HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Kasım 2015 Cuma - 09:27

İEKK'da gündem liman: Önce tarama, sonra satış

Özelleştirme sürecindeki Alsancak Limanı, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nda masaya yatırıldı. Büyük Körfez Projesi ile açılacak kanalların limanın gelişimi açısından büyük önem taşıdığını söyleyen DTO Başkanı Öztürk, "İzmir ya karasallaşarak tarihten silinen Efes Limanı gibi olacak ya da dünyayla bütünleşen Amsterdam Limanı gibi olacak" dedi. Arkas Holding CEO'su Önder Türkkanı, körfezdeki tarama faaliyeti tamamlanmadan liman özelleştirmesinin mümkün olmadığını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, geciken ÇED raporuna dikkat çekerken, Ticaret Odası Başkanı Demirtaş da “2013'de başlayan ÇED sürecinin 2015 sonu ya da 2016 başlarında onay sürecinin tamamlanmasını istedi.

İEKK da gündem liman: Önce tarama, sonra satış

İZMİR - İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen 55. toplantısında, İzmir Alsancak Limanı'nın yeni imar planı ile Karşıyaka ve Konak tramvayları masaya yatırıldı. Açılış konuşmasını yapan Toplantı Başkanı Mehmet Tiryaki, seçim atmosferinin geride kalmasıyla birlikte ekonominin daha fazla ön plana çıkmasını beklediklerini ifade etti. Tiryaki, geçtiğimiz hafta Brüksel'e giden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğindeki İzmir heyetinin Avrupa Birliği nezdindeki temaslarına da dikkat çekerek, "İzmir gibi bir kentin, Türkiye'nin AB kararlılığını göstermesi açısından çok önemli bir adım. İzmir'in AB ülkeleri ile temasa geçmesi Türkiye'nin İstanbul'dan ibaret olmadığını gösterdi" diye konuştu.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Brüksel'de gerçekleştirdikleri görüşmeler sonunda İzmir'in AB ülkeleri arasındaki olumlu imajını gözlemleme fırsatı bulduklarını söyledi.
 
TRAMVAY KARBON SALINIMINI AZALTACAK
İEKKK toplantısının ilk gündem maddesi, Karşıyaka ve Konak hatlarında yapımı süren tramvay projeleriydi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, her iki projeye ilişkin detayları ve son durumu Kurul üyeleriyle paylaştı. İnşaat çalışmalarının planlandığı şekilde devam ettiğini dile getiren Gökçe, tramvayın kent içi ulaşıma getireceği avantajları, hava kirliliğinin azaltılmasına yönelik katkılarını ve kentin görsel dokusuna katacaklarını görseller eşliğinde anlattı. Gökçe, dolu bir tramvayın 2 körüklü otobüsün ya da 145 binek aracın taşıdığı yolcuyu taşıyabileceğine dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'nin de taraf olduğu Kyoto Sözleşmesi'nin önemli şartlarından birini yerine getirdiklerini vurgulayan Buğra Gökçe, tramvayların hizmete girmesiyle karbondioksit salınımında yıllık 19.271 ton azalma sağlanacağını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, çim zemin üzerine yeşil kesitli uygulama sayesinde de tramvayın kentsel estetik açısından önemli katkı sağlayacağını söyledi.
 
LİMAN İÇİN ZAMAN KAYBETMEYELİM
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında bir diğer sunum ise Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk tarafından gerçekleştirildi. Özelleştirme sürecindeki İzmir Alsancak Limanı'nın durumuna ilişkin kurul üyelerini bilgilendiren Öztürk, "Yeni planın uygulanması, 8 yıldır kördüğüm olan İzmir için büyük bir motivasyon olacaktır" diye konuştu. Yeni imar planında emsal yapılaşmanın 1,25'ten 0,50'ye indiğine ve AVM projesinin iptal edildiğine dikkat çeken Öztürk, İzmir ile aynı tarihte ihaleye çıkarılan Mersin Limanı'nın bugün İzmir'in iki katı büyüklükte bir kapasiteye sahip olduğunu vurgulayarak, bu aşamadan sonra daha fazla vakit kaybedilmemesi gerektiğini söyledi.
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD işbirliğinde hayata geçirilecek Büyük Körfez Projesi'nin de Alsancak Limanı'nın gelişimi açısından büyük önem taşıdığını kaydederek, "İzmir ya karasallaşarak tarihten silinen Efes Limanı gibi ya da dünyayla bütünleşen Amsterdam Limanı gibi olacak" dedi.
 
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s382373.jpg

GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ ANKARA’DA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise TCDD ile birlikte gerçekleştirecekleri Büyük Körfez Projesi kapsamındaki liman yolunun taranması için ÇED Raporu'nu beklediklerini belirterek, "Bizim yapacağımız sirkülasyon kanalı çevre, liman yolunun taranması da kent ekonomisi ve limanın faaliyetleri açısından çok önemli. ÇED raporunun hemen çıkıp taramanın yapılması lazım" diye konuştu.
 
TARAMA OLMADAN OLMAZ!
İEKKK üyelerinden Arkas Holding CEO'su Önder Türkkanı, Alsancak Limanı'nın özelleştirilmesi için 2016 yılının ikinci çeyreğine hedef konulduğunu hatırlatarak, "Körfezdeki tarama faaliyeti tamamlanmadan özelleştirme mümkün değil" dedi. Devletin sonuçlandırmadığı bir tarama faaliyetini özel sektörün üstlenmesinin mümkün olmadığını dile getiren Türkkanı, "Önce tarama faaliyetinin tamamlanması, sonra özelleştirmeye çıkılması daha doğru olacaktır" diye konuştu.
 
ÇED ONAYI BEKLİYORUZ
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise Büyük Körfez projesinin 2013'de başlayan ÇED sürecinin halen devam ettiğine dikkat çekerek, "2015 sonu ya da 2016 başlarında onay sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Rehabilitasyon projesi Alsancak Limanı için çok büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu. Liman arazisindeki inşaat alanlarının yeni planlama ile bir hayli düştüğünü ve yoğunluğun son derece azaldığını sözlerine ekleyen Ekrem Demirtaş, artık karşı görüş oluşturmadan, bu planın kent adına onaylanması ve ihaleye çıkılması gerektiğini belirterek, ihale şartlarının katılımcıları teşvik edecek şekilde olmasının önemini vurguladı.
 

 
Ege suları 6 çocuğa daha mezar oldu!
 
Erdem Gül’ün annesi: Ben onu fındık toplayarak…
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 28 Kasım 2015 Cumartesi 07:57

Metro ağzınızda sakızdı bitti.Şimdi aktarmayı sakız yaptınız.Aktarmadan sızlananları 15 gün Ankarada,15 gün İstanbulda sabah herhangi biryerden herhangi biryere işe gider gibi yola çıkartıcan.Çekeeği eziyetin yanında ayrıca her aktarmada para ödiyecek .Ama bunlar o zaman ses çıkarmazlar.Aksine överler.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 27 Kasım 2015 Cuma 12:36

Alsancak limanının özelleştirilmesi körfez dip tarama ve büyük gemiler için yaklaşım yolu açılmadan yapılamaz, onun için bekletilen şu ced raporunun bir an önce çıkıp körfez tarama ve yaklaşım yolunun yapılması lazım yoksa kimse

Yorumu oyla      13      6  
volkan 27 Kasım 2015 Cuma 11:58

4 milyonluk sehirde yasiyosan tek vasita ile seyahat olmaz aktarmaya kizani bi sabah mecidiyekoy metrobuse birakmak lazim ezilip kalir aglar kenarda

Yorumu oyla      16      6  
27 Kasım 2015 Cuma 11:34

İzmir ulaşımı çökmüş bitmiş. Bunlar boş boş muhabbet ediyorlar. Bu sabah ne oldu Aziz Kocaoğlu??? Aktarma rezilliğinde ısrar edecekmisiniz? Bir zahmet istifa ediniz. Hergün rezilik çekiyoruz yeter artık.

Yorumu oyla      13      11  
izmir 27 Kasım 2015 Cuma 10:26

izmir'i tanımak isteyenler yukarıdaki fotografa baksın, kentin en onemli kurumların Başkanları medeni bir şekilde kentin sorunlarını görüşüyor , İzmir'i anlamak isteyenler bu fotografa bir kez daha baksın lutfen.."Ben yaptım oldu diyen" diger kentlerin bunu ornek almasını dilerim...

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın forumunda erkekler konuştu
Konak Belediyesi’nce düzenlenen ‘Kadına Karşı Her Türlü Şiddeti Kınama’ ...
Kadına yönelik şiddete tiyatrolu protesto
Güzelbahçe Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ...
Tramvay yolundaki ağaçlar taşınıyor
Karşıyaka Tramvayı güzergahı üzerinde yer alan 14 ağaç budamaları yapıldıktan ...
 
Karşıyaka’nın ‘Öğretmenler Parkı’ açıldı
Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü anlamlı bir ...
İzmir’de 2016 bütçesinde aslan payı ulaşıma!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı performans programı ve 4 milyar ...
Bornova’da personele ‘acil durum’ tatbikatı
Bornova Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’nde Acil Durum Tahliye, Eğitim ...
 
Çiğli Belediyesi'nden öğretmenlere çevre semineri
Çiğli Belediyesi tarafından öğrencilerde ve ailelerinde çevre duyarlılığını ...
Menderes'ten örnek proje yola çıktı
Menderes Belediyesi tarafından Çukuraltı Sahil Yolu projesinin yapımına ...
Başkan'dan Kocaoğlu'na İzmir Cup teşekkürü
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Folkart Yönetim Kurulu ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva