HABERLER>GÜNCEL
20 Aralık 2014 Cumartesi - 13:03

İGC yeni yılı Balbay’la kutladı: Kocaoğlu’na onur üyeliği

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Geleneksel Yılbaşı Balosu, yaklaşık 600 cemiyet üyesinin ve eşlerinin katılımıyla Kuşadası’nda yapıldı. Balonun onur konuğu olarak geceye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onur Üyeliği Beratı verilirken, aynı zamanda İGC üyesi olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da 6 yıl aradan sonra meslektaşlarıyla Yılbaşı Balosu’nda buluştu, birlikte türküler söyledi.

İGC yeni yılı Balbay’la kutladı: Kocaoğlu’na onur üyeliği

İZMİR - Kuşadası Fantasia Otel’de konaklamalı ve iki ayrı gece olarak organize edilen Balo’nun ilk gününde meslekte 50 yılı dolduran ve 70 yaşını aşan 2 cemiyet üyesine daha Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü verildi.



“ÖZGÜRLÜKTEN YANA TARAFIZ”
Konuklara “hoş geldin” konuşmasını yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel, “Tutuklu kaldığı 5 yıl boyunca onu sürekli andığımız ve her yıl buradan türküler gönderdiğimiz Mustafa Balbay şimdi aramızda ve biz yine omuz omuzayız” dedi. Son günlerde gazetecilere yönelik gözaltılar ve tutuklamalara da değinen Sertel, şöyle dedi: “Benim için aslolan insanların düşüncelerini özgürce dile getirmesidir. Bizim tarafımız özgürlüklerin tarafıdır. Dili, dini, rengi, ırkı, mezhebi ne olursa olsun hiç kimse düşüncelerinden veya yazdıklarından dolayı cezalandırılmamalıdır.”

“ATATÜRK’ÜN TÜRKİYESİ”
Daha sonra söz alan İGC üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da, kabus dolu bir yılın geride kaldığını ancak umut dolu bir yılı karşıladıklarını belirterek, “Bu gece aranızda olduğum için sizler gibi büyük bir aileye sahip olduğum için mutluyum. Birlikte yapacağımız daha çok iş var. Bu ülkeyi karanlıktan çıkarıp yeniden Atatürk’ün Türkiye’si yapacağız” diye konuştu.

Gecede konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, tüm basın mensuplarının yeni yılını kutladığını ifade ederek, “Yeni yıl yeni umutlar demek. Her zaman söylediğim gibi İzmir Anadolu’ya doğudan doğan güneşe bir ayna tutacak ve bu ayna tüm Anadolu’yu aydınlatacak” diye konuştu.



KOCAOĞLU’NA ONUR ÜYELİĞİ
Konuşmaların ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel, Cemiyete yaptığı katkılardan ve Basın Müzesi’ni süresiz olarak tahsis ettiğinden dolayı “Onur Üyeliği”ne kabul edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na berat ve Hasan Tahsin heykeli takdim etti. Gecede meslekte 50 yılı dolduran Kenan Seven ve Ergin Esin’e de Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü verildi. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç de İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel’e üzerinde “Basın Hürdür Sansür Edilemez” yazılı bir tabak hediye etti.



6 YIL SONRA BİRLİKTE SÖYLEDİLER
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel hale getirdiği Yılbaşı Balosu organizasyonuyla bir araya gelen eski ve yeni kuşak gazeteciler bütün bir yılın stresini atma imkanı buldular. Mustafa Balbay’ın tutukluluğu süresince her yıl baloda onun için söylenen “Yiğidim aslanım burda yatıyor” türküsünü bu sefer Mustafa Balbay ve Cemiyet Başkanı Atila Sertel birlikte söyledi. Salonda duygu dolu anlar yaşanırken üyeler hep bir ağızdan türküye eşlik etti.

Geceye özel hazırlanan pastayı Cemiyet Başkanı Atilla Sertel, yönetim kurulu üyeleri, Mustafa Balbay ve diğer konuklar birlikte kesti.

KİMLER KATILDI?
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen geceye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri, Basın Vakfı Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Basın Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürü Deniz Dev ile cemiyet üyeleri ve eşleri katıldı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Aralık 2014 Cumartesi 19:36

bALBAY GÖNÜLLÜLERİ BU FOTOGRAFLARI GÖRSELER ACABA bALBAY HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORLARDIR?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kelle koltukta yaşama tahliye kararı!
Gümülpaşa Semti'nde, inşaat firması gecekondu olarak yapılan 3 evi yıktıktan ...
Acılı oğuldan yaya geçidi feryadı!
Karşıyaka'da otobüsten indikten sonra, yaya geçidinin bulunmadığı bir ...
Ankara'da eğitimcilere müdahale: 100 gözaltı
Ankara'da Eğitim-İş üyeleri Tandoğan’dan Kızılay’a yürümek istedi. Uyarılara ...
 
İzmir'de '14 Aralık'a kaldırım desteği!
17 Aralık operasyonunun yıl dönümünde CHP il binalarına asılan pankartlar ...
İzmir'deki okullar hakkında şok iddia: Kütüphaneler...
İzmir’de Bornova, Bayındır, Karabağlar gibi bir çok ilçedeki okullarda ...
O çocuklara Vali Toprak koruması!
İzmir Valisi Mustafa Toprak geçtiğimiz günlerde Konak Gültepe’de annelerinin ...
 
Taşhiyecilerin lideri: Usame Bin Ladin'i...
Mehmet Doğan, CNN Türk'te Akif Beki'nin 'Ladin'i terörist olarak görmüyor ...
İstanbul'da lüks araçlarla gece baskını: 1 ölü
Nişantaşı'na iki lüks araçla gelen saldırganlar, gece kulübü önündekilere ...
Yarbay Tatar'ın eşi: Bugün feryat edenler...
Amirallere Suikast davası nedeniyle 10 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva