurumların doğru yol haritası oluşturmaların yardımcı olmayı düşünen herkes fütürist olabilir" şeklinde konuştu.
 
GECEDE ÖDÜL ALAN FİRMALAR
Yarışmada birincilik ödülünü Norm Civata alırken; ikincilik ödülünü Netform Mühendislik; üçüncülük ödülüne ise İdeal Vantilasyon sahip oldu. Yarışmada ayrıca; İnovasyon Teşvik Ödülü Otarge Otomotiv Güvenlik Yazılımları'na, İnovasyon Teşvik Ödülü Ortak Gelişim Danışmanlık'a, İnovasyon Girişimcilik Ödülü Sosyonet'e ve Jüri Özel Ödülü de Vav Teknoloji'ye verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'den tarihi imza: 117 uçak yolda
THY filosuna katacağı 117 uçak için Airbus'la anlaşma imzaladı. Maliye ...
Yorgancılar’dan Gediz’e övgü
EBSO Başkanı Yorgancılar, 52 ülkeden öğrencisi bulunan Gediz Üniversitesi’ne ...
Kuyumculardan kritik uyarı: Sakın çeyrek almayın!
Altın fiyatlarının uluslararası piyasalarda sert düşüşünün ardından iç ...
 
Erdiloğlu Otomotiv’den Karşıyaka Rotary’ye destek
Uluslararası Rotary 2440. Bölge 2013-2014 Dönemi Başkanlar Eğitim Semineri ...
Başkan Eskinazi ‘LİYAKAT’ı Egedesonsöz’e anlattı
Kadın sanayici kimliği ile uzun yıllardır iş dünyasında çalışmalarını ...
Varlık barışı dönüyor: 130 milyar dolarlık davet
Başbakan Yardımcısı Babacan, Türklerin yurtdışında kayıt altında 130 milyar ...
 
Bedelliden kasaya 2 milyar dolar
Son bedelli askerlik düzenlemesinden bugüne kadar kaç kişinin yararlandığına ...
BMC’de yeni kriz: İsrailli ortaktan dava
İzmir’de bir yılı aşkın süredir işçilerine maaş ödemediği için eylemlere ...
EÜ'de köylülük ve tarım tartışıldı
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva